Şimdi Ara

RAID'le ilgili bir soruma cevap arıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 HDD im var... 2si bir marka ve model diğer ikisi başka marka model.

4üde aynı olmadığından raid5, 10 veya 0+1 kurmak istemiyorum. Peki şu mümkün mü?

İlk iki ye raid 0

Diğer ikiliye raid 1

Böyle bir arayışa girmemin sebebi, seagate den dolayı mağdur olmam ve 900gb verimin şu an risk altında olması. (Forumda anlatılan yollarla kurtarmayı deneyeceğim.)
    Veri güvenliğini arttırırken hızdan da vazgeçmek istemiyorum...

Basit bir soru olabilir. Ama iki yeni harddisk almadan emin olmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler

• Veri güvenliği sizin için önemliyse, RAID işine hiç girmeseniz daha iyi.
    Dediğiniz şekilde kurabilirsiniz tabii ki. 2 Diski Raid0 yaparsınız kendi aralarında, diğer 2 diski de Raid1 yaparsınız kendi aralarında.
    Bu sayede güvende olmasını istediğiniz verileri Raid1'e yazarsınız, performans amaçladığınız alanı da Raid0'a.

Ayrıca, veri güvenliği istediğiniz durumlarda, Writeback değil de Writethru(writhethrough) cache olarak oluşturun raid dizisini.

Writeback, writethru'ya göre daha performanslı ancak olası elektrik kesintilerinde veya donanım hatalarında veri kaybına yol açabilir, bu da raidin en acı yanıdır zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DiabloXT
    Veri güvenliği sizin için önemliyse, RAID işine hiç girmeseniz daha iyi.
    Dediğiniz şekilde kurabilirsiniz tabii ki. 2 Diski Raid0 yaparsınız kendi aralarında, diğer 2 diski de Raid1 yaparsınız kendi aralarında.
    Bu sayede güvende olmasını istediğiniz verileri Raid1'e yazarsınız, performans amaçladığınız alanı da Raid0'a.

Hızlı cevabınız için teşekkürler. Aslında güvenliği arttırmak için raid 1 kullanmak istiyordum. Sizin dediğinize göre raidsiz bir harddisk, raid 1 li bir harddisk çiftinden daha mı güvenli?. Doğru mu anladım?.
    Sonuçta Raid 0 larda gerçekleşecek olası bir sorun Raid 1 i etkilememesi gerek yanılıyor muyum?

quote:

Orijinalden alıntı: DiabloXT

Ayrıca, veri güvenliği istediğiniz durumlarda, Writeback değil de Writethru(writhethrough) cache olarak oluşturun raid dizisini.

Writeback, writethru'ya göre daha performanslı ancak olası elektrik kesintilerinde veya donanım hatalarında veri kaybına yol açabilir, bu da raidin en acı yanıdır zaten.

Bu öneriniz için de sağolun. Bu özellikleri duymamıştım daha önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knecati -- 23 Eylül 2009; 19:31:16 >

• Hocam Raid1 bir yedekleme veya güvenlik sistemi olarak kullanılıyor evet ama kasıtlı silmelerde vs bir katkısı olmuyor.

Onun yerine düzenli yedek almak daha iyidir diye düşünüyorum.

Raid1 sadece disklerin göçmesi vs gibi teknik arızalarda işe yarar ki bu zaten çok nadir karşılaşılan bi durum.
    Ha eğer belirli bir bütçe ayırdıysanız yapın Raid1, işe yarayacaktır elbet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 24 Eylül 2009; 21:17:42 >
  • Raidin herzaman riski vardır.Ama ev kullancıları için güvenlik de söz konusu değilse raid 0 çok iyi bir seçenek.
    Yaklaşık 7-8 yıldır raid 0 kullanıyorum sistemim bir kere bile çökmedi.
    Güvenlik içinse sık sık yedek almak bence çok daha iyi.
  • Öncelikle cevaplar için sağolun...

Aslında şöyle açıklayayım: Bilgisayarımda raid0 zaten vardı.(Fark edilebilri bir hız artısı var. Alışkanlık oldu vazgeçemiyorum) Fakat geçen hafta disklerden bir tanesi arızalanınca (Seagate in ünlü problemi). Bu disklere güvenim kalmadı. Ama atamadım da tamamen. Nasıl değerlendirebilirim diye düşünürken, Raid 1 geldi aklıma. Normalde çok nadir rastlanır bir sorun olması gereken harddisk arızalanması Seagatein 7200.11 lerinde yoğun olarak yaşandığı için Raid 1 in işime yarayacağını düşündüm. (Umarım ikisi aynı anda bozulmaz :D) Seagate harddisklerini böyle kullanırken de yanına 2x500gb Cavier black aldım onlarıda Raid0 olarak kullanacağım. İlk sorum da zaten böyle bir şeyin mümkün olup olmadığıydı. Cevabınız için sağolun bu sistemi bu akşam hayırlısıyla kuracağım. Umarım uzun süreli stabil güvenilir aynı zamanda hızlı bir sistem olur.

(Dün akşam da arızalanan Seagate forumda anlatılan metodlarla tekrar çalıştırabildim. İlgili forum başlıklarında post u olan arkadaşların hepsine teşekkürler.)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem 4 ile ilgili soru?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.