Şimdi Ara

Regülatör mü ups mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oturduğum bölgede elektrik dalgalanması çok oluyor ve bilgisayarım için akım koruması sağlamak istiyorum ama hangisi ne yapar pek anlayamadım.
    pcde 500w psu var ve 22" bir monitör kullanıyorum.
    Yardımcı olabilecek varsa şimdiden çok teşekkürler.

• Kısa cevap--> Kesinlikle ups al.
    Uzun cevap--> Regülatör elektrik voltajını istenilen seviyede tutmayı sağlar. Elektrik kesildiğinde yada ciddi dalgalanma olduğunda elektrik veremezler. Sadece düzeltmeye çalışırlar. UPS,özelliklede on-line tip ups ler ise regülatörün yaptığı herşeyi regülatörden daha iyi yapar üzerine de elektrik kesintilerinde içindeki aküsü sayesinde bir süre daha sana elektrik verir. Bendeki ups yaklaşık 40dk besleme yapabiliyor. Ayrıca çoğu regülatör gerilim düzeltme işini mekanik olarak yapar. bunun anlamı saniye mertebesinde de olsa düzeltene kadar bozuk elektrik vermeye devam eder. UPS ise düzeltmeyi elektronik olarak yapar. Zamanında saniyenin 20 milyonda biri kadar sürede düzetlme yapan ups kullanmıştım. Ev tipi olanlarda tabi bu kadar kısa sürede düzeltme olmaz ancak on-line tip olanlar regülatörden kat kat daha iyi düzeltme yapar.
    ups ler teknoloji olarak 2 tiptir. ucuz olanlar ki asla tavsiye etmem line-interactive tipidir. Gerçek elektrik değil çoğunlukla modifiye kare dalga dan bozma elektrik verirler. Tavsiyem on-line tip almandır zira gerçek sinüs şebeke elektriği verirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olgunisik -- 9 Şubat 2019; 22:37:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.