Şimdi Ara

RYZEN 3700X İdeal voltaj ve GHz. Lütfen yardım edin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    eksik bilgi devleti savaşa götürür işlemci nedir sistemi nedir ne ile soğutuyor kasası ne antalya da olupda kliması olmayan ev mi kaldı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mckhan -- 7 Temmuz 2020; 18:1:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chamach

render değil tamamen oyun için. 4200 GHZ Voltaj 1.25 min derece 45,50 max 81 cinebench 4960 Bu fena durmuyor. Tek canımı sıkan boşta dururken bile 47-57 arası dalgalanması. Ryzenlerde bu değerler normal herhalde ve yaz sıcaklarında ?
    Evet ryzen 3000 ler boşta da sıcaklar. Hedef oyunsa bu işlerle boşuna uğraşıyorsunuz.
    Ya 4.3ghz overclocklayacaksınız, ki o soğutma ve anakartla çok tehlikeli. Ya da autoda kalacak. Oyunlarda clocklara bakabilirsiniz 4.3 civarında takılır işlemci.
    C20 skorunun oyunlarla bir alakası yok, orada akım çok yüksek. O yüzden autoda cinebenchte 3950-4000 çalışır.

Tak kullan olarak limitinde ayarlanmış güzel bir işlemci 3700X.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 7 Temmuz 2020; 17:46:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mckhan kullanıcısına yanıt
    Hocam prismin fanı hızlanınca hiçbirşey değişmiyor sadece gürültü yapıyor ben %54 e sabitledim, dönüşü bile görülüyor. Sistem gayet soğuyor.

• Mckhan kullanıcısına yanıt
    bende stok sogutucu yok. Sıvıcı sogutma var ayrıca önlerde ve kasanın tepesinde de fan var. Alttaki arkadaş oyun içinse bu ghz ve voltaj ayarlarına gerek yok diyor kafam karıştı iyice
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmettsezis

Hocam prismin fanı hızlanınca hiçbirşey değişmiyor sadece gürültü yapıyor ben %54 e sabitledim, dönüşü bile görülüyor. Sistem gayet soğuyor.
    ben voltajı serbest bırakınca 1.4 lerde takılıyor geçen bu yüzden sistem kapanıyordu, incelemeye yolladım bir şey yok dediler. İnternetten araştırdım voltajı sabitledim. kapanmamaya başladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chamach

ben voltajı serbest bırakınca 1.4 lerde takılıyor geçen bu yüzden sistem kapanıyordu, incelemeye yolladım bir şey yok dediler. İnternetten araştırdım voltajı sabitledim. kapanmamaya başladı.

Alıntıları Göster
    Hocam uzun uzun açıklamaktan yoruldum, bilgi kirliliği dolu forum.
    Boştaki voltaj 1.4 de olur 1.5 de ama yük olmadığı için fazla ısı açığa çıkaramaz, yük olsa zaten 1.5v da durmaz otomatik 1.2 lere indirir.

Boştaki voltaja bakıp anakart otomatik 1.5 vermiş diyip sakın 1.3 verip daha düşük verdiğinizi düşünmeyin. Yükte ve boştaki voltaj ve frekanslar tamamen başka dünyalar. 1.3v verdiğinizde yükte de boşta da 1.3v olacak. Normalde boşta 1.5 yükte 1.2 olacaktı, yani voltajı düşürmediniz arttırdınız. Detaylı araştırmanızı öneririm. O voltaj autoda saniyede 1000 kez değişiyor.

Kapanma sebebiniz bambaşkadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 7 Temmuz 2020; 17:56:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmettsezis

Hocam uzun uzun açıklamaktan yoruldum, bilgi kirliliği dolu forum.
    Boştaki voltaj 1.4 de olur 1.5 de ama yük olmadığı için fazla ısı açığa çıkaramaz, yük olsa zaten 1.5v da durmaz otomatik 1.2 lere indirir.

Boştaki voltaja bakıp anakart otomatik 1.5 vermiş diyip sakın 1.3 verip daha düşük verdiğinizi düşünmeyin. Yükte ve boştaki voltaj ve frekanslar tamamen başka dünyalar. 1.3v verdiğinizde yükte de boşta da 1.3v olacak. Normalde boşta 1.5 yükte 1.2 olacaktı, yani voltajı düşürmediniz arttırdınız. Detaylı araştırmanızı öneririm. O voltaj autoda saniyede 1000 kez değişiyor.

Kapanma sebebiniz bambaşkadır.

Alıntıları Göster
    tamamdır hocam iyice araştıracagım.

• ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    chamach C kullanıcısına yanıt
    küçük fan sevmiyorum kasadaki en küçük fan 14 cm onuda %80 de ile çalıştırıyorum sesi cıkmasın diye :)

chamach

yaptığın 4200-4300mhz 1.25 de kalsın 85c üzerine cıkmaz oyunda sergileceği maksimum 65 70c dir o değerlerde
  • İdeal voltaj ve Ghz üretici firma zaten üretirken belirlemiş. Varsayılan ayarlara getirin kullanın

Test sistemim ve oda sıcaklığı:

Kasa :
    Phanteks P400A Dijital RGB
    Ön fanlar: 3 adet 120mm (İçeri hava çekiyor)
    Üst fanlar: 2 adet 120mm (Dışarı hava atıyor)
    Arka fan: 1 adet 120mm (Dışarı hava atıyor)

Kasa içi bileşenleri:
    Asus TUF B450-pro gaming anakart PBO ve CBS autoda. Voltaj düşürme vs yok stok ayarlarda...
    Ryzen 7 3700x İşlemci stok hızlarda ve voltajda.
    İşlemci soğutucusu Arctic Esports duo 34
    2 adet samsung 860 evo 250gb ssd.
    2 adet 250 gb mekanik harddisk.
    Seasonic 650 focus plus gold güç kaynağı
    2 adet 8gb hyper x ddr4 3200 ram
    ekran kartı sapphire rx 5600 xt

Tüm ayarlar stok halde hız aşırtma ve voltaj düşürme yok.

Oda sıcaklığı 34.5 derece

15 dakikalık AIDA64 Test sonucu:

RYZEN 3700X İdeal voltaj ve GHz. Lütfen yardım edin

Cinebench R20 test sonuçları:

PBO Açık
    Çok çekirdek sonucu : 4699
    Tek çekirdek sonucu: 505

PBO kapalı
    Çok çekirdek sonucu : 4706
    Tek çekirdek sonucu: 471

Sıcaklık değerleri: PBO açık yada kapalı kayda değer sıcaklık farkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 7 Temmuz 2020; 18:45:26 >

• dgnzcn kullanıcısına yanıt
    Herşeyin özeti zaten: İdeal voltaj ve Ghz üretici firma zaten üretirken belirlemiş. Varsayılan ayarlara getirin kullanın

Kesinlikle katılıyorum.
    https://forum.donanimhaber.com/3700x-wraith-prism-inceleme-guncellendi--143315658
  • Hocam merhabalar çok detayına takılma derim yaklaşık sekiz ay önce ben de sistemi ilk kurduğumda bayağı kafama takıyordum Voltaj dalgalanmasını şu anda fabrika ayarlarına kullanıyorum oyundayken yük altında en fazla 59°’yi görüyorum hatta masaüstündeki değerlere dikkat bile etmiyorum çok kafaya takılacak bir durum değil aslında kafaya takılıcak Bir şey yok ortada

• quote:

Orijinalden alıntı: dgnzcn

İdeal voltaj ve Ghz üretici firma zaten üretirken belirlemiş. Varsayılan ayarlara getirin kullanın

Test sistemim ve oda sıcaklığı:

Kasa :
    Phanteks P400A Dijital RGB
    Ön fanlar: 3 adet 120mm (İçeri hava çekiyor)
    Üst fanlar: 2 adet 120mm (Dışarı hava atıyor)
    Arka fan: 1 adet 120mm (Dışarı hava atıyor)

Kasa içi bileşenleri:
    Asus TUF B450-pro gaming anakart PBO ve CBS autoda. Voltaj düşürme vs yok stok ayarlarda...
    Ryzen 7 3700x İşlemci stok hızlarda ve voltajda.
    İşlemci soğutucusu Arctic Esports duo 34
    2 adet samsung 860 evo 250gb ssd.
    2 adet 250 gb mekanik harddisk.
    Seasonic 650 focus plus gold güç kaynağı
    2 adet 8gb hyper x ddr4 3200 ram
    ekran kartı sapphire rx 5600 xt

Tüm ayarlar stok halde hız aşırtma ve voltaj düşürme yok.

Oda sıcaklığı 34.5 derece

15 dakikalık AIDA64 Test sonucu:

Cinebench R20 test sonuçları:

PBO Açık
    Çok çekirdek sonucu : 4699
    Tek çekirdek sonucu: 505

PBO kapalı
    Çok çekirdek sonucu : 4706
    Tek çekirdek sonucu: 471

Sıcaklık değerleri: PBO açık yada kapalı kayda değer sıcaklık farkı yok.
    Özenle toplanmış bir sistem,

iyi günlerde kullanmanı dilerim Doğan abim :)

• yildiz kullanıcısına yanıt
    Eyvallah Ahmet :)
  • chamach C kullanıcısına yanıt
    Voltaji 1 yapmaniza gerek yok. Orjinal ayarlara donup dedigim guc planini uygularsaniz masaustunde 0.9V 40 derece civarlarinda takiliyor zaten. Oyunlarda da 1.38V 60 kusur derecelerde. Noctua nh-12 var sogutucu olarak.

• Bende ryzen 3700x B350 tomahawk anakart var kendi stok soğutucusu boşta 40 56 arası oyunda 66 76 arası geziyor hiç birşeye dokunmadım ama masaüstünde 1 452V çektiği oluyor sorun olmaz heralde böyle kullanıcam bir süre

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.