Arkadaşlar şimdi vereceğim bilgilerin birçok sorunuza çare olacağını düşünüyorum. Öncelikle,hepinize yeni bir PSN hesabı ve yeni bir hotmail almanızı öneririm(Daha önce kullanılan mail adresini kabul etmeyecektir.) ve hesabı alırken de ülkeyi Türkiye seçin.Nasıl olsa indereceğiniz şeyler PS3 ün Harddiskine kaydediliyor ve aynı zamanda hesabınızda da kalıyor.Bundan dolayı sorun olmaz. Dikkat etmeniz gereken ince ayrıntılar var onları sizlerle paylaşmak iyi olur: 1-PSN hesabını alırken ad soyad istediği bölüme kredi kartının sahibinin adını soyadını yazın. 2-Doğum tarihini de kredi kartının sahibiyle aynı yapın. 3-Adres,PSN in en çok önemsediği ama aynı zamanda en kolay atlatılabilen aşamalardan bir tanesi.Street Adress 1,2,3 kısımlarına yurtdışından doğru bir adres yazmanız yeterli.Örnek olarak ben Microsoft'un adresini yazdım ve kabul etti.Adres kısmını da şöyle doldurdum: Street Adress 1: One Microsoft Way Street Adress 2: Redmond,WA 98052-6399 Street Adress 3: USA
Adres kısmında sizden city(ilçe) ve state/province(il) isteyecek.İşte bu kısmı doğru girmeniz gerekiyor.Örneğin ben City kısmına Karsiyaka ve State/Province kısmına da Izmir yazdım,kabul etti.Yani burda önemli olan kartın kayıtlı olduğu ilçe ve ili doğru girmek zaten ülke Türkiye olduğu için ve türkçe karakter sorunu ortadan kalktığı için(Örneğin "ş" yerine "s" yazabilirsiniz.) direk kabul ediyor.Eskiden USA PSN'den alışveriş yapılıyordu ancak artık il ve ilçeyi doğru yazmak gerekiyor.Bundan dolayı bir kez daha tekrarlıyorum: Hesabınızın ülkesini Türkiye seçin.
4-Ben de Mastercard ile alışveriş yapıyorum ama şunu söylemeliyim ki sorun yaşamadığım bir alışverişim bile olmadı.İmkanınız varsa Visa kullanın.Çünkü Sony,Visa ile daha kolay irtabata geçiyor.Örnek olarak benim kartımın 700 tl lik limiti dolmuştu ve PSN Store dan Black Ops Map Pack alacaktım ve yaklaşık 30 tl tutarındaydı.Kartıma alışverişi yapabilmek için 40 tl yükledim,banka hesabıma geçti bu 40 tl lik miktar ama ne var ki Sony bunu görmezden gelir gibi kabul etmedi.Sonra bunu araştırdığımda öğrendim ki Sony,kredi kartınızdaki tutar kadar bankaya onay mesajı gönderiyormuş ve bankanın da bunu onaylaması gerekiyormuş.E tabi biz de Türkiye gibi 3.sınıf ülke olduğumuz için bizim bankalara bu mesajın ulaşması bir hayli zaman alıyor ve bir de Mastercard oldu mu,işin altından kalkılmıyor.Ama HSBC gibi global bankalara bu mesaj daha kolay ulaşıyor.
5-Bu alışverişleri yapmak için açmış olduğunuz yeni Playstation accountunu sakın silmeyin! Veya arkadaşlarınızla aldığınız şeyi paylaşmak isterseniz de,arkadaşınız sizin bilgilerinizi kullanarak kendi playstationında açmış olduğu o hesabı silmesin.Çünkü doğrudan harddiskle alakalı bir durum ve her şeyi tekrar yapmak zorunda kalırsanız.
6-Arkadaşlarınızla indirdiğiniz şeyleri paylaşmak çok kolay.Sadece arkadaşınıza PSN hesabınızı açarken kullandığınız mail adresinizi ve şifrenizi verin ve arkadaşınız da kendi Playstation ında yeni bir account oluştursun ve sizin bilgilerinizi kullansın.Bunu yapmak için de "Sign Up for Playstation Network" yazan kısma tıkladıktan sonra karşısına iki seçenek çıkacaktır.Arkadaşınız "Use an existing account" yani "Daha önce alınmış hesabı kullan" seçeneği tıklasın.Sonrasında sizin hesabınızla oturum açsın.PSN Store a girsin ve yukarıdaki küçük kutulardan birinde "View Downloads" yazan seçeneği tıklasın.Ordan istediğini indirebilir.Ancak değinmem gereken önemli bir nokta daha var.Örneğin siz bir oyun için Map Pack indirmek istiyorsanız onu oyunun BLES koduna uygun olarak indirmelisiniz.BLES kodları her bir dosyanın üzerinde yazılı olarak karşınıza çıkacaktır.Siz de kendi BLES kodunuza uygun olarak indirmelisiniz.BLES kodunu oyunun kitapçığından veya arka kapağından öğrenebilirsiniz.Call of Duty oyunlarında kitapçığın arka kapağında yazıyor.Sanırım diğer oyunlarda da öyledir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme