Şimdi Ara

Raid 5 initialize süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Az önce 6x3Tb hdd yi anakart üzerindeki (Asus rampage extreme IV) intel raid işlemcisi yardımı ile raid 5 yaptım.
    Karşılaştığım sorun ise raid 0 yaparsam durum (status) normal görünüyor Raid 5 yaparsam initialize oluyor.
    İntelin yardım sitesinde bunun olağan olduğu zamanla normale döneceği belirtilmiş.
    Arkaplanda initialize işleminin devam ettiğini düşünüyorum çünkü hiçbir işlem yapmasam bile hdd ışığı hiç sönmüyor , disklerim sürekli çalışıyor ve ısınıyor.
    Araştırmalarım sonucu 3x2TB hdd lerin sisteme göre 40 -50 saat sürdüğünü okudum. Bende arkaplanda yapıldığı için ne kadar süre kaldığını göremiyorum.

Sorularım

1. Okuduğum kadarı ile arkaplanda yapılırken ben diskleri kullanabilirmişim sadece daha yavaş dosya aktarımı yapılabilirmiş sizce doğru mu?
    2. Bu işlemin ne kadar süreceğini nereden görebilirim. İzlememin bir yolu var mıdır ?

• Merhaba;

1-Dosya aktarımı yapabilirsin ancak kullandığın uygulamalara göre (yazma hızına ve veri büyüklüğüne göre) sistemin hata verebilir.
    2-Görev çubuğunda raid yöneticisinin simgesi gelmiş olabilir.(Saatin yanında) veya programlar dizininde yüklü programlar listesinde kullandığın uygulamanın menüsü vardır.

Ayrıca 40-50 saat raid süresi konusunda ise; Ofisimde raid 5 yaptığımda (Akşam 18:00 - 15 TB'lık bir sistem-uygulamalar kapalı) sabah geldiğimde (08:30) raid tamamlanmıştı. Hdd kapasitesine ve uygulamaların çalışıp-çalışmadığına göre değişebilir.

Tavsiyelerim: Raid yapılandırılması bittikten sonra uygulamalarını kullanman-çalıştırman ve raid yapılandırılmasını uygulama yapacağın yerin haricinde yapıyorsan (Mesela Çankaya'da ofisinde raid yapılandırması yapıyorsun ve Bilkent'te raid sistemini kuracaksan) %100 raid yapılandırılması bittiğinde bilgisayarını doğru bir şekilde kapatarak (fişten direk çekmeden) uygulama bölgesine taşıman olacaktır.

Ekte örnek bir Raid yapılandırmasının bittiğine dair resimler var.

Kolay Gelsin.
     Raid 5 initialize süresi Raid 5 initialize süresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaabTutkunu -- 3 Temmuz 2013; 11:19:18 >

• Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Ben raid işlemini bios dan ayarladığım için (bios ekranı sırasında Ctrl+I ile intel chipset e giriyorum) initialize etmenin ne kadar süreceğini göremiyordum. Sizin bahsettiğiniz ekranı da açamıyordum. Bu program başka bir kullanıcı tarafından kullanılıyor hatası alıyordum. Bios dan raid işlemini iptal edip diskleri non-raid yapıp windows a döndüm. Sizin de kullandığınız Intel Rapid Storage Technology ile tekrar raid yaptım ve % kaç initialize da olduğunu görmeye başladım.

Şu an 42 saattir yapıyor ve hala %55 de. Bana çok yavaş geldiği için araştırdım. Genelde cevaplar hızlı bile yaptığı yönünde. Raid için anakartın içindeki Intel c600 seri chipset i kullanıyorum. Neredeyse hiç işlemci ve ram kullanmıyor. Sizde ki hız farkının nedeni raid chipsetiniz yada hddleriniz olabir mi ?

Initialize sürerken dosya transferi yapabiliyorum araştırdığıma göre bir sakıncası yokmuş sadece daha yavaş yazabilirmişim ama emin olamadım.

Sizinde söylediğiniz gibi bitmeden bilgisayarı kapatmak niyetinde değilim ama cuma akşamı teslim etmem gerekiyordu.

• emirözgür E kullanıcısına yanıt
    Olabilir. Kullandığım HDD ST3000VX000 7200RPM 64MB Cache SV35 Serisi güvenlik sistemlerinde kullanılan HDD'lerdi. Okuma yazmaları üst seviyede olduğundan dolayı hızlı bir şekilde bitmiş olabilir. Sorununuz çözüldüyse çok iyi :) Çalışmalarınızda kolay gelsin. İyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaabTutkunu -- 5 Temmuz 2013; 2:16:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.