merhaba, ben yetenek sınavlarına hazırlanıcam ama ankarada araştırmama rağmen kendimi geliştirmeme yardımcı olacak bir resim kursu bulamadım. bu konuda ciddi bir çalışma yapmak istiyorum ama bana yardımcı olacak usta bir ele ihtiyacım var. böyle bir yer bilen ya da bir yere bağlı olmadan kurs veren bir ressamı tanıyan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim :)
Yeteneğin varsa derse ihtiyacın yok bence. Yaptığın çalışmalardan birkaçını palaşırsan sana durumuna göre yardımcı olacak birileri çıkar. Edit: Yetenek sınavını kazanıp üniversiteye gittiğiniz zaman aynnni zamanda başka bir üniversitede eğitim alma hakkım var mı ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
o konuda ben de bildi sahibi değilim, bilmiyorum başka bir yere de gidiliyor mu :/
yeteneğim olduğunu düşünüyorum ama şimdiye kadar kendi çapımda resimler çiziyordum. şimdiye kadar hiç eğitim almadığım için tekniğim yok. o yüzden resim kursu istiyorum, beni yönlendirebilecek.
quote:
Orijinalden alıntı: Cinali1
Yeteneğin varsa derse ihtiyacın yok bence. Yaptığın çalışmalardan birkaçını palaşırsan sana durumuna göre yardımcı olacak birileri çıkar. Edit: Yetenek sınavını kazanıp üniversiteye gittiğiniz zaman aynnni zamanda başka bir üniversitede eğitim alma hakkım var mı ?
Sadece yetenekle olmuyor hocam keşke olsa... :)
başka neler lazım peki? :)
Mimar sinan güzel sanatlar fakültesinde endüstri ürünleri bölümünde yedeklerde kaldım. 2 liste arkamdaki kişi okulu okuyup mezun oldu. marmara güzel sanatlar fakültesinde ise iç mimarlıkta 3. oldum mülakatta 39. sıraya aldılar. sonra karar verip bu sene 20 kişi alınıcağını açıkladılar. iç mimarlık 40 kişi almaları gerekirken 20 kişi ile sınırlandırdılar.
Şunu çok açıkça belirteyim sınavlara girmeden önce bir firmada çalışıyordum projeyi sonlandıracak eleman bulamıyordum ve yabancılarla çalışmak zorunda kaldım. bırakın resim yapmayı kartondan koni bile yapamıyorlardı. çift gönye kullanıp perspektif çizemiyorlardı.
boşu boşuna bu okullarda okumayın 4 yılınız boşa gider. 4 yıl okuyup mezun olan grafikerleri görüyorum sürünüyorlar. lise mezunu olmanız yeterli kendi işinizi kurup talepler doğrultusunda kendinizi yetiştirin, kendinizi geliştirin.
kendinize çalışırsanız zengin olursunuz sefil olmak istemiyorsanız kendinize çalışın.
quote:
Orijinalden alıntı: unknown115
Mimar sinan güzel sanatlar fakültesinde endüstri ürünleri bölümünde yedeklerde kaldım. 2 liste arkamdaki kişi okulu okuyup mezun oldu. marmara güzel sanatlar fakültesinde ise iç mimarlıkta 3. oldum mülakatta 39. sıraya aldılar. sonra karar verip bu sene 20 kişi alınıcağını açıkladılar. iç mimarlık 40 kişi almaları gerekirken 20 kişi ile sınırlandırdılar.
Şunu çok açıkça belirteyim sınavlara girmeden önce bir firmada çalışıyordum projeyi sonlandıracak eleman bulamıyordum ve yabancılarla çalışmak zorunda kaldım. bırakın resim yapmayı kartondan koni bile yapamıyorlardı. çift gönye kullanıp perspektif çizemiyorlardı.
boşu boşuna bu okullarda okumayın 4 yılınız boşa gider. 4 yıl okuyup mezun olan grafikerleri görüyorum sürünüyorlar. lise mezunu olmanız yeterli kendi işinizi kurup talepler doğrultusunda kendinizi yetiştirin, kendinizi geliştirin.
kendinize çalışırsanız zengin olursunuz sefil olmak istemiyorsanız kendinize çalışın.
Tespitinizin yanlış olduğunu düşünüyorum. Güzel sanatlar fakültesini bitirip bahsettiğiniz başarımları elde edememiş insanlarla karşılaşmanız sizin talihsizliğiniz olmuş. Eğitim okulda olmaz sadece tabi piyasada çalışmanın insana kazandırdığı tecrübe olmazsa olmaz zaten ama okulda bu işin alt yapısını öğrenmek teorisini çözmek daha sonra da piyasada pişip daha yüksek başarılar elde edilmelidir. Sanatsal yönden eksiklik bizim Türk toplumunun en önemli eksikliklerinden biridir. Okulda verilmesi gereken bu eğitim ne yazık ki doğru dürüst verilmiyor. Müfredat programlarındaki sıkıcı ezberci bilgiler öğrencilere dayatılıyor. Öğrenciler sanattan soğuyor. Sonra bu öğrenciler üniversiteyi kazanıyor ve yaratıcılıktan yoksun estetik bakış açısı gelişmemiş bireyler olarak mezun oluyorlar. Çevremizdeki ürünlere bir bakın Türklerin ürettiği neler var...pardon ürettiğimiz çok şey var ama lisans altında...kendi tasarımlarımız çok az sayıda..yada kendi tasarladıklarımıza bakın genelde çirkindir. Bu durumun değişmesi gerekiyor. Çünkü biz doğu toplumuyuz bizim içsel bakış açımız var..bizim duygularımız yabancılarda yok arkadaşlar. bizim gençliğimizdeki yaratıcı potansiyel batı toplumunda yok ama biz bu potansiyeli yetiştiremiyoruz. Ben yetenek sınavlarına hazırlık kursu veriyorum. Hem Halk Eğitimde parası olmayan öğrenciler için hemde özel kursumda bu eğitimi veriyorum. Ben eğitim sistemimizdeki eksikleri görüp elimden geldiğince bunları tamamlayarak öğrencilerime aktarıyorum. Türkiye'nin kalkınması için güzel sanatlar fakültesi mezunlarının piyasada çalışıyor olması gerekiyor. Hemde önemli noktalarda bulunmaları gerekir ki toplumumuzun sanatsal eksikliklerini tamamlar nitelikte çalışabilsinler. Tabi sadece okumak yetmiyor o nedenle herkesin elini taşın altına sokup daha fazla çalışması ve öğrenmesi gerekiyor. Ben bütün bilgilerimi yabancı kaynakları tarayarak hala geliştirmeye uğraşıyorum..çünkü Türkçe doyurucu sanatsal bilgi yok. En azından yüz kişi civarında öğrenciyi salt resim çizme becerisi kazandırmakla kalmayıp estetik açıdan "gözleri açılmış" kişiler olarak üniversiteye yerleştirdim. Kazanamayan veya eğitim alıp üniversiteye gitmeyen on-yirmi kadar da öğrencim de bu bakış açısına sahip insanlar oldular. Bu her birey çevresindeki on kişiyi etkilese 1200 kişi yapar. En azından 1200 kişinin estetik açıdan biraz daha zengin bakışa sahip olmasına vesile oldum denilebilir. Bence bu benim için bir adımdır. Sizde güzel sanatlardan mezun olmuş bu öğrencileri yanınızda yetiştirirseniz bir adım atmış olacaksınız. Başarılar.