Şimdi Ara

Q6600 yerine alabileceğim işlemci ve anakart terfisi önerileri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar fiyat olarak herhangi bi sınırım yok. Önemli olan performans (oyun, multimedia) fiyat sadece şu açıdan önemli olur 99 fps yerine 100 fps alacağım diye 300 $ fazla vermek saçma olur tabi.

İstediğim tek şey overlock yaparken sorun çıkarmaması fiyatına göre çok iyi performans sunması vs. Bayağıdır işlemci ve anakartları incelemediğim için işlemciye uygun bir anakartta gerekecek tabiki. Anakart içinde fiyat sınırlaması yoktur aynı şekilde gereksiz özellikler için fazladan para vermek istemiyorum anakart için ve kesinlikle crossfire vs. kullanmayacağım için çift ekran kartı girişine gerekte yoktur. (tabiki çift te olabilir eğer tek olanlardan hayır görmezsin derseniz performans olarak)

İşlemci ve anakart tavsiyelerinizi beklerim ayrıca anakart ve işlemci değişiminde performans artışı konusunda da bilgi verirseniz sevinirim mevcut sistemim nickimin altında görebilirsiniz.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColdShadow -- 30 Aralık 2009; 20:08:04 >

• elimde 8 gb 1066 mhzlik ram var şu anda ddr kaç olduklarını bilmiyorum fakat bunlarıda kullanmak istiyorum. Ram almak istemiyorum yani. ddr2 sanırım bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColdShadow -- 30 Aralık 2009; 20:05:57 >
  • Şu anki şartlarda 3.4Ghz de kullandığın bir Q6600'ü değiştirmene kesinlikle gerek yok. Ama render gibi işlemci gücü isteyen uygulamaları kullanıyorsan i7lere yönelebilirsin. AMD tarafında ise hiç gerek yok değişime. Zira Phenom II serisiyle Q serisinin aynı hızlara ahım şahım bir farkı yok. O/C özellikleri de hemen hemen aynı.
    Zaten 5870'e de yeterli olur 3.4Ghzde Q6600... İlla birşey almak istersen ya çok masraf yapıp i7-i5'e (Anakart+işlemci+Ram) geçersin ya da eğer yoksa iyi bir işlemci soğutucuyla günlük 3.7-3.8Ghzlerde kullanmaya çalışırsın işlemcini. Masraf çok gereksiz sistemin için.
  • Q6600 ü günlük 3.4ghz kullanıyorsanız işlemci değiştirmenize filan gerek yok.
    Sizin o ramleri kullanmanız için çünkü yine p45 bir board almanız gerekecek.
    Ona uyacak iyi oc olan işlemcide daha yok. haftaya Q9500 çıkacak belki o biraz daha iyi olur.

Zaten bu saatten sonra p45 li bir sistem para yatırmayın eger sık sistem değiştiren biri iseniz.
    Direk P55 ve İ5 750 alın , günlük 4.0 kullanın ki fark yaşayın.
    Ama ddr3 güzel ramler almanız gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Q6600 ü günlük 3.4ghz kullanıyorsanız işlemci değiştirmenize filan gerek yok.
    Sizin o ramleri kullanmanız için çünkü yine p45 bir board almanız gerekecek.
    Ona uyacak iyi oc olan işlemcide daha yok. haftaya Q9500 çıkacak belki o biraz daha iyi olur.

Zaten bu saatten sonra p45 li bir sistem para yatırmayın eger sık sistem değiştiren biri iseniz.
    Direk P55 ve İ5 750 alın , günlük 4.0 kullanın ki fark yaşayın.
    Ama ddr3 güzel ramler almanız gerekli.

kesinlikle katılıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.