Şimdi Ara

Recep Baltaş'ın cevap hakkı vermeden konuyu kilitlemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
10.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • recep baltaş bunu hep yapar. adamın dine ve ülkeye garezi var.
  • Recep baltaşı muhatap alarak siz hata yapmışsınız umarım böyle abuk sabuk insanları takip etmezsiniz bundan sonra diyeceğimde konuyu açtı diye tşk etmişsin birde. Böyle adamlara prim verirseniz sizi daha çok eziklerler.

Atayist Recep madem insanların dini görüşlerine saygın yok. O zaman ismini Sebastian olarak değiştirmekle işe başlamalısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 26 Ocak 2020; 1:55:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reddit nere techopat nere

Facebook sayfaları nere donanımhaber nere
  • Aslında muhattap almamım sebebi ülkemizin çoğunluğunun inandığı dinle adeta dalga geçmesi, ha fikir özgürlüğüdür lafım yok ama çocuk kitlesi fazla onu örnek alan çocuklar var. Sonuçta yorumları onlarda görüyorlar. Hiç bir delili olmayan bu yalanlara inanmalarını istemem sadece. Amacım İslam sempatizanlığı yapmakta değil ayrıca, her birey sorgulamalı ve araştırmalı, yeter ki dini gayrimüslimlerden öğrenmeye çalışmasınlar. Hele ki tevhid inancı maskesi giymiş Vehabi/Selefiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caner.Pasha -- 26 Ocak 2020; 2:16:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caner.Pasha kullanıcısına yanıt
    Okudum, hâlâ mezhepleri gereksiz görüyorum.
    Kur’an, kendini açıklayan, ne eksik ne fazla ve herkesin anlayabileceği bir kitaptır. Allah ayetlerinde açıkça “Birbirinizden ayrılmayın”derken bugün bile insanlar farklı mezhepler yüzünden birbirinden ayrılıyor. Resulün sünneti Kur-an'dır. Sünnet nasıl budanabilir ki? Birde mezheplere göre abdesti bozan durumlar bile değişirken hatta Kuranda olmayan durumlar olurken nasıl sadece Kur-an'ı farklı birinden yorumlamak oluyor buna anlam veremiyorum. Ve tabi ki mezheplere bağlı olanlara saygım sonsuz. Kendi tercihleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vexra -- 26 Ocak 2020; 2:18:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vexra V kullanıcısına yanıt
    Sorun Kur'an'ın eksik veya fazla olması değildir. Resulullah biz müslümanlar için bir rol modeldir. Yani sadece bizlere kitabı ulaştırıp bırakmak değildir. Takdir edersiniz ki kitabı en iyi anlayan ve uygulayan da odur. Biz onun uygulamalarına sünnet diyoruz ve onu örnek alıyoruz. Hadisler ve mezhep bunun iiin için gereklidir. Resulullah'ın nasıl uyuduğundan tutun nasıl bevlettiğine kadar bize anlatır. Ehli sünnet mezhepleri peygamberimizin bu uygulamalarını ve Kur'an'ı esas alır. Hiç bir sunni mezhebi imamları, ben mezhep kuruyorum beni takip edin gibi bir iddiası olmadı zaten. İslam yalnızca Kur'an ile sınırlı değildir. Örneğin 5 vakit namazın her müslümana farz olduğunu biliyoruz peki bunu yalnızca Kur'an'a bakarak nasıl bilebiliriz? Namaz, müminlere belli vakitlerde farz kılındı. Şeklinde belirtilir Kur'an'da, namazın 5 vakit olduğunu hadis ile delillendirmeden bilemeyiz.

• HATA SENDE BU TİPLERLE TARTIŞMAYA GİRMİCEKSİN KARDEŞİM

TEPEDEN BAKAN Bİ USLUBU VAR

BİDE SİTELERİNİN SAÇMA SAPAN KURALLARI YOKMU TÜRKİYE DE BAŞKA Bİ ÖRNEĞİ VARMI BİLMİYORUM

İMLA KURALI FELAN KAFAYA GÖRE KONU KAPAMA

SANKİ DERŞİN ARŞİMENTİN SOL YANAĞI
  • holiganx61 kullanıcısına yanıt
    Sorma ya, yanlışıkla mesajı kalın yazmışım 1 günlük ban attılardı. 🤣

• quote:

Orijinalden alıntı: Start Again

Yaptığı zorbalık. İfade özgürlüğüne aykırı. Kendisinin hakkı yolda işgal edilince olay çıkarmasını biliyor. Ama söylediklerine katılıyorum.
    Aynen öyle bir videosu vardı. Ağlamaktan helak olmuştu eleman
    Peygamberimiz Kurandan başka bir şey uygulamayacağına göre Kurandan başka kaynak niye arıyoruz ki? Kurana uymak zaten peygamberin sünnetine uymak değil midir? Hadislere gelirsek hadisler nasıl ortaya çıktı? Hadis kitaplarının olmadığı 200 yıl ne yapıldı? Namaz vakitleri Kuranda yazmıyorsa(Namaz vakitleri Kuranda geçer) "Biz bu Kitap’ta, herhangi bir şeyi ne eksik bıraktık ne fazla yaptık. (En’am, 38)" diyen Allahın sözüne karşı gelinmiş olmuyor mu? Allah'ın kelamı nasıl eksik kalabilir ki? Hadislerin %100 doğru olduğunu kim söyleyebilir? Normal senin benim gibi insanlar yazdı. Hadislerin nasıl sahih olduğuna bakarsanız birbirini doğrulayan insanlarin nerdeyse ilki hariç hepsi ölü. Söylemiş olabilir üzerine kurulu inanç bana uymuyor. Benim için tek kaynak Kuran. Sizin fikirlerinize de saygı duyuyorum ama bana saçma geliyor.

• vexra V kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı konuları bende araştırıp sorguladım hatta Caner Taslaman'ın sıkı takipçisiydim, muhtemelen tanıyorsunuzdur.

Habertürk TVyoutube
    Habertürk Özel - 20 Temmuz 2017 (Hadislerin İslam'daki Yeri)
    https://www.youtube.com/watch?v=B1Xo6NGeQHY&feature=youtu.be
    video baya uzun ama tamamını izlemenizi tavsiye ederim. Hadiste ki mantığı Kur'an üzerinde düşündüğünüzde Resulullah vefat ettiğinde Kur'an mushaf halinde değildi, hafızlar tarafından ezberlenmişti. Tıpkı Kur'an'da olduğu gibi hadislerde ezberleniyordu. Hadis konusunda daha detaylı araştırmalar yapmanızıda öneririm. Bende size saygı duyuyorum. Hadis konusuna yıllarını vermiş bir isim olan Ebubekir Sifil hocayıda size öneririm.

• Recep sonuna kadar haklı konu kilit
  • fake uyelık yasaktı butun kullanıcı adlarının banlanması lazım
    Yazimi dikkatli okumamissiniz :/

Diyorum ki ilk yazili nushasi ne zaman ise onu getir ... Korunuyor deniliyor ya... Korunma insan aklinda ezberlene seyler ise. Insan tabiati geregi kusurludur. Insan tabiati geregi nefsi kusursuz degildir... Zaten ezberleyenler de inanilan Hz. Muhammed sonrasindakiler Allah tarafindan da secilmis kisiler degildir :) ...

Allah dese ki nice ilahi emir ve yasak bilgileri kuvars tasina kayit ettik anlardim :) ... Oyle birsey de yok :) ... Inanilan Hz. Muhammed'in olumundne epey sonrasi yaziya dokulmustur .

Yani Hz. Muhammed doneminde yazilmamistir ve Hz. Muhammed tarafindan da tamam eksiksiz degistirilmeden yazilmistir diye tasdik filan da edememistir cunki Hz. Muhammed yasamiyordu o donemlerde .

Pek kimseler de bilmez : Kur'an-i Kerim i ilk ezberleyen 12 kisi filanmis bunlardan biri de Asuri/Suryani imis . Musluman olmayanlarca da ilk defa yazilmistir ...

Mezhepler icin malesef oyle kendince fikrince olmaz :) . Allah Kur'an-i Kerim'de mezheplere bolunun bu yolda birbirinizi de katledin kiyim yapin savasin demiyor ...

Islam Hukuku Islam FElsefesi vs inkar edilemez bunlarin hepsi sonradan guncel yasananlara gore eklenmis gelistirilmis seylerdir yani dunyevi bilgiler ve dunyevi analizler ve dunyevi yargilar dusunceler icermektedir. Yani yani : Ilahi degillerdir. Insan gelisen bir varliktir kullandigi yazili sozlu dil bile zamanla gelisir duraklar veya yok olur ... Bunlar olagan seylerdir bazi seyler pek istenmesede :/ ...

Ateist/Agnostik/Nihilist/Deist vs olman ile hic olmazsa mezhepler olmazsa olmaz gibi absurt dunyevi Hz. Muhammed sonrasi turetildigi mutla asikar kesin seyleri de svunmazdiniz. Siz aslinda ISlama kufur ediyorsunuz. Siz aslinda Kur'an-i Kerim'e kufur ediyorsunuz. HAtta hatta inandiginiz Allah'a sirk kosuyorsunuz ...

Mesele farkinda olmakadir. Farkinda olunmazsa . Kopyala yapistir seylerle beni degil boslugunuzu/siglinizi anlamsizliginizi ifade etmis olursunuz ...

Din de ya varsa ya yoksa durumlarin temeli korkudur !

Inandiginiz Allah ve kitabi emin olun korku ile yapiyorsaniz iyi seyleri bundaki test surecini gectiginizi sanmayin derim. Test icin iyilik yapan iyi dusunen iyi soyleyenler samimi degillerdir...

Simdi sana sen ozunde iyi birisin desem ? Senin cevabin hayir umursamiyorum bilmek istemiyorum o yuzden iyi davraniyorum iyi dusunuyorum iyi soyluyorum diyeceksindir farkinda olmadan ...

Iyi seylerin ozunde korku veya mukafat varsa kisi bence samimi degildir ...

Mukafat icin iyi olanlar !!!

Korktuklari icin iyi olanlar !!!

Hepiniz her halukarda kaybedenlerdensiniz...

ALGISAL iyi olmak ile hakikatteki iyilik farklidir. Iyilik yapma kosulsuzluk ister...

Iyi dusunce iyi soz iyi eylem ... Bunlari bir beklenti veya sakinmadan vesile ile yapmayin.

Sekilci olmayin ...

Anlayana ...

Yoksa birseyde cok iyi bilmek anlamsizdir cunki karsimizdaki kisinin idrak kabiliyeti ile SINIRLIDIR .

Beni anlaman icin idrak kabiliyetini gelistirmen gerekir.

Sahsi hayat deneyimlerim farkli alemlerdeki gorduklerime istinaden boyledir.

Yarin ben de gelisecegim. IFadelerim belki de degisecektir veya gelisecektir bilinmez. Ama suan icin size/ortaya ifadelerim boyledir ...

• diğer sitede sorduğun soruya yanıt,
    Kadın adet gördüğünde ormanda kan kokusunu alabilen vahşi hayvanlara karşı tehlike altındaydı. Kadınların kokusunu alabilip onları takip edebilecek derecede tehlikeli hayvanlar ormanda dolaşırken elbette kadının adet dönemi ormanda bulunmaması gerekirdi. Üstelik fiziksel mücadele etmeye de müsait olmayan kadın vücudu geri planda kalma mecburiyetindeydi. Erkeğin vücudu büyük olduğundan fiziksel mücadele ihtimali daha fazlaydı ve böylece kadının erkeğin arkasına sığınmasının ilk adımları atıldı.
    Kadın doğum yaptığında sürekli bağıran ve etrafa ses yayan bebeğinin vahşi hayvanlar tarafından öldürülmemesi için güvenli bir ortama ihtiyacı vardı. Bu güvenli ortamı ağaç dallarının üzerinde veya açık arazide sağlayamazdı. Kadın için en mantıklı olanı mağarada beklemesiydi.
    Böylece de erkeğin dışarıya çıkması, kadının da mağarada çocuğuyla beklemesi fikrinin ilk oluşum adımları atılmış oldu. Bu dönem Homo Erectus dönemidir. Yaklaşık 2 milyon sene öncedir.
    Kadının her halükarda arka planda kalmaya zaten mecbur olduğunu aklınızın bir köşesine yazın ve bunun sadece islamiyet ile alakalı bir durum olmadığını rica ediyorum bilin.
    Allah kadının mal ve mülküne karışılmamasını, erkeğin kadına adaletli davranmasını ve adaleti sağlayacak durumda olmayanlara da evliliği yasakladığını buyurur.

2 milyon yıl önce ne idiyse bugün de bir bakıma böyledir. Erkek askere gider, ağır koşullarda çalışır, gerek fiziksel gerek zihinsel ön sahada mücadeleyi verir ve bütün stresli yoğun çalışma temposu gerektiren alanlarda yer alır ama bunu bir kadın yapamaz. Akıl sağlığını kaybeder ve vücudu mahvolur.
    Kadına nezaket gösterilir ve ağır koşullardan muaf tutulur. Olması gereken bir yere kadar budur çünkü kadın zarafettir, narindir, duygusaldır ve uğruna yaşanılan bir yaşam sebebidir. Kadın uğruna gerekirse dünyayı yakar yıkarsın. Bunları kaç kere söyledim diye ne yobazlığım kaldı ne gerizekalılığım ama var olan gerçek yine varlığını sürdürmeye devam ediyor. Benim ne olup ne olmadığım bunu değiştirmiyor.

• bu gibi bir baltaya sap olamamış kişiler YouTube nimetlerinden yararlanıp kitle sahibi oluyor başarı sanıp millete artistik yapıyor. Konu siyaset, takım, dini inançlar ise kullanacağın kelimeleri seçerek kırıcı olmadan hakaret vari olmadam sohbet edeceksin. Ağzına geleni söyleyip milleti susturursan kişiliğini konusunda hiç de hoş olmayan fikirlere sahip oluruz.

Bu yazıyı kim yazmışsa zırvalayıp durmuş en sonunda da sıvamış.

Kuran'nın mezheplerle ilgili uyarıları ayetlerde açık seçik ortada.

Ve bu yazıyı yazan şahsın; "Çünkü herşey Kur`ân`da açıkça bulunsaydı ve içtihada gerek olmasaydı zaten mesele olmazdı" diye söylediği saçmalığa Kur'an ne diyor " Biz Kuran'ı açık ve anlaşılır bir şekilde ve eksiksiz indirdik." Hemde 20 den fazla ayette bu uyarılar yapılıyor.

• Merhaba ben recep baltas bugun sizlere fiyat performans urunu olarak 200bin liralik pc toplayacagim

• Erkeğin femineni de ayrı bir utanç kaynağı. Kadınlar bu kadar söylenmiyodur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu recep baltaş denen elemanın ciddi psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.