Şimdi Ara

Ryzen 3700x yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
2.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İşim gereği pc upgrade ettim. i5 4590 dan ryzen sisteme geçtim. Windowsu daha yeni kurdum, biosta sadece pbo kapattım başka bişey ellemedim fakat bu cpu durmadan kendini 4.2-4.3Ghz boost ediyor (hiç bir işlem yapmıyorken bile). Tabii etsin sıkıntı yok fakat 1.4 voltaj kullanması ve 50-60 derecelere kadar ısınması sorun. Visual studio kurulumu yaparken bir anda kapandı sistem. 5-6 defa kapat/aç yapasıya kadar da açılmadı. Açıkcası işlemci patladı sandım. Açıldıktan sonra "yanlış bios ayarı yaptın sen hacı, resetledim al kullan" diye mesaj verdi birde :)

Bu lanete maalesef bir ton para verdim, kullancaz artık. Nasıl bir ayar yapayım ki mal mal bir notepad açtığımda bile boostlamasın kendini ? Yav bir heveslen aldım, bana 4.nesil inteli özletti ilk günden..

Lütfen bilgisi olan arkadaşlar şunu biostan sabit bir değer ayarlayalım, 3,8-4Ghz yeter fazlasına gerek yok. Yeterki bu kadar ısınıp, orkestra gibi bağırıp durmasın bütün gün o pavyon misali soğutucusuylan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Her mesaja istisnasız AMD kotuleyecegine sat gec Intele sen de kurtul insanlar da rahatlasın.Ne sikayetciymisin arkadas ne sorun var onu da yazdıgın yok.Yok Nette 500 tane sorun varmıs.
    Bz de kullanıyoruz sorun falan yasamıyoruz.Gec Intele Al bir 9900KS mis gibi 130W biraz da OC yap gor 200 Wattları hem ev ısınır hem sen ısınırsın.
    o işlemcinin çalışırken 95 c ye kadar ısınabilme limiti var. 50-60 c hava civa. ha prime 95 smallfft testinde 90c görüyordur o sorun olur.

ancak makinen kendi kendine kapandı ise sisteminde bir sorun olabilir. ha öneri verecektim şunları dene yap diye ama sizin makineyle aranızdaki ilişki bitmiş. artık boşanmanız lazım. makineyi sat. daha ucuz bir intel al. visual basic için performansa değil psikolojini rahatlatan sıcaklık değerlerine ihtiyacın var. yoksa mazallah bilgisayar yanacakmı patlayacak mı diye korkarak kod yazılmaz.
    Bu tarz sorunları bu foruma konu olarak açmayın lütfen. Birazdan gelir işlemcide sıkıntı yok sende sorun var diyenler, montajı becerememişsindir, soğutucuyu oturtamamışsındır diyenler.

Daha sonra anakart seçimin yanlış, ram olarak niye onu seçtin senin hatan diyenler gelir.

Amd sorunu görünce anasına bacısına sövülüyormuş gibi hissedenler var bu forumda.
    Launch Date: 3/2/2017

Evet 3 senelik işlemci eski bir işlemcidir. 6700k, 7700k ve i5 8400 üstü herhangi bir işlemci bundan daha iyi. Hatta ryzen 2600 bile daha iyi.

1800x sahibi olduğun için üzülmen normal. Zamanında 2500-3000 tl olan işlemcin artık 2. elde 700-800 tl'ye satılamıyorsa o işlemci eskidir. Zorunuza gitmesin lütfen acınızı anlıyorum ama gerçekler böyle.
  • 1.32 v 4.4 ghz den başla stabil olana kadar frekansı 0.25 ghz düşürerek dene

LLC orta seç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bekir YENİKARAMURAT -- 7 Şubat 2020; 7:36:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz sorunları bu foruma konu olarak açmayın lütfen. Birazdan gelir işlemcide sıkıntı yok sende sorun var diyenler, montajı becerememişsindir, soğutucuyu oturtamamışsındır diyenler.

Daha sonra anakart seçimin yanlış, ram olarak niye onu seçtin senin hatan diyenler gelir.

Amd sorunu görünce anasına bacısına sövülüyormuş gibi hissedenler var bu forumda.
  • Sorununa gelecek olursak voltajın ve sıcaklığın net bir çözümü yok. Kış aylarında boşta 60 derece çalışacak malesef. Çözüm olarak voltaj ve frekansı düşürebilirsin ama inan bana sıcaklık değişmeyecek, 5 derece belki oynar.

Net çözüm için auto boostu kapatabilirsin (şaka değil bunu yapıp işlemciyi 3.6ghz kullanıp çok memnunum amd best diyenler var)

Resetleme sorunu bir başlangıç. Bak daha ne sorunlar göreceksin. ne windows hataları, program kapatma hataları göreceksin. İşin içinden çıkamayacağın seni 10 sene geri götürecek anlamsız ve çözümü olmayan hatalar görürsen şaşırma.
  • krallll.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ryzen 3000 serisinde işlemci frekansı ve boost çok agresif. Bu sebeple sistem boştayken bile 4.2 ghz hızlar veya 1.35 volt gibi değerleri anlık olarak görmen normal. Endişelenecek bir durum yok.
    Ama açılıp kapanma neden oldu emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isbara -- 7 Şubat 2020; 10:25:8 >
  • Manuel oc ve voltaj verebilirsin.
    Stok soğutucuyla 4,275 ghz 1.318v ile stabil değeri yakalayabildim şimdilik. Tabi her işlemci aynı değerde aynı voltaj ile stabil çalışacak diye bşy yok deneme yanılma ile bunu sen bulacaksın test programları ile vs.
    Bende senin gibi ani boost ve voltaj olayından dolayı böyle yaptım sıcaklık benim için sorun değil ama yinede sıvı soğutma siparişi verdim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD Ryzen 7 3700X
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 50 60 derecelerde bilgisayar kendini kapatmaz ki. Ben overlocklu Fx 6300 kullanıyorum ki 3.5 dan 4.6ya çıkardım 1.4voltta o bile kendini kapattığını görmedim ki 6 7 senedir bu şekilde kullanıyorum.

Biostan ayarlanabilir ama anakart markasını youtubeye yazın mutlaka vardın anlatımlı yapan. Ama kapatıp açmamasında başka bir sıkıntı olabilir.

• o işlemcinin çalışırken 95 c ye kadar ısınabilme limiti var. 50-60 c hava civa. ha prime 95 smallfft testinde 90c görüyordur o sorun olur.

ancak makinen kendi kendine kapandı ise sisteminde bir sorun olabilir. ha öneri verecektim şunları dene yap diye ama sizin makineyle aranızdaki ilişki bitmiş. artık boşanmanız lazım. makineyi sat. daha ucuz bir intel al. visual basic için performansa değil psikolojini rahatlatan sıcaklık değerlerine ihtiyacın var. yoksa mazallah bilgisayar yanacakmı patlayacak mı diye korkarak kod yazılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supervisor75 -- 7 Şubat 2020; 11:7:13 >
  • Anakart ve soğutucu ne? Ona göre yorum yapalım. X570 anakartların ve diğerlerinin ilk biosları bu boost ve voltaj olayında epey problemli idi.
  • İyi günler
    Ben de ilk bu işlemciye geçtiğimde yüksek ısı dalgalanması oluyordu, hiç kilitlenme gibi bir şey yaşamadım ama voltaj miktarı beni de rahatsız etti.
    Eğer işlemcinin kendi kendine 4.2 - 4.3'e çıkmasını istemiyorsanız sadece pbo değil kapatmanız gereken bir özellik var.
    Benim bu yüzden işlemci fanım 3-4 saniyede bir tam devire çıkıyordu ve beni çok rahtsız ediyordu bu yüzden sorunu bulmak için zamanında deneme yanılma yapmıştım.

Turbo boost kapalı iken işlemci hep 3,6'da, pbo açık olsa bile tek çekirdek seviyesinde bir boost yapmıyor.
    Turbo boost açık pbo kapalı, tek çekirdeğe yük binince 4,2'ye çıkıyor.
    Turbo boost ve pbo açık iken ise tek çekirdeğe yük binince 4,4'e çıkıyor.

Turbo boost'u kapatın, böylece 3,6'da sabit kalacak, sonra manuel olarak voltaj verip OC yaparsınız.
  • Cevaplar için teşekkürler..

Öncelikle işlemcinin 95c limiti olması beni pek bağlamaz. Ben bilgisayarımı 2-3 haftada bir kere anca kapatıyorum 7/24 çalışıyor o yüzden düşük ısıya ihtiyacım var. Tavsiye ettiğiniz gibi pbo haricinde core boost mu ne gördüm onu da kapattım ramler için Xmp açtım. Şuan 3.6ghzde çalışıyor. Arka arkaya 3 cinebench testi yaptım (ne kadar etkisi olur bilemiyorum) sıcaklık maks 44c. Şuanda acil proje yetiştirmem gerektiği için bu haliyle kullanacağım sanırım. Bir performans kaybı yok gibi şuanda benim açımdan. Proje sonrasında sizden bilgi alarak 4-4.1ghz sabitlerim daha sonra.

bu arada anakart Gigabyte Aorus elite, ram cruical sport lt 16x2 3200mhz.

@Festigkeitt haklısınız bende gelip fanboylar tartışır diye düşündüm açıkcası ama forumu yardımda alamayacaksak birbirimizden niye kullanıyoruz ki ? Sonuçta bu ürünü almadan onca gelip burdan kullanmış arkadaşların tecrübelerine bakarak karar verdim. Sorun yaşadığımda da onlara sormak en mantıklısı gibi geldi bana.

Tekrar teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seratsss -- 7 Şubat 2020; 16:16:5 >

• sniper23 kullanıcısına yanıt
    Anakart Gigabyte Aorus elite, soğutucu stok. Maalesef Cm ML sıvı soğutucum am4 destekli demesine rağmen olmadı bir türlü. Sanırım chipset değişince orda da bir değişiklik oldu sonuçta yıllar önce almıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seratsss

Anakart Gigabyte Aorus elite, soğutucu stok. Maalesef Cm ML sıvı soğutucum am4 destekli demesine rağmen olmadı bir türlü. Sanırım chipset değişince orda da bir değişiklik oldu sonuçta yıllar önce almıştım.
    Cooler Master ML240 mı? Ben de ondan var şuan, Ryzen 3700x üzerine takılı. Onun AM4 soketine uygun bracket var. Onunla takman lazım.
  • Game boost mu nedir onu kapattınız mı?

• X370 Ryzen 1700 kullanıyorum OC falan yok.Gunlerce acık kaldıgı oluyor makinanın hic kapandıgı falan olmadı.İmkan da yok ki bir 3700 alıp deneyelim.Sorun 3 serisinde mi OC mi yapılıyor da ondan mı fark ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Her mesaja istisnasız AMD kotuleyecegine sat gec Intele sen de kurtul insanlar da rahatlasın.Ne sikayetciymisin arkadas ne sorun var onu da yazdıgın yok.Yok Nette 500 tane sorun varmıs.
    Bz de kullanıyoruz sorun falan yasamıyoruz.Gec Intele Al bir 9900KS mis gibi 130W biraz da OC yap gor 200 Wattları hem ev ısınır hem sen ısınırsın.
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Evet ml240, bracketi taktım zaten de anakartın arkasındaki plaka oturmuyor, delikler tutmuyor yani.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.