Köpeklerde Tümör Belirtileri - Patide Şişlik
Herkese merhaba,
Özellikle Türk sitelerinde konuyla ilgili bir paylaşım bulunmadığı için üye olup böyle bir başlık açmak istedim.
Golden Retriever cinsi köpeğim var, 11 yaşında dişi.
Eylül ayı başında patisindeki serbest tırnağın olduğu bölgede oluşan bir şişlik ile topallamaya başlaması sonucu veterinere götürdüm.
Veteriner röntgen çekip elle muayene ettikten sonra akrep veya bir böcek ısırığı tanısı koydu.
1 hafta boyunca uygulanan tedaviye cevap vermedi ve patisi ilk eklemine kadar mosmor ve davul gibi oldu.
Diğer hafta, tanı koyamadığını ve veterinerlik fakültesinde bir hocaya gitmemi söyledi ve oradaki hoca da herhangi bir tanı koyamadığını, köpeğimin genel sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi ve 5 gün boyunca kortizon iğne vurdu ve nihayetinde şişlik indi.
Yeni tanıştığım ve aynı problemleri yaşayan bir Golden sahibi de ilk götürdüğü veterinerin patisine bişey battığını ve ona uygun bir tedavi yöntemi uygulandığını belirterek çok zaman kaybettiklerini belirtti.
Böyle bir durum yaşadığınızda ilk olarak internete başvuruyorsunuz ve Türk sitelerinde herhangi bir şey bulamıyorsunuz. Yabancı sitelerde de ingilizce bilseniz bile teknik terimleri anlamadığınız için veterinerinize güvenmekten başka çareniz kalmıyor.
Evcil hayvanlarınızda böyle bir durumla karşılaştığınızda ilk olarak en kötü senaryoyu düşünerek tümör bulgularını araştırtın.
Ben şuan çok kötü bir durumdayım ve köpeğimin çektiği acıları başkası da çekmesin diye bunları yazıyorum.
Bu durumu yaşayıp daha en başından doğru müdahale ile köpeğini kurtarmak isteyecek ve internette arama yapıp benim burada yazdıklarımı görüp soru soran herkese canı gönülden cevap vereceğim.
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 208 (Bu ay: 2)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Köpekler