Şimdi Ara

Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU] (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.841
Cevap
9
Favori
160.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şu sıralar tam araştırma yaptığım bir konuya değindin..Bende bu konu üzerinde bazı bilgiler vermeye hazırlanıyordum...Bu konuda daha detaylı bilgi veririm..Gelelim sorduğun soruya...:

Çözünürlük....: ( 1024 x 768 )

Anti-Aliasing...: ( 16 )......Olarak ayarladım...Fakat Options ayarları için Türkçe çeviri yapıp, bazı ayarlarda yaptım...Bu Türkçe çevirilmiş " OPTİONS " Ayarlarını da birazdan detaylı biçim de veririm..Ben bu ayarlardan memnunum..Hiç bir sorun yok , hatta siz de Türkçe olduğu için kendinize göre ayarlar yaparsınınz bu daha sağlıklı olur kanaatindeyim..

Sami Samioğlu
  • Başta değerli yorumlarıyla bizi bilgilendiren Sami Bey olmak üzere tüm arkadaşlara merhaba. Sevgili arkadaşlar, ben de sizler gibi simulasyon oyunlarını çok seven birisiyim. Ama ben bu zamana kadar sadece tır ve kamyon simulasyonları oynadım. 2003 yılından bu yana çıkan tüm tır simulasyonlarını oynadım. Çünkü ilgi alanım tırlar olunca, açıkcası tır simulasyonları dışında başka bir simulasyona yönelmedim. King of Road ile başlayan maceram, Across in America, 18 Wheels of Steel : Pedal to The Metal, Convoy, Haulin, Extreme Trucker 1-2, Rig'n'Roll, Euro Truck Simulator ve German Truck Simulator ile devam etti. Lakin tüm bu oyunların hepsini çok uzun zamandır tır simulasyonları oynadığım için farklı bir simulasyona geçmeye karar verdim.. İlk önceleri Flight Simulator ya da Extreme Ship Simulator'e geçmeye planlıyordum ama bu forumda gördüğüm bir Metro Simulasyonu ile düşüncem baştan aşağıya değişti.. Bilirsiniz, World of Subways diye bir simulasyon var. Öncelikle bunu denemeye karar verdim. Ve denedim. Metro kullanmak gerçekten ilk başlarda sıkıcı gibi dursada, işin içine girdiğinizde ve öğrenmeye başladığınızda insan bambaşka bir boyuta geçiyor. Herşeyden öte zevk almaya başlıyorsun. Bunun neticesinde de World of Subways'ın 2. ve 3. oyunları olan Berlin ve London simulasyonlarına geçtim.. Yaklaşık 3 aydır metro simulasyonlarını denedikten sonra, kendi kendime "Ya ben Tren Simulasyonlarını neden denemiyorum dedim ve kendimi Tren simulasyon konularında buldum O gün bugündür Tren simulasyonlarını incelemekteyim. İlk önce Auran'ın 2010 Extreme Engineer'ını denemeye karar verdim. Ama aradığım özellikleri burada bulamayınca Railworks 3'ü incelemeye başladım. Bir hafta kadar Railworks'u inceledikten sonra bu simulasyonu denemeye karar verdim. Railworks 3 hakkında Sami Bey'in tüm yazdıklarını okudum. Baştaki gölge sorunlarından diğer problemlerin hepsini okudum. Ama ben yine de ve herşeye rağmen bu Railworks 3'ü denemek istiyordum. Çünkü grafikleri, kaplamaları ve trenlerin kokpitleri çok hoşuma gitmişti. Bunun neticesinde oyunu edindim. Biliyorum biraz uzunca yazdım ama kusuruma bakmayın artık. Ben oyunu bilgisayarıma kurdum ama şöyle bir problem ile karşılaştım. Oyun açılmıyor.

Nasıl açılmıyor izah edeyim. Oyunu yükledikten sonra aşağıdaki gibi bir ekran çıktı.

Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU]

buradaki kutulara baktığımda, bunların hepsinin en üst ve güncel versiyonları bilgisayarımda oldugundan hiçbirini işaretlemedim. Çünkü bilgisayarımda;

DirectX 11
    Microsoft NET Framework 4
    Nvidia PhysX Sistem Yazılımı 9.10.0514
    Adobe Flash Player 10 ActiveX
    Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable x86

programlarının hepsi en güncel ve yeni sürümleriyle mevcut. bunların hiçbirini işaretlemeden finish'e tıkladım. ondan sonrada ilaç işlemini yaptım. ama oyun hiçbir şekilde açılmadı. daha sonra bu kutucukların hiçbirini işaretlemediğim için oyunun açılamayacağını okudum. oyunu kaldırdım ve tekrar baştan kurdum. bu sefer kutucukların hepsini işaretledim. ama bu seferde aşağıdaki problemle karşılaştım.

şimdi oyun bilgisayarda öyle duruyor. açılmıyorda.. oyunu tekrar bilgisayardan kaldırmadan önce buradan yardım alabilirim düşüncesiyle buraya yazdım.. bu problem nedir, ne değildir bilen arkadaşlar varsa ve bana yardımcı olabilirseniz müteşekkir kalırım. çünkü Railworks 3 gerçekten denemeyi çok istediğim simulasyonlardan bir tanesi.. hepinize şimdiden sonsuz teşekkürler..

not: sistemimide yazayımki, belki yapmam gereken birşeyler olabilir

Intel i7 2630 qm işlemci
    8 gb ddr 3 ram
    1 tb hdd
    Nvidia 2 gb Gt 540m Video Card
    Windows 7 64 bit işletim sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elzemsin -- 21 Ekim 2011; 18:54:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

Başta değerli yorumlarıyla bizi bilgilendiren Sami Bey olmak üzere tüm arkadaşlara merhaba. Sevgili arkadaşlar, ben de sizler gibi simulasyon oyunlarını çok seven birisiyim. Ama ben bu zamana kadar sadece tır ve kamyon simulasyonları oynadım. 2003 yılından bu yana çıkan tüm tır simulasyonlarını oynadım. Çünkü ilgi alanım tırlar olunca, açıkcası tır simulasyonları dışında başka bir simulasyona yönelmedim. King of Road ile başlayan maceram, Across in America, 18 Wheels of Steel : Pedal to The Metal, Convoy, Haulin, Extreme Trucker 1-2, Rig'n'Roll, Euro Truck Simulator ve German Truck Simulator ile devam etti. Lakin tüm bu oyunların hepsini çok uzun zamandır tır simulasyonları oynadığım için farklı bir simulasyona geçmeye karar verdim.. İlk önceleri Flight Simulator ya da Extreme Ship Simulator'e geçmeye planlıyordum ama bu forumda gördüğüm bir Metro Simulasyonu ile düşüncem baştan aşağıya değişti.. Bilirsiniz, World of Subways diye bir simulasyon var. Öncelikle bunu denemeye karar verdim. Ve denedim. Metro kullanmak gerçekten ilk başlarda sıkıcı gibi dursada, işin içine girdiğinizde ve öğrenmeye başladığınızda insan bambaşka bir boyuta geçiyor. Herşeyden öte zevk almaya başlıyorsun. Bunun neticesinde de World of Subways'ın 2. ve 3. oyunları olan Berlin ve London simulasyonlarına geçtim.. Yaklaşık 3 aydır metro simulasyonlarını denedikten sonra, kendi kendime "Ya ben Tren Simulasyonlarını neden denemiyorum dedim ve kendimi Tren simulasyon konularında buldum O gün bugündür Tren simulasyonlarını incelemekteyim. İlk önce Auran'ın 2010 Extreme Engineer'ını denemeye karar verdim. Ama aradığım özellikleri burada bulamayınca Railworks 3'ü incelemeye başladım. Bir hafta kadar Railworks'u inceledikten sonra bu simulasyonu denemeye karar verdim. Railworks 3 hakkında Sami Bey'in tüm yazdıklarını okudum. Baştaki gölge sorunlarından diğer problemlerin hepsini okudum. Ama ben yine de ve herşeye rağmen bu Railworks 3'ü denemek istiyordum. Çünkü grafikleri, kaplamaları ve trenlerin kokpitleri çok hoşuma gitmişti. Bunun neticesinde oyunu edindim. Biliyorum biraz uzunca yazdım ama kusuruma bakmayın artık. Ben oyunu bilgisayarıma kurdum ama şöyle bir problem ile karşılaştım. Oyun açılmıyor.

Nasıl açılmıyor izah edeyim. Oyunu yükledikten sonra aşağıdaki gibi bir ekran çıktı.

buradaki kutulara baktığımda, bunların hepsinin en üst ve güncel versiyonları bilgisayarımda oldugundan hiçbirini işaretlemedim. Çünkü bilgisayarımda;

DirectX 11
    Nvidia PhysX Sistem Yazılımı 9.10.0514
    Adobe Flash Player 10 ActiveX
    Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable x86

programlarının hepsi en güncel ve yeni sürümleriyle mevcut. bunların hiçbirini işaretlemeden finish'e tıkladım. ondan sonrada c.rack işlemini yaptım. ama oyun hiçbir şekilde açılmadı. daha sonra bu kutucukların hiçbirini işaretlemediğim için oyunun açılamayacağını okudum. oyunu kaldırdım ve tekrar baştan kurdum. bu sefer kutucukların hepsini işaretledim. ama bu seferde aşağıdaki problemle karşılaştım.

şimdi oyun bilgisayarda öyle duruyor. açılmıyorda.. oyunu tekrar bilgisayardan kaldırmadan önce buradan yardım alabilirim düşüncesiyle buraya yazdım.. bu problem nedir, ne değildir bilen arkadaşlar varsa ve bana yardımcı olabilirseniz müteşekkir kalırım. çünkü Railworks 3 gerçekten denemeyi çok istediğim simulasyonlardan bir tanesi.. hepinize şimdiden sonsuz teşekkürler..

not: sistemimide yazayımki, belki yapmam gereken birşeyler olabilir

Intel i7 2630 qm işlemci
    8 gb ddr 3 ram
    1 tb hdd
    Nvidia 2 gb Gt 540m Video Card
    Windows 7 64 bit işletim sistemi

Dx9 u yuklerken sorun olmus.dx9 u yuklemene gerek yok hen oyunu tekrar kaldirman gerekmiyor, o programlarin setuplari: oyunun oldugu klasorde install adli klasorun icinde tamam a basip gec

• elzemsin....Arkadaşımızın mesajı gereği , Tüm arkadaşlarımıza Railworks hususunda bilgilendiriyor olmaktan memnunluk duymaktayım...Şahsımla ilgili ifadeleri için teşekkür ederim..Ben de sizin gibi bütün tır oyunlarını oynadım ve biliyorum..Özellille " Rig'n Roll Tır oyununu çok farklı bulmuştum..Şimdi yeni serileri var mıdır bilmiyorum..Tabiki ilgi alanımı şimdilik " RAİLWORKS " üzerinde yoğunlaştırdım..Burada RAİLWORKS 3 hususunda size küçük bir bilgi vermek isterim...Elbette bu oyunu oynayın , yanlız Elektrikli olan hatlarda problem çıkartabilir..Bu hatlarda dikkatli olun , derim..Trenleri Kokopitlerini çok beğendiğinizi ifade ettiniz..Ben kokpitten çok fazla sürü tercih etmediğim için çok fazla dikkat etmemiş olabilirim..Fakat bana göre , Railworks 2 ' nin trenleri ile ilgili bazı görüntüleri verip , ne kadar arada fark vardır değerlendirmesi yapılsın..Trenin dış kısmı beni daha fazla ilgilendiriyor, Railworks 3 ' aşağı kalır tarafı yoktur..
    Ayrıca oyun sorununu çözmüşsünüz, bize lüzüm kalmadı sanırım..Umarım RAİLWORKS 3 ' den memnun kalırsınız...

Sami Samioğlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 21 Ekim 2011; 19:46:10 >

• Orijinalden alıntı: Leopard26

Dx9 u yuklerken sorun olmus.dx9 u yuklemene gerek yok hen oyunu tekrar kaldirman gerekmiyor, o programlarin setuplari: oyunun oldugu klasorde install adli klasorun icinde tamam a basip gec

Dostum teşekkürler. Oyunun kurulu olduğu kısımdan,

Microsoft Visual C++

sadece bu iki dosyayı yüklediğimde problem çözüldü.
  • Orijinalden alıntı: elzemsin

Orijinalden alıntı: Leopard26

Dostum teşekkürler. Oyunun kurulu olduğu kısımdan,

Microsoft Visual C++

sadece bu iki dosyayı yüklediğimde problem çözüldü.

Onun sebebi set up ı yönetici olrak çalıştırmadığın in öyle olmuştur;sen normal xp gibi set up ı ikikez tıklıyarak kurdun ve hata verdi yoksa teker teker kurmadan kendisi otamatik kurar..
  • BENDE RAİLWROS 2 ,RAİLWROK 3VE SAMİ ABİNİN VERDİĞİ RAİLWORKS KARMASI VAR.BU 3 OYUNDADA KESİNLİKLE DONMA VAR HEPSİNDE DEĞİL TABİ BAZI GÖREV VE TRENLERDE 1920*1080 İLE YANİ OYUNUN KABULETTĞİ ÇÖZÜNÜRKTE OYNARSAN; EĞER ÇÖZNÜRLĞÜ DÜŞRÜRSEN 1024*768 KALİTE DÜŞER AMA AKICLIK ARTAR,RAİLKWORK 3 TE ÇÖZNÜRLĞÜ DÜŞRÜDM EVET SORUNLAR AZALIYOR....
  • SAMİ ABİ RAİLWORK 2 YORUMLARI SAYFARALRINDAN METROPOLİTAN I İNDİRDİM VE RAİKWROK 3 E PACKETMANAGERLE YÜKLEDİM OYUN KABULETTİ VE SAĞDAKİ LİSTE GÖZÜKTÜ AMA DRİVE BY TRAİNS KSIMISNA GELDİĞİM ZAMAN TRENİ GÖREMEDİM YOKSA RAİLWROK 2 YEMİ YÜKLECİKTİM?AYNI ŞEKLİDE VERDİĞİN İTALYAN SİTESİNDEN DE RAİLWROK3 İLE İLGİLİ 5-6 TREN PAKETİİNDİRDİM ONLARDA BÖYLE SORUNLA KARŞILAŞTI...YÜKLÜYORUM AMA TRENLERİ GÖREMİYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bomba70 -- 21 Ekim 2011; 20:39:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bomba70

BENDE RAİLWROS 2 ,RAİLWROK 3VE SAMİ ABİNİN VERDİĞİ RAİLWORKS KARMASI VAR.BU 3 OYUNDADA KESİNLİKLE DONMA VAR HEPSİNDE DEĞİL TABİ BAZI GÖREV VE TRENLERDE 1920*1080 İLE YANİ OYUNUN KABULETTĞİ ÇÖZÜNÜRKTE OYNARSAN; EĞER ÇÖZNÜRLĞÜ DÜŞRÜRSEN 1024*768 KALİTE DÜŞER AMA AKICLIK ARTAR,RAİLKWORK 3 TE ÇÖZNÜRLĞÜ DÜŞRÜDM EVET SORUNLAR AZALIYOR....

Kesinlikle katılıyorum. İyi bir sisteme sahip olmama ve en son güncel programları yüklememe rağmen Railworks 3'de anlık donmalar ve takılmalar yaşanıyor. Bu da ister istemez akışkanlığın kaybolmasına sebebiyet veriyor. Umarım bu problem çıkarılacak olan update'ler le falan giderilebilir. Yoksa ziyadesiyle eza vericek gibi bu simulasyon.
  • BEN 1920*1080 ÇÖZNÜRLÜKTEN AŞAAĞI OYANAMAK İSTEMİYORUM INUN İÇİN UĞRAŞIYORUM...
  • RAİLWORKS 2 OPTİONS AYARLARI TÜRKÇESİ

Elimden geldiğince tam Türkçe karşılıklarını bulmaya çalıştım..Aramızda İngilizceyi iyi bilen biri var ise yanlışlarımı düzeltsin....

OPTİONS

GRAPHICAL DETAIL

Particle Density.............................: PARÇACIK YOĞUNLUĞU ( Tercih Ayarım - Medium Detail )
    Passenger Density.........................: YOLCU YOĞUNLUĞU ( " " - Medium Detail )
    Shader Quality..............................: Gölgelendirici Kalitesi ( " " - Low Detail )
    Wiev Distance...............................: MESAFE GÖRÜNÜMÜ ( " " - Medium Detail )
    Terrain Texture.............................: ARAZİ DOKUSU ( " " - Low Detail )
    Water Qulality...............................: SU KALİTESİ ( " " - Highest Detail )
    Object Texture..............................: NESNE DOKUSU ( " " - Low Detail )
    Scenery Detail..............................: MANZARA DETAYI ( " " - ( 10 ) )

BU AYARLARIN HEMEN SAĞINDA ÜÇ AYAR DAHA VARDIR....
    High Detail Shodows......................: YÜKSEK DETAY GÖLGELER ...( Bu Ayar kutucuğunu İşaretledim )
    Bu Ayarı İşaretli yapmaz iseniz , gölgeler görünmez....
    Low Detail Shadows......................: DÜŞÜK DETAY GÖLGELER...( İşaretlemedim...)
    Procedural Flora...........................: USULE İLİŞKİN BİTKİ ÖRTÜSÜ...( Bu Ayarı İşaretledim..)

SOUND

Master Volume.............................: ANA SES ( Kendi orjinal ayarı..: 74 )
    Ambient Volume...........................: ORTAM HACMİ..( Ne olduğunu Anlayamadım, orjinal..: 99 )

GAMEPLAY

Simple Controls............................: BASİT KONTROLLER ( Bu Ayarı İşaretledim )
    User Hints....................................: KULLANICI İPUCLARI ( Bu Ayarı İşaretledim )
    Coupling Override.........................: KAPLİN GEÇERSİZ KILMA ( Bu Ayarı İşaretledim Fakat ne işe yaradığını anlayamadım )
    Automotic Fireman........................: OTOMATİK İTFAİYECİ ( Bu Ayarı İşaretledim , ne işe yaradığınına anlam veremedim )
    Automotic Coupling.......................: OTOMATİK BAĞLANTI ( Bu Ayarı İşaretledim )
    Exit on SPAD................................: HIZLANDIRICI ÜZERİNE ÇIKMAK ( Bu Ayarı İşaretlemeyiniz..Çünkü Treniz biraz Gider Durur, hep...) Bazı Kişiler Treni çok fazla hareket Ettiremediklerini Anlatıyorlar...Acaba Bu ayardan Dolayı olabilirmi...!!!?
    Show Language Warning................: DİL UYARIYI GÖSTERME ( İşaretlemedim )
    Brake on Over- Speed...................: HIZ - FREN ( İşaretlemedim )

ADVANCED...................................: KOYULUK - AÇIKLIK AYARI ( Ben bu ayarı Önem veriyorum..Neden diye sorarsanız...Çok fazla koyuluk ayarı iyi bir görüntü vermez..Biraz Pastel Ton Açıklığı Tercih Etmelisiniz....Orjinal Ayar...: 29.....( Ben Bu Ayarın 34 ' den Yana Yapılması Taraftarıyım..)

TABİKİ AYARLAR BENİM TERCİHİMDİR...TÜRKÇE KARŞILIKLARINA VE PC ' NİZİN DURUMUNA GÖRE AYARLARSINIZ...

RAİLWORKS 3 ' DE İSE BUNLARA İLVE ÜÇ AYAR DAHA İLAVE EDİLMİŞ...

Adaptive Bloom...........................: AYARLANIR ÇİÇEK ( Hiç bir Anlam Veremedim...)
    Depth of Field..............................: ALAN DERİNLİĞİ
    Erase Local Scenario Creer Data...: YEREL SENARYO KARİYER VERİLERİNİ SİLMEK ( Bu Butona Tıklandığında Bir İşlem Yapıyor. fakat ne...Tam olarak Anlayamadım..Silme Programı Gibi Birşey..)

Umarım Bu Veriler İşinize Yarar....

Sami Samioğlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 21 Ekim 2011; 21:25:38 >

• bomba70....Benim Yeni Tren Kurulumları hakkında vermiş olduğum bilgileri tam oalarak okumadın galiba.. " Drive by Train " ni açtığında elbette bu yüklediğin trenleri göremezsin...Bu Trenleri Bu Dosya Hazır Kurulu Olarak Vermez elbette...Bu Dosya , yani yüklediğin dosyalar , Lokomofileri ayrı arı , Vagonlar ayrı ,ayrı bir Liste Halinde EDİTÖRDE VERİR...Girersin Editöre ( Hangi Oyun Rotasında İstiyorsan oranın EDİTÖRÜNE Gir...) burada yeni yüklediğin lokomotif ve vagonları tek , tek Tanzim Edersin..Nerede olur bunlar kısaca Ve Türkçe tabirimle " Şapkalı Driver Simgesine" Tıkla ,çıkan pancereye " YES " de...Bir altındaki, yani orta bölümde olur, Lokomotif Simgesi, Lokomotiflerin Listesini verir. Oradan " METROPOLİTAN " yazısını bulup, Lokomotifini, Vagon Simgesine Tıklarsın Listeden " Metropolitan Vagon yazsını bulup ( Vagon İsmi Farklı Olabilir..) vagonlarını kurarsın..Buraya kadar tamam mı... Diğer İŞLEMLERİ İÇİNDE Verdiğim RESİMLİ TREN kurulumlarına bak orada ve diğer yazdıklarımdan faydalan ..ANCAK BU ŞEKİLDE YENİ KURDUĞUN TRENLERİ FAALİYETE GEÇİREBİLİR..VE HANGİ OYUN ROTASINA KURDU İSEN ORADAN OYUNA GİR BAK..VE O TRENİ SÜR...BU KADAR... EĞER BEN YAPADIM DİYORSAN YİNE, HANGİ ROTAYA İSTİYORSAN KURUP VEREYİM...Fakat Metropolitan tamam da , Diğer hangi Lokomotifleri yükledin bilmiyorum..Acaba bende de yüklü mü..Yüklü ise Problem yok , onlarıda kurar veririm , Yoksa Linkini ver indirip bende yüklerim... İlaki be 1920 x 1080 çözünürlüğü ısrarını anlamış değilim..Ha..anladığım şu grafikler çok , çok canlı olsun diyorsan ki..olabilir , byna bir şey demem lazım kusuruma bakma bu senin tercihindir karışamam , fakat , o kadar fazlası gerçeğinde var...Fakat benim oynadığım bu ayarlarda hiç bir sıkıntı yok, ne bir kasma , donma ne de garip bir durum..Eğer bana göre süper bir grafik isteniyorsan, vallahi bu durumda ancak PC ' nin İçine gerçek treni koymaları gerekiyor galiba..Biraz teşbihte abartım fakat , teşbihte hata olmaza derler..Yine çözünürlüğü 1920 x 1080 olarak bir kez deneyeceğim...farkı neymiş göreyim..

Sami Samioğlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 21 Ekim 2011; 22:19:48 >

• RAİLWORKS 2 EKRAN GÖRÜNTÜLERİ ( Çözünürlük : 1024 x 768 )...Bu Görüntüler Üzerinden, sizlerin Ekran görüntülerini veriniz , Karşılaştırma yapalım..Durunun Ne Olduğunu daha iyi anlarız..Özellikle sözü edilen ( 1920 x 1080 ) Çözünürlüğünde Ekran Görüntüleri olsun , bu durunu daha fazla netliğe kavuşturur gibi geliyor bana...Şimdi beni verdiğim Ekran görüntüleri Aşağıdadır..Her TÜRLÜ yoruma açıktır...

• Merhaba arkadaşlar. Şu aşağıdaki video'da yer alan tren sürme kontrol aparatından Türkiye'de bulma imkanımız var mıdır acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elzemsin -- 22 Ekim 2011; 0:47:57 >
  • RAİLWORKS ÖZELLİKLERİ....

Adını vermeden 2012 olarak çıkartılacak olan Tren Simulasyon oyununa bazı özellikler ilave edilmiş..Bazı araç ve trenlerin uzaktayken algılan ses ve yakına geldiklerine algılanan ses seviyesi özelliği..Yani Her hangi bir aracın uzak mesafeden bize ulaşan ses frekansı az olduğu için az duyarız , araç yakınlaştıkça ses frekansı yavaş , yavaş artarak tam yanımızdan geçerken en yüksek frekansa erişir ve çok daha fazla duyarız...Bizden uazaklaşırken de bunun tam tersi aracın ses frekansı azaldıkça sesi az dumaya başlar ve kesilir..İşte bu özellik Railworks bir tarafa , Railsimulatörden beri vardır..Zaten ben bu özelliği hep sevmişimdir..Özellikle sizler bunu belki hiç yapmadınız, ben arada bir bunu yaparım, oyundayken treni durdurup , kalavye ( 8 ) bastığınızda Serbet kamera moduna geçer ve trenden bir hayli uzağa gidip orada beklerim..tam demiryolu kıyısında...Ve uzaklıktan kumanda panelinden treni hareket ettirir ve yakınıma gelmeye başladığı anda Kornasına basarım...Trenin çıkardığı o orjinal gerçekmiş havasını veren sesleri arasına bir de düdük sesi eklendiğinde gerçekleşen ses şölenini duyarım..Tavsiye ederim bunu yapın..Her zaman kokpitten , bana kalırsa kapalı oda diyorum buna biraz değişiklik katın..Bakınız yeni çıkacak ( belki çıkmıştır )başka bir tren simulator oynunda , sabırsızlıkla bu özelliği bekliyorlar..Sizlerin eline bu fırsat çok öncelerinden verilmiş...Niye kıymetini bilmiyorsunuz..Böyle bir ses özelliğini arayanlar buna yeni kavuşacakken sizler hala oyun grafiği yeterli gelmiyor daha fazlası olsun , efendim kasma yapıyor diyerek şikayet edeceksiniz ve buna rağmende 1024 x768 çözünürlüğü seçmeyeceksiniz..Hepimiz biliyoruz ki Railworks bir çok simulator oyunlarından grafiği üstün olan bir oyundur..Gelelim o ,diğer başka tren simulator oyununa ilve edilecek özelliğe... : Uydu görüntü özelliği...Bu da RAİLWORKS ' da öteden beri var..Klavyede ( 6 - 7 ) Tuşları bu iki tuşlardan biri , uydu görüntü tuşudur.. ( UP ve DOWN ) İle uzaklaştırılır ve yakınlaştırılır..Bunuda bekliyorlar..Ya peki sizler, Railsimulatorden beri var olan bu özelliğe hiç baktınız mı...Hiç sanmıyorum...Bakan varsa bile azınlıktadır...Tamam Railworks 3 ' de bazı sıkıntılar ..Kasma ve Donma var...Trainz Simulator 2010 ' nu yüklemiştim bir zamanlar...Oyun içindeyken korkunç bir kasma ve donmalarla karşılaştım..Peki bu oyunun 2009 ' un da niye yoktu fazla...Tabiki bu donmalar da Options Ayarlarından asgariye indirerek bu sorunu biraz olsun azaltıyordum.. Trainz Simulatorü de epey oynadım..Sanıyormusunuz ki bu oyunda hala kasma ve donma yok var..Fakat 2012 ' sini görmedim belki onda yoktur...Ses özellikleri üzerine bir iki ilave etmek isterim..Railworks Eklentileri arsında " ORTAM SES EKLENTİLERİ " var ..Eklenti olarak " Helikopter Eklentisini Railworksa yükledim ve kurdum..Tabiki EDİTÖRDE...Bir kaç değişik açılardan kurduğum 5 adet Helikopter treni sürerken uzaktan sesi geliyor ve yaklaşıp büyük bir ese ile TRENİN üzerinden geçip gidiyorlardı...İşte Ortam ve Çevre ses özelliklri ve eklentileri...Yabancı sitelerde bunlara çok önem veriyorlar...Sizler de önem veriyor musunuz sorun bir kendinize..Olmalımı olmamalı mı diye..Karar sizin..Daha nice ses eklentileri indirdim.." UÇURUM UĞULTUSU "..VE BİR ÇOK DEĞİŞİK SES EKLENTİSİ..İŞTE RAİLWORKS ' DA BULUNAN BAZI ÖZELLİKLER..Kusura bakmayın bazılarımız hala grafik en mükemmel olsun peşindeler...Bu Tümü ile bana göre yanlış..Bir Söz vardır " Azı ile Yetinmeyen , çoğu bulamaz " .....Ben bunu şöyle değiştirmek istiyorum..." Kafi Gelen Grafikle Yetinmeyen. daha fazlasını bulamaz ".....Saygılarımla...

Not...: Ayrıca sözünü ettiğim diğer simulator oynuna "Serbest Kamera Özelliği " ekleyeceklermiş... Bu Özellik, Railsimulator 2007 ' den beri var..Niye özelliğin bile kıymetini bilmiyorsunuz...Bilenlere sözüm yok..

Sami Samioğlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 22 Ekim 2011; 1:33:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Railworks 2 Yorum

RAİLWORKS ÖZELLİKLERİ....

Adını vermeden 2012 olarak çıkartılacak olan Tren Simulasyon oyununa bazı özellikler ilave edilmiş..Bazı araç ve trenlerin uzaktayken algılan ses ve yakına geldiklerine algılanan ses seviyesi özelliği..Yani Her hangi bir aracın uzak mesafeden bize ulaşan ses frekansı az olduğu için az duyarız , araç yakınlaştıkça ses frekansı yavaş , yavaş artarak tam yanımızdan geçerken en yüksek frekansa erişir ve çok daha fazla duyarız...Bizden uazaklaşırken de bunun tam tersi aracın ses frekansı azaldıkça sesi az dumaya başlar ve kesilir..İşte bu özellik Railworks bir tarafa , Railsimulatörden beri vardır..Zaten ben bu özelliği hep sevmişimdir..Özellikle sizler bunu belki hiç yapmadınız, ben arada bir bunu yaparım, oyundayken treni durdurup , kalavye ( 8 ) bastığınızda Serbet kamera moduna geçer ve trenden bir hayli uzağa gidip orada beklerim..tam demiryolu kıyısında...Ve uzaklıktan kumanda panelinden treni hareket ettirir ve yakınıma gelmeye başladığı anda Kornasına basarım...Trenin çıkardığı o orjinal gerçekmiş havasını veren sesleri arasına bir de düdük sesi eklendiğinde gerçekleşen ses şölenini duyarım..Tavsiye ederim bunu yapın..Her zaman kokpitten , bana kalırsa kapalı oda diyorum buna biraz değişiklik katın..Bakınız yeni çıkacak ( belki çıkmıştır )başka bir tren simulator oynunda , sabırsızlıkla bu özelliği bekliyorlar..Sizlerin eline bu fırsat çok öncelerinden verilmiş...Niye kıymetini bilmiyorsunuz..Böyle bir ses özelliğini arayanlar buna yeni kavuşacakken sizler hala oyun grafiği yeterli gelmiyor daha fazlası olsun , efendim kasma yapıyor diyerek şikayet edeceksiniz ve buna rağmende 1024 x768 çözünürlüğü seçmeyeceksiniz..Hepimiz biliyoruz ki Railworks bir çok simulator oyunlarından grafiği üstün olan bir oyundur..Gelelim o ,diğer başka tren simulator oyununa ilve edilecek özelliğe... : Uydu görüntü özelliği...Bu da RAİLWORKS ' da öteden beri var..Klavyede ( 6 - 7 ) Tuşları bu iki tuşlardan biri , uydu görüntü tuşudur.. ( UP ve DOWN ) İle uzaklaştırılır ve yakınlaştırılır..Bunuda bekliyorlar..Ya peki sizler, Railsimulatorden beri var olan bu özelliğe hiç baktınız mı...Hiç sanmıyorum...Bakan varsa bile azınlıktadır...Tamam Railworks 3 ' de bazı sıkıntılar ..Kasma ve Donma var...Trainz Simulator 2010 ' nu yüklemiştim bir zamanlar...Oyun içindeyken korkunç bir kasma ve donmalarla karşılaştım..Peki bu oyunun 2009 ' un da niye yoktu fazla...Tabiki bu donmalar da Options Ayarlarından asgariye indirerek bu sorunu biraz olsun azaltıyordum.. Trainz Simulatorü de epey oynadım..Sanıyormusunuz ki bu oyunda hala kasma ve donma yok var..Fakat 2012 ' sini görmedim belki onda yoktur...Ses özellikleri üzerine bir iki ilave etmek isterim..Railworks Eklentileri arsında " ORTAM SES EKLENTİLERİ " var ..Eklenti olarak " Helikopter Eklentisini Railworksa yükledim ve kurdum..Tabiki EDİTÖRDE...Bir kaç değişik açılardan kurduğum 5 adet Helikopter treni sürerken uzaktan sesi geliyor ve yaklaşıp büyük bir ese ile TRENİN üzerinden geçip gidiyorlardı...İşte Ortam ve Çevre ses özelliklri ve eklentileri...Yabancı sitelerde bunlara çok önem veriyorlar...Sizler de önem veriyor musunuz sorun bir kendinize..Olmalımı olmamalı mı diye..Karar sizin..Daha nice ses eklentileri indirdim.." UÇURUM UĞULTUSU "..VE BİR ÇOK DEĞİŞİK SES EKLENTİSİ..İŞTE RAİLWORKS ' DA BULUNAN BAZI ÖZELLİKLER..Kusura bakmayın bazılarımız hala grafik en mükemmel olsun peşindeler...Bu Tümü ile bana göre yanlış..Bir Söz vardır " Azı ile Yetinmeyen , çoğu bulamaz " .....Ben bunu şöyle değiştirmek istiyorum..." Kafi Gelen Grafikle Yetinmeyen. daha fazlasını bulamaz ".....Saygılarımla...

Sami Samioğlu

çözümü buldum geliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bomba70 -- 24 Ekim 2011; 3:00:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

Merhaba arkadaşlar. Şu aşağıdaki video'da yer alan tren sürme kontrol aparatından Türkiye'de bulma imkanımız var mıdır acaba?

http://forum.donanimhaber.com/m_44018499/tm.htm
    elzemsin dostum şı sayfada Mertcan isimlli arkadass bi fotoğraf atmış bide o konsolo bak istersen,adamlar nasıl oynuyor lar oyundan zevk almak içn,ne para harcıyorlar.Sadec emek uğraş yetmiyor,para harcaman lazım,teknoliloji lazım.Oyun hakkettenherşeyiyle güzel çok kalıp bi oyun,donma dışında hiç bi sorunu yok benimde bilgisayrım senin gibi çok iyi ama bu oyunda donma yaptı.Bazı arkasaşlarımız sürekli söylüyorlar efendim bendee sorun yok,tren yağ gib kayıyor, bende şaşıryordum benim biligsyarım daha iyi olmasına rğmen nasıl donma yapar.Çesişitli çözümler aradık,Meğersem düşük çözünürkte oynuyorlarmış hatta en düşük!!!onu bende denedim görüntü çok kötü oluyor diye oynmadıdm ve kaderime boyun eğmedim.O güzelim oyunu okadar KÜÇÜLTEMEZDİM.1920*1080 oynamak nere 1024*768 oynamak nere..Bide aralarında pek bi fark yokmuş,küçük farklar varmış:Reesim çekilmiş fark yok diye,o kadar yakından çekerssen anlaşılması zor olur tabi.Yapmayın allah aşkına nasıl fark olmaz sürerken bakın fark nasıl ortya çıkıyor bariz bişeklilde.Çözüm grafiği yok etmek ise buyur oyna yoksa ben azıyla yetinmeiyecem grafik bana kafi gelmiyor dersen bana takıl...yıllardır railwroks oynamış ,özlellikerini öve öve bitirememiş ve oyunu çok seven bi insanın oyunun orjinal boyutunu 1920*1080 ilk defa denicem demesi çok tuhaf???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bomba70 -- 22 Ekim 2011; 2:43:05 >

• RAİLWORK OPTİMİZASYON SORUNU VE ÇÖZÜMÜ ! HEMDE YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKTE!

Arkadaşlar yaptığım deneme sürüşleri oldukça başarılı geçmiştir.1920*1080 kalitesinde mükemmel grafiklerle oynıcaksınız.En kısa zamanda sizlerle paylaşıcam.TAMAM BU YÖNTEMDEN ÖNCE 1920*1080 İLE HERZAMAN DONMA OLMUYORDU AMA ÖZELLKLE RAİLWROK 3TE BUPROBLEMLE ÇOK KARŞILAŞTIM RAİLWORKS 2 DE İSE ÇOK DAHA AZ.BENİM AMACIM İSTE TAMAMIYLE YOK ETMEK VE ORTADAN KALDIRMAK HEMDE ÇÖZÜNÜRLĞÜ DÜŞÜRMEDEN YÜKSEK KALİTEDE.

RAİLWROK 3:Donmalar çok azaldı ama az da olsa donma var sonra demedi demeyin!!Railwrok 3 yakında yama çıkarackmış bu sorunu çözücekmiş,yama çıknana kadaer ben idare ederim diyosan buyur oyna!
    RAİLWORK 2:hiç bi donma ve kasma yok:railwrok 3oynamak istesyen bence bunu oynsasın aralarında hiç fark yok nerdeyse ;hatta daha iyi olduğunu söyeleyenler var bende bunu oynuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bomba70 -- 22 Ekim 2011; 4:25:01 >

•  Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU]

• Gayet net anlaşılıyor...Oldukça cidi bir sataşma ile karşı karşıyayım..Mesajıma yukarıda bahsi geçen mesajdan , bazı cümleler de alarak mesajıma devam ediyorum.." Benim Bilgisayarım senin ki gibi iyi ama..." Benim veya bir çok arkadaşımızı bilgisayarı senin ki kadar iyi olmayabilir..Ne yapalım, ancak bu kadarına gücümüz yetti..İleride olur ise , senin ki gibi yüksek çözünürlükte bakarız..Şu an ki bilgisayarım ( 1920 x1080 ) çözünürlüğünü kabul etmiyor..Ekran kararıyor , ortada küçük mavi bir yazı...Oyun , moyun , görüntü yok ortada...Bunun için PC ' yi yüksek çözünürlükte oynamak için zorlayamam..Sen zorla , senin PC ' en nasılsa kaldırır....İşte yukarıdan Benim PC ' den çektiğim Railwork 2 Ekran görüntüleri..Sakın ha bunları başka bir yerden alıntı yaptım sanma....Ayrıca bu görüntülerin bir kısmı " ALBULA " Rotasından , bir kısmı "HAGEH TO SİEGEN " Rotasından , bir kısmıda yeni indirdiğim " SANAYİ " Rotasından çektim..Başka bir yerde yoktur.. " Yakından Çekilirse Güzel Olur "...Birde uzaktan çekelim bakalım dedim..Tabi canım senin vereceğin görüntü daha da mükemmel ve müthiş olacaktır...Bu ne ki iyi mi bu sanki...Bundan daha iyisi senin olsun..Bu bana yeterde artar bile..

Şimdi gelelim diğerlerine..." Yakından çekersen şöyle olur böyle olur.." İşte yukarıda uzaktan çektim.." 1024 x 768 nerede , 1920 x 1080 nerede..."..Evet senin dediğin rakam biraz daha fazla..." Yillardır oynuyormuşumda , öve öve bitirememişim ve Orjinal boyutu olan 1920 x 1080 denememişim yada tercih etmemişim.." Arkadaş bu nasıl bir ifade şekli...Senin bilgisayarın gibi benim bilgisayarım süper değil..bu bir..Hangi çözünürlükte oynarsam oynarım sana ne..bu iki...Bilgisayarım Süper olmasına rağmen kaldırmıyor, aşırı donmalar oluyor dediğin için , bir 1024 x 768 ' zi dene bak bakalım dedi isem, sana yardımcı olmaktan başka bir düşünce içinde değilken, niye bunu dedim diye tavır almanın ne gibi bir açıklaması olur..Benim derdim değil..İstersen 1920 x 1080 değil 5500 x 3580 de bile ( varsa tabiki ) tercih etsen umrumda bile değil..Bu tavrın ve yüksek çözünürlük inadın hiç bir kimseyi bağlamaz ve hiç bir kimsenin umrunda olmaz...Olursada benim umrumda o da olmaz..Şu ana kadar Railworks bilgileri ve yardımları hikaye imiş ve boşunaymış...Aç oku " Mercan Doğan " Arkadaşımın ve Dostumun verdiği linklerde o iki siteye gir ve yazılanları bir oku..nasıl birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını ve mesajlaştıklarını belki anlarsın...Ve tren sürmenin yanında yapmak istedikleri Türkiye Hat Çalışmalarında sorunları nasıl iyi niyet içinde el birliği ile çözmeye çalışıyorlar..( TRAİNZ TÜRKİYE ROTA ÇALIŞMALARI ) Adamlar aşmışlar konuyu..Gelin hep birlikte bizde böyle bir Türkiye Railworks Rotası yapalım desem boşuna...Daha hala biz çözünürluk kavgası yapıyoruz..TRAİNZ de Editörde ROTA ( Buna onlar Hat Diyor ) çalışması yapan becerikli bir arkadaş diyorki " tek başıma bunun altından kalkmam zor olacak yardım istiyorum diyor , Bir çoğu EvvelAllah yardım ederiz mesajları gönderip , yardıma koşuyorlar..Birlik beraberliğe çok güzel bir örnek , Brovo diyorum TRAİNZ SEVERLERE...Ve burada bir arkadaşımız gayet üstün ve galip gelmiş tavır ve hareketle " Mesaj Atıyor " " Buldum , buldum bundan sonra Railworks ' u Yüksek Çözünürlükte Oynayacaksınız Müjde "...Vay anasına be sen neymişsin arkadaş , haberimiz hiç olmadı , yeni öğrendik..Bırak bu hikayeleri...Gel Editörde Benim gibi , Trainz de olan arkadaşlar gibi , Ankara - Eskisehir Rotası yada bildiğimiz başka bir Türkiye Rotası yap , onu da geçtim bilinmedik bir Rota bile olsa kafi...Hodri Meydan...Diyeceksin ki daha ben yeniyim..Bende yeniydim..öğrenirsin bırak çüzünme meselelerini..Yok olur mu hiç yüksek çözünürlük ana konu oldu artık , Sami efendinin anlattıları hiç önemli değil çünkü..2008 de aldım bilgisayarı , oyunu çözene kadar 2 sene geçti, editör filan daha ortada yok, oldu mu 2010 , işte 2010 ile yeni başladım editöre , hiçbirşey bilmiyordum..Editörü Tam olarak 2011 ' in başlarında çözdüm ve bilgi sahibi ve oldum vede uygulamaya başladım..Sanma sakın ha..yıllardır hep bu oyunu oynamadım...Bu süre içinde Railworksa zaman zaman ara vererek , bütün tır oyunlarını oynadım..Fifa 2007 ile 2009 senesinde tanıştım ve uzun süre onu oynadım..Sanı yorsun ki Railworksa uzun yıllar çakılı kaldım, yanılırsın..Buşunaymış Diğer Arkadaşlar boşuna...Bir arkadaşın çözünürlük inadı ile uğraşamam ve umrumda da olmaz...Böyle bir haksız eleştiriye , ben bu kadar diyebiliyorum, buyrunuz bu kişi haklı ise açıkça ifade ediniz...Bu Railworks 3 muamması beni fazlasıyla lüzumsuz yere meşgul etti ve boşuna vakit harcattı..Benim PC düşük , yüksek inadı kaldırmıyor, yüksek olanların gözü aydın olsun.. Bir Arkadaş çözümü buldu...Boş ver Sami efendi , Railworks ' un en önemli meselesi çözüldü, sana ne Railworks ' u anlatmak...

Sami Samioğlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 22 Ekim 2011; 5:58:45 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.