Arkadaşlar Grid'de problem yaşıyorum...Oyunda ses çıkmıyor...Kaldırıp tekrar kurdum, normal çalışıyor. 1.2 patch kuruyorum, tekrar kontrol ediyorum, çalışıyor, ses var yani. Fakat bilgisayarı açıyorum kapatıyorum, bu sefer ses çıkmıyor. Ses kartının( Creative soundblaster 5.1 digital) software'inden EAX efektlerden mi acaba diye deniyorum, efektlerden "no efects"i seçince bilgisayar TIIRRRRRRRRRR diye ses çıkarıyor, efekt seçince ses çıkmıyor...Ama o sırada winamp falan açıyorum, normal çalıyor. Çözüm nerde acaba?
quote:
Orjinalden alıntı: d_darko
Arkadaşlar Grid'de problem yaşıyorum...Oyunda ses çıkmıyor...Kaldırıp tekrar kurdum, normal çalışıyor. 1.2 patch kuruyorum, tekrar kontrol ediyorum, çalışıyor, ses var yani. Fakat bilgisayarı açıyorum kapatıyorum, bu sefer ses çıkmıyor. Ses kartının( Creative soundblaster 5.1 digital) software'inden EAX efektlerden mi acaba diye deniyorum, efektlerden "no efects"i seçince bilgisayar TIIRRRRRRRRRR diye ses çıkarıyor, efekt seçince ses çıkmıyor...Ama o sırada winamp falan açıyorum, normal çalıyor. Çözüm nerde acaba?
büyük ihtimalle ses kartı sürücüleri eski, yeni sürücüler yükleyip tekrar deneyin
Ama bu zamana kadar böyle bir sorun yaşamadım. Ne zaman ki 1.2 patch yükledim, ondan sonra oldu...
quote:
Orjinalden alıntı: ramazanyurt
arkadaşlar pc ye x-fi titanmium ses kartı taktım, grid ve dirt oyunları açılmıyor. başına böyle bir şey gelen oldu mu?
hayır başıma böyle birşey gelmedi. taktıktan sonra da problemsiz oynuyorum.
Arkadaşlar bende Grid cd sini aldım fakat 2. cd de (C:\Program Files\Codemasters\GRID\cars\gtr\livery_01\textures_low) tam burada takılıp kalıyor ve HATA veriyor
Feature transfer error E\data3.cap Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi.
Sorun neyden kaynaklanıyor bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?
Benim sistemle hangi ayarlarda oynasam iyi arkadaşlar..
CPU biraz kasıyor galiba yarışta
Arkadaşlar Touring car (chevrolet & bmw) serisi için yeni araba yada arabalar varmı?
modu güncellemeyi düşünüyorum bazı pistlerde renk ayarını değiştirmeyi deniyorum, güncelledikten sonra ilk sayfaya vereceğim linki
quote:
Orjinalden alıntı: venomtrk
modu güncellemeyi düşünüyorum bazı pistlerde renk ayarını değiştirmeyi deniyorum, güncelledikten sonra ilk sayfaya vereceğim linki
güzel
Upload ediliyor ...
venomtrk Race Driver Grid mod paketi v1.3
YÜKLEMELER
* Buradaki bazı dosyalar grid modifiye yazılımcıları tarafından yapılmıştır ! *
Bloomfix Mod v1.3
* Bu mod ile oyunda bulunan bloom efektinin yoğunluğu düşürülür. * Her pist için ayrı parametrelerle yoğunluk ayarlandı. * Post processing efektleri duruyor sadece sarımtrak hava hafifletildi.
Modun Yüklenmesi : Yüklemek için "Bloomfix Mod V1.3" klasörüne girin içindeki tracks klasörünü oyunun yüklü olduğu klasöre kopyalayıp dosyaların üstüne yazın. Orjinal dosyaları geri almak içinse "Orjinal Bloom dosyaları" klasörüne girip tracks klasörünü oyunun yüklü olduğu klasöre kopyalamanız yeterli.
* Bu kokpit yamaları, daha iyi görsel açı için kullanılır. * Yakın kokpit yaması, orjinal kokpit kamerasına göre oyuncuya daha yakın kokpit içi görüntü sunar. * Yukarı kokpit yaması, orjinal kokpit kamerasına göre oyuncunun yolu daha yukarıdan görmesini ve kokpitin ekranı daha az kaplamasını sağlar
Yakın kokpit kamerası
48 FOV(Field of View) yani 48 derece görüş açısıyla kokpit açısı daha yakınlaşır böylece yol daha geniş gözükür.
Modun Yüklenmesi : Yüklemek için "Yakın Kokpit Kamerası" klasörüne girin içindeki cars klasörünü oyunun yüklendiği klasöre kopyalayın dosyaların üstüne yazın. Modu geri almak için "Orjinal Kokpit Kamerası" klasörüne gidin cars klasörünü oyunun yüklendiği klasöre kopyalayın dosyaların üstüne yazın. 1.3 versiyonuda sallanma efektleri ve bazı efektler eklenmiştir.
Yukarı kokpit kamerası
75 FOV(Field of View) yani 75 derece görüş açısıyla kokpit geniş şekilde görülür sarsıntı efektleri gözden geçirilir,yol geniş gözükür.
Modun Yüklenmesi : Yüklemek için "Yukarı Kokpit Kamerası" klasörüne girin içindeki cars klasörünü oyunun yüklendiği klasöre kopyalayın dosyaların üstüne yazın. Modu geri almak için "Orjinal Kokpit Kamerası" klasörüne gidin cars klasörünü oyunun yüklendiği klasöre kopyalayın dosyaların üstüne yazın. 1.3 versiyonuda sallanma efektleri ve bazı efektler eklenmiştir.
* Sistemleri yüksek ve gridden daha fazla kalite isteyenler bu modu deneyebilirler * Bu mod ile oyunun grafik ayarlarına ultradan sonra ultra high modu gelmesi gölge yansımalar gibi ayarların on/off yerine değer verilerek normalde oyunda olmayan ama grafik motorunun desteklediği ayarlara izin verilmesi , * Araba modellemelerinin daha gelişmiş olması.
Modun Yüklenmesi : Yüklemek için Ultra High MOD v1.3 klasörüne girin "Ultra High arabalar" klasörüne gidip "cars" klasörünü oyunun bulunduğu dizine yapıştırın. Depth of Field efekti açık ya da kapalı hangisini istiyorsanız ilgili klasör içindekileri oyunun kurulu olduğu dizine yapıştırın.
Modu geri almak için orjinalyedekdosyalar klasörüne girip içindekiler tekrar oyunun bulunduğu klasöre kopyalamak yeterli. Yeni ultra hig modda seste de bazı değişiklikler yapıldı soundblaster x-fi desteği çoğaltıldı.
Önemli : Modu kurduktan sonra ayarlamaları yaptıktan sonra oyuna girdiğinizde hata verirse oyunu "safe mode" da açın(başlat-programlar-race driver grid kısayolunda vardır) Değerleri deneme yanılma yoluyla bulmanız gerekebilir, shadow ve reflection değerlerinin fazla verilmesi oyunun açılmamasına yol açabilir, yeni nesil ekran kartlarında en yüksek değerler verilebilir.
* 45 arabanın motor sesleri güçlendirildi. Bass sesleri arttırılarak daha gerçekçi motor sesleri oluşturuldu.
Modun Yüklenmesi : "Motor Ses Yaması V1.0" klasörünün içindeki audio klasörünü oyunun kurulu dizine kopyalayıp çıkan soruya tümüne eveti seçin. Modu geri almak için Orjinal Motor Sesleri klasörüne girip audio klasörünü tekrar oyunun yüklü olduğu dizine kopyalayıp çıkan soruya tümüne eveti seçin.
by venomtrk
Gelişmeler :
* Ultra high modda araba modelleme detayı arttıran yama eklendi
* Ses efekt kalitesi yükseltildi özellikle x-fi ses kartları sahipleri daha kaliteli sesler duyabilecek ayarları arttırınca.
* Ultra High mod a Depth Of Field açık ve kapalı olmak üzere iki farklı mod geldi
* Yeni yakın kokpit kamerasında bazı sallanma efektleri eklendi daha gerçekçi görünüm sağlandı.
* Tek kişilik yarışlar için yeni Yapay zeka geldi, bu sayede AI sürücüler daha agresif ve akıllı oldular.
* Yeni motor sesleri geldi,motor sesleri gözden geçirildi bass sesleri yoğunlaştırılarak daha gerçeçi sesler elde edildi.
* Bloomfix 1.3 ile gerekli görülen pistlerde renk paletleri gözden geçirildi daha gerçekçi renk sağlandı.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ aradaki + yı kaldırmayı unutmayın sonra link kırık diye mesaj atıyosunuz
Resimler eklenecektir
BLOOMFIX UYGULANAN PiSTLER
Soldaki resim orjinal,sağdaki resim bloomfix uygulanan pistlerdir
DETROIT
DONINGTON
ISTANBUL PARK
JARAMA
LE-MANS
LONG BEACH
MILAN
NURBURGRING
OKUTAMA
SAN FRANCISCO
SHIBUYA
SPAFRANCORCHAMPS
WASHINGTON
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venomtrk -- 14 Mart 2009; 17:33:31 >
Eline sağlık usta
Soldaki Orjinal Kokpit, ortadaki yukarı kokpit, sağdaki yakın kokpittir
ULTRA HIGH modu ile seçenekler daha yükseliyor
Okan hocam Depth of Field açık mı önerirsin kapalı mı Sistemi biliosun
Valla Ultra High da adamlar en yükseğe çekebildikleri kadar çekmişler benim sistem kaldırmıyor açıkçası, en üst ayarları deneyip görmeniz gerek DOF açıkken daha hoş olur tabi...
En üst ayarları seçip ekran görüntüleri koyacak oyuncular aranıyor
Şimdi bi de şöyle birşey var DOP açık ya da kapalı seçersek cars klasöründeki lod ayarı değişiyor Ultra High arabalarınkinden acaba DOP daki hepsini içeriyor mu?
Depth of field açık olan ayarlar en üst düzey ayarlar cars lod değerinde REPLAY ULTRA HIGH değeri içeriyor ve en üst düzey değere ayarlanmış durumda , ultra high arabalar klasörü ise sadece arabaların LOD değerleri arttırılıyor.
Sisteminize güveniyorsanız tavsiyem Depth of field açık klasöründekileri atın ve tüm ayarları sona dayayın, oyun açılmazsa safe mode da açıp bazı ayarları düşürün
maksimum değer 8192
Deneme yanılmayla en üst düzey grafikleri bulmanız gerekiyor
Ben hepsini 4096 yaptım yemedi kasım kasım kasılmaya başladı düşürdük hepsini mecburen...