Orijinalden alıntı: .:FreeMan:. Bence çok büyük bir sıçrama olmasada olur. Şu anki grafiklerle 1080p AA, AF uygun ölçülerde her oyunda standart olsun yeterde artar bile.
Mesajımda belirtmiştim, yeni çıkacak konsollarla çıktığı yılı değil 6 ila 8 yıl sonrasını, o yılların ihtiyacını göz önüğne alarak düşünmeliyiz. Bugünü, bundan on yıl öncesini ve on yıl sonrasını düşününce ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Yeni konsol her ne kadar bence geçiş dönemi konsolu olsa da şimdiki konsollara göre fark yaratacak düzeyde bir donanım olmalı. Bu dönemin sonunda veya önümüzdeki dönemde şimdiki konsol üreticisi firmalardan birinin bu zorluklar nedeni ile sektörden çekildiğini de görürseniz şaşırmayın. Yıllardır bu işe yatırım yapan ve büyümeye çalışan, pastadan daha büyük pay kapmaya çalışan şirketler bir de bakmışsınız ki, süpriz bir şekilde piyasadan çekilmişler. Aslında oyuncu olarak pek parlak görmüyorum önümüzdeki dönemi, ne varsa 2020'den sonra var. Şirket birleşmeleri, tekelleşme çabaları, artan maliyetler derken yozlaşmış bir piyasada tek tük oyunlarla bir 5 yıl dayanabileceksiniz sizi yeni nesil bekliyor. Aksi takdirde vur kır parçala mantığı oyunlar içinde her yıl yenisinin çıktığı ıvız zıvır oyunlarla dolu saatler...
PS4 e daha var çünkü yeni bir teknoloji yok ve ps3 e 3d çıkıyor oyüzden yeni bir teknoloji çıkana kadar da çıkmaz
ps5 çıkacak sakın ps4 alma parana yazık etme
quote:
Orijinalden alıntı: 355GTS
ps5 çıkacak sakın ps4 alma parana yazık etme
quote:
Orijinalden alıntı: SolidRock
Herkes gönlüden geçeni söylemiş ama Sony'nin yeni konsolunu 2015'den aşağı göremeyiz. Bir defa büyük teknolojik ve ekonomik engeller var. Var olan teknolojiye uygun doğru dürüst oyunlar bile yokken, PS4 gibi bir konsolu 2020'ye kadar götüreceğini varsayacağımız yeni işlemcinin şimdiki işlemciden saat hızı olsun, güç anlamında olsun ne kadar hızlı olması gerektiğini göz önüne alınca bu tarih çok mantıklı oluyor.
Her nesilde bir önceki nesili 10'a katlayan işlemci hızının bu nesilden sonra mümkün olamayacağı ortada.
Böyle bir şey mümkün olamayacağından Sony ya çok çekirdekli (16 veya 32) ya da farklı bir mimariye sahip bir teknoloji kullanacak. Çünkü silikon tabanlı 4 Ghz bir işlemci son kullanıcılara henüz sunulmadı. Sadece meraklıları evlerde hızaşırtarak bu hızı geçebiliyorlar.
Çok çekirdekli mimarilere uygun oyun yapma derdini de hepimiz biliyoruz. Böyle bir işlemciye oyun yapmak çok uzun yıllar alacağından hem MS hem de Sony oyun üretmenin daha az maliyetli ve daha az zaman alacağı bir işlemciye yönelecekleri de kesin gibi.
Tüm bu şartlar altında 2015'den önce bir konsol görmemiz bence çok zor. Ancak HD regülasyonuna sahip bir Nintendo konsolu 2012-2013 aralarında gelecektir. Move ve Kinect gibi teknolojiler zaten neslin ömrünün uzatmak için ortaya çıkartılmış teknolojiler.
Son olarak bundan sonraki nesilde kimse bir önceki nesilden sonra yaşadığımız grafiksel sıçramayı beklemesin derim. Bence bir sonraki nesil kısa ömürlü geçiş nesli olacaktır. Ben şahsen sonraki neslin interaktivite nesli olacağına inanıyorum. Oyunlar grafiksel gelişme yerine bizi oyunların içine sokacak, etkileşim en üst düzeye çıkacak. Asıl sıçramanın 2020-2025 aralığında gelecek olan konsollarda mümkün olacağını düşünüyorum. Bu yıllar arasında silikon chipler yerine daha farklı teknolojilerle üretilen işlemciler muazzam hızları ile konsolların gözü doymaz ihtiyaçlarına ancak cevap verebileceğini göreceğiz.
unutmayalım ki
bir çok kişi pc nin bile küçülse küçülse yine 100 kg dan ağır olucağını sölemişti :)
ama netbook lara bak :)
hiç bir şey imkansız diildir bence ama sana laf sokmak için diil tabiki 30 ghz ne demek ya çok büyük bir şey de yinede ilerleyen yıllarsa olur
quote:
Orijinalden alıntı: Salvatuon
quote:
Orijinalden alıntı: Umutcan
Hala gt5 dışında 1920x1080 bir oyun göremedik doğru düzgün. Anlaşılan full hd keyfini ps4'te yaşayacağız.
Evet malesef bu nesil HD'ye giriş nesli oldu. Gelecek nesil ile Full HD oyun dünyasına adım atıcaz, tabi o da çıkarsa. Daha minimum 4 senemiz var gibime geliyor. Ya da PC almak var ama konsol rahatlığı yok onda da, bir de PS3'teki güzelim oyunlar PC'de yok
iyi de PS3 zaten full HD destekliyor. Yani Full HD oyun dünyasını PS3'te yaşayamama gibi bir durumun yok, SONY sen full HD oyun oyna diye PS4 çıkarmaz. Tahminimce bir sonraki jenerasyon ya Full HD'den daha yüksek bir çözünürlük veya 3D olabilir.
PS4 2012'de çıksa bile şu anki teknolojiye bir şey katmayacaktır
quote:
Orijinalden alıntı: ariaven
quote:
quote:
Hala gt5 dışında 1920x1080 bir oyun göremedik doğru düzgün. Anlaşılan full hd keyfini ps4'te yaşayacağız.
Evet malesef bu nesil HD'ye giriş nesli oldu. Gelecek nesil ile Full HD oyun dünyasına adım atıcaz, tabi o da çıkarsa. Daha minimum 4 senemiz var gibime geliyor. Ya da PC almak var ama konsol rahatlığı yok onda da, bir de PS3'teki güzelim oyunlar PC'de yok
iyi de PS3 zaten full HD destekliyor. Yani Full HD oyun dünyasını PS3'te yaşayamama gibi bir durumun yok, SONY sen full HD oyun oyna diye PS4 çıkarmaz. Tahminimce bir sonraki jenerasyon ya Full HD'den daha yüksek bir çözünürlük veya 3D olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: thecaliph16 unutmayalım ki
bir çok kişi pc nin bile küçülse küçülse yine 100 kg dan ağır olucağını sölemişti :)
ama netbook lara bak :)
hiç bir şey imkansız diildir bence ama sana laf sokmak için diil tabiki 30 ghz ne demek ya çok büyük bir şey de yinede ilerleyen yıllarsa olur
Sanırım ya yazımın tamamını okumadınız ya da okurken kafanız başka şeylerle meşgüldü...
30 Ghz oradaki sıçramanın önceki nesillerdeki gibi bir sıçrama olamayacağını göstermek içindi. Zaten devamında silikon tabanlı işlemcilerin bunu yapamayacağını da belirtmişiz. 80'li yıllardan beri PC'ler hala Netburst mimarisini kullanıyor, bildiğiniz X86 işlemciler işte. Netbook'ların içindeki Atom işlemciler de aynı mimari temeller üzerine oturuyor, aslında pek değişen bir şey de olmadı... Ufak tefek değişiklikler, isim farklılıkları ile yıllardır aynı yemeği yediriyorlar bize, sunumu ve içindeki malzemenin kalitesi değişti sadece. Önceki nesillere tekabül eden bir sıçrama için muhakkak silikon tabanlı işlemciler yerine daha farklı işlemciler gerekiyor. Bu tip işlemcilerin satılmasını bırakın sadece laboratuarlarda kullanıldığını ve ekonomik olmadığını hepimiz biliyoruz, zaten hepsi deneysel projeler...
Konsol yapımcısı firmaların elinde kalan seçenekler ise şunlar;
- Çok çekirdekli (16-32) işlemciler; uzun yapım sürecei ve maliyeti ile kesinlikle ekonomik değiller. Bu tip işlemciler gelirse 5 yıl gibi geliştirme sürelerine hazır olun. Bunların oyun fiyatlarına da yansıyacağını unutmayın, oyunlar büyük ihtimalle 100 dolarlardan satılır. - Günümüz işlemcilerine yakın, fazla bellek ve güçlü GPU'larla donatılmış konsollar; bunlar da bize daha iyi grafik yerine (burada daha iyiden kastım kaplama çözünürlüğü) daha fazla çözünürlük, AA ve AF, dolayısı ile daha temiz görüntüler. Bu doğal olarak yetmeyeceği için interaktivite arttırılacak, oyunlara daha fazla dahil olacağız. Move ve Kinect bunların habercileri... - Bu nesli mümkün olduğunca uzatmak; bu sayede hem işlemci ve diğer donanımların maliyeti düşecek, hem de Move gibi donanımlar çok daha efektif çalışır hale getirilecek. Sesli komut, hareket algılama sistemleri daha mümkün olabilecek.
Dikkat ederseniz özellikle PS3 hala gerçek gücünden uzakta, hala daha iyi ne olabilir diye insan düşünmeden edemiyor. Bu yıl başlarında serbest bırakılan 70 MB'lık RAM, hala kilitli olan bir SPU bunların delili olarak düşünülebilir. 256 MB'lık sistem RAM'ini düşününce 70 MB'ın ne anlam ifade ettiğini insan daha iyi anlayabiliyor. Diğer taraftan bu nesilde hala ağır toplar olarak bildiğimiz oyunlar çıkmadı, GT6, Infamous 2, Uncharted 3, GoW4 ve daha adı bile anılmamış yeni IP'ler, eski IP'ler.
Diğer taraftan hem XBox cephesinde hem de PS3 cephesinde eski oyunlar remake olarak karşımıza çıkmakla kalmıyor, eski sürümler küçük güncellemeler ile yeniden sunuluyor. Örnek GoW Collection..
Sonuç olarak tabloya genel olarak bakınca bu neslin önünde daha bir 4-5 yılın olduğunu rahatça görebiliyoruz. Önümüzdeki nesilde de 1080p oyunlar, 3D olarak sunulacaktır. Bence rahat olup elimizdeki kalite oyunların tadına bakalım. Bence bugün burun kıvırdığımız bir çok oyunu önümüzdeki nesilde mumla arayacağız...
tarihi bilmem ama yeni xboxtan erken çıkacağı kesin
quote:
Orijinalden alıntı: ariaven
quote:
quote:
Ps4'ün full hd'den yüksek bir çözünürlük destekleme olanağı muhtemel ama oyunları full hd olacaktır. Utanmazlarsa 720p de koyarlar. Firmalar 4-5 sene sonra bile full hd'den yüksek bir çözünürlükte doğru düzgün oyun sunamazlar, çünkü grafik kalitesi aynı kalmıyor, daha fazla işlem gücüne ihtiyaç duyuluyor. Oyunlar git gide cgi kalitesine yaklaşıyor, ps4'ün bu oyunları 1920x1080 @ 60fps @ 4-16xAA şeklinde çalıştırabilmesi lazım ki full hd keyfini çıkaralım. Ben yine de sony'den ps3 için birkaç native 1080p destekli oyun daha bekliyorum, ortak platformlara oyun çıkaran firmalar diğer konsolların düşük kapasitesi nedeniyle 720p konusunda ısrarcı malesef.
arkadaşlar god of war 1080 p miydi :D
sallamış olabilirmde :D
Aslinda konuyu farkli bir boyuta cekmek istiyorum soyleki : Ben onceki mesajimda belittigim gibi Kojima 2 sene sonra cikaracagi ve hayatimin oyunu diye nitelendirdigi yeni projesi ciktiktan bir kac sene sonra PS4 gelebilir. Yani 3,4 sene. Asil konu sudurki : Bence PS4 ciktiktan sonra Sony PS3 den elini etegini cekmiyecek, PS4 ciksa bile PS3 'e oyun uretimi devam edicek. Tabiki bir dusus olucak fakat PS3 deki potansiyeli PS4 ciktiginda bir kenara birakmiyacagini dusunuyorum. Enerjisinin % 60 ini %70 ini PS4 icin harciyacaksa %30 %40 nida PS3 icin harciyacak. Bu pencereden baktigimizda sisin dusunceleriniz nelerdir ?
@sipahi
tabiki şu an ps3 var ancak ps2 yede oyunlar çıkıyor ve yinede ps2 içinde yapıyorlar bir şeyler sonuçta İnsanlar her zaman yeniyi ister Sony de bunun farkında olduğundan Ps3 e full hd oyunlar falan filan :D
neyse bence en erken 2014 PS4 çıkar
Daha Gta 5 çıkmadı :D
gta 5 yoksa ps4 le beraber mi çıkıcak ?
quote:
Orijinalden alıntı: thecaliph16
@sipahi
tabiki şu an ps3 var ancak ps2 yede oyunlar çıkıyor ve yinede ps2 içinde yapıyorlar bir şeyler sonuçta İnsanlar her zaman yeniyi ister Sony de bunun farkında olduğundan Ps3 e full hd oyunlar falan filan :D
neyse bence en erken 2014 PS4 çıkar
Daha Gta 5 çıkmadı :D
gta 5 yoksa ps4 le beraber mi çıkıcak ?
gta 5 o kadar uzun sürmez sanırım.
Gta 5 oynamadan 2012 aralık falan gibi Maya ları hiç takmam valla
gta 5 i oynıyımde ister ps5 te olsn ister ps7 :D
xbox 360 5 sene daha dedi
2012
Japonlarla konuştum haberler iyi.
quote:
Orijinalden alıntı: thecaliph16
arkadaşlar god of war 1080 p miydi :D
sallamış olabilirmde :D
1080i
2015 gibi çıkabilir ama Microsoft yarın çıkartsın, Sony de yarın çıkartır, peşinden de Nintendo. Rekabetin içinde olmazsan kaybedersin çünkü.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme