Şimdi Ara

RIO Kulübü (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
987
Cevap
36
Favori
200.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, 2016 Rio Concept aracım var. Isıtmalı ayna olduğu yazıyor ama ben hiç faydasını görmedim. Çalıştırmak için arka rezistansı açmanın dışında başka bir şey mi yapılıyor?
  • kalles_papaz kullanıcısına yanıt
    Arka rezistans açılınca yan ayna ısıtması da beraberinde çalışıyor ekstradan bir şeye gerek yok

Faydasını görmedim derken yağmurlu/soğuk havada denediniz mi? Buğu tuttuğu zaman veya yağışlı havalarda test edin. Üzerinde yağmur tanecikleri varken rezistansı çalıştırdığınızda o damlacıkların buharlaşması gerekir
  • hocam elbette denedim. çalışmıyor muhtemelen, servise göstereceğim. cevap için teşekkürler...
  • Arkadaşlar Merhaba,
    1) 2015 Concept 1.4 Crdi var bende de lastiklerimiz 195/55/R16 bilindiği gibi, yeni yaz lastiği almayı planlıyorum bu ebat ara ölçü olduğu için pahalı oluyor.
    205/55/R16 ölçüleri ile ilgili çeşitli görüşler var bende bu ölçüleri almayı planlıyorum burada kullanan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Araçta sırıtma durumu oluyor mu?
    Amartisörlerimiz sert ve yol sesini araç içeri fazla aldığı için sesi az olan bir lastik almak istiyorum.Önerisi tecrübesi olan paylaşabilirse çok iyi olur.

2) Bir tekerlekte basınç sensörü kırık yenisinin takılması lazım, yetkli serviste 650 tl civarı orjinali, sanayide ise 300 tl civarına takıyorlar galiba, daha önce bu değişimi yapan,konu ile ilgili tecrübesi olan varsa paylaşabilirse sevinirim? İstanbul Anadolu'da yer de önerebilirsiniz.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cglrgn -- 8 Mayıs 2020; 1:9:20 >
  • cglrgn C kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Ocak ayında değiştim ben de lastikleri (yazlık contidental adedi 450TL'ydi). 195'in fiyatı yüksek geldiği için 205 taktırdım
    Yol tutuşu baya iyileşti, tereddütle girdiğim virajları çok rahat almaya başladım.
    Ama yakıt tüketimi 3-4 kuruş kadar arttı.
    Bir de sanki içeriye daha fazla ses almaya başladı. Bu ebat değişikliğinden mi lastik kalitesinden midir bilmiyorum. Ama ben ses konusunda baya takıntılı olduğum için değişimi direkt farkettim. İlerde elim bollaşınca satıp başka bi marka denemeyi düşünüyorum

Görünüşle ilgili çok bi fark yok. Dışarı çıkarsam foto çekip atabilirim buraya
  • Hocam siz yazdıktan sonra baktım biraz 205/55/R16 ve ıslak zemin performansı A olan lastiklerin bazılarında ses etiket değerleri aşağıdaki şekilde;

Falken Ziex ZE310 Ecorun 67 dB
    Nokian Wetproof 68 dB
    Michelin Primacy 4 68/69 dB
    Goodyear Effıgrıp Perf 2 69 dB
    Continental ContiPremiumContact 6 71 dB

Sanırım sizdeki lastik benzerleri arasında en gürültülü olanlardan.
    Yol tutuşu yakıta nazaran daha önemli benim için.
    Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cglrgn -- 8 Mayıs 2020; 16:8:37 >
    En gürültülüsünü almışım

Bir dahakine orijinal ebatında farklı bir marka deneyeceğim.

Aldınız mı peki hocam siz?
  • cptsedat31 kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba ben de hız sabitleyici taktırmayı düşünüyorum. siz taktırabildiniz mi?
    bir de hangi servis ne kadar fiyat verdi?
    205/55 ölçü olmaz. Yuvarlanma dairesi büyür. Tabanı genişletiyorsan yanakta bir ölçü düşmesi gerekir. Uygun ölçü 205/50/16 olması gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtlrjst38 M kullanıcısına yanıt
    Yok hocam taktırmadım fırsat olmadı bir türlü iş güç falan derken... Sonra da Corona, karantina durumları falan filan aklımdan çıktı. Geçen sene sormuştum ben İzmir Özdemirler'de, 1 yılı geçmiştir heralde tam hatırlamıyorum. Sadece tuş takımı 240 TL dendi, işçilik vs 400 civarı hallolur dediler bana. Parça ellerinde yok, Kore'den gelecek. Şuan kur falan yüksek, her şeye zam geldi. Şuan 700-800 TL den aşağı olmaz diye düşünüyorum. Keşke o dönem taktırsaymışım. Garantiden benim müzik sistemi tuşlarını yapmadıkları için sinirlendim, bir daha da sormadım...

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapi-d -- 6 Temmuz 2020; 18:15:32 >
  • Hocam merhaba tekrar,
    Uzun zamandır foruma bakmıyordum mesajını yeni gördüm.
    Goodyear eff.pref.2 205/55r16 aldım.
    Yol tutuşu hissedilir derecede arttı, ses konusunda bir rahatsızlık yok, lastik çapı %1,7 gibi büyüdüğü için çok çok az tork azaldı gibi hissettim, hani gaza basmadan kalkabileceği eğimlerde gaz vermeden zorlayacak gibi :) ama daha tecrübe etmedim.
    Görüntü konusunda bir rahatsızlık yok kesinlikle hatta daha güzel bile oldu.
    Lastik yanakları önceki lastiğe göre bi tık bombeli duruyor sanki.
    Ek olarak kadranda 100 km/h yazıyorsa aslında 101,7 km/h hız ile gidiyorsundur ona dikkat etmek lazım.
    Kısacası 10 günlük bir kullanımdan sonra gayet memnunum.
    Son olarak burayı okuyup ta bazı arkadaşlar bu ölçüleri alır sonra sorunla karşılaşır onu bilemem sonuçta otomobil üreticisinin tavsiye ettiği ölçüler değil. Fabrika orjinal ölçülerine göre optimize ediyor aracı.

• Bu lastik ebatları ile ilgili bı sorum var ama sanırım klup aktifligini yitirmiş

• Hallettim ya lastik ve jant ebatlariyla ilgili idi

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapi-d -- 11 Temmuz 2020; 15:59:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2015 model 1.4 dizel consept aracım
    Motor yağı ne öneriyosunuz? Castrol edge 5w-30 LL uyar mı bilgisi olan var mı?
    Bir de yokus kalkıs destegi dik yolda tutuyo ama az egim olan yerde kacırıyor bu normal mi ayarı vs var mı

• Arkadaşlar 1.2 benzinli aracımın 4. bakım (60000km) için servis mi önerirsiniz, yoksa sanayide tanıdık ustalara yaptırsam mı. Aracımın km si 40000 de. Kia.com.tr sitesinde bakım konfigüratöründe diğer bakımlara ek olarak yakıt filtresi de değişim olarak yazılmış ve toplam fiyat olarak 1146,00TL. Önerilerinizi bekliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mamigo kullanıcısına yanıt
    gecen sene yetkili serviste 560 tl'ye yatirmistim bakimi. fiyata bak simdi saka gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 9 Temmuz 2020; 19:38:25 >
  • positroN P kullanıcısına yanıt
    15 bin bakımı 729₺ görünüyor şuan, benim bahsettiğim 60 bin, özel servise yönelecek gibiyim

• Ben ikinci bakımından sonraki tüm bakımları dışarıdan yaptırdım. Yerine göre 300-400 arasında değişiyor. Servis fiyatları çok yüksek.
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.