Şimdi Ara

Rusty project by Buluğsikrim. 02-09-2013[Update geldi] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
5.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Şu kasanın yarısı yok mesela

http://itbbs.pconline.com.cn/diy/13937352.html

attığın deyinde kendi resimlerme baktım. bu mod gerçekten başarılı
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

quote:

Orijinalden alıntı: yersen135

bu kadar paslandırma yeterli olur epoksiden sonra pas devam eder ama bildiğimiz kırmızı pas(Fe2O3)yerine siyah pas(Fe3O4)'tır.Hani kullanılan el aletleri böyle siyahlar paslıdır ancak pas kırmızı değildir işte böyle oluyor Fe3O4.örnekleyelim.
     Rusty project by Buluğsikrim. 02-09-2013[Update geldi]

anladım, ilk anahtar cok hoş duruyor. bakalım yaz bize nere gösterecek, umarım birçok projem gibi yalan olmaz buda

projeye istediğin gibi şekil ver ancak sağlığı elden bırakma pastan tetanoz,pas partiküllerinin ciğeri gitmesinden silikozis hastalığına yakalanabilirsin. Bunlara çok dikkat kesinlikle kaplama yap üzerine.

• quote:

quote:

quote:

bu kadar paslandırma yeterli olur epoksiden sonra pas devam eder ama bildiğimiz kırmızı pas(Fe2O3)yerine siyah pas(Fe3O4)'tır.Hani kullanılan el aletleri böyle siyahlar paslıdır ancak pas kırmızı değildir işte böyle oluyor Fe3O4.örnekleyelim.

anladım, ilk anahtar cok hoş duruyor. bakalım yaz bize nere gösterecek, umarım birçok projem gibi yalan olmaz buda

projeye istediğin gibi şekil ver ancak sağlığı elden bırakma pastan tetanoz,pas partiküllerinin ciğeri gitmesinden silikozis hastalığına yakalanabilirsin. Bunlara çok dikkat kesinlikle kaplama yap üzerine.

Eyvallah sağolasın. zaten bu işlerle sürekli uğraştığımızdan iş güvenliği ve sağlık genelde ön planda ama bazen tiye aldığımız zamanlar oluyor özellikle yazın sıcaklarda çok problem oluyor.

ama eopksi ama vernik kaplamayıda kesinlikle atacağım

• Sac az kalmış bence 4mm saf çelik olsun.Para kasası mübarek
  • YAzılanları okudum muhtemelen bitirmeden vazgeçersin diye düşünüyorum baya meşakatli bir iş
  • quote:

Orijinalden alıntı: TAG Heuer

YAzılanları okudum muhtemelen bitirmeden vazgeçersin diye düşünüyorum baya meşakatli bir iş

tabi aklımda var fakat. bu işleri yapacağım yer bodrum, bodruma gidersen yapmaya çalışacağım gidemessem zaten hiç bi şekilde yapamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Remlak

Benzeri olabilir.
    http://itbbs.pconline.com.cn/diy/13937352.html

Rusty project by Buluğsikrim. 02-09-2013[Update geldi]  Rusty project by Buluğsikrim. 02-09-2013[Update geldi]  Rusty project by Buluğsikrim. 02-09-2013[Update geldi]

kasa muhtesem dizayn edilmiş

• quote:

@fedex: 4 veya 6mm sac artık gözüme boşta hangi sacı görürsem ama 8 den yukarı kullanmam. oksitlenyi şöyle düşünüyorum kara sac ı tuzlu suya atıp çıkartsak hemen ince bir şekilde paslanır zaten. ama ev ortamında pası ilermemicektir. gemi inşaa işi ile ugraşıyoruz yani hurda malzemeleri kullanacağım :) o yüzden pek sorun olmuyacak benim için malzeme temini

yapmayı düşünürsem büyük ihtimalle yazın yapacağım. ufak bi el taslağı cizeceğim onuda paylaşırım

edit:bu tarz bir kasayı rahat yaparım. düz panel birleştirmelr kaynak kapaklar civata ile, yani kapakları açmak baya zahmetli olacak.

dostum sana bir anımla cevap vereyim . Zamanında Emlak kredi bankası Ataköy bloklarının yapımında saç kalıp kullanmaya karar verdi. sağlam olsun diye saç kalınlıkları arttırıldı.
    sonuç kalıpları açamadılar varyozla açmak zorunda kaldılar mevcut vinçler yerinden kaldıramadı tam bir fiyasko . söylemek istediğim ölçüyü kaçırmamak lazım..

50x50x20 ölçülerinde bir kasaya yaklaşık 1M2 saç gider 4mm saçın M2 ağırlığı 32 kg/M2 dir buna göre senin kasa çıplak olarak 32 kg olacaktır bunu göze alıyormusun...
    malzemeyi bildiğine göre bunları biliyorsun..

veya bolca yırtıklarla, kapakları boşaltmak ve ağarlığı düşürmeyi düşünüyormusun...

tavsiyem karakalemle bolca taslak yap, nereye gideceğini önceden gör.. programlarla yapacağın çimler sana tam fikir vermiyecektir..

bunun dışında düşündüğün tarz güzel söylediğin gibi çeşitli uygulamalarını görmüştük..
    i paslandırma yöntemi dışında AİRBRUSH da kullanman gerekecektir istediğini elde etmek için .

yan kapaklarda etki açısından civata kullanman normal.. ama yine de kapaklarda allta menteşe kullanarak kapakların yere yatmasınıaçılmasını sağlarsan sana büyük kolaylık sağlar...

fakat bu tarz bir kasa senin düşündüğün tarzda bir kasa olmıyacaktır sanırım .. yapmak istediğini hissediyorum..tamamen serbest bir tasarımdan yola çıkıp sonra teknolojik zorunluluklarla daha rasyonele dönüşme hatasını mesleğim gereği bende yapardım ama sonuç düşündüğünde çok farklı olur ..

örneğin saçı evvela oksijenle irrasyonel kesip sonra kaynakla birleştiren şu yöntem çok güzel

birde tasarımda sizden farklı düşünüyorum iki adet kalın saçın içini boşaltma ve bunları dikleyerek birleştirmek çok güzel bir fikir. bir strüktür yaratır...kaslı bir görünüm verir

bu tarz çalışmanın en güzel örneği HEYKELTRAŞ iLHAN KOMAN ın ünlü herhalde UCUBE denerek yok edilmiş heykelidir

aynı yöntemii kullanarak sanırım İNWİN markası çok güzel bir aleminyum kasa yapılmıştı bir ara içi boşaltılmış 5 mm aleminyum levkaların yan yana getirilmesi ile..

yani bu kaslı bir görüntü verir ama senin düşündüğün eskitilmiş hurda görünümündeki kasa etkisini tam verecekmi..

ben de kendi yaptığım kasada bu kaslı görüntüyü elde etemek istemiştim.bunu senin düşündüğün gibi dikey yan kapaklarla değil harici elemanlarla soğutucu görüntüsü verek elde etmeye çalışmıştım..

ama benim hedefim farklı idi..

her nekadar kenarlar gayrimuntazam olarak oksijenle kessende.. düşündüğün sonuca ulaşamıyacağını düşünüyorum bu şekille, rasyonel şekil seni çok kalıplar içine sokacak..standart imalat gibi
    bence biraz şekil araştırması yapsan derim..

elinde bu tarz çalışma için çok iyi imkan var sanırım iyi bir şey çıkar ortaya..

not gevezeliklerimle konunu dağıtıyorsam hemen silebilirim dostum bir PM yeterli. kolay gelsin..

iyi bir fikir kolay gelsin.. çalışmanın gelişmiş halini sabırsızlıkla ,merakla bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 9 Temmuz 2013; 12:38:50 >

• Yorumunuz için teşekkür ederim hocam.

İlk olarak ağırlıktan bahsedeyim. evet o ağırlığı göze alıyorum, benim için problem değil. Kasamın şuanki hali bile 20kilo vardır ama toplamda 2500 km yol yaptım o kasa ile veya elimde torba ile bileşenleri taşıyordum

Kapağın ortası plexi olacaki yani buda demek 30a30 dan daha fazla bir alanı kurtarmak yine aynı şekil, anakart tarafında boşluklu olacak ama 2-3mm sac veya başka malzeme ile kapatacağım, oraya radyatör gelecek

Evet bu tarz uygulamalar yapılıyor genelde airbrush veya normal kasa sacını artık bir şekil eriterek yada asit türevi şeylerle yapıyorlar ama genelde airbrush, benim kullanacağım saclar doğal paslanmaya maruz kamış saclar olacak, yani daha gidip görmedim her şey oraya gittiğimde bulacağım saclara bağlı,

Yan kapak olayı, evet büyük ithimalle bu ilk çizdiğim görsel gibi olmayacak, civata olsa bile 2 cıvata ile alttan kenetlenmeli üstten civatalamalı tarzı birşey olacak.

büyük ihtimalle ağustos ortası gibi bu işe başlıyacağım, durumlar biraz farklı olduundan net sonuçu kestiremiyorum, artık bunu zaman gösterecek

• sacma bir proje gibi geldi bana 4 5 m sac nedir aluminyumla birmi tutuyorsunuz demir o kadar kolay işlenemaz yumuşak değil pası solursanız ciğerlere zarar verir
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

sacma bir proje gibi geldi bana 4 5 m sac nedir aluminyumla birmi tutuyorsunuz demir o kadar kolay işlenemaz yumuşak değil pası solursanız ciğerlere zarar verir

sonu belli olmayan bir proje bu, güzel olup yada olmayacağı ancak kasa bittiten sonra belli olur.

demiri işlemeyeceğim sadece şalama ile kesip hafiften taşlayacağım kenarlarını, bu projenın farklı olmasının sebebi o, en ufak parçası bie cncde yapılmış kasalara karşı bir kasa olacak bu,

pas konusuna gelirsek, ev içinde kullanılacağından kasaının üzerine epoksi yada polyester reçinesi vuracağım hem sacın dış oksijen ile bağı kesilecek hem benım için problem oluşturmayacak.
  • 4 mm lik sacla sanirsam para kasasi yapacaksin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamiismail

4 mm lik sacla sanirsam para kasasi yapacaksin :)

bak 5dk önce arkadaşa dedim şuan tam elimde hazır iki tarafını şablonla kestiğim 1.5metreye 50cm lik 4mm lik paslanmış sac var ama ince lanet olası

siz kalınlığa çok takılıyorsunuz ama kasanın içi boş olacak ki kenarlar 7.5-10cm lik lama gibi olacak kaynaklı civatalı olacak. hoş kasayı oldugu gibi kapalı yapmıyacağız yapsamda problem değil birde hazırda yine 6mm var ama o lazım olur diye kullanmam sanırım neyse şu üniversite kayıt işleri bi bitsin helede hazır oksijen tüpüde varken bi girişeyim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hamiismail

4 mm lik sacla sanirsam para kasasi yapacaksin :)

bak 5dk önce arkadaşa dedim şuan tam elimde hazır iki tarafını şablonla kestiğim 1.5metreye 50cm lik 4mm lik paslanmış sac var ama ince lanet olası

siz kalınlığa çok takılıyorsunuz ama kasanın içi boş olacak ki kenarlar 7.5-10cm lik lama gibi olacak kaynaklı civatalı olacak. hoş kasayı oldugu gibi kapalı yapmıyacağız yapsamda problem değil birde hazırda yine 6mm var ama o lazım olur diye kullanmam sanırım neyse şu üniversite kayıt işleri bi bitsin helede hazır oksijen tüpüde varken bi girişeyim

La mod ne oldu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• saclar izmirde duruyor, artık üniversiteyede başladıgıma göre bu projeyi askıya alıp, elimize para geçtiği vakir arg-ist hocamızın paylaştıgı mavi kasayı yapmak çok daha mantıklı olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 10 Ekim 2013; 19:53:23 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.