Arkadaşlar ben kendimi bu bölüme göre ayarladım ve sınava çok çalışmadım lakin kılavuzda bu sene 1000 kontenjan veriyor sizce bu haksızlık değil mi? Geçen sene son yerleşen kişi 193 bin sıralama ile girmiş ben bu sene 92 bin sıralama yaptım sizce girebilir miyim? Şimdiden teşekkürler..
Sizce Bölüme Yerleşebilir miyim?
Arkadaşlar geçen sene DGS ile 3000 kontenjan gösteren Anadolu Üniversitesi yönetim bilişim sistemleri bu sene ösym kılavuzuna (tercih kılavuzu değil) bakınca 1000e düşmüş sizce bu normal mi, yoksa bir hata mı olmuştur?
Geçen sene 3000 kontenjan varken son yerleşen kişi 204 puan ve 193.350 sıralama ile yerleşmiş.
Benim puanım 221, sıralamam ise 92.297 sizce yerleşme şansım var mı, Yoksa umutsuz vaka mı? Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden sağ olun.
Arkadaşlar iyi günler, kendime daha çok iş için ama ara sıra minecraft, lol, stardew vs gibi çok ağır olmayan oyunlar oynayabileceğim bir laptop bakıyorum. Önceliğim 14 inch boyutunda, pili en azından 6-8 saat dayanan, Type-C ile şarj olan, IPS panel ve klavye aydınlatmasına sahip bir bilgisayar Linkini verdiğim acer swift 3 bilgisayar baktığımda her şeyi uyuşuyor lakin içimde nukte oluşturan tek konusu 2x4 lehimlenmiş ve artırılamayan RAMlere sahip olması, bu beni korkutuyor bu bilgisayarın en azından 2-3 yıl beni idare etmesini istiyorum, lakin Windows 11'i 8 gb RAM kurtarır mı diye sormadan edemiyorum sizce yeterli olur mu? Aklıma takılan en zor senaryo discord ve lolün aynı anda açık oluşu diyebilirim 8 gb RAM bunun altından kalkabilir mi? Başka önerilere açığım bütçemi 15.000₺ ye kadar zorlarım (ikinci el önermeyin çünkü taksitle alacağım) şimdiden teşekkür ederim.
Anakartım bozuldu mu?
Arkadaşlar iyi günler dün BIOS'tan önyükleme seçeneği ile ilgili bir ayarda değişiklik yaptım bilgisayarım kapandı ve ne ekran ne klavye ne mouse çalışmamaya başladı lakin USB'den elektrik geliyor örneğin telefonumu şarj edebiliyorum BIOS'u sıfırlamayı denedim pili çıkar tak yaptım CMOS ile kısa devre yaptım doğru yaptığımdan emin değilim ama yaptım BIOS pilini ters takıp bekledim, RAM'leri sök tak yaptım hatta işlemciyi bile sök tak yaptım ama hala sonuç aynı sizce bozulan anakart mı çözümü var mı cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Anakart: Gigabyte B450M S2H V2
RAM: Tuf allience 8 GB 3200 MHz x2
İşlemci: AMD R5 3500
Ayak bileği bağ kopması yaşadım?
5 gün öncesinde bir kaza geçirdim kötü bir şekilde sağ ayağımı burktum acile gittim film çekildi kemiğimde kırık olmadığını lakin bilek bağımın koptuğunu ortopediye gitmem gerektiğini söyledi, ilaç sargı ve krem verdi ilk 3 gün ayak şişliği ve acı çektim 4. gün ortopediye gittim biraz baktı 15 gün rapor verdi uzun bir süre spor yapmamam gerektiğini ve kısa süreliğine yürümemem gerektiğini söyledi. Şimdi asıl problem ben İzmir 'de dokuz eylül üniversitesinde okuyorum karşıyaka ilçesinden bucaya 3 aktarma yapıyorum anlıcağınız baya tempolu bir günüm var ailem okulu dondurup siirte dönmeyi düşünmem gerektiğini söyledi ben kararsız kaldım (5. gün yani bu gün ayağım iyi gibi bileğimi az acılı da olsa hareket ettirebiliyorum ve ayağımın üzerine basabiliyorum) ayağımın iyileşme süreci internette 4-6 hafta iyleşme süreci var diye yazıyor. sizce okulu bırakıp uzun bir istirahate mi çekileyim yoksa riskde olsa okumaya devam mı edeyim ayağımda kalıcı hasar olsun istemem lakin ayağım şu an iyi gibi bu yüzden size danışıyorum şimdiden teşekkürler.
Yazılım mı, Dijital Pazarlama mı?
Öncelikle merhaba ilk defa bir konu açıyorum yazım hatam vesaire olursa affola.
Benim aklıma takılan sorunlardan birtanesi pandemi döneminde orta derece bir üniversiteden 2 yıllık bilgisayar programcılığı okudum. Pandemi döneminde olması nedeniyle
pek verim alamadım fakat yazılım hakkında temel bir bilgim oluştu.
Sonrasında yazılım konusunda emin olamayıp Dokuz Eylül Üniversitesi'nde önlisans Pazarlama bölümünü okumaya karar verdim şu anda 1. yılım..
Fakat, yazılımda mı kendimi geliştirsem? sorusu aklımdan eksik olmuyor iki bölüme de baktığımda geleceği var fakat yine de aklım çok karışık
Yazılımda çok fazla rekabet olduğuna dair haberler dolanıyor bu beni düşündürüyor, işsiz kalmak istemiyorum..
daha doğrusu sormak istediğim hangi bölümden ilerlersem işsiz kalmam, hangisinde iş bulmam daha kolay vs.
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 688 (Bu ay: 36)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar