Şimdi Ara

Rüzgar Trübini almayı düşünüyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
12.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son dönemde gelen Elektrik kazığıkları yüzünden iyice belim büküldü.Yasal omadığını biliyorum ama 1 Daireyi idare edebilecek kadar rüzar jenaratörü kurmayı düşünüyorum.Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Enerjiyi nasıl depolarız?
    Regulatör lazım olur mu?
    Ve bu rüzgar jenaratörünü nereden bulabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.arga -- 23 Eylül 2008; 17:40:52 >

• hocam niye yasal olmasın. Elektriği başkasına satmıyorsun ki. Yalnız kurulum pahalı olabilir. Eğer ev sürekli rüzgar alıyorsa karlı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abavf

hocam niye yasal olmasın. Elektriği başkasına satmıyorsun ki. Yalnız kurulum pahalı olabilir. Eğer ev sürekli rüzgar alıyorsa karlı olabilir.
    Yasal değil.Çünkü elektriği sadece Devletten alabilirsin.Kendin üretmen yasak.Kuruluun çok pahalı oloacağını zannetmiyorum.İlerleyen zamanda o parasını çıkarır zaten ama detaylar önemlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.arga

Yasal değil.Çünkü elektriği sadece Devletten alabilirsin.Kendin üretmen yasak.Kuruluun çok pahalı oloacağını zannetmiyorum.İlerleyen zamanda o parasını çıkarır zaten ama detaylar önemlidir.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: a.arga

Niye yasal olmasın. O zaman piyasadaki benzinli jeneratörler ne işe yarıyor. Evlere-siteye jeneratör kurup elektrik üretmek yasak olmuyor da rüzgarla üretmek mi yasak olmuyor. YAsak olan benim bildiğim satmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: abavf

quote:

Niye yasal olmasın. O zaman piyasadaki benzinli jeneratörler ne işe yarıyor. Evlere-siteye jeneratör kurup elektrik üretmek yasak olmuyor da rüzgarla üretmek mi yasak olmuyor. YAsak olan benim bildiğim satmak.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: abavf

quote:

Benzinli küçük jenertörler geçici çözüm.Bizimki kalıcı çözüm olmalı.Bizimki arıza yapınca devletten alacağız.
    Tam tersi olduğu için.
    Tanıdığım bir fabrika enerjisini kendi üretiyor fakat bundan devlet yinede payını alıyor.Yani KDV sini.Enerjiyi yine Devlet satmış oluyor.

Her neyse benim istediğim.Bu sistemi nasıl uygularız.Sonuçta suçta olsa eğer maliyeti düşük ve kolay bir işse yine yapacağım.

• Fabrikaların durumu ayrı diye biliyorum. Onlar ürettiğinin fazlasını devlete satıyor diye biliyorum. Sizin ürettiğiniz elektrik mantığının jeneratörden farkı yok ki. Tam bilmiyorum ama sizin rüzgarın elektriği olmadığında normal sayacınızdan çekersiniz. Bunu otomatik yapacak aletler mutlaka vardır...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: abavf

quote:

Benzinli küçük jenertörler geçici çözüm.Bizimki kalıcı çözüm olmalı.Bizimki arıza yapınca devletten alacağız.
    Tam tersi olduğu için.
    Tanıdığım bir fabrika enerjisini kendi üretiyor fakat bundan devlet yinede payını alıyor.Yani KDV sini.Enerjiyi yine Devlet satmış oluyor.

Her neyse benim istediğim.Bu sistemi nasıl uygularız.Sonuçta suçta olsa eğer maliyeti düşük ve kolay bir işse yine yapacağım.

Alıntıları Göster
    Kendi Elektriğini Üretmek İsteyene Çin Rüzgar Tribünü

Çin’den ithal edilen düşey eksenli rüzgar tribünü, 8 saatlik çalışma ile bir evin 24 saatlik ihtiyacını karşılayabiliyor.

Saatte 4 metre/saniye hızla esen rüzgarla bile çalışabilen 200, 300, 500, 1000, 3000 Watt ve 10 Kilowatt elektrik üretebilen farklı boyutlardaki tribünlerin fiyatı ise 2 bin ile 22 bin Euro arasında değişiyor. Çin ortaklığı ile kurulan Sawt Turkey firmasının Türkiye Distribütörü Adnan Özbek, 1 Kilowattlık düşey eksenli rüzgar tribününün 8 saatlik çalışma ile bir evin 24 saatlik ihtiyacının karşılanabileceğini söyledi.

Aynı tribünün bir ayda yaklaşık 110 YTL’lik elektrik ürettiğini ifade eden Özbek, "Bir eve 4-5 bin YTL arasında bir fiyata kurulacak olan 1 KW’lık bir tribün kendisini 3 ile 5 yılda amorti edebiliyor" dedi. Tribünün evlerin yanı sıra, kamu binaları, seralar, sanayi tesisleri gibi bir çok alanda rahatlıkla kullanılabileceğini anlatan Özbek, şunları kaydetti: "Rüzgar enerjisi 1990’dan beri en hızlı gelişme gösteren enerji kaynakları kullanma teknolojilerine sahip olmakla beraber, ülkemizde henüz istenilen düzeyde kullanılan bir enerji değil. Bu durumun değiştirilmesi ve yeşil enerjinin ekolojik ısınmanın engelleyici bir parçası olması elimizdedir. Bunu da rüzgar gibi alternatif enerji kaynaklarına yönelerek gerçekleştirebiliriz. Tamamen sessiz bir şekilde çalışan bu tribünler, rüzgar potansiyeli açısından önemli bir konumda bulunan ülkemizde yaygınlaştıkça enerjide dışa bağımlılığımız da azalacaktır. Hatta Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde kullanılacak elektrik saatleri sayesinde kişi evinde ürettiği fazla elektriği bile satabilecek konuma gelecektir."

Kaynak: Hürriyet Gazetesi

http://www.kobifinans.com.tr/tr/sektor/010505/17678/9

Bir ara bende düşünmüştüm ama maliyetli bir şey.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkan

Kendi Elektriğini Üretmek İsteyene Çin Rüzgar Tribünü

Çin’den ithal edilen düşey eksenli rüzgar tribünü, 8 saatlik çalışma ile bir evin 24 saatlik ihtiyacını karşılayabiliyor.

Saatte 4 metre/saniye hızla esen rüzgarla bile çalışabilen 200, 300, 500, 1000, 3000 Watt ve 10 Kilowatt elektrik üretebilen farklı boyutlardaki tribünlerin fiyatı ise 2 bin ile 22 bin Euro arasında değişiyor. Çin ortaklığı ile kurulan Sawt Turkey firmasının Türkiye Distribütörü Adnan Özbek, 1 Kilowattlık düşey eksenli rüzgar tribününün 8 saatlik çalışma ile bir evin 24 saatlik ihtiyacının karşılanabileceğini söyledi.

Aynı tribünün bir ayda yaklaşık 110 YTL’lik elektrik ürettiğini ifade eden Özbek, "Bir eve 4-5 bin YTL arasında bir fiyata kurulacak olan 1 KW’lık bir tribün kendisini 3 ile 5 yılda amorti edebiliyor" dedi. Tribünün evlerin yanı sıra, kamu binaları, seralar, sanayi tesisleri gibi bir çok alanda rahatlıkla kullanılabileceğini anlatan Özbek, şunları kaydetti: "Rüzgar enerjisi 1990’dan beri en hızlı gelişme gösteren enerji kaynakları kullanma teknolojilerine sahip olmakla beraber, ülkemizde henüz istenilen düzeyde kullanılan bir enerji değil. Bu durumun değiştirilmesi ve yeşil enerjinin ekolojik ısınmanın engelleyici bir parçası olması elimizdedir. Bunu da rüzgar gibi alternatif enerji kaynaklarına yönelerek gerçekleştirebiliriz. Tamamen sessiz bir şekilde çalışan bu tribünler, rüzgar potansiyeli açısından önemli bir konumda bulunan ülkemizde yaygınlaştıkça enerjide dışa bağımlılığımız da azalacaktır. Hatta Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde kullanılacak elektrik saatleri sayesinde kişi evinde ürettiği fazla elektriği bile satabilecek konuma gelecektir."

Kaynak: Hürriyet Gazetesi

http://www.kobifinans.com.tr/tr/sektor/010505/17678/9

Bir ara bende düşünmüştüm ama maliyetli bir şey.

Alıntıları Göster
    ELEKTRİK MÜHENDİSİ BİR ARKADAŞ BULUN...Birde hafif alüminyum 3 bacaklı pervane yapacak bir usta...Sürtünmesi çok az olacak...Bogazında çok kaliteli bir rulman olacak...Ve bu rulman yagmurdan rüzgardan korunmuş olacak ...Uçak pervaneleri gibi....geriye ne kalıyor ? Bulundugunuz yerdeki rüzgarın yönüne göre pervane saga sola dönecek...Rüzgar gülü şeklinde..Bu pervanein büyüklügüne uygun bir ELEKTRİK motoru alacaksınız...Piyasada 5000 çeşit ve marka elektrik motoru var Degişik büyüklükte kullanılmış ikinci el elektrik motoru 100-400 Lira arası binlerce satılık var...çevrenizden araştırın...Elektrik motorunu buldunuz.......Bunun miline pervaneyi baglayıp cevirebilirseniz elektrik üreteci olur..Normalde elektrik enerjisini güce cevirirken...Dönen milini pervaneye baglayınca rüzgar gücünü elektrige çevirir....Ancak rüzgar kesintili olur devamlı olmaz...Bu konuda elektrik depolanması gündeme gelir....Kombi güc kaynaklarını düşünün...Onlardan bir tane baglayın döndükçe doldursun...ÇİNLİLER BİZDEN DAHAMI AKILLI ?...BU DÜZENEK 500 LİRA-1000 LİRA ARASI KURULUR....Saygılarımla... NOT....BAŞLIK YANLIŞ OLMUŞ...RÜZGAR PANELİ OLMAZ...RÜZGAR TÜRBİNİ OLUR...PANEL DÜZ LEVHA, DÜZLEM DEMEK....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 22 Şubat 2010; 11:19:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

ELEKTRİK MÜHENDİSİ BİR ARKADAŞ BULUN...Birde hafif alüminyum 3 bacaklı pervane yapacak bir usta...Sürtünmesi çok az olacak...Bogazında çok kaliteli bir rulman olacak...Ve bu rulman yagmurdan rüzgardan korunmuş olacak ...Uçak pervaneleri gibi....geriye ne kalıyor ? Bulundugunuz yerdeki rüzgarın yönüne göre pervane saga sola dönecek...Rüzgar gülü şeklinde..Bu pervanein büyüklügüne uygun bir ELEKTRİK motoru alacaksınız...Piyasada 5000 çeşit ve marka elektrik motoru var Degişik büyüklükte kullanılmış ikinci el elektrik motoru 100-400 Lira arası binlerce satılık var...çevrenizden araştırın...Elektrik motorunu buldunuz.......Bunun miline pervaneyi baglayıp cevirebilirseniz elektrik üreteci olur..Normalde elektrik enerjisini güce cevirirken...Dönen milini pervaneye baglayınca rüzgar gücünü elektrige çevirir....Ancak rüzgar kesintili olur devamlı olmaz...Bu konuda elektrik depolanması gündeme gelir....Kombi güc kaynaklarını düşünün...Onlardan bir tane baglayın döndükçe doldursun...ÇİNLİLER BİZDEN DAHAMI AKILLI ?...BU DÜZENEK 500 LİRA-1000 LİRA ARASI KURULUR....Saygılarımla... NOT....BAŞLIK YANLIŞ OLMUŞ...RÜZGAR PANELİ OLMAZ...RÜZGAR TÜRBİNİ OLUR...PANEL DÜZ LEVHA, DÜZLEM DEMEK....

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

ELEKTRİK MÜHENDİSİ BİR ARKADAŞ BULUN...Birde hafif alüminyum 3 bacaklı pervane yapacak bir usta...Sürtünmesi çok az olacak...Bogazında çok kaliteli bir rulman olacak...Ve bu rulman yagmurdan rüzgardan korunmuş olacak ...Uçak pervaneleri gibi....geriye ne kalıyor ? Bulundugunuz yerdeki rüzgarın yönüne göre pervane saga sola dönecek...Rüzgar gülü şeklinde..Bu pervanein büyüklügüne uygun bir ELEKTRİK motoru alacaksınız...Piyasada 5000 çeşit ve marka elektrik motoru var Degişik büyüklükte kullanılmış ikinci el elektrik motoru 100-400 arası binlerce satılık var...çevrenizden araştırın...Elektrik motorunu buldunuz.......Bunun miline pervaneyi baglayıp cevirebilirseniz elektrik üreteci olur..Normalde elektrik enerjisini güce cevirirken...Dönen milini pervaneye baglayınca rüzgar gücünü elektrige çevirir....Ancak rüzgar kesintili olur devamlı olmaz...Bu konuda elektrik depolanması gündeme gelir....Kombi güc kaynaklarını düşünün...Onlardan bir tane baglayın döndükçe doldursun...ÇİNLİLER BİZDEN DAHAMI AKILLI ?...BU DÜZENEK 500 LİRA-1000 LİRA ARASI KURULUR....Saygılarımla... NOT....BAŞLIK YANLIŞ OLMUŞ...RÜZGAR PANELİ OLMAZ...RÜZGAR TÜRBİNİ OLUR...PANEL DÜZ LEVHA, DÜZLEM DEMEK....

Haklısın İsmini yanlış yazmışım.

Senin bu dediğin şeyleri düşündüm.Uygulamayada geçecektim.Fakat çok zaman gerektirdiği için vaz geçtim.Mantıken çok zor bir iş değil.Fakat uygulama güçlüğü oluşuyor.Bende makine sektöründe çalışıyorum.

En önemli konu bence enerjiyi depolama konusu.Kombi güç kaynağı olabilir.Ayrıca Güç regülatörü de gerekiyor bence.

Biraz araştıma yaptım.
    http://www.solar-bazaar.com/ Bu firma, internette doldurduğunuz forma göre proje üretiyor ve ona uygun olarak Rüzgar Tribini veriyor.

• quote:

quote:

ELEKTRİK MÜHENDİSİ BİR ARKADAŞ BULUN...Birde hafif alüminyum 3 bacaklı pervane yapacak bir usta...Sürtünmesi çok az olacak...Bogazında çok kaliteli bir rulman olacak...Ve bu rulman yagmurdan rüzgardan korunmuş olacak ...Uçak pervaneleri gibi....geriye ne kalıyor ? Bulundugunuz yerdeki rüzgarın yönüne göre pervane saga sola dönecek...Rüzgar gülü şeklinde..Bu pervanein büyüklügüne uygun bir ELEKTRİK motoru alacaksınız...Piyasada 5000 çeşit ve marka elektrik motoru var Degişik büyüklükte kullanılmış ikinci el elektrik motoru 100-400 arası binlerce satılık var...çevrenizden araştırın...Elektrik motorunu buldunuz.......Bunun miline pervaneyi baglayıp cevirebilirseniz elektrik üreteci olur..Normalde elektrik enerjisini güce cevirirken...Dönen milini pervaneye baglayınca rüzgar gücünü elektrige çevirir....Ancak rüzgar kesintili olur devamlı olmaz...Bu konuda elektrik depolanması gündeme gelir....Kombi güc kaynaklarını düşünün...Onlardan bir tane baglayın döndükçe doldursun...ÇİNLİLER BİZDEN DAHAMI AKILLI ?...BU DÜZENEK 500 LİRA-1000 LİRA ARASI KURULUR....Saygılarımla... NOT....BAŞLIK YANLIŞ OLMUŞ...RÜZGAR PANELİ OLMAZ...RÜZGAR TÜRBİNİ OLUR...PANEL DÜZ LEVHA, DÜZLEM DEMEK....

Senin bu dediğin şeyleri düşündüm.Uygulamayada geçecektim.Fakat çok zaman gerektirdiği için vaz geçtim.Mantıken çok zor bir iş değil.Fakat uygulama güçlüğü oluşuyor.Bende makine sektöründe çalışıyorum.

En önemli konu bence enerjiyi depolama konusu.Kombi güç kaynağı olabilir.Ayrıca Güç regülatörü de gerekiyor bence.

Biraz araştıma yaptım.
    http://www.solar-bazaar.com/ Bu firma, internette doldurduğunuz forma göre proje üretiyor ve ona uygun olarak Rüzgar Tribini veriyor.

Alıntıları Göster
    Kesinlikle en önemli konu enerji depolama bu iş için bildiğim kadarıyla tek yol mevcut elektirik enerjisini kimyasal enerjiye çevirip depolamak.Bunu içinde piller ve aküler kullanılmakta, akü DC depolamada, pil AA depolamada kullanılır.Eğer bu konuda cidden bişeyler yapmak niyetindeysen yardımcı olabilirm.Hatta ilk öncelikle şunu söyleyim bu konuda rüzgar değilde güneş enerjisini tavsiye ederim.

• quote:

quote:

Biraz araştıma yaptım.

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

Biraz araştıma yaptım.

Selamlar,

Taşkafanın dediği gibi bu tür sistemlerde enerjinin depolanması bunun içinde uygun olarak dizayn edilmi bir Doğru Akım akü grubu gerekir ve daha sonra bir invertör ile alternatif akıma çevrilmesi gerekir.
    Bu aynı UPS devresi gibi düşüneblirsiniz . UPS devrelerinde aküler , şebeke gerilimi ile şarj edilir, elektrik kesildiğinde akü üstünden alınan doğru akım gerilimi invertör ile alternatif akıma çevrilir.
    Tabiki sadece gerilim değil bu esnada frekansından sabit tutulması gerekecektir.
    Benim önerim 1.5 kw lık bir ups devresinin bu işi rahatlıkla göreceği şeklinde . Mesela Tunçmatik 2500 voltamper modelini alın bunun içindeki akü şarj devresini şebeke beslemesinden ayırıp rüzgar jenaratöründen beslenmesini sağlamak yeterli olacaktır. Tabiki burda rüzgar jenaratörün şarj voltajının ayarlanması gerekiyor. Gerçi bunu yapmak çok kolay iş buraya kalsın.

Diğer bir uygulama bu tür bir standart cihaza ekstra bağlayacağınız akülerin, cihaz üstünden değil direkt olarak rüz .Tur. şarj edilmesidir.
    Elektrik kesildiğinde gecikmeli bir kontaktör ile şarj devresi ayrılıp aküler cihaza otomatik bağlanabilir.İki akü grubu hazırlarsanız bu esnada diğer grup şarj edilir.

Besleme konumundaki aküleri şarj etmeniz mümkün değil. Bunun için iki grup kurulmasında fayda var.
    Mesela bu linktehttp://www.acdcelektronik.com/Invertor_ARTpower.htm bu ürün bu iş için kullanılabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: maxfocus

quote:

quote:

Biraz araştıma yaptım.

Selamlar,

Taşkafanın dediği gibi bu tür sistemlerde enerjinin depolanması bunun içinde uygun olarak dizayn edilmi bir Doğru Akım akü grubu gerekir ve daha sonra bir invertör ile alternatif akıma çevrilmesi gerekir.
    Bu aynı UPS devresi gibi düşüneblirsiniz . UPS devrelerinde aküler , şebeke gerilimi ile şarj edilir, elektrik kesildiğinde akü üstünden alınan doğru akım gerilimi invertör ile alternatif akıma çevrilir.
    Tabiki sadece gerilim değil bu esnada frekansından sabit tutulması gerekecektir.
    Benim önerim 1.5 kw lık bir ups devresinin bu işi rahatlıkla göreceği şeklinde . Mesela Tunçmatik 2500 voltamper modelini alın bunun içindeki akü şarj devresini şebeke beslemesinden ayırıp rüzgar jenaratöründen beslenmesini sağlamak yeterli olacaktır. Tabiki burda rüzgar jenaratörün şarj voltajının ayarlanması gerekiyor. Gerçi bunu yapmak çok kolay iş buraya kalsın.

Diğer bir uygulama bu tür bir standart cihaza ekstra bağlayacağınız akülerin, cihaz üstünden değil direkt olarak rüz .Tur. şarj edilmesidir.
    Elektrik kesildiğinde gecikmeli bir kontaktör ile şarj devresi ayrılıp aküler cihaza otomatik bağlanabilir.İki akü grubu hazırlarsanız bu esnada diğer grup şarj edilir.

Besleme konumundaki aküleri şarj etmeniz mümkün değil. Bunun için iki grup kurulmasında fayda var.
    Mesela bu linktehttp://www.acdcelektronik.com/Invertor_ARTpower.htm bu ürün bu iş için kullanılabilir

Alıntıları Göster
    Silivri-Kavaklı'da bir villanın bahçesinde var.
    Hadımköy yolunda fabrikanın biri de kurmuş.
    Bazı tepe üstlerinde 1-2 yıldan beri ölçüm için küçük direklere rüzgâr gülü koymuşlar, veri topluyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mllm

Bazı tepe üstlerinde 1-2 yıldan beri ölçüm için küçük direklere rüzgâr gülü koymuşlar, veri topluyorlar.

Alıntıları Göster
    Suç muç yapıcaz diyosan kaçak elektrik kullan o zaman :) Oda suç. Ama pratik.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Bugün gördüm, Çatalca'nın güneyine 8-10 tane dikmişler. 20 ye tamamlayacaklarmış.
    Bunları hangi kurum ya da kuruluş dikiyor bilgisi olan var mı? Özel mi, kamu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 3 Ekim 2008; 23:49:40 >
  • quote:

Bugün gördüm, Çatalca'nın güneyine 8-10 tane dikmişler. 20 ye tamamlayacaklarmış.
    Bunları hangi kurum ya da kuruluş dikiyor bilgisi olan var mı? Özel mi, kamu mu?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mllm

Özel kurumlar yapıyor.

Devlet şirketlere yapmak istedikleri bölgeler için 49 yıllık lisans veriyor sadece.

Aşşağıdaki linkden rüzgar enerji projelerinin son durumu (01/09/2008) ve mevcut rüzgar santrallerini görebilirsiniz.

http://www.ruzgarenerjisibirligi.org.tr/guncel/Rapor-01-09-2008.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan -- 4 Ekim 2008; 10:52:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Furkan

quote:

Özel kurumlar yapıyor.

Devlet şirketlere yapmak istedikleri bölgeler için 49 yıllık lisans veriyor sadece.

Aşşağıdaki linkden rüzgar enerji projelerinin son durumu (01/09/2008) ve mevcut rüzgar santrallerini görebilirsiniz.

http://www.ruzgarenerjisibirligi.org.tr/guncel/Rapor-01-09-2008.pdf

Alıntıları Göster
    Benim bildiğim yasal ve hatta ev için olanlarında bile devlete artan veya kullanmadığın enerjini satabiliyorsun. Ancak evin müstakil değilse biraz sorun çıkabilir. (Site yönetimi bena izin vermemişti.)

• quote:

Orijinalden alıntı: omerege

Benim bildiğim yasal ve hatta ev için olanlarında bile devlete artan veya kullanmadığın enerjini satabiliyorsun. Ancak evin müstakil değilse biraz sorun çıkabilir. (Site yönetimi bena izin vermemişti.)

Alıntıları Göster
    Arkadasım tamamen yasal konu icin buyrun 100 lerce mesaj var adan zye

http://forum.donanimhaber.com/m_3899535/mpage_1/key_//tm.htm#3899535

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Merhaba,

Ben bahsettiğiniz rüzgar enerji santraline her ay giderim. Bahsettiğiniz yer Sanko ya ait. Yani Özel. ama tabi EPDK dan ruhsatlı ve satış sözleşmesi olan bir yer burası.
    Bu arada evinde rüzgardan elektrik üretmek isteyen arkadaşlara şunu diyebilirim. Aslında bu iş öyle gözüktüğü kadar kolay değil. Arkadaşların bazıları bu konuyla ilgili çok güzel bilgiler vermiş.Ben de ek olarak şunları sıralıyayım;
    1- Ne yazık ki elektrik enerjisi depolanamamakta hatta sırf bu yüzden santrallerde üretilen enerji ile tüketilen enerji her zaman aynı tutulmaya çalışılır. Üretilen enerji sadece o anki talebi karşılayacak kadardır.
    2- Evlerimizde kullandığımız elektrik 220 V Efektif değerde(max genlik 311 V) ve 50 hz frekansındadır. Rüzgarda genlik ve frekans 2 şekilde ayarlanıyor. Fakat yaygın olanı AC üretip bunu DC ye çevirmek ve sonra yine AC ye çevirmektir.
    3-Bir yere rüzgar türbini koymadan önce 1 sene kadar ölçümler yapılarak rüzgar sürekliliği ve verimliliği ölçülmelidir. Aksi halde çok masraf yapar karşılığını alamayabilirsiniz.Türkiyede bu işi alman Enercon ve italyan Vistass yapar.
    4- Yakın zamanda EPDK dan evlerde güneş panelleri ile 500 kW a kadar elektrip üretilip hatta bunun satılabilmesine yönelik izin çıktı. Ben güneş enerjisini öneririm. Çünkü burada girdiler daha stabildir.

İyi günler.

• Idol Energy, Pnomatik System Ruzgar Turbinlerinde, 5 m. capindaki ruzgar pervanelerimiz, hava pompasini dondurerek, basincli hava uretir. Bu basincli hava, plastik borular vasitasi ile hava tanklarina gider. Hava tankindaki basincli hava alinarak, pnomatik motor vasitasi ile elektik uretim kitindeki alternatoru cevirip, jenerator gibi elektrik uretir.
    .
    Ortalama 5 m/sn ruzgar estiginde, 5 kw elektrik uretilir. Ruzgar olcumune gerek yoktur. Devamli dondugu icin, donma olmaz. Ruzgari az olan yerlerde, birden fazla ruzgar pervanesi basincli hava deposunu besler.

Herzaman shortblake durumunda oldugundan, diger jeneratorler gibi (gas,diesel) inis-cikislar olmaz, duzenli elektrik uretilir.
    .

5 kw elektrik ureten Ruzgar Turbini takimi, montaj dahil 5.000.-TL dir.
    (Bir ruzgar pervanesi, hava pompasi, 100 lt. hava tanki, aku, kucuk elektrik motoru, alternator, pnomatik motoru bir takimdir.)
    (ilave hava depolari ucrete dahil degildir. 10 m3 dolu hava tankı, 40 gun hic ruzgar esmese bile calistirir. Fiyati 5.000.-TL dir)

.
    Ruzgari az olan yerlerde ilave edilecek herbir Ruzgar Pervanesi ve hava pompasi, 2.000.-TL dir.
    ..................
    100 kw elektrik uretecek takım, 100.000.-TL dir.
    Her 100 metre kareye, bir ruzgar pervanesi konulacaktir.
    (20 ruzgar pervanesi ve bir elektrik uretim kiti, bir takimdir. Hava depolari ucrete dahil degildir.)
    .
    (500 kw ve 1.000 kw uretimimiz vardir. Kiraya verilebilir.)
    .
    Fiyatlara, kurulum ve servis dahildir. Kargo ucreti aliciya aittir.
    Garanti, yedek parca, geri alim, buyutme, kiralama sistemlerimiz vardır.
    ...
    Sulama icin Ruzgar Pervanesi (kurulum ve servis haric) 1.000.-TL dir.
    .
    Saygilarimizla.
    .
    Mahmut Colakoglu
    Idol Energy Komisyoncusu
    0.212 - 603 7947
    0.536 - 823 9673

www.idolmotor.com
    IDOL ENERGY

• quote:

Orijinalden alıntı: idol energy

Idol Energy, Pnomatik System Ruzgar Turbinlerinde, 5 m. capindaki ruzgar pervanelerimiz, hava pompasini dondurerek, basincli hava uretir. Bu basincli hava, plastik borular vasitasi ile hava tanklarina gider. Hava tankindaki basincli hava alinarak, pnomatik motor vasitasi ile elektik uretim kitindeki alternatoru cevirip, jenerator gibi elektrik uretir.
    .
    Ortalama 5 m/sn ruzgar estiginde, 5 kw elektrik uretilir. Ruzgar olcumune gerek yoktur. Devamli dondugu icin, donma olmaz. Ruzgari az olan yerlerde, birden fazla ruzgar pervanesi basincli hava deposunu besler.

Herzaman shortblake durumunda oldugundan, diger jeneratorler gibi (gas,diesel) inis-cikislar olmaz, duzenli elektrik uretilir.
    .

5 kw elektrik ureten Ruzgar Turbini takimi, montaj dahil 5.000.-TL dir.
    (Bir ruzgar pervanesi, hava pompasi, 100 lt. hava tanki, aku, kucuk elektrik motoru, alternator, pnomatik motoru bir takimdir.)
    (ilave hava depolari ucrete dahil degildir. 10 m3 dolu hava tankı, 40 gun hic ruzgar esmese bile calistirir. Fiyati 5.000.-TL dir)

.
    Ruzgari az olan yerlerde ilave edilecek herbir Ruzgar Pervanesi ve hava pompasi, 2.000.-TL dir.
    ..................
    100 kw elektrik uretecek takım, 100.000.-TL dir.
    Her 100 metre kareye, bir ruzgar pervanesi konulacaktir.
    (20 ruzgar pervanesi ve bir elektrik uretim kiti, bir takimdir. Hava depolari ucrete dahil degildir.)
    .
    (500 kw ve 1.000 kw uretimimiz vardir. Kiraya verilebilir.)
    .
    Fiyatlara, kurulum ve servis dahildir. Kargo ucreti aliciya aittir.
    Garanti, yedek parca, geri alim, buyutme, kiralama sistemlerimiz vardır.
    ...
    Sulama icin Ruzgar Pervanesi (kurulum ve servis haric) 1.000.-TL dir.
    .
    Saygilarimizla.
    .
    Mahmut Colakoglu
    Idol Energy Komisyoncusu
    0.212 - 603 7947
    0.536 - 823 9673

www.idolmotor.com
    IDOL ENERGY
    Mahmut bey bu yazı tam yerini bulmuş... Biz en ucuz en basit yoldan düşünürken birileri çok daha kullanışlı ve ucuz olanı yapıp satıyorlar...Bunların hepsini büyük bir merakla imrenerek okudum...Tarlada, bahçede, bostanda yada çiftlikte elektrik olmayan yerlerde çok kullanışlı...Ancak ev için ayda 25 - 35 Lira elektrik fatursaı ödeyenlere on yıllık fatura bedeli gibi...Peşin ödeme....tesis kurulum bedeli....Yinede parası olana çok ucuz....saygılarımla..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.