TCL 55C715 TV -aylardır düzelmeyen- Alt Yazı Sorunu
TCL 55C715 model bir televizyonum var. Ürünü alalı 2 yıla yakın oldu, üründen memnunum ancak yaklaşık 2 ay önce gelen son güncelleme ile (şu an en güncel versiyonda) televizyonun dahili media player'i değişti. Artık alt yazılı bir film izlemek istediğimde alt yazı boyutu çok küçük görünüyor ve ayarlardan alt yazı boyutunu değiştirsem bile alt yazı boyutu değişmiyor dolayısıyla okunmuyor ve izleyemiyorum. (Alt yazı video üzerinde dahili değil, .srt ile eklenen alt yazı formatında bahsediyorum, dolayısıyla bunun boyutunun ayarlanabilmesi lazım, denediğim diğer tüm TV'lerde alt yazı boyutu normal ve ayarlanabiliyor.) Gerek TCL müşteri hizmetleri gerekse yetkili servisle iletişime geçtiğimde yapılabilecek bir şey olmadığını, ancak yeni yazılım güncellemesi gelirse düzelebileceğini söylediler. Ancak 2 aydır yeni bir güncelleme gelmedi ve televizyon en büyük keyfim olan film izleme konusunda hiçbir işe yaramaz hale geldi. Aynı model TV'si olanlar ya da sorunun farklı bir çözümünü bilenler yardımcı olursa sevinirim.
Çare olarak marketten farklı bir media player indirip kullanayım dedim, ama Android marketteki çoğu media player 4k videoları oynatmada sorun yaşıyor. Videolarda kasmalar oluyor. Nova media player aralarında en stabil olandı ancak onda da denediğimde ayarlar ara yüzünü açtığımda altyazı geliyor, ayarlar penceresini kapattığımda ise alt yazılar gidiyordu. Bu da ayrı bir konu başlığı. Anlayacağınız tam alternatif bir yol buldum derken onda hiç anlam veremediğim bir problemle karşılaştım. Bu konuda da bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim.
Şimdiden çok teşekkürler, iyi forumlar.
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 849 (Bu ay: 34)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri