Şimdi Ara

Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU] (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.841
Cevap
9
Favori
160.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bişey dedik hemen kötü mü olduk?Sen eleştirirken iyide biz eleştriirken kötü mü ?Saahtan beri fakir edebiyatı yapan sensin yok bu öyünde şöyle özllikler varmış,yok sesler ,yok helikopter görüntüler,başka zavallı oyunlarda bu özllerikleri bekliyomuuş,yok bunu bulmaıynlar varmışyok,azla yetinmek gerekirmiş,Ben sadece oyun donması ile şikayette bulundum sen gelmiş sanki bütün oyunu kötülyoümuşum gib beni elştiriyosun,gene devam etmişsin senin biligsyarın benim gilgsyarım fakir edebiyatına ne alaka ben onu demek istedim;ikimizn bilgisayarırıda donuyo işte ,donmasa bukdar konuşmayız:Ben sadece kötü grafiklerle oynmak istemiyorum dedim
  • Sayın Mertcan Arkadaşım , Bir Mesajım Var...

Bu gece fazlasıyla yoruldum..Az söz , çok iş, birinci tercihimdir...Sizin Sitenizde Railworks için çok iyi işler yapacak olan bir iki kişi var , özellikle , soy adını yanlış hatırlıyorsam kusura bakmasın , " UĞUR VETTEL " yanılmıyorsam, Railworks Editörde bir hayli tecrübeli , ilk adım olarak beni onunla tanıştırmanı rica etsem yaparmısın..Zira Sitenize damdan düşer gibi girmek istemiyorum..Özellikle bu arkadaşla " RAİLWORKS TÜRKİYE DEMİRYOLLARI PROJESİ " adı altında verimli bir çalışma yapmak niyetindeyim...İlgi ve alakanı bekliyorum...Selamlarımla.

Sami Samioğlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 22 Ekim 2011; 6:18:12 >
  • HD ÇÖZNÜÜRLÜK VE YÜKSEK KALİTE ARAYANLAR(PS 3 GİBİ)
    Tabi bunun içn gerekli malzemler var;

1.HDMI GİRİŞİ OLAN GİRİŞİ OLAN BİLGİSYAR(KASANIZIN ARKASINA BAKIN)
    2.LCD veya daha üstü LED vb. ama HDMI girişi olmalı
    3.ALTIN UÇLU HDMI KABLO(BEN 3METRESİNİ 15 YTL YE ALDIM MARKASINA GÖRE FİYATLAR DEĞİŞEBİLİR)VGA YADA DVI İLE BAĞLANMAYIN AYNI KALİTEYİ ALMAZSINIZ

YAPILACAK İŞLEMLER

HDMI Kablosu'nun bir ucunu PC'ye diğer ucunu LCD'ye bağlayın.
    AV vb. birşeyler var TV'lerde o şekilde HDMI'ya girin ve PC'miz artık LCD'de gözüküyor.
    oyunu çalıştırın,oyun artık monütörde değil televizyonda..
    setting s bölümüne girin(ben ilk etapta oyunu test etmek ve fazla zorlamamak amacıyla çözünürlüğü 1280*800 ayarladım hiç merakk etmeyin çözünürlük LCD televizyonunuzda 1280*800 değil nerdeyse 1920*1080 gibi gözükeecktir.Bunun sebeplaerii ayrıntılı olarak açıklıcam)
    bütün bunlarıyaptıktan sonra sonuç muhteşem dikkat edin daha önce oyunda hiç görmedğiniz ayrıntılar görüceksniz ve bazı grafikler değişmiş olucak hemde yüksek dijital görüntüyle aynı playstation 3 gibi.ARTI DEV EKRANDA

İşinSırrı;1280*800 çözünürlükteki görüntü biligsyarda kötü gözkür ama televizyonda neden çok daha iyi?
    1.Öncelikle bir bilgisyar monütörü bir tv ile aynı dğildir hele bide Televizyonunuz lcd veya led ise ve bunlarda zaten hdmı girişi varsa kesinnlikle televizyonuz HD görüntü veren televizyondur
    2. Yüksek çöznürlük kalitesni ön celikle "piksel" in tanımını yapmam gerekiyor. Piksel, bilgisayar görüntüsünde programlanabilir temel birim anlamına geliyor. Bu kavram, bilgisayar ekranındaki görüntüyü oluşturan çok sayıdaki küçük ışık noktacığını tanımlıyor. Piksel boyutu, kullanılan ekranın çözünürlüğüne bağlı olarak değişiyor. Örneğin, 640x480 çözünürlüklü bir görüntüde 307.200 adet nokta, yani piksel bulunuyor. 1366*768 çözünürlükteki bir televizyonda ise 1366 çarpı 768=1049088 adet piksel bulunur.1920*1080 çözünürkteki bir televizyonda ise 2073600 adet piksel vardır yani piksel saysı ne kadar fazla ise görüntü kalitesi okadar artar,çünkü ne kadar fazla piksel varsa o kadar fazla detayı görüntüleyeblir.Sonuç olarak lcd niz nekadar iyi ise görüntü okadar güzlleşir kasılmada olkadarazalır

3.Ben şimdilik settingten 1280*800 ayalardım ama televizyondaki görüntü sanki biligisyar monütröndeki 1920*1080 görüntüsü kalitesinde gösteriyo üstelik kasma ve donma yok.Ama durmıcam settinsten çöznürlüğü artırıcam(1440*900 gibi) taki kasılana kadar
    4.İnanmayan varsa 1280*800 görüntüyle bilgisyarın monütör ile oynasınlar birde Tlevizyona bağLaanarak FARKI görsünler...

EVET ARKADSLAR BENDEN BUKADAR BEN BİLGİYAR MÜHENDSİ DEĞİLİM YADA PROGRAMCISI,RAİLWORK Ü DE BİLMEM SADECE BİRAZ KAFA ÇALIŞTIRDIM SİZ NE KADAR BİLİYOSANIZ BEND E OKADAR BİLİYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bomba70 -- 24 Ekim 2011; 2:59:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Railworks 2 Yorum

Gayet net anlaşılıyor...Oldukça cidi bir sataşma ile karşı karşıyayım..Mesajıma yukarıda bahsi geçen mesajdan , bazı cümleler de alarak mesajıma devam ediyorum.." Benim Bilgisayarım senin ki gibi iyi ama..." Benim veya bir çok arkadaşımızı bilgisayarı senin ki kadar iyi olmayabilir..Ne yapalım, ancak bu kadarına gücümüz yetti..İleride olur ise , senin ki gibi yüksek çözünürlükte bakarız..Şu an ki bilgisayarım ( 1920 x1080 ) çözünürlüğünü kabul etmiyor..Ekran kararıyor , ortada küçük mavi bir yazı...Oyun , moyun , görüntü yok ortada...Bunun için PC ' yi yüksek çözünürlükte oynamak için zorlayamam..Sen zorla , senin PC ' en nasılsa kaldırır....İşte yukarıdan Benim PC ' den çektiğim Railwork 2 Ekran görüntüleri..Sakın ha bunları başka bir yerden alıntı yaptım sanma....Ayrıca bu görüntülerin bir kısmı " ALBULA " Rotasından , bir kısmı "HAGEH TO SİEGEN " Rotasından , bir kısmıda yeni indirdiğim " SANAYİ " Rotasından çektim..Başka bir yerde yoktur.. " Yakından Çekilirse Güzel Olur "...Birde uzaktan çekelim bakalım dedim..Tabi canım senin vereceğin görüntü daha da mükemmel ve müthiş olacaktır...Bu ne ki iyi mi bu sanki...Bundan daha iyisi senin olsun..Bu bana yeterde artar bile..

Şimdi gelelim diğerlerine..." Yakından çekersen şöyle olur böyle olur.." İşte yukarıda uzaktan çektim.." 1024 x 768 nerede , 1920 x 1080 nerede..."..Evet senin dediğin rakam biraz daha fazla..." Yillardır oynuyormuşumda , öve öve bitirememişim ve Orjinal boyutu olan 1920 x 1080 denememişim yada tercih etmemişim.." Arkadaş bu nasıl bir ifade şekli...Senin bilgisayarın gibi benim bilgisayarım süper değil..bu bir..Hangi çözünürlükte oynarsam oynarım sana ne..bu iki...Bilgisayarım Süper olmasına rağmen kaldırmıyor, aşırı donmalar oluyor dediğin için , bir 1024 x 768 ' zi dene bak bakalım dedi isem, sana yardımcı olmaktan başka bir düşünce içinde değilken, niye bunu dedim diye tavır almanın ne gibi bir açıklaması olur..Benim derdim değil..İstersen 1920 x 1080 değil 5500 x 3580 de bile ( varsa tabiki ) tercih etsen umrumda bile değil..Bu tavrın ve yüksek çözünürlük inadın hiç bir kimseyi bağlamaz ve hiç bir kimsenin umrunda olmaz...Olursada benim umrumda o da olmaz..Şu ana kadar Railworks bilgileri ve yardımları hikaye imiş ve boşunaymış...Aç oku " Mercan Doğan " Arkadaşımın ve Dostumun verdiği linklerde o iki siteye gir ve yazılanları bir oku..nasıl birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını ve mesajlaştıklarını belki anlarsın...Ve tren sürmenin yanında yapmak istedikleri Türkiye Hat Çalışmalarında sorunları nasıl iyi niyet içinde el birliği ile çözmeye çalışıyorlar..( TRAİNZ TÜRKİYE ROTA ÇALIŞMALARI ) Adamlar aşmışlar konuyu..Gelin hep birlikte bizde böyle bir Türkiye Railworks Rotası yapalım desem boşuna...Daha hala biz çözünürluk kavgası yapıyoruz..TRAİNZ de Editörde ROTA ( Buna onlar Hat Diyor ) çalışması yapan becerikli bir arkadaş diyorki " tek başıma bunun altından kalkmam zor olacak yardım istiyorum diyor , Bir çoğu EvvelAllah yardım ederiz mesajları gönderip , yardıma koşuyorlar..Birlik beraberliğe çok güzel bir örnek , Brovo diyorum TRAİNZ SEVERLERE...Ve burada bir arkadaşımız gayet üstün ve galip gelmiş tavır ve hareketle " Mesaj Atıyor " " Buldum , buldum bundan sonra Railworks ' u Yüksek Çözünürlükte Oynayacaksınız Müjde "...Vay anasına be sen neymişsin arkadaş , haberimiz hiç olmadı , yeni öğrendik..Bırak bu hikayeleri...Gel Editörde Benim gibi , Trainz de olan arkadaşlar gibi , Ankara - Eskisehir Rotası yada bildiğimiz başka bir Türkiye Rotası yap , onu da geçtim bilinmedik bir Rota bile olsa kafi...Hodri Meydan...Diyeceksin ki daha ben yeniyim..Bende yeniydim..öğrenirsin bırak çüzünme meselelerini..Yok olur mu hiç yüksek çözünürlük ana konu oldu artık , Sami efendinin anlattıları hiç önemli değil çünkü..2008 de aldım bilgisayarı , oyunu çözene kadar 2 sene geçti, editör filan daha ortada yok, oldu mu 2010 , işte 2010 ile yeni başladım editöre , hiçbirşey bilmiyordum..Editörü Tam olarak 2011 ' in başlarında çözdüm ve bilgi sahibi ve oldum vede uygulamaya başladım..Sanma sakın ha..yıllardır hep bu oyunu oynamadım...Bu süre içinde Railworksa zaman zaman ara vererek , bütün tır oyunlarını oynadım..Fifa 2007 ile 2009 senesinde tanıştım ve uzun süre onu oynadım..Sanı yorsun ki Railworksa uzun yıllar çakılı kaldım, yanılırsın..Buşunaymış Diğer Arkadaşlar boşuna...Bir arkadaşın çözünürlük inadı ile uğraşamam ve umrumda da olmaz...Böyle bir haksız eleştiriye , ben bu kadar diyebiliyorum, buyrunuz bu kişi haklı ise açıkça ifade ediniz...Bu Railworks 3 muamması beni fazlasıyla lüzumsuz yere meşgul etti ve boşuna vakit harcattı..Benim PC düşük , yüksek inadı kaldırmıyor, yüksek olanların gözü aydın olsun.. Bir Arkadaş çözümü buldu...Boş ver Sami efendi , Railworks ' un en önemli meselesi çözüldü, sana ne Railworks ' u anlatmak...

Sami Samioğlu

arkadaşlar şu 4. ve 5 .sayfayı dikkatle okurmusnuz ,Teşşekür Ederim.

• quote:

Sayın Mertcan Arkadaşım , Bir Mesajım Var...

Bu gece fazlasıyla yoruldum..Az söz , çok iş, birinci tercihimdir...Sizin Sitenizde Railworks için çok iyi işler yapacak olan bir iki kişi var , özellikle , soy adını yanlış hatırlıyorsam kusura bakmasın , " UĞUR VETTEL " yanılmıyorsam, Railworks Editörde bir hayli tecrübeli , ilk adım olarak beni onunla tanıştırmanı rica etsem yaparmısın..Zira Sitenize damdan düşer gibi girmek istemiyorum..Özellikle bu arkadaşla " RAİLWORKS TÜRKİYE DEMİRYOLLARI PROJESİ " adı altında verimli bir çalışma yapmak niyetindeyim...İlgi ve alakanı bekliyorum...Selamlarımla.

Sami Samioğlu

Sami Samioğlu

Bahsettiğiniz kişiyi sizinle tanıştırmak istemiyorum. Çünkü bu kişi yaptıklarıyla övünen; yapılan modellere ve çalışmalara saygısı olmayan bir kişidir. Bu arkadaş sitemize geldi. Hat çalışması yaptı ama bizim TCDD modellerimizi sitemizde kötüleyerek yabancıların modellerini ileri sürdü. Oysa herkes modellerin ne seviyede olduğunu bildiği halde... Dolayısıyla bu arkadaşa pek güvenmemenizi tavsiye ederim.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcan0403 -- 22 Ekim 2011; 9:40:26 >

• Yorumları okuduktan sonra bir iki kelâmda bulunmak istedim.Okuduklarımdan sonra görüyorum ki, Sayın Sami Bey ile Sayın bomba70 nickiyle yorum yazan arkadaşlarımızın gereksiz ve küçük bir olay neticesinde sorunu istemeden de olsa uzatarak birbirlerinin kalplerini kırdıkları kanaatine vardım.Tabi bu benim şahsi kişisel görüşüm.Kimseyi töhmet altında bırakacak şekilde yazmıyorum. Mesele senin bilgisayarın benim bilgisayarım daha iyi meselesi değil tabikide. Arkadaşlar hepimizin kendi bütçeleri doğrultusunda kendine ait sistemleri var. Kimi arkadaşlarımızın çok çok iyi bilgisayar sistemleri var iken, kimi arkadaşlarımızın da daha alt seviye bilgisayar sistemleri var. Bu da gayet doğal birşey. Simulasyon oynayan herkesten, en üst seviye bilgisayar sahibi olması beklenemez zaten. Ben daha önce de belirttim. Railwork 3 konusunda, başta Sami Bey olmak üzere, tüm yorum yazan arkadaşlarımızın büyük emeği bulunmakta. Ha başta Sami Bey olmak üzere diyorum, çünkü Sami Bey Railworks serisine gerçekten büyük bir tutkuyla bağlanmış ve bu simulasyon üzerine baya bir kafa patlatmış bir insan. Bunu gerek, Railworks 2 gerek Railworks 3 konularında, yazmış olduğu yorumları okuyarak anlayabiliyoruz. Ben Railworks 3'ü bilgisayarıma kurduktan sonra anlık takılmalardan dolayı şikayetimi dile getirdim. Hak verirsiniz ki, 2011 yılının tüm teknik olanakları uygulanarak yapılan böyle güzide bir simulasyonun, anlık takılmalar yapması, ben ve benim gibi düşünen simulasyon severler için sorun teşkil etmekte.. Simulasyonun, Pc ekran paneline vermiş olduğu 1920x1080 ve ya 1366x768 gibi çözünürlük oranları benim için olmazsa olmazlardan değil. Ben her iki çözünürlükte de oyunu oynarım, sorun değil. (-Ki monitörüm 1920x1080 çözünürlük oranını desteklemekte) Lakin benim derdim dediğim gibi çözünürlük değil "Anlık Takılmalar".. Bu anlık takılmalar dediğim, sakın kasma sorunu gibi algılanmasın.. Oyun, tren sürüş esnasında gayet akıcı ilerlemekte.. Gerek 1920x1080, gerek 1366x768 olsun problem yok.. Ama bu akıcı sürüş esnasında 1-2 saliselik sürelerle ile takılmalar gerçekleşiyor. İşte benim muzdarip oldugum konu burası..

bomba70 rumuzlu arkadaşımızın söylemiş olduğu, bilgisayarı HDMI girişinden LCD ya da Led Televizyonunuza bağladığınız takdirde sorun kalmıyor açıklaması, sadece bu sorundan yakınan dostlarımız varsa ve evlerinde LCD TV'ye bağlama olanakları varsa anca onlar için geçerli olabilir. Dediği gibi gerçekten sorun kalmıyor da olabilir.. Ama benim LCD Tv'ye bağlama gibi bir olanağım yok.. Evimizde LCD Tv var ama oturma odasında bulunduğundan ve ailemde o odada genelde Tv izlediğinden bilgisayarımı oraya götürüp bağlama seçeneğim malesef yok. Bu simulasyonu kendi bilgisayarımın ekranında oynamaktan başka çarem yok.. İşte bu nedenledir ki, Railworks 3'deki bu küçük ama can sıkıcı problemin çıkarılacak olan patch ya da update'lerini beklemek durumundayım. İşte bundan dolayı da Railworks 3'e şu an geçici olarak nokta koydum. Ve bilgisayarıma Railworks 2'yi kurdum. Yapmış olduğum test sürüşlerinde "çok çok çok" az da olsa bu anlık takılmaların Railworks 2'de de olduğunu gözlemledim.. Ama bu hiçbir şekilde oyun esnasında göze takılan birşey değil. Oyunda çok az da olsa optimizasyon problemi bulunmakta.. Bugüne kadar bununla ilgili gerekli update'lerin yapılmamış olması üzücü.. Zannediyorum ki, Türkiyede'ki Tren Simulasyonu oynayan arkadaşlar ve bu işe gönül vermiş dostlar, Railworks yerine daha çok Trainz ve MSTS ile uğraşmaktalar.. İş böyle olunca da Railworks için gerekli düzenlemeleri ve düzeltmeleri bulmak zor oluyor. Ha belki bu sorunun yurtdışındaki Railworks severler tarafından giderilmiş bir çözümü vardır. Ama yurtdışı forumlarda bunu araştırmadığım için şu an birşey diyemem.. Ayrıca Railworks 2'nin grafikleri ile Railworks 3'ün grafikleri arasında da öyle "çok büyük" bir fark yok. Bunu da çok iyi anladım..

Şimdi gelinen şu noktada, "sen şöylesin ben böyleyim, ben bunları yapıyorum, sen şunları yapıyorsun" ya da "senin bilgisayarın alt seviye benim ki değil" gibi cümlelerle birbirimizi taşlamak yerine daha soft yorumlarda bulunalım diyorum ben. Böyle güzel bir Tren simulasyonu'nu Türkiye'de bilen ve oynayan bir avuç insan olarak daha güzel paylaşımlarda bulunmalı ve hepimizin kendine ait sorun olarak gördüğü şikayetlerine saygı duyulması taraftarı olduğumu belirtmek istiyorum. İsteyen tren sever gönül dostları sadece oyununu oynar, yapılan paylaşımlara teşekkür eder, isteyen gönül dostları da yeni lokomotifler, vagonlar, yollar, haritalar yapar ve bunları paylaşıma sunar. Ve paylaştığı için de bundan büyük mutluluk duyar. Hak vermek gerekir ki, lokomotif, vagon, rota vb şeyler yapmak herkesin yapabileceği şeyler değil.. Bunu da herkesten beklememek gerekir. Lakin yapana da büyük saygı duyulması gerekir.. Şafak Aktaş arkadaşımızı bir çoğunuz biliyordur. Kendisi tren modellemelerinde büyük bir üstad'dır. Kendisi MSTS için TCDD Ek Paketi hazırlamış ve en son versiyonunu da "MSTS TCDD Ek Paketi Vol 4.0" adı altında satışa sunmuştur. Satışa sunmuştur diyorum çünkü bunu bir ücret karşılığı temin edebilmekteyiz. Ortada verilen çok büyük bir emek, özveri ve fedakarlık olduğundan, cüzi bir ücret karşılığı bunu insanlara ulaştırmasını anlıyorum ve ona hak veriyorum. Zira dediğim gibi bu işlerle uğraşmak, kafa patlatmak, saatlerini harcamak kolay değil..

Yazıma burada son verirken, güzel bir video ile kapatmak istiyorum. Gerçi simulasyon ile bir ilgisi yok vereceğim görüntünün ama Tren sever her gönül dostunun izlerken zevk alacağına eminim. Arkadaşlar;

Amerika'da ki bir tren sever arkadaşımız, evinin her odasından geçicek şekilde "Model Tren Yolu Hattı" döşemiş. Ve üzerinde ki bu model treni'de her odayı dolaşmakta..Hatta mutfaktan bile geçiyor.. İzlerken size yemin ediyorum neredeyse ağzım açık izledim. Çok sevdim çünkü bu olayı.. Evinin odaları arasında geçiş sağlamak amacıyla, odalar arasında delikler açılmış. Ve bu delikler de tünel vazifesi görmekte.. Gerçekten büyük emek harcanarak yapılmış bu güzel olayı izlemenizi öneririm. İşte video;

Bu da Tren üzerine yerleştirilmiş bir kameradan elde edilen görüntüsü..

Umarım videoları beğenmişsinizdir.. Şimdilik sağlıcakla kalın, Tren sever gönül dostları..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elzemsin -- 22 Ekim 2011; 18:41:15 >

• Yanlış hırslara kapılıp, birbirimize hoş olmayan ifadeler kullandık...Bu sebeple, Arkadaşlarımızdan özür dilemek istiyorum, biliyorum ki bu durumu hoş karşılayamazsınız...Aslında çözünürlük meselesine hiç müdehale etmemem gerekiyordu...Kişilerin istek ve amaçlarına bazı durumlarda karışmak doğru değilmiş..Ben bunu bir inat olarak algılamıştım...Acaba benim dediklerimi önemseyerek bu çözünürlük çabasından vaz geçirebilirmiyim , benim gibi tercih ettiğim çözünürlükte oynamasını belki kabul ettirebilirim düşüncesi içindeydim..Sanırım bu girişimim yanlış anlaşıldı yada dozu fazla kaçırdım...Böyle bir tartışma zeminine olayı taşımış olmaktan bende rahatsız oldum , sizler de..Bu çözünürlük konusunda arkadaşımızın çabalarını olumlu bulduğumu ifade etmek isterim..Araştırmacı bir ruha sahip arkadaşımız...Bende öyle olduğumu düşünüyor ve araştırmacı ruha sahip olanları hep desteklemişimdir...Ben de Railworks oynamakla yetimeyip araştırmacı yönüm ağır bastığı için Railworks bilgimi ve Editör çalışmalarımı daha ileri bir safhaya götürmeyi hedeflemişimdir...Ben nekadar azıyla yetinmek lazım desemde bu kuralı kendim bozmuş ve azıyla yetinmek yerine daha fazlası için çabalamışımdır..Bu arkadaşımız da öyledir..Dediği gibi " Pilav Üzeri Kuru Fasulye " bile bana yeterli gelmemiş ( Tabiki Railworks Araştırma ve Uygulama Çözümleri Konusunda ) "Pilav Üstü Kuru Yanına Bir de Tüm Kızarmıış Tavuk " Eklemişimdir..Yanlız 1024 x 768 Çözünürlüğünü tercih ettiğim için küçümsenme olarak algıladığım için bir hayli tepki vermiş olabilirim..Dediğim gibi bu çözünürlüğü mecburen tercih etmek durumundayım..Şu an için başka bir alternatifim yok...Buradaki sözden siz ne anlardınız ..." Yıllarca Railworks oyna, orjinal boyutu olan 1920 x 1080 çözünürlüğü ilk defa deyeceğim de "...Eğer bu bir küçümseme değil ise nedir..Değil diyen varsa o zaman hayat yolunda yolun sonuna yaklaşıyorum demektir...Ellbette 16 yaşında bir genç eleştirileri sindiremeyip tepki verdi...Bende 56 yaşında ( 57 ' ye yaklaştım) eleştiriyi içime sindiremeyip tepki verdim..Ne olacak peki şimdi...Elbetteki daha fazla bu işi uzatmanın hiç bir anlamı yok...Yapmış olduğu araştırma ve çözümlerin tüm arkadaşlara ve kendisine faydalı olmasından dolayı ( ne kadar umrumda değil desemde umrumdadır ) memnunluk duyarım..Tabi ki bu bilgisayar sistem ve araştırmaları ve çözümleri Railworks çözümlerinden de karışık bir durumdur...Umulmadık bir yerden çözüm bulunur veya bulunamaz..Temennim bulunmasından yanadır...Gerekirse uygunsuz mesajlarımı silip bu konuya son noktayı koymam gerekiyor sanırım..

Dediğim gibi hedefim " RAİLWORKS TÜRKİYE DEMİRYOLLARI PROJESİNİ " gerçekleştirmektir..Tabiki bu tek kişinin altından kısa zamanda kalkabileceği bir proje değildir..Bir ekip işidir..Neticede içime sinen bir proje olarak bittiğinde sizlerle paylaşırım.. " Balıkesir - Bandırma Demiryolu Projesi " üzerinde çalışmalar yapıyordum...Uğur Vettel arkadaşın başlatığı ve bitirmediği bu projeye devam etmek acaba ne kadar doğru...Mertcan Arkadaşımın sözü edilen kişi ile ilgili yaptığı uyarıdan sonra bu projeye devam etmek sakıncalı olacak sanırım..Mertcan arkadaşıma teşekkür ediyorum uyarılarından dolayı...Ve editör de kendisini tecrübeli olarak görmekteyim ve de Railworks Editöründe beraber çalışmaya davet etsem acaba ne der...Ayrıca " Balıkesir - Bandırma projesi üzerinde devam etme teredütüm ile ilgili yorumlarını da bekliyorum..

Sami Samioğlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 22 Ekim 2011; 17:43:50 >

• Sayın elzemsin Nickli arkadaşımız...

Mesajınızından çok memnun kaldığımı belirtmek isterim..Yapıcı içerikli bir mesaj yazmışsınız..Yazdıklarınıza tümüyle katılıyorum...Railworks 3 konusunda açıklamalarınız doğrudur..PC sistemlerin yüksek olması durmunda bile ( Bazı PC ' lerde ) anlık takılmalar olması, oyun yapısından gelen nedenlerden olabilir..Railworks 2 ' de salisiyelik takılmaları bir çoğumuz şahit olmaktayız..Bu kadarına razı gelip , bu salisiyelik takılmaları gözardı etmekten başka şu an için çaremiz yok sanırım..Fakat Railworks 3 ' de bu gibi durumlar daha belirgin olarak ortaya çıkmakta....Özellikle yeni bir Rota dahil edildiğinde , oyundayken çok bariz biçimde uzun süren takılmalara ve donmalara şahit oldum..Her bilgisayarda böyle bir sorun oluyor mu bilmiyorum..Ben bu durumu gördüğüm için açıklamak gereği duydum..Railworks 2 ' bir çok yeni rotayı kabul ederek sorunsuz çalışıyor...Niye Railworks 3 ' de böyle bir problem var, anlamış değilim..Yeni rotanın Editörüne girdiğimde hiç bir işlem yaptırmıyor ve Ekran tamamen donup kalıyor..Ayrıca Railworks 3 ilave edilen " Assets Blook " uygulamasında oluşan sorun da cabası...Nedir bu Assets Blok...Bulunduğu zemine göre yerleştirebilen toplu ağaç uygulaması...Bu uygulamayı Tanıtım Videosunda ilk gördüğümde tam aradığım uygulama demiştim...Tamam Assets Blook uygulaması ile ağaçları yaptım ve yerleştirdim..Trenle geçerken Tren sağa veya sola döndüğünde ağaçlar bir koyboluyor bir ortaya çıkıyor...Garip bir durum..Daha da kötüsü , Railworks 3' de hazırlanan bu Assets Book Ağaç düzenlemesini Railworks 2 ' de açıp baktığımda Asset ağaç Blokları hiç göremiyorum..Nereye gitti bu kurduğum ve düzenlediğim ağaçlar..Görünmez oldular..Peki ben bu yeni rota düzenlemesinde Railworks 2 oynayan arkadaşlara nasıl vereceğim..Böyle bir şey mümkün değil..İşte Railworks 3 ' ün diğer sıkıntıları böyle...Bunun içindir ki Railworks 2 ' yi tercih ettim yeniden...

Sami Samioğlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 22 Ekim 2011; 18:22:28 >

• Sizlerden bir ricam var Arkadaşlar...Railworks rota yapımında Google Eartan faydalanıyor..Railworks RW Decal Uygulaması adı altında yapılan bu işlemle ile yapılması istenen yer Google Eartan alınarak Railworks Editör zemin üzerine yapıştırılıyor..Bir tür çıkartma ...Tabiki bu yapıştırma 3D değil..Yükseklikler Topografisi bu işlemde geçerli değil..Google Eart ın bir çok sürümü var..Bu konuda tam bilgi alamadım..Biraz karışık bir uygulama...En azından Google Eartın mekan içinde 3D olarak görüntüsünü görmek amacıyla , yapılacak rota yükseklikleri konusunda bilgi alabilirsem, işime yarar diye düşünmekteyim..Fakat Google Eart kullanımı ve uygulamaları konusunda bilgim yok..Bir kaç kez inceledim ,netice alamadım..Bu konuda bilgisi olanların bilgi vermelerini rica edeceğim..Bilgilerinize sunulur..

Sami Samioğlu
  • Sami Bey

Hat çalışması yaparsanız; Bandırma-Balıkesir hattını yapabilirseniz ben de hattınıza gereken 3D desteğini sağlayabilirim. Bir ara Bandırma-İzmir için MSTS'te hat üzerinde çalışmıştım. Onun için 3D modeller hazırlamıştım. İstasyon, çevre evler vb... Modelleri railworkse aktarıp size gereken 3D desteğini verebilirim açıkçası...

Doğru düzgün şekilde çalışma yapan arkadaşlara her zaman yardım etmeye hazırım. Yeter ki emeğe saygı olsun! Yeter ki hoşgörü olsun! "bomba70" nickli arkadaşım lütfen gereksiz sebeplerden dolayı birbirimizi kırmayalım

Saygılarımla
  • quote:

Sizlerden bir ricam var Arkadaşlar...Railworks rota yapımında Google Eartan faydalanıyor..Railworks RW Decal Uygulaması adı altında yapılan bu işlemle ile yapılması istenen yer Google Eartan alınarak Railworks Editör zemin üzerine yapıştırılıyor..Bir tür çıkartma ...Tabiki bu yapıştırma 3D değil..Yükseklikler Topografisi bu işlemde geçerli değil..Google Eart ın bir çok sürümü var..Bu konuda tam bilgi alamadım..Biraz karışık bir uygulama...En azından Google Eartın mekan içinde 3D olarak görüntüsünü görmek amacıyla , yapılacak rota yükseklikleri konusunda bilgi alabilirsem, işime yarar diye düşünmekteyim..Fakat Google Eart kullanımı ve uygulamaları konusunda bilgim yok..Bir kaç kez inceledim ,netice alamadım..Bu konuda bilgisi olanların bilgi vermelerini rica edeceğim..Bilgilerinize sunulur..

Sami Samioğlu

Google Eart yönteminden anlayan bir kişiyi tanıyorum. Sizi onunla tanıştırabilirim.

• Sayın Sami Bey.. Railworks 3'ün çözünürlük oranına lütfen takılmayınız.Zira bu çözünürlük mevzusu çok göreceli birşeydir. Örneğin ben 1920x1080 çözünürlük oranını kullanmayı tercih etmiyorum. Çünkü ziyadesiyle göz yormakta ve herşey aşırı net. Böyle herşey aşırı net olunca ben sevemiyorum. Sanki herşey mükemmel bir bilgisayar programından çıkmış gibi duruyor. Tamam zaten öyle, öyle olmasına da, ben biraz daha realizm seviyorum. Gerçekcilik havasının ortamda daha fazla olmasını seviyorum.Bu bakımdan biraz daha soluk ve çözünürlüğü az bir seceneği seciyorum. Örneğin aşağıdaki görüntü 1600x900 oranında..

Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU]

bu da, 1280x720

Görüldüğü üzere arada çok "aman aman" bir abartı bulunmamakta. Kim hangi çözünürlük oranında oyunu oynamak isterse oynasın. Lakin ne olursa olsun, bilgisayarınızın monitörü crt bir monitör ise, ya da laptop kullanıyorsanız laptop'ınızın görüntü paneli 1920x1080 full HD bir panel değil ise, bu çözünürlük oranlarının arasındaki farkları çok mükemmel derecede anlaşılmasına olanak yok. Bu olay tamamen kişinin bütçesiyle ilgili olduğundan ve de görüntü çözünürlükleri göreceli bir kavram olduğundan, üzerinde durulması gereken bir husus olduğunu düşünmemekteyim. Lütfen siz de olaya bu açıdan bakın ve bunu problem edinmeyin. Saygılar..

• görmüştüm ve görüntüleri çok güzel gelmişti ama oynamadan bişey diyemem
  • SAYIN MERTCAN Arkadaşım

Harikasın...Göstermiş olduğun ilgiden dolayı teşekkür ederim..3D Modeller konusundaki verileri , Railworks ' a uyumlu olduğu taktirde bence harika olur...Tabiki Türkçe İstasyon Tabelaları da en fazla göze hitap edecek olan tercihimdir...Tabiki elinde hazır var ise...Hatırlayabildiğim istasyonlar , Balıkesir, Susurluk, Aksakal, Bandırma...Tabi arada ismini hatırlayamadığım bir kaç istasyon..Benim sıkıntım şu..Uğur Vettel, Rota üzerinde iki en uçta olan Balıkesir ve Bandırma İstasyonlarını kısmen yapmış...Ara istasyomlar ise yanlızca ray döşemesi olarak görünüyor ve bu rotada raylar havada asılı gibi duruyorlar...Toprak zemin yükseltmesi yapılmamış..Ben bu hali ile bu rotayı ele aldım..Gereken bir çok uygulamaları kısmen bitirdim, fakat , Rota doğru olmasına karşılık nerede dağ ,tepe vardır bunu tam olarak öğrenmem zor oldu..Google Earttan kısmen incelemelerime göre topografik yükseltmeleri yaptım fakat ne kadar doğru yaptım bilemiyorum..Biraz da bu işte görsel yeteneği kullanmak gerekiyor sanırım..Tabiki bu durumda Resim yapma yeteneğini ( Manzara Tablo ) kullanmaktayım..Bu bir görsel analiz biçiminde olduğu için bana bir hayli faydası oluyor...Şimdi böyle bir durumda , o arkadaşımız benim rotamı nasıl alır düzenlersin kullanırsın gibi bir tepki ile karşılaşırmıyım diye teredütteyim..

Google Eart kullanımı konusu bilgileri için , bahsettiğin kişi ile tanışmaktan ziyade , bir bilgi verisini bana gönderebilirse daha iyi olur kanaatindeyim..Selamlarımla

Sami Samioğlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 22 Ekim 2011; 20:39:25 >

• Sayın elzemsin Nickli arkadaşım...

Bu ifadede hitap etmekte yanlış mı hitap ediyorum acaba diye düşünmeye başlıyorum..Nasıl isterseniz öyle hitap etmek taraftarıyım..Kesinlikle bu konu üzerinde ilgilenmiyorum..Takmış da değilim...Kim nasıl isterse öyle yapsın..Bu konudaki önerilerim bundan böyle olamaz...Zira benim ilgi alanımda değil..Bu konuda size katılıyorum..Nacizane bir iki açıklama yapmam gerekirse, İnsan gözü gerçek doğada oluşan görüntüleri ,Yüce Allahın vermiş olduğu üstün yetek ile uyum sağlar..Ne kadar canlı olsada bu gözümüzü rahatsız etmez...Perspektif görüntü açı ve ve yansımaları gözümüz otomatik bir sıraya koyarak , doğa görüntüsü derinliğini sağlar..Ve rahatsızlık hissetmeyiz..Aynı canlılıığa yakın bir cihazdan çıkan görüntü ye gözümüz uyum sağlayamadığı ve perpektif derinliği sağlıklı yakalayamadığı için elbette gözü rahatsız edebilir..Biz Ressamlıkta buna pastel ton tabirini kullanmaktayız..Renklerin ve ışığın nesneler üzerinde yansımaları pastel tonda olmalı ki gözümüz zarar görmesin..Tabiki ekran görüntüsünde nesneleri ekrandan fırlayacakmış gibi olmaları görüşü rahatsız eder...Bu konuda daha fazla durmadan , pastel tonda bir Ekran görüntüsünü tercih ederek gözümüzün kıymetini bilmemiz gerekiyor sanırım..Yinde kişilerin tercihidir..İsteyen istediği çözünürlüğü tercih eder..Emin olun hiç kafayı takmıyorum....Benim Ekran görüntüm bu hali ile iyidir, daha net olması için bir çabam yoktur..Daha farklı düşüncelerim ve projelerim var, bunlarla ilgilenmeliyim.. Bir konuya açıklık getirmek isterim, hiç bir arkadaşımızla tartışmaya girmek gibi bir niyetim yoktur..Burası Tartışma Platformu değildir..Bilgilendirme platformu olarak görmekteyim..Eğer Railworks husunda verdiğim bilglerden faydalanılıyorsa memnunluk duyarım..Başka hiç bir amacım yoktur..Tartışma olsun diye bunu açıklamıyorum , yanlız bir arkadaşımızın Fakir Edebiyatı Tabirini kullanmış olması beni fazlasıyla üzmüştür..Allaha çok şükür fakir değilim, kendi yağımızda kavrulacak kadar geçimim var , ev kendimin, emekliyim bu bana yetmez fakat yetinmeye , ayağımızı yorgana göre uzatmaktan başka çarem yoktur, bazı sağlık nedenlerimden dolayı da başka bir işte çalışmam da mümkün değildir..Yapmış olduğum buradaki çalışmalardan da hiç bir maddi beklentim yotur , bunu birkez daha belirtiyorum..Bilgisayar artık bir ihtiyaç haline gelmiştir, bu sebeple, evimde benim , çocuklarımın ve de eşimin bilgisayarı var..Tek bilgisayar olduğunda kullanmak için sıraya giriliyordu, Aile bireylerin bilgisayar hususunda kavga etmemeleri için onlara almak mecburiyetinde kaldım..Ve bende rahatım onlarda...Şimdi kendime 4. üncü PC ' yi hazılamak istiyorum , çünkü, eşim ve çocuklarım bilgisayarlarını bana vermezler..Benim PC ' ye bir şey olduğu zaman 4. üncü Pc elimin altında hazır olsun istiyorum..Çünkü Bilgisayarsız kısa sürede olda ( birkaç gün ) insanın eli kolu bağlanmış gibi oluyor, tek sebep bu..Bunları hava olsun diye yazmıyorum , bütçeme göre kendime PC düzenliyorum sadece...Bu işlemlerin bir çoğunu kendim yaparım..Boş kasa içine tüm bilgisayar parçalarını yerleştirip, programlarım va çalıştırırım , takıldığım yerde bilgi alırım...Ben , bilgisayar hususunda kullanıcıların çok iyi bilgi sahibi olmalarını gerekli görmekteyim..İki de bir bir şey olduğunda Bilgisayar tamircisine ilk başlarda koşturmak zorunda kalıyordum..Şimdi çok gerekmedikçe koşturmuyorum...Umarım yanlış anlaşılmam..

Not..: Bu Forum dışında diğer kişiler tarafından yanlış anlaşılmamak için bir başka konuya açıklık getireyim..Bir arkadaşımızı mesajında açıklandiğı gibi" Zavallı Oyunlar " tabirini kullanmadım , bu doğru değildir, kullanmadığım bir tabiri , kullanmışım gibi anlatılması da doğru değildir..Railworks dışında diğer simulasyon oyunları yeni çıkartıkları sürümlerde bir çok yeni ilaveler yaparlar, bu ilaveleri sabırsıklıkla bekleyenler var demişimdir..O, oyunlara " zavallı " tabirini kullanmadım , bu yanlışı düzeltmek isterim...

Saygılarımla

Sami Samioğlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 23 Ekim 2011; 13:41:36 >

• Sami Abi Bu LCD TV Ye HDMI Bağlanma Olayı Benim Kafama Yattı. Malum Biraz Maliyetli Bir İş... Ama Bir Şekilde Böyle Bir Sistem Toplayacağım İnşallah....
  • İDEALİST Sayın arkadaşım...

Bu konuda olabilecek uygulamaları desteklediğimi ifade ettim..Sen nasıl istiyorsan öyle olsun..Bana sormana bile gerek yok..Bir kez daha açıklıyorum,bilgisayar performansı ve diğer uygulamaları hep desteklemişimdir..Niçin olmasın...Gereğini yap arkadaşım..Yanlız buradan bir açıklama yapalım , maliyetli bir iş derken sadece kablo ile sınırlı olmadığını bunu yanında LCD Tv gerekli olacak sanırım , yanılmıyorum değilmi..Eğer böyle ise diğer arkadaşlarımızın da bilgileri olsun ki bu konuda çözüme kavuşsunlar..Çünkü yapılacak olan bu girişim , bencede mantığa uygundur...Yanlışım varsa düzeltmeni rica ederim ki yanlış bir bilgi vemiş olmayayım...Selamlarımla..

Sami Samioğlu
  • quote:

İDEALİST Sayın arkadaşım...

Bu konuda olabilecek uygulamaları desteklediğimi ifade ettim..Sen nasıl istiyorsan öyle olsun..Bana sormana bile gerek yok..Bir kez daha açıklıyorum,bilgisayar performansı ve diğer uygulamaları hep desteklemişimdir..Niçin olmasın...Gereğini yap arkadaşım..Yanlız buradan bir açıklama yapalım , maliyetli bir iş derken sadece kablo ile sınırlı olmadığını bunu yanında LCD Tv gerekli olacak sanırım , yanılmıyorum değilmi..Eğer böyle ise diğer arkadaşlarımızın da bilgileri olsun ki bu konuda çözüme kavuşsunlar..Çünkü yapılacak olan bu girişim , bencede mantığa uygundur...Yanlışım varsa düzeltmeni rica ederim ki yanlış bir bilgi vemiş olmayayım...Selamlarımla..

Sami Samioğlu

Estağfurullah Abi Haklısın. Bencede Gayet Mantıklı Ve Yapılması Gereken Bir Uygulama. Ama LCD TV Olmayanların Alması Gerekecek. HDMI Kablo Okadar Problem Değil.
    Ama Ekran Kartında Mutlaka HDMI Çıkış Olması Lazım.

Sami Abi Bir Sorum Olacak.
    Senin TV Kaç İnç Ve Fiyat Aralığı Olarak Orta Kalite Bir LCD yi En Az Ne Kadara Alabilirim Sence.

•  Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozcaadalı -- 23 Ekim 2011; 13:46:01 >

•  Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU]

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.