Şimdi Ara

PS4 PSN Kardeşliği Rehberi. (Primary-Secondary Hesap, DS4 Yöntemi) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.781
Cevap
318
Favori
470.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
114 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    evet tam olarak demek istedigim o bence olur cunku kisi kendi psn ine gectiginde secondary hesap bos kaliyor. zaten psn networkde de secondary cihazlar gozukmuyor sadece 1 cihaz aktif oluyor. dedigim sekilde sinirsiz kisi oynayabilir gibi geliyor bana denemek lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: I-C-O

quote:

Orijinalden alıntı: Betfair

Abi şu primary secondary diye anlatınca anadili ingilizce olan bile bi bok anlamadım neyse artık..
    Gerçekten eline koluna sağlık ama felaket derecede karışık anlatmışsın.Anlamak için konuya giren uğraşılmaz diyip vazgeçer.Halbuki tek PSN PLUS 2 tane ps4 te yararlanılır gibi anlatsan daha basit olcakmış.

Primary = Birincil
    Secondary = İkincil

Zaten çoğu şeyi madde madde az ve öz cümleyle anlattım. Kardeşliği ise detaylı anlattım.

Şimdi sadece " tek PSN Plus'tan 2 tane PS4 yararlanır" diye anlatsam kimse gerçekten kavrayamazdı ki. Kavramadan da öğrenilmez. Öyle olunca da, yani kimse kavrayamadan detaysızca anlatsaydım, yapılan kardeşliklerde tonlarca sorun çıkardı. Bilmediğin işin sonu hüsran olur genelde.

Forumdaki çoğu kişi buradan ve PS4 kardeşlik konusundan öğrendi kardeşliği. (Daha yolun başındayız, ne coşacak buralar.)

Hayat Bilgisi diye bir dizi vardı, hatırlayan var mı? Orada Afet hoca (Perran Kutman) "Ezberci eğitimden değil, yaratıcı eğitimden yanayım" derdi, işte bende aynı şekil.

Millet "Bir Pesene ikiğğ Pesedört'te çalışır" diye ezber yapacağına kardeşliği tüm detaylarıyla öğrensin dedim, kullanılabilecek en sade dili de kullandım.

Ama konuya 1-2 ekleme yapmayı düşünüyorum.

Ya ICO şu konuya girdiğimde sırf senin yazılarını okuyorum kendi uslubun ve mizacın harika dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: ADEBISI

evet tam olarak demek istedigim o bence olur cunku kisi kendi psn ine gectiginde secondary hesap bos kaliyor. zaten psn networkde de secondary cihazlar gozukmuyor sadece 1 cihaz aktif oluyor. dedigim sekilde sinirsiz kisi oynayabilir gibi geliyor bana denemek lazim

Denemeden ne desek tahmin ama mantıklı geliyor.
    Bu arada nereden geldiyse aklına, hiç düşünmemiştim.

quote:

Orijinalden alıntı: Kehanist

Ya ICO şu konuya girdiğimde sırf senin yazılarını okuyorum kendi uslubun ve mizacın harika dostum

Güzel düşüncelerin için yürekten teşekkür ederim, sağolasın.

• Arkadaşlar merhaba öncelikle bu konuyu açtığı için @I-C-O'ya teşekkür etmek isterim. Konuyu gayet güzel anlamış bizlere. Fakat ben yine de aslında cevaplarını bilsem de emin olmak için soru sormak istiyorum. Tabi bunu yaparken kendisinin affına sığınıyorum çünkü aslında her şeyi açıklamış burada fakat yardımsever tavrından cesaret alıyorum .

Yakında Almanya'dan gelecek PS4 nihayet fakat PS3 döneminde kardeşlik gibi olaylara girmediğim için bazı konularda biraz emin olamadım.

1- Şu anda kullandığım (PS3) hesabı TR PSN ve PLUS da içeriyor, şimdi ben diyorum ki bir tane çakma US hesabı alsam (orada oyunlar daha ucuz) ve oyunları oradan indirsem daha sonra PS4 için de kullanmayı düşündüğüm şu anki mevcut TR hesabımla oyunu oynayabilir miyim ?
    2- Birinci sorunun cevabı evet ise DLC almak için yine US PSN mi kullanmam gerek ve multiplayer'da sorun çıkartır mı ?
    3- Kardeşlik yapmak istediğim arkadaşımda US PSN var oyunları o indirse daha sonra ben onun hesabını kendi PS'ümde açıp indirsem daha sonra TR hesabımdan oynasam ikimiz aynı anda multi atabilir miyiz ?
    4- Arkadaşımın hesabını kendi PS4'ümde aktif ettiğim an o nasıl kendi makinesinde oyun oynayacak ? Fake hesap mı almak zorunda yoksa böyle bir hesabı yoksa benim indirmemi bitirmeyi mi beklemek zorunda.

Teşekkür ederim şimdiden cevapları evet - hayır şeklinde ver fazla kasma zaten yeterince yardımcı oldun herkese

• quote:

Orijinalden alıntı: deep_blue54

Arkadaşlar merhaba öncelikle bu konuyu açtığı için @I-C-O'ya teşekkür etmek isterim. Konuyu gayet güzel anlamış bizlere. Fakat ben yine de aslında cevaplarını bilsem de emin olmak için soru sormak istiyorum. Tabi bunu yaparken kendisinin affına sığınıyorum çünkü aslında her şeyi açıklamış burada fakat yardımsever tavrından cesaret alıyorum .

Yakında Almanya'dan gelecek PS4 nihayet fakat PS3 döneminde kardeşlik gibi olaylara girmediğim için bazı konularda biraz emin olamadım.

1- Şu anda kullandığım (PS3) hesabı TR PSN ve PLUS da içeriyor, şimdi ben diyorum ki bir tane çakma US hesabı alsam (orada oyunlar daha ucuz) ve oyunları oradan indirsem daha sonra PS4 için de kullanmayı düşündüğüm şu anki mevcut TR hesabımla oyunu oynayabilir miyim ?
    2- Birinci sorunun cevabı evet ise DLC almak için yine US PSN mi kullanmam gerek ve multiplayer'da sorun çıkartır mı ?
    3- Kardeşlik yapmak istediğim arkadaşımda US PSN var oyunları o indirse daha sonra ben onun hesabını kendi PS'ümde açıp indirsem daha sonra TR hesabımdan oynasam ikimiz aynı anda multi atabilir miyiz ?
    4- Arkadaşımın hesabını kendi PS4'ümde aktif ettiğim an o nasıl kendi makinesinde oyun oynayacak ? Fake hesap mı almak zorunda yoksa böyle bir hesabı yoksa benim indirmemi bitirmeyi mi beklemek zorunda.

Teşekkür ederim şimdiden cevapları evet - hayır şeklinde ver fazla kasma zaten yeterince yardımcı oldun herkese

Ne demek, ben teşekkür ederim asıl. Estağfurullah, bana çekinmeden her daim sorularınızı sorabilirsiniz.
    />

1) Evet, oynayabilirsin. Primary hesaptaki oyunları PS4'ündeki her hesaptan oynayabilirsin.

2) Oyun ile DLC aldığın PSN'in bölgesi aynı olmalı. Mesela:

1. Bölge NTSC-U (Amerika) oyuna Amerika PSN'den DLC almalısın.

Yani evet; Oyunları Amerika PSN'den alacaksan DLC'leri de oradan almalısın ve sorun olmaz.

3) O Amerika PSN arkadaşının oyunları oynadığı ana hesap mı? Öyleyse "Daimi Kardeşlik" yöntemiyle ikinizde o hesaptan faydalanabilirsiniz. Ana hesabı değilse maalesef biriniz bu kolpa hesapta oyunu oynamak zorundasınız.

4) Her hesap Primary ve Secondary olmak üzere 2 PS4'te aktif olur. Biriniz Primary, biriniz Secondary oluyorsunuz. İndirmeni beklemek zorunda değil, sen indirirken o da indirebilir. Sadece aynı anda aynı hesapta online olmayın, yoksa çakışıp düşersiniz.

• Yardım ettiğin için çok saol hocam eyvallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deep_blue54

Yardım ettiğin için çok saol hocam eyvallah.

Ne demek, her zaman.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Betfair

Abi şu primary secondary diye anlatınca anadili ingilizce olan bile bi bok anlamadım neyse artık..
    Gerçekten eline koluna sağlık ama felaket derecede karışık anlatmışsın.Anlamak için konuya giren uğraşılmaz diyip vazgeçer.Halbuki tek PSN PLUS 2 tane ps4 te yararlanılır gibi anlatsan daha basit olcakmış.

Primary = Birincil
    Secondary = İkincil

Zaten çoğu şeyi madde madde az ve öz cümleyle anlattım. Kardeşliği ise detaylı anlattım.

Şimdi sadece " tek PSN Plus'tan 2 tane PS4 yararlanır" diye anlatsam kimse gerçekten kavrayamazdı ki. Kavramadan da öğrenilmez. Öyle olunca da, yani kimse kavrayamadan detaysızca anlatsaydım, yapılan kardeşliklerde tonlarca sorun çıkardı. Bilmediğin işin sonu hüsran olur genelde.

Forumdaki çoğu kişi buradan ve PS4 kardeşlik konusundan öğrendi kardeşliği. (Daha yolun başındayız, ne coşacak buralar.)

Hayat Bilgisi diye bir dizi vardı, hatırlayan var mı? Orada Afet hoca (Perran Kutman) "Ezberci eğitimden değil, yaratıcı eğitimden yanayım" derdi, işte bende aynı şekil.

Millet "Bir Pesene ikiğğ Pesedört'te çalışır" diye ezber yapacağına kardeşliği tüm detaylarıyla öğrensin dedim, kullanılabilecek en sade dili de kullandım.

Ama konuya 1-2 ekleme yapmayı düşünüyorum.

Plusı olmayan ne yapacak.

Ya iyi güzel anlatmışsın uğraşmışsın eyvallah da. Arkadaşla yapıcaz. Olmaz falan diye tırstık 1 aylık zaten makinalarımız. Anlamadığım şey birincil hesap ve ikincil hesap. Basit gidersek. Ben playstationa girdiğimde tek bir hesabım var yeni kol bağlarsam konuk olarak açıyorum. Şimdi bu birincil ikincil olayı ne valla bir sürü farklı konuda okudum bir türlü anlayamadım

• AlpKhanate

Plus, online oyun oynamak için + her ay bedava oyun vermek için Sony'nin çıkardığı bir üyelik sistemidir.
    Plus yoksa online oyun da yok.

Şimdi her PSN hesabı Primary (Birincil) ve Secondary (İkincil) olmak üzere toplam 2 PS4'te aktif olabilir.

Primary hakka sahip olan kişi indirdiği oyunları PS4'ündeki istediği her hesaptan oynayabilir.

Secondary hakka sahip olan kişi ise indirdiği oyunları bu hesaptan oynamak zorunda. (Lokal coop oyunlarda "DS4 Yöntemi" hariç)

Olmaz diye tırsmayın. Bal gibi olur.

Arkadaşınla kardeşlik yapacağınız hesap senin ya da arkadaşının oyun oynadığı ana hesap ise "Daimi Kardeşlik" (detaylar ilk sayfada) yöntemiyle ikinizde kullanabilirsiniz.

Kardeşlik yapacağınız hesap herhangi birinizin ana hesabı değilse; Primary hakkı alan oyunu PS4'ündeki istediği her hesaptan oynar. Secondary hakkı alan kişi ise oyunu bu değersiz çakma hesaptan oynamak zorunda kalır.

• Sağol cevap için. Daimi kardeşlik güzel geldi bana da. Fakat hala bilmediğim şey ikincil hesabı nerden açıyorum. Hiçbir şey yapmadan oynadığımı göre ana hesaptayımdır herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: AlpKhanate

Sağol cevap için. Daimi kardeşlik güzel geldi bana da. Fakat hala bilmediğim şey ikincil hesabı nerden açıyorum. Hiçbir şey yapmadan oynadığımı göre ana hesaptayımdır herhalde

Rica ederim.

Hesabı PS4'e ilk kez girerken "ana hesap olarak etkinleştirilsin mi?" sorusuna "hayır" diye cevap verirsen Secondary olur.
    Hesabı PS4'ün menüsünden istediğin zaman Primary / Secondary diye ayarlayabilirsin:

manuals.playstation.net
    Ana PS4 Sistemi Olarak Etkinleştir | PlayStation®4 Kullanım Kılavuzu
    http://manuals.playstation.net/document/tr/ps4/settings/activation.html

Hesap herhangi bir kimsede Primary olarak ayarlıysa sen zaten mecbur Secondary kullanırsın.

• I-C-O kullanıcısına yanıt
    Hocam rehberinde diyorsun ya bir makinede 16 primary hesap olabilir. Ama simdi de diyorsun ki yalnizca bir hesap ana hesap olur! Kafam karıştı ya la

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sudas

Selamlar.Ben arkadasımla çift hak olarak bf4 aldım.Psn sifresini değiştirdik.Arkadasım hesabı ana hesap yaptı.Bende secondary olarak o hesaptan giriş yaptım.Fakat ben oyunu actığımda intro dan sonra bir tusa bas ekaranını gectikten sonra, bir imleç çıkıyor ve o ekranda kalıyor.
    Birde ben secondary olarak actıktan sonra arkadasım primary olarak başka hesaptan actığında beni oyundan atıyor.İ-C-O Hocam ne yapmamız lazım?

Sana Secondary hak düştüyse, o hesaptan girmek zorundasın. Başka hesapta oynayamazsın BF4'ü.

Eğer zaten o hesaptan giriyorsan Secondary'de internet şart.

İnternet varsa da PS4'ü ve modemi kapat aç.

Birde arkadaşın o hesaptan oynuyorsa, o hesap oyun oynadığı ana hesabıysa, sende Secondary olduğun için mecburen o hesaptan oynarsın. Böyle olunca, yani ikinizde aynı hesaptan oynamaya çalıştığınızda düşersiniz.

Bunu önlemek için ana hesaplarınızla daimi kardeşlik yolunu takip etmelisiniz.

Sorun cozuldu hocam.Bilgilendirme için teşekkurler...

• quote:

Orijinalden alıntı: balistik81

Hocam rehberinde diyorsun ya bir makinede 16 primary hesap olabilir. Ama simdi de diyorsun ki yalnizca bir hesap ana hesap olur! Kafam karıştı ya la

Yanlış anlamışsın az biraz.

"Ana hesap" farklı, "Primary-Secondary" farklı bir şey.

Bir Osmanlı sevdalısı olarak İngilizce terimler kullanmaya meraklı değilim ama özellikle İngilizce terimleri kullanıyorum ki karışmasın.
    />

Ana hesap = Oyun oynadığımız
    />
    , trophy kastığımız, arkadaş eklediğimiz ,
    yüce hatun ırkından biriyle karşılaştığımız da "Hi
    />
    " dediğimiz hesaptır.

Primary ve Secondary'ye ise hesap ayarı diyebiliriz.
    Her PSN hesabı 1 Primary, 1 Secondary olmak üzere toplam 2 PS4'te aktif olabilir. (1 PS4'te ise 16 farklı PSN hesabı Primary olabilir)
    Primary haklı hesaptaki tüm içerikleri PS4'ünüzdeki istediğiniz hesaplarda kullanabilirsiniz.
    Secondary haklı hesaptaki içerikleri ise bu hesaptan kullanmak zorundasınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: sudas

Sorun cozuldu hocam.Bilgilendirme için teşekkurler...

Çözüldüğüne sevindim. Rica ederim.
  • I-C-O kullanıcısına yanıt
    Hay sen çok yaşa hemi!

• quote:

Orijinalden alıntı: balistik81

Hay sen çok yaşa hemi!

/>

Eyvallah, hep beraber İnşallah.
  • Psnyi veya psn plusı nereden alıyorsunuz. Aşağıdaki amazon linklerinden mi?

Amazonda indirim olduğu zamanlar oluyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: arke9

Psnyi veya psn plusı nereden alıyorsunuz. Aşağıdaki amazon linklerinden mi?

http://www.amazon.com/1-Year-PlayStation-Plus-Membership-Digital/dp/B004RMK5QG/?_encoding=UTF8&camp=1789&creative=9325&keywords=psn%20plus&linkCode=ur2&qid=1406564252&sr=8-1&linkId=PDVSIJX7J4ZSFWFF

http://www.amazon.com/1-Year-PlayStation-Plus-Membership-Digital/dp/B004RMK5QG/?_encoding=UTF8&camp=1789&creative=9325&keywords=psn%20plus&linkCode=ur2&qid=1406564252&sr=8-1&linkId=IUBKJGKJAK7BP4VB

Amazonda indirim olduğu zamanlar oluyor mu?

PSN alınmaz; PC, PS3, PS4. PSP ve PS Vita üzerinden oluşturulabilir.

Satın alınan şey Plus üyeliğidir.

Amazon'daki Plus kodu Amerika PSN'ler içindir.
    Ayrıca Amerika PSN için PSN kart da satın alabilirsiniz.
    Plus kodu ile Psn kart arasındaki fark nedir derseniz; Plus kodu direk Plus üyeliğini aktif eder, bu kodla başka birşey alamazsınız. Psn kart ise Psn alışveriş kartıdır. Bu kart ile Plus'ta dahil PSN Store'da satılan her şeyi alabilirsiniz.

Türkiye PSN'de bu tarz kartlar yok ama İninal, PayByMe gibi yaş ve statü gözetmeksizin herkesin sahip olabileceği kartlar, kredi kartları vs geçiyor.

Amazon'da güzel indirimler oluyor oyunlarda (kod ile satılan dijital oyunlarda dahil) ama Plus'ta indirim oluyor mu, emin değilim. Ben denk gelmedim.

• @I-C-O , konuyu tamamiyle okudum çok açılayıcı ve yardım edici bir konu fakat aklıma takılan bir şeyi sormak istedim. PS4 ü ilk aldığımda bir eşşeklik ediğ TR PSN açtım ve Plus üyeliğini bu hesaba aldım. Oyun almaya karar verdiğimde ise US PSN baya fark olduğunu görüp US PSN açtım şuanda PS4 te TR PSN Primary US ise Secondary olarak duruyor fakat merak ettiğim şu, US Pri yapıp oyunları burdan alıp TR'yi ise trophy ve puanların gitmemesi için sec yapıp oyunları burada Plus üyeliği ile oyunayabilir miyim? yani kısacası Primaryde plus olmayıp Secondaryde plus olursa ve ben oyunları her zaman sec ile oynasam olur mu ?
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.