Şimdi Ara

QASHQAI vs. TIGUAN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar sizce bu iki arabadan hangisi odediginiz parayi daha cok hakediyor ?

tiguan'in fiyati: 69 milyar (sport&style giris modeli , metalik boyali)

qashqai'in fiyati : 53 milyar ( tekna executive ust modeli)

arada 16 milyarlik fark var

qashqai de tiguan da olmayan sunlar var:

6li cd calar
    Cruise Control
    17 inç cant
    Panoramik Cam Tavan
    Deri Koltuk Döşemesi
    Isıtmalı Ön Koltuklar
    Yağmur Sensörlü Ön Silecekler
    bluetooth

tiguan da olup , qashqai de olmayan:

4 ceker (qashqai 4x2)

simdi bu 16 milyar fazla para bukadar eksik donanima ragmen sirf VW diye verilir mi ? ne dusunuyorsunuz acele karar vermem lazim :))

• anlamadım 4 ceker ıstıyosan tabıkı vereceksın
  • Nissan keşkül donanım olarak daha üstün araçsa neden 16 bin daha vereyim. Dağa bayıra mı süreceksin arabayı?

Nissan diye kimse önermez ama Kısa sürede en çok satanlar arasına girmişti geçen sene.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ers-in

arkadaslar sizce bu iki arabadan hangisi odediginiz parayi daha cok hakediyor ?

tiguan'in fiyati: 69 milyar (sport&style giris modeli , metalik boyali)

qashqai'in fiyati : 53 milyar ( tekna executive ust modeli)

arada 16 milyarlik fark var

qashqai de tiguan da olmayan sunlar var:

6li cd calar
    Cruise Control
    17 inç cant
    Panoramik Cam Tavan
    Deri Koltuk Döşemesi
    Isıtmalı Ön Koltuklar
    Yağmur Sensörlü Ön Silecekler
    bluetooth

tiguan da olup , qashqai de olmayan:

4 ceker (qashqai 4x2)

simdi bu 16 milyar fazla para bukadar eksik donanima ragmen sirf VW diye verilir mi ? ne dusunuyorsunuz acele karar vermem lazim :))

ikisi arasında motor farkı var ama biri 1.6 115 ps digeri 1.4 tsı 150 ps

• dicekler kaç paraya aldın arabayı 53 milyar he ne model sen diycen qashqai adam kalcak öle

vw diorum o paraya değer
  • quote:

Orjinalden alıntı: Larkyn

anlamadım 4 ceker ıstıyosan tabıkı vereceksın

soyle 4x2 si var tiguanin da arada 2000 euro fark var, yani 4x4 olmasi iyi bisi ama aradaki fiyat farkini acacak bisi degil bana kalsa
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

Nissan keşkül donanım olarak daha üstün araçsa neden 16 bin daha vereyim. Dağa bayıra mı süreceksin arabayı?

Nissan diye kimse önermez ama Kısa sürede en çok satanlar arasına girmişti geçen sene.

benim merak ettigim de biraz bu yani fiyat/performans olarak nissan cok daha iyi bir noktada gibi geliyor.yani VW tabiki kalite vs. ama nereye kadar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toyota aurıs 1.6 actıve skypack
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • QQ nunda 4*4 ü var herikisinin 4*4 yaklaşık aynı paraya geliyor
  • Arada bi kere dağlar taşlar kadar motor farkı var... + "bence" tasarım olarak Tiguan Qashqai'nin hep önünde... Tabiki de Tiguan derim...
  • Tiguan almak ilerisi için de daha mantıklı olur.
  • tiguran daha güzel bence zaten
  • Tiguan
  • Qashgai kullandim. O arabaya bence 1.6 motor az. Beygir gucu olarak da az. Alinacaksa kesinlikle 2.0 otomatik alinmali, o da pahali. Wolswagen ise kullanmadim ama motor gucu olarak daha iyi gozukuyor. Bence araclari test etmeden karar verme.
  • Tiguan al aradaki farka değer...
  • BENCE:
    Tiguan'ın Motoru çok daha iyi,
    Tiguan'ın tipi çok daha güzel,

Donanım olarak en büyük fark sunroof ve deri döşeme. Baya önemli ve pahalı donanımlar.
    Birisi 4 çeker birisi bildigin araba mı jip mi arada kalmış bir araç. Çok satıldıgına göre vardır bi hikmeti ama bana hitap etmiyor. Alanlar genelde çok memnun aractan. Çok da yakıt sarfiyatı yokmuş.
    Aradaki fiyat farkını sırf adından ve motorundan dolayı TIGUAN'a verirdim hiç düşünmeden.
    Bu arada Tiguan'da cd-changer yok çüünkü gerek yok, mp3 çalıyo zaten.
  • Bu fikre katılıyorum.
    Motoru ve tipi kesinlikle çok daha güzel. Kullanım derseniz aldığım ve kullandığım için söylüyorum, araç size her şeyi tattırıyor. Hem 4x4, arazi şartlarını tadabiliyorsunuz. Hemde şehir için de otomobil konforunu hissettiriyor. Motor çok güçlü bu arada.
    Ve de çok güvenli bir araçta yolculuk ettiğinizi hissediyorsunuz.

quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

BENCE:
    Tiguan'ın Motoru çok daha iyi,
    Tiguan'ın tipi çok daha güzel,

Donanım olarak en büyük fark sunroof ve deri döşeme. Baya önemli ve pahalı donanımlar.
    Birisi 4 çeker birisi bildigin araba mı jip mi arada kalmış bir araç. Çok satıldıgına göre vardır bi hikmeti ama bana hitap etmiyor. Alanlar genelde çok memnun aractan. Çok da yakıt sarfiyatı yokmuş.
    Aradaki fiyat farkını sırf adından ve motorundan dolayı TIGUAN'a verirdim hiç düşünmeden.
    Bu arada Tiguan'da cd-changer yok çüünkü gerek yok, mp3 çalıyo zaten.

• Ben olsam ikisini de almazdım.

İkisi de gri bölgelerdeki arabalar, ne oldukları belli değil.

Qashqai ne SUV, ne de binek. MPV de değil.

Tiguan ve türevleri (CRV, RAV4, Koleos, X-Trail vs) de çakma dört çeker, sadece binek olarak kullanılıyorlar.
  • Bu araçları çakma dört çeker diye tanımlamak basit. Sonuçta 4x4 teknolojisi tanımlı, dört tekere elektronik olarak çekişin dağıtıldığı (+arazi versiyonunda istenirse Off-road tuşu vs.) , eğime ve araziye göre tekerler arasında yüzdesel olarak araç tarafından çekiş dağıtımı yapıldığı bir platform var. Diğer taraftan bu araçlar, özelde ben Tiguan'ı konuşuyorum" zaten çoğunlukla şehir içinde kulanılıyor ve tercih otomobil yerine daha spor ve zevke hitap ettiği için tercih ediliyor. İstersen keyfine göre yokuşa bayıra çıkarsın, dağa çıkarsın. Tabi ki devasa 4 çeker jipler var, tamamen arazide kulanıma yönelik, o da çoğunlukla tercih olmuyor özel amaçlı kullanımlar dışında.
    Tiguan gerçekten çok özel bir araç bence, ister beğenirsiniz ister beğenmezsiniz, ama çakma derseniz o zaman slogancı bir yaklaşımdan öteye gidemezsiniz. Çakma olmayan araba kalmaz piyasada o zaman size göre.

quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

Ben olsam ikisini de almazdım.

İkisi de gri bölgelerdeki arabalar, ne oldukları belli değil.

Qashqai ne SUV, ne de binek. MPV de değil.

Tiguan ve türevleri (CRV, RAV4, Koleos, X-Trail vs) de çakma dört çeker, sadece binek olarak kullanılıyorlar.

• Kaşkay'a o para verilmez,65 bin lira çok fazla.X trail,hrv,forester veya rav 4 alınır.Bulabiliyorsan yeni kasa 2. el
    Outlander(sıfırı 75 bin veya 77 bin lira).Tek kötülüğü 2000 motorda otomatik vites yok.Tiguan için bir şey diyemem çünkü aracı bilmiyorum
  • Tiguan konusunda ön ve arka akslarla ilgili detay bilgi: (Araçları kıyaslarken ya da değerlendirirken, kullanılan teknoloji,güvenlik ve malzemelere dikkat etmek lazım, full bir araç her zaman güvenli ve kaliteli araç demek değildir, bir çok Çin,Kore vs. araçlarını full+full dolduruyorlar,sağlamlık,güvenlik ve malzemeye geldiğinde söylenecek pek bir söz kalmıyor.Üretim maliyetinde 2-3 tane fazla donanımın sözü olmaz ancak iş gerçekten çarpma güvenliği, yürür aksamların teknolojisi ve sağlamlığı,uzun ömürlülük,sürüş zevki,güç ve kaliteye geldiğinde esas maliyet kalemleri ortaya çıkmaktadır.)
    (McPherson ön suspansiyon sistemi ve Haldex 4x4 sistemi hakkında da bilgi verilmiştir.)Haldex (İsveç'li üretici) 4x4 sistemi 4MOTION adıyla VW de Quattro adıyla AUDI de kulanılmaktadır. Yine Audi ve VW birçok modelinde McPherson ön suspansiyon sistemini kullanmaktadır.

Front axle. The demands are achieved with a chassis layout that sets standards in this class: at the front end, the Tiguan has a McPherson axle specially optimized for the SUV with lower A-arm steering linkage and the wheels hung from damper struts. The axle is located with a one-piece aluminum sub frame.
    Rear axle. The four-link rear axle has also been adapted to best suit the permanent four-wheel drive system 4MOTION. The four-link rear axle of the Tiguan is specially intended for this combination. The extremely robust, but at the same time dynamically laid out axle geometry has already proved itself in the Passat 4MOTION. However, to cope with the stresses of offroad driving, the Tiguan has an entirely newly developed and weight-optimized high-strength steel sub frame instead of the equivalent aluminum component.

The rear axle of the front-wheel drive Tiguan has been modified correspondingly. Items no longer found on board include: Cardan shaft, rear final drive and drive shafts. But the sub frame is utilized in both drive variants. The innovative modular system of this rear axle has a decidedly positive effect on costs.

For the rear axle, newly developed shock absorbers were developed with increased oil volume; a favorable temperature level makes the absorbers well equipped for even the toughest offroad use. Like the front damper struts, also newly developed, both components provide for exceptionally good ride comfort properties.
    Haldex 4x4 sisteminin kullanıldığı araçlar listelenmiştir:

The Haldex LSC has been used in 4WD models of Volkswagen by the name "4motion", and Audi cars under the name of "quattro".
    Vehicles Equipped with Haldex AWD
    The Haldex 4WD system is currently used in the following vehicle models:

Volkswagen Group (Volkswagen AG)
    Audi A3 quattro
    Audi S3
    Audi TT quattro
    Bugatti Veyron
    SEAT León 4
    SEAT Altea Freetrack 4
    SEAT Alhambra 4
    Škoda Octavia 4x4
    VW Golf 4motion
    VW Golf R32
    VW Bora 4motion
    VW New Beetle RSi
    VW Passat 4motion B6 Platform
    VW Sharan 4motion
    VW Tiguan
    VW Multivan 4motion
    VW Caddy 4motion
    Volvo Cars
    Volvo S40 AWD
    Volvo V50 AWD
    Volvo S60 AWD
    Volvo S60R AWD
    Volvo XC60 (Haldex Fourth Gen)
    Volvo V70 AWD
    Volvo S70 AWD
    Volvo V70R AWD
    Volvo XC70 (Haldex First Gen 1998-2001, Second Gen 2002-2005, Third Gen 2006+)
    Volvo S80 AWD
    Volvo XC90 (Haldex Second Gen)
    Ford
    Ford Five Hundred
    Ford Freestyle
    Ford Kuga
    Mercury Montego
    Land Rover LR2
    GM
    Saab 9-3 Aero XWD (Haldex Fourth Gen 2008.5+)
    Saab 9-3 Turbo X (Haldex Fourth Gen)
    Opel
    [[Insignia] (Haldex Fourth Gen incl eSLD and more parameters for regulation then in Saab)

QASHQAI vs. TIGUAN

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.