Şimdi Ara

Q6600 3.4 ustu problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam.. Q6600 (g0) ü ne yaptiysam 3.4 ustune cikaramadim.

377x9 : 3.4 te stabil ama degerleri 3.5 e yaklastirinca Pc hic acilmiyor. Voltaji yukselttim olmadi. Rame +3 kuzey koprusune +3 voltaj verdim. İslemciye 1.55 e kadar yuksellttim yine ayni. Sorun ne olabilir ?

Ramler 2x2 patriot (dual)
    anakart ga 965p ds3 (3.3)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada ısınma problemide yok. Bosta 36-40 arası

• Hocam sanırım sorun anakartınızda. Yanlış hatırlamıyorsam q6600 ümü 1.45 voltla 3.6 ghz de kullanıyordum ve güç tüketimi 190 watta kadar çıkıyordu (max ve işkence testlerinde tabi). Gördüğüm kadarıyla anakartınız 130 watta kadar işlemciyi besleyebiliyor. Bence bu anakartla şansınızı daha fazla zorlamayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: white_predator

Hocam sanırım sorun anakartınızda. Yanlış hatırlamıyorsam q6600 ümü 1.45 voltla 3.6 ghz de kullanıyordum ve güç tüketimi 190 watta kadar çıkıyordu (max ve işkence testlerinde tabi). Gördüğüm kadarıyla anakartınız 130 watta kadar işlemciyi besleyebiliyor. Bence bu anakartla şansınızı daha fazla zorlamayın.

İşlemciyle uyumlu olmayan bi bos yükleyerek sorunu çözdüm, cevap için teşekkürler.

Şimdi başka bi sorunum var; bende 2 gb lik 5 tane ram var. 3 ü 800 lük corsair 2 si 1024 luk patriot, birsürü kombinasyon denedim ama 4 slottada takılı şekilde pc yi çalıştıramadım. Bazen bi patriot 2 corsair çalışıyor ama iki patriot iki corsair hiç çalışmadı. Slotlarla göre tepkiler değişiyor. Bir fikriniz varmı?

• anakartın kitapçığında şöyle bi ibare var;

Q6600 3.4 ustu problemi
  • sfx kullanıcısına yanıt
    Hocam manuel olarak ram voltajını arttırmayı denediniz mi? Birde ram zamanlamalarını elle girmeyi deneyin. 6.6.6.18 gibi yüksek değerlerle bir deneyip çalışırsa 5.5.5.15 e çekip denersiniz.

• quote:

Hocam manuel olarak ram voltajını arttırmayı denediniz mi? Birde ram zamanlamalarını elle girmeyi deneyin. 6.6.6.18 gibi yüksek değerlerle bir deneyip çalışırsa 5.5.5.15 e çekip denersiniz.

evet ram voltajını artırdım, yine olmadı. büyük ihtimalle biosla alakalı bir durum. patriotları kenara ayırdım corsairleri 6 gb olarak 5-5-5-15 te kullanıyorum. şimdi işlemciyi ne kadar zorlayabilirim hava soğutmayla ona yöneldim. siz 3,6 ve üzerinde stabilite yakaladınız mı ?
    Ben günlük olarak 1.45 voltla 3.6 ghz de kullanıyordum. Ama 3.6 nın üzerine çıkamamıştım. Yanlış hatırlamıyorsam 3.8 için 1.6 volt istiyordu. Onda da aşırı sıcaklıktan dolayı günlük kullanıma uygun değildi.

• Anakartın 1333MHz'den yüksek fsb değerlerine çıkamadığı için olmasın?
  • quote:

Ben günlük olarak 1.45 voltla 3.6 ghz de kullanıyordum. Ama 3.6 nın üzerine çıkamamıştım. Yanlış hatırlamıyorsam 3.8 için 1.6 volt istiyordu. Onda da aşırı sıcaklıktan dolayı günlük kullanıma uygun değildi.

bende 1,5 voltla 3,6 ya çıkardım sıcaklık biosta 62° görünüyor everestte 45 civarı. çekirdekler ise daha düşük. hangisi gerçek bilemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlptekinCK

Anakartın 1333MHz'den yüksek fsb değerlerine çıkamadığı için olmasın?

kastınız ramler mi yoksa ilk mesajımda bahsettiğim 3,4 üzerine çıkamamam hakkında mı ?
    FSB dedim ya.Ramin saat hızı değil bu.
    Kasa, macun ve işlemci soğutucunu yazar mısın aynı işlemciden bende var stok fanla 50 den aşağısını görmüyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WonderCx -- 18 Eylül 2016; 5:45:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WonderCx

Kasa, macun ve işlemci soğutucunu yazar mısın aynı işlemciden bende var stok fanla 50 den aşağısını görmüyor..

kasa: asus vento a9,
    soğutucu: arctic cooling freezer 7 pro
    macun: cooler master v1
    boşta: 50° - çekirdekler 40-45°

sen kaç ghz de kullanıyorsun ?
    Ben normal hızında kullanmama rağmen sıcaklığı daha fazla. (boşta 50-55 uükte 70-75)

Bende 10 senelik Stok fan ve dandik bi macun var onları değiştireyim dedim ondan sordum sağolasın..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.