Şimdi Ara

Python Soru & Cevap (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
12
Favori
14.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BlackPython

quote:

Orijinalden alıntı: BalaNari

Programlama işinde tecrübeli değilim. Çok az VB ve HTML biliyorum, sizce VB üzerinden mi devam edeyim, yoksa Python mu öğreneyim? İleride computer science veya software eng okumak istiyorum. Şimdiden başlamak lazım :)

VB'yi birak bence yani .net kullaniyosan ayri o zaman .net platformunda yolunu surdur. Sana tavsiyem c/c++ daha sonra python ogrenmendir... Daha sonra ihtiyaclarina gore programlama dillerini ogrenebilirsin

.net çalışıyorsan ayrı derken Visual basic.net ten mi bahsediyorsun?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Programlama işinde tecrübeli değilim. Çok az VB ve HTML biliyorum, sizce VB üzerinden mi devam edeyim, yoksa Python mu öğreneyim? İleride computer science veya software eng okumak istiyorum. Şimdiden başlamak lazım :)

VB'yi birak bence yani .net kullaniyosan ayri o zaman .net platformunda yolunu surdur. Sana tavsiyem c/c++ daha sonra python ogrenmendir... Daha sonra ihtiyaclarina gore programlama dillerini ogrenebilirsin

.net çalışıyorsan ayrı derken Visual basic.net ten mi bahsediyorsun?

Aynen biliyosun basic.net ile basic ayri seyler. Yani normal basic eskide kaldi .net kullaniyosan ogren o da iyidir ilk basladigim da ben de kullaniyodum...

Edit: Ileride universite olarak okumayi planliyorsaniz c/c++'a bakin direk. c/c++ bu isin temelidir ve saglamdir. Universitede bi de java ogretecekler, ona universitede bakarsin simdilik programlama veya bu islere olan hevesin sIkIcI bi hal almasin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackPython -- 10 Temmuz 2013; 21:14:14 >

• GUNCEL!
  • quote:

Orijinalden alıntı: amone

Türkiyede kalifiye düzeyde Python programcısı pek yok, hele Zope, Django gibi konularda bilgisi olan adam daha az.
    Bu yüzden eğer Python ile ilgili sorularınıza cevap almak istiyorsanız StackOverflow yada Python Community gibi platformları kullanın. Çok daha kısa sürede cevap alırsın ve daha fazla kişi ilgilenir.

Bir de x dilini öğrenirsem y dilini de öğrenir miyim endişesini bırakın artık. Programlamaya bir kez başladıktan sonra ve mantığı bir kez içselleştirdikten sonra hangi dile geçseniz çok daha kolay öğrenir ve yazarsınız. Değişen platform, söz dizimi, kütüphaneler yada IDE olabilir, çok farketmez. İnsanların genelde kolay öğrenmekten kasıtları söz dizimine aşina olmak oluyor ama programlamayı biliyorsanız bu çok sorun olmayacaktır.

Dediginiz dogru, starckoverflow gibi platformda cevaplar kisa surede gelir ama ingilizce olarak gelir, yani burada da elimizden geldigi kadar yardim etmeye calisiyoruz. Herzaman bi sekmede donanimhaber python soru cevap acik. Tekrar katiliyorum dediginiz seye, sizi 1 programlama dili ile kisitlamiyorlar... Istediginizden baslayin istediginize gecin sizin icin gelen bi kisitlama yok...

Daha baska insanlar ve gorusler almak istiyorsaniz google groupslara bir bakin derim, python ile ilgili gruplar mevcut turkce olarak...

• quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

Orijinalden alıntı: PcTan

javanın nesi iğrenç ?

Bir üstteki mesaja biraz bozulduğum için abarttım sanırım. İğrenç değil ama ben sevemedim. Her exception ı yakalamayı zorunlu tutması, default argument gibi en temel özellikten bile mahrum olması (operator overload ı saymıyorum bile), sınırlı callback mekanizması, kopyalama için bile framework araştırmak vs. beni soğutan şeyler.

sizde haklısınız exception olayı benimde hoşuma gitmiyor pek
  • Python'a ben de ilgi göstermeye başladım. Java'dan sıkıldım. Hem kimden tavsiye istediysem(sektörün içinde olanlardan) python öğren direk herşeyi yaparsın dediler...

1 haftadır öğrenmeye çalışıyorum ama ilaç kullanırken(kafa trilyoner oldu ) pekte kafam almıyor. Bakalım, inş öğrenirim ve burada paylaşımlarda bulunabilirim.
  • Umarim hastaliginiz mi var gecmis olsun oncelikle, python'u umarim hizli bi sekilde ogrenir ve paylasimlarda bulunursunuz... Bu arada gostermemi istediginiz veya ufak programlar yazmami istiyorsaniz lutfen soyleyin belki ogrenenlere yardimci olur vaktim oldukca...
  • Python öğreniyordum fakat bi kaç kişi
    Compile edilememesi,
    Performans sorunu,
    External librarylerinin geniş olmaması sebebiyle öğrenme dediler. C++'a geç dediler bende ona bakınıyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Programlama konusunda temelim var. Ama sadece temel yani fazlası değil :D
  • Python bence harika bir dil.
    bende bir kaç kaynak vereyim

www.codeacademy.com
    www.khanacademy.com

ayrıca coursera.org da eski de olsa halen erişilen "Learn the Program:The Fundamentals" isimli kursta Universty of Toronto hocaları tarafından python anlatılmakta.Bence python öğrenilmeli,bende kısa zamanda pyQt ve Kivy çatısını etkin şekilde öğrenmeye bakacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhilleintheMist

Python öğreniyordum fakat bi kaç kişi
    Compile edilememesi,
    Performans sorunu,
    External librarylerinin geniş olmaması sebebiyle öğrenme dediler. C++'a geç dediler bende ona bakınıyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Programlama konusunda temelim var. Ama sadece temel yani fazlası değil :D

Bunu kim soyledi? yani ne zaman dedi o da onemli... Python bu tur konularda cok ilerleme kaydetti, tabiki c/c++ kadar hizli olamaz (neredeyse hicbir dil). Genis degil mi? Yapmak istedigin seye gore onune dunyalari sunuyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: printf("Hello DH\n");

Python bence harika bir dil.
    bende bir kaç kaynak vereyim

www.codeacademy.com
    www.khanacademy.com

ayrıca coursera.org da eski de olsa halen erişilen "Learn the Program:The Fundamentals" isimli kursta Universty of Toronto hocaları tarafından python anlatılmakta.Bence python öğrenilmeli,bende kısa zamanda pyQt ve Kivy çatısını etkin şekilde öğrenmeye bakacağım

PyQT, Kivy, PyGame, Panda3d, Django, Twisted vs. vs. tam bir hazine bunlarin her biri ileride cok degerlenecek sektoru artacak... Suan bile bu kadar cok kullanilirken ilerisini dusunemiyorum.

• Türkiye deki geleceği bence parlak olacak.Ayrıca frameworklarının isimleride pek güzel.Kivy,Django
    Şuan elimde Deitel'in C kitabı var,ondaki örnekleri Python ile de çözmeye bakacağım.Hem pratik olur,hem de soruları çok güzel.
  • şu an pypi de 32600 kütüphane var, bunlar sadece pypi de olanlar. standart python kurulumuyla birlikte gelen ctypes ile c/c++ kütüphanelerinden faydalanabilirsin. java kütüphanelerinden de faydalanabilmeni sağlayan modüller var. daha ne olsun?

pythonla performans sorunu yaşayanların optimizasyon problemi vardır. cython ile python benzeri bir dille modül yazılıp, yazılan kod C diline çevriliyor ve derleniyor. bu şekilde yoğun hesap/performans gerektiren yerlerde C dilinin bütün nimetlerinden python programı üzerinde de faydalanılabilir.

kim demiş compile edilmiyor? compile ediliyor, byte code a dönüştürülüyor. py2exe ya da cx_freeze ile de exe yapmak mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocZ -- 16 Temmuz 2013; 4:59:33 >
  • Bugün şöyle bir siteye rastladımhttp://programarcadegames.com/index.php?lang=en
    bu sitede Türkçe dil desteğide var,ben inceledim oldukça beğendim.Konu sahibi arkadaşta onaylar ise python ile ilgili kaynak paylaşımını bu başlık altından yapabilir,hem pythonu tanıtabilir,hem de birbirimize yardımcı olabiliriz.Malum Python alt başlığı yok forumda.
  • quote:

Umarim hastaliginiz mi var gecmis olsun oncelikle, python'u umarim hizli bi sekilde ogrenir ve paylasimlarda bulunursunuz... Bu arada gostermemi istediginiz veya ufak programlar yazmami istiyorsaniz lutfen soyleyin belki ogrenenlere yardimci olur vaktim oldukca...

Teşekkür ederim. Dizimde kıkırdak erimesi var. İki tane iğne oluyorum o yüzden. Biri dizin arkasına yağımsı bir madde enjekte ediyorlar haftada 2 defa(bildiğiniz makine yağlıyorlar ), diğeri ise dize iğne vururken ve yürürken acıyı kessin diye(haftada 4 defa, kafanın sebebi de bu zaten).

Bugün eski öğrendiklerimi tekrar edeyim dedim. Çoğu aklımda kalmış. Ne kadar öğrenemediğimi sansam da öğreniyormuşum.

Sorum olunca buradan paylaşırım o zaman. Hem ben hem de benze problemleri yaşayanlar öğrenmiş olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: printf("Hello DH\n");

Bugün şöyle bir siteye rastladımhttp://programarcadegames.com/index.php?lang=en
    bu sitede Türkçe dil desteğide var,ben inceledim oldukça beğendim.Konu sahibi arkadaşta onaylar ise python ile ilgili kaynak paylaşımını bu başlık altından yapabilir,hem pythonu tanıtabilir,hem de birbirimize yardımcı olabiliriz.Malum Python alt başlığı yok forumda.

Hocam ne izni buyrun izin mi gerekir bunun icin konuyla ilgilenen arkadas gorunce seviniyorum daha cok...

• quote:

Orijinalden alıntı: shroud61

quote:

Umarim hastaliginiz mi var gecmis olsun oncelikle, python'u umarim hizli bi sekilde ogrenir ve paylasimlarda bulunursunuz... Bu arada gostermemi istediginiz veya ufak programlar yazmami istiyorsaniz lutfen soyleyin belki ogrenenlere yardimci olur vaktim oldukca...

Teşekkür ederim. Dizimde kıkırdak erimesi var. İki tane iğne oluyorum o yüzden. Biri dizin arkasına yağımsı bir madde enjekte ediyorlar haftada 2 defa(bildiğiniz makine yağlıyorlar ), diğeri ise dize iğne vururken ve yürürken acıyı kessin diye(haftada 4 defa, kafanın sebebi de bu zaten).

Bugün eski öğrendiklerimi tekrar edeyim dedim. Çoğu aklımda kalmış. Ne kadar öğrenemediğimi sansam da öğreniyormuşum.

Sorum olunca buradan paylaşırım o zaman. Hem ben hem de benze problemleri yaşayanlar öğrenmiş olur.

Beyin bu hocam kapar hemen, hele kolay syntaxli ve anlasilirlik olarak kolaysa daha cabuk surer... hocam makineye dikkat yaglanmasi gerekirse yaglayin tekrardan gecmis olsun...

• GUNCELDIR!
  • Konu aşağılara düşmesin
  • Selam hocam ufak bi proje yapmam lazım da bunun için ekranın belirli bi koordinatındaki pixel'in rengini almam lazım. RGB yada başka bi formatta olabilir. Hatta Belirli bi bölgenin renk yoğunluğunu alabilen bişey daha iyi olur ama tek pixelde işimi görür:P
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.