Şimdi Ara

Python Soru & Cevap (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
12
Favori
14.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kangiten

Çift bölü işareti kullanıldığında size Python sadece bölüm kısmının tam sayı kısmını döndürür, buradaki referanstan da bakabilirsiniz.http://www.tutorialspoint.com/python/python_basic_operators.htm

Programınızda bunun etkilediği nokta ise şu; derece geçmediğinizi varsayarsak, fonksiyon karekök alma işlemini uygulasın. 1//2 işlemi bize 1/2 işleminin sonucu 0,5 olduğu için, 0 döndürecektir. Herhangi bir sayının 0ncı üssü de 1'e eşit olduğundan, fonksiyon sonucu 1 olacaktır. :)

Teşekkür ederim. Burada olayı tetikleyen şey python ama değil mi? çift ve tek bölü işareti her dilde yok mesela :)

• quote:

Orijinalden alıntı: X-1

quote:

Çift bölü işareti kullanıldığında size Python sadece bölüm kısmının tam sayı kısmını döndürür, buradaki referanstan da bakabilirsiniz.http://www.tutorialspoint.com/python/python_basic_operators.htm

Programınızda bunun etkilediği nokta ise şu; derece geçmediğinizi varsayarsak, fonksiyon karekök alma işlemini uygulasın. 1//2 işlemi bize 1/2 işleminin sonucu 0,5 olduğu için, 0 döndürecektir. Herhangi bir sayının 0ncı üssü de 1'e eşit olduğundan, fonksiyon sonucu 1 olacaktır. :)

Teşekkür ederim. Burada olayı tetikleyen şey python ama değil mi? çift ve tek bölü işareti her dilde yok mesela :)

Aynen öyle. Benzer bir olay VB/VB.NET üzerinde \ ile var. Örneğin; 1 \ 2 işlemini geçtiğimizde, bize gene 0 geliyor.

• Kangiten kullanıcısına yanıt
    Ilginc ben pek Windows kullanmadigim icin bilgim yok Vb.NET hakkinda ama bunun sebebi olmali
  • quote:

quote:

bu dilin bir özelliği. tek bölü işareti klasik ondalıklı bölme işlemi yapıyorken (operator.div) çift bölü işareti ondalık kısmı hesaba katmıyor (operator.floordiv). Python 2.x de ise tek bölü işareti Python 3.x deki çift bölümü işareti gibi davranıyor. bölen float'a çevrilebilir ya da şöyle yapılabilir:

from __future__ import division # 2.x de bu satırı devre dışı bırakırsanız sonuç 0 olur.
    print 4/6

>>> 0.666666666667

• DocZ kullanıcısına yanıt
    DocZ tesekkur ederim

3.x kullaniyorum simdi bir sorunum daha var.

from time import gmtime, strftime 

# global sayilan degiskenler baslangic

bugun = strftime('%a, %d %b %Y %H:%M:%S', gmtime())

şöyle bir gün, tarih, saat alma işlemim var. alıyor da..

veriYaz(deger, tip, sicaklikDegeri, dalgaBoyu, 'tarih:', bugun)

neyse bu kodda tarihin verdigi cikti:

Fri, 16 Aug 2013 13:01:33

gibi. Oysa saat su an 16.03:35

yani 3 saatlik fark var. Bunu nasil ayarlayabilirim? Dilde problem yok ingilizce olmasi gerekiyor zaten de saat farki olayi var. O nasil cozulecek?
  • quote:

DocZ tesekkur ederim

3.x kullaniyorum simdi bir sorunum daha var.

from time import gmtime, strftime 

bugun = strftime('%a, %d %b %Y %H:%M:%S', gmtime())

şöyle bir gün, tarih, saat alma işlemim var. alıyor da..

veriYaz(deger, tip, sicaklikDegeri, dalgaBoyu, 'tarih:', bugun)

neyse bu kodda tarihin verdigi cikti:

Fri, 16 Aug 2013 13:01:33

gibi. Oysa saat su an 16.03:35

yani 3 saatlik fark var. Bunu nasil ayarlayabilirim? Dilde problem yok ingilizce olmasi gerekiyor zaten de saat farki olayi var. O nasil cozulecek?
    gmtime yerine localtime kullanmalısınız. başka yöntemlerle de ayarlanabilir timezone ama en pratiği localtime kullanmak. Türkçe olarak da ayarlayabilirsiniz.

from time import strftime, localtime
    import locale
    locale.setlocale(locale.LC_ALL, 'turkish') # platforma gore localname degiskenlik gosterebilir.

bugun = strftime('%a, %d %b %Y %H:%M:%S', localtime())
    print(bugun)

>>> Cum, 16 Ağu 2013 16:53:53

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocZ -- 16 Ağustos 2013; 16:59:06 >

• DocZ kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam simdi ciktiyi duzgun alabildim :)
  • Cok yararli bir konu herkesin isine yarar takipdeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackPython

quote:

Orijinalden alıntı: özgür beyin

Merhaba,

Bende C# alanında geliştirme yapan biriyim fakat bu aralar biraz python'a ilgi duymaya başladım python ile şöyle bi'şey yapabilirmiyiz: her hangi bir tarayıcıda izlenen videoları otomatik olarak bilgisayara indiren bir program yapabiliriyiz python ile? yapabilirsek nasıl yapabilirisiz, gerekli kütüphaneler nelerdir?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Tabiki de yapilabilir. Nasil yapacagin sorusuna ise soruyla cevap vermek zorundayim;
    -YouTube ile ilgili mi olacak?
    -Kafanda belirli bir video sitesi varmi?
    -Yoksa genel bir downloader mi olacak? (Genel olursa cok kapsamli olmali ki butun video sitelerini ve yapilarini bilecek veya detect edebilecek bir program yapisina sahip olmali... Bu imkansiz degli ama zaman alir.)

Kullanilabilecek kutuphanelere ornek verecek olursak;

-urllib
    -urllib2
    -Beatiful Soup

ve daha nice parserlar...

Umarim yardimci olmustur...

Not: imlaya biraz onem verdigim icin durmadan degistiririm... bazen eksik yaziyorum k.bakmayin :)

zamanmı alır

ilk python programımhttp://www.inndir.com/YVI-Sociisoft-50138p.html#.UhZwX6x_X-B
    3 saat sürdü. kütüphane araştırtırıp, youtube url'lerini decode yapmak zaman aldı

• bunu zaten kendim icin soylemedim? karsida bu programlama diline daha yeni asina olmamis biri var... neyin derdindesiniz anlamiyorum ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackPython -- 22 Ağustos 2013; 23:24:11 >
  • quote:

bunu zaten kendim icin soylemedim? karsida bu programlama diline daha yeni asina olmamis biri var... neyin derdindesiniz anlamiyorum ki

yanlış anlaşıldım galiba pardon üstad
  • Merhabalar ben python derslerine başladım.Bana önerebileceğiniz basit , python ile kodlanmış açık kaynak kodlu bir program var mı ? Yani inceleyip kendimi geliştirmek için ??
  • Python'da herhangi bir dilde yazilan kutuphaneleri kullanabiliyor muyuz?

C# olabilir, C++ ile Java ile olabilir. Ben D ile yazdigim kutuphaneleri kullanmak istiyorum.

Yani 4 dilde yazabilirim kutuphane hepsi bana ait olacak. Bunlari Python'a cagirabiliyor muyum?
  • pyd var D dili icin, ironpython var ama ironpython da nasil donuyo C# bilemiyecegim, java icin jython ve C icin de ctypes mevcut...
  • Bu arada art arda mesaj yolluyorum ama bakanlar ilgilenenler olursa bi seyler yapmak lazim ya can sIkIyo bos bos kendi kendine takilmak lua olur python olur oyun olur program olur akliniza ne gelirse oyalicak bi seyler yapmaya varim diyen?
  • quote:

Bu arada art arda mesaj yolluyorum ama bakanlar ilgilenenler olursa bi seyler yapmak lazim ya can sIkIyo bos bos kendi kendine takilmak lua olur python olur oyun olur program olur akliniza ne gelirse oyalicak bi seyler yapmaya varim diyen?

bende dil öğrenmek için proje arıyorum böyle yapmalık ama fikir bulamadım :(
    böyle proje yaparken öğrenmek daha rahat ve eğlenceli geliyor ma fikir yok :((
  • Hic mi gelmiyo akliniza?
  • facebook chat ?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.