Şimdi Ara

ram/anakart/harddisk sizce hangisi arızalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarı açtığımda bios vs. herşey normal ancak windowsu başlatırken ya makina kitleniyo işlem yapmıyo yada restart atıyo.ubuntu bootable cdden denedim acaba windowsla alakalı bişeymi diyerekten ondada aynı sorun yükleme aşamasında ya restart yada donuyo.çıldırmak üzereyim ve neredeyse şu saat itibariyle 3 saattir bu sorunla cebelleşiyorum.böyle bişey önceden başına gelen birisi varsa yada herhangi bi fikri olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.

sistem:amd 3500+(AM2)/Biostar AM2 6100 Anakart/Sapphire X1900GT/2*512 mb 667ddr2 ram/samsung sata2 120gb harddisk.

**daha öncesinde herhangi bi sorunu olmayan bir sistem.ramin bi tanesini yanlışlıkla ters takmaya çalıştıktan sonra bu sorunlar meydana gelmeye başladı.yakınlarda ddr2 ram olmadığı için başka ramlerlede deneyemiyorum.

• ramlaei tek tek bir denesene belki sadece bir tane4si sebeb oluyordur soruna. gerce buyuk ihtimale yapmıssındır.
  • tek tek çift çift, tek olarak her ikisinide her slotta. çift olarak dual single olablicek her varyasyonu denedim :)
    sonuç yine aynısı. ramlerden bi tanesiyle makina hiç açılmıyo zaten o ters takmaya çalıştığım ram.
  • AGP/PCI donanımlarınızı çıkarıp BIOS'unuza reset attıktan sonra Güvenli Kip'te açmayı deneyin. En azından soruna yaklaşmış oluruz..
  • anakart üzerinde sadece pciex slotunda ekran kartı takılıydı ondan kaynaklımı diye düşünüp onboard ekran kartıyla ve arkadaşın ekrankartıyla denedim bir değişiklik olmadı. biosu resetledim yine aynı durum.bunlar daa en başta yaptığım şeylerdi.

iki ihtimal var sanırım anakart yada ramler büyük ihtimal ramlerden kaynaklanıyodur inşallah onlardan dolayıdır. anakartta olabilir ama onun ihtimali biraz daha zayıf o zman hiç açılmazdı makina diye tahmin ediyorum.

memtest uyguladım işlemin yarısında "interrupted, hulting" hatası veriyo.

ramlerden biri her slotta makinayı boot ediyo diğer ram ise hiçbir slotta çalışmıyo.çalışan ramin yanına diğer rami taktığımda makina yine çalışmıyo. çalışmıyodan kastım cpu ve sistem fanları devrede harddisk ışığı sürekli yanıyo ancak ekran kartı klavye mouse vs. elektrik gitmiyo.gerçi harddiskin kablolarınıda çıkarınca yine hardisk ışığı yanıyo makina çalışmadığı zamanlarda bozuk ramle denediğim zaman.

işlemci konusuda olabilirmi diye düşünüyorum ama ram ve anakarttan sonra en son ihtimal sanırım.

* yeni işlemci siparişi vermişken sorun çıkması gerçekten üzüyo insanı :)
    ** bu arada Adanada sistemi emanet edebiliceğim ram ve anakartları denetebiliceğim teknik servis bilen varmı ?
    ben bikaç yer biliyorum ama büyük ihtimal o bozuk şu bozuk buda bozuk diyip yeni bişeyler satmaya çalışıcaklar...
    ***birde gecenin şu saatinde üşenmeyip beni yanlız bırakmayan arkadaşlara binlerce teşekkür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bartholomeos -- 15 Nisan 2007; 3:41:20 >

• Çalışan Ram ile makinayı XP CD'si ile Boot edemiyor musunuz..? Ayrıca donanım kablolarınızı söküp tekrar takın, özellikle de HDD'nin yedek SATA kablosu varsa onunla deneyin. Sağlam olan RAM'le makina tepki veriyosa bi'ihtimal HDD'de bi hata oluşturmuş da olabilir. İşlemciye kolay kolay bi'şey olmaz böyle durumlarda, anakart sağlam ram'i çalıştırıyosa Ram yuvaları da sağlam demektir. Yani anakart da sorun olmayabileceği kanısına varmak mümkün.. Ayrıca sağlam dediğiniz ram'den emin olmak için memtest'i sadece o ram'e uygulayabilirsiniz.

Kolay gelsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.