Şimdi Ara

RÖLANTİDE MOTOR ISITMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar, lpg li araçlarda rölantide bekleyip lpg ye geçtikten sonra hareket etmek mi doğru olan yoksa aracı çalıştırıp direkt hareket etmek mi?

Ayrıca lpgye geçiş sıcaklığı 25 derece Ayarlanmasında bir problem var mıdır

Not: benzin tüketimini minimumda tutmak için soruyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Rölantide beklersen benzin tüketimin minimum değil maksimuma çıkar. Ayrıca rölantide bekleme pek tavsiye edilmez. O durum Mazda RX8 gibi Wankel motorlarda olur ancak. Sadece kalkışta değil, stop etmeden de önce 2-3 dk bekleme yapılır o motorlarda.

Bizim motorlarda araç çalıştıktan sonra 5 saniye içinde hareket edilir. Ama tabi ki soğuk motorda hareket düşük devirde ve zorlamadan yapılır. Motor ısındıktan sonra rahat rahat kullanılır.

25 derece dediğin regülatör sıcaklığıdır. Aslında benzinden kaçarken LPG tüketimini arttırmış olursun. Çünkü senin regülatör ısısı 25 dereceyi gösterirken LPG sıcaklığı 10 dereceyi görmez bile. Bu durumda aracı LPG'de yürütmeye kalkarsan LPG yoğunluğu nedeniyle aracın zenginde çalışır. Dolayısıyla sen durduk yere fazla LPG tüketmiş olursun.

Böyle durumlarda LPG tesisatı kontrol edilebilir. Gaz kesiciden önce bakır boruda 4-5 tane, yine gaz kesiciden sonra da 4-5 tane sarmal yapılmalı boru. Bu şekilde ilk çalışmadan sonra motor sıcaklığı da regülatörü desteklemiş olur. Ama tabi bu işlemi yaptırmaya kalksan durduk yere bir sürü para vereceksin. O yüzden gerek olmayabilir karar senin.

Benzin masrafından kaçma derim, motorun sağlıklı çalışması her şeyden önce gelir.

• Soğuk, araçta özellikle soğuk havada. 30 sn kadar bekle.

En azından yağ ısınıp incelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

Soğuk, araçta özellikle soğuk havada. 30 sn kadar bekle.

En azından yağ ısınıp incelsin...
    Tavsiyeni dikkate alacağım hocam.

Bu arada aracımda start&stop var. bunu kullanmak için araç sıcakken LPG ile başlama seçeneğini aktif ettirsem bana bir zararı olur mu?
  • ivenrec kullanıcısına yanıt
    Lpg de başlatmada sıkıntı yok. Lakin benzinle başlama aynı zamanda benzin sisteminide çalıştırdığı için faydalı. Çalışmayan benzin sistemi sorun oluyor bir süre sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

Lpg de başlatmada sıkıntı yok. Lakin benzinle başlama aynı zamanda benzin sisteminide çalıştırdığı için faydalı. Çalışmayan benzin sistemi sorun oluyor bir süre sonra.
    araç soğukken tabiki benzinle başlamak daha iyidir. ama mesela start stop sistemini kullanmak istiyorum diyelim, araç zaten sıcak start stop devreye girince yine benzinle marş yapıyor, her seferinde böyle olduğunda hep benzin yaktıktan sonra lpg takmanın anlamı kalmıyor :) motorun sıcak olduğu durumlarda lpg ile başlamakta sorun olmaz diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ivenrec

araç soğukken tabiki benzinle başlamak daha iyidir. ama mesela start stop sistemini kullanmak istiyorum diyelim, araç zaten sıcak start stop devreye girince yine benzinle marş yapıyor, her seferinde böyle olduğunda hep benzin yaktıktan sonra lpg takmanın anlamı kalmıyor :) motorun sıcak olduğu durumlarda lpg ile başlamakta sorun olmaz diye düşünüyorum

Alıntıları Göster
    Muhtemelen sıkıntı olmaz. Yinede start stop ne kadar faydalı uzun vadede ne gibi masraf ve soruna yol açacağı belirsiz. Start stopların temel amacı, şirketlerin carbon salınım değerlerini düşük göstermek. Dünya çapında usta milleti tarafından büyük anti pati ile yaklaşılıyor.

Uzun vadede ne olur deneyimlemek lazım. Bende yeterli done yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.