Şimdi Ara

Ryzen 3700x yardım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
2.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 yıl yine kullanırım günlük işlerde ama 4000 serisini bekliyorum işime gelirse onu alıp sezonu kapatırım 10 yıl Amd Phenom II X4 965 3.4GHz Soket AM3 Black Edition İşlemci her işimi gördüyse 1800x fazla fazla görür zaten benim öyle her seri hastalığım yok sizin gibi hele intele hiç kazıklanmam
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Sanırım bu konudaki ana sıkıntıyı anlatamamışım ben ilk mesajımda. Bilgisayar bir kere kapandı bozuk bu vs gibi bişey demedim. Bilgisayar bu 50 farklı nedenden kitlenmiş olabilir, aynı anda 3-4 yükleme yapıyorum iki yükleme de aynı yere müdahele etmeye çalışmıştır kitlenmiştir. Sonuçta sadece bir kere olan birşey, ha ilerde tekrar ederse ana sorun bu olur. Benim yardım istediğim konu işlemcinin bir notepad açmamla bile 4.3ghzlere boost etmesi. Bu amd ile alakalıda olabilir, yeni nesil işlemcilerle alakalı bişeyde olabilir (konuda bir arkadaş intel işlemcininde aynı şekilde davrandığını yazdığı için söylüyorum). Sonuçta ben 4.nesil intel kullanıyordum düne kadar. Ben bu sorun için yardım istedim, arkadaşlarda bana amdde bulunan PBO ve Core boost denen olayı açıkladır, kapattık manuel ayarladık ve ben parasını ödeyerek aldığım işlemciyi istediğim şekilde kullabiliyorum şuan. Yardım edenlerede teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

10 yıl yine kullanırım günlük işlerde ama 4000 serisini bekliyorum işime gelirse onu alıp sezonu kapatırım 10 yıl Amd Phenom II X4 965 3.4GHz Soket AM3 Black Edition İşlemci her işimi gördüyse 1800x fazla fazla görür zaten benim öyle her seri hastalığım yok sizin gibi hele intele hiç kazıklanmam
    4000 serisi çıkınca 500 lira civarına düşer heralde işlemcin.

4000 serisi 3000 tl civarına çıkacak 3000-500= 2500 tl. Nur topu gibi 4000 serisi işlemcin oldu hayırlı olsun.
  • 2018 sonunda aldım başka sorun yoksa işlemcimi kullanabilir miyim ?
  • biraz sükunet lütfen...

konu sahibi bir işlemci almış ve sorun yaşamış yardım istemiş...Ayıptır arkadaş nedir bu yazışmalar..

hemen hemen her konu böyle..nedir sıkıntınız. derdiniz..herkes şapkayıyı öne eğip ben ne yapıyorum demeli bence

hayır intel de AMD de senin yaptığın sattığın sana ait cpu değil...

bundan 10-15 yıl önce forum ne kadar kaliteliymiş demeden edemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    1700 alanlar napiyo ?

2018 başında aldım

1200 e aldık

Şimdi o zamana göre yanlış tercih mi evet ama intel göre doğru tercih çünkü 2 sene sonra 4x serisi geçerim intel napti ? 5 farklı anakart

1700 alanlar oyun oynayabilir bak 2k 4k 5700xt ile oynuyoruz

İşlemci. Pentium mu darboğaz mi yapıyor ?

ekran kartı gücünü mu kullanmıyor ?

Ne 1700 neyi yapamadı ?

Almış 1080p. Sanatsin. Üst seviyede kullananlar 1080p de low detail oynuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Olay 1700 degil her yazılan konunun altına atlıyorsun.Ne oldu ne yaptı sana AMD Korona virisu mu bulastı islemciden?
    Sat Al bir tane 9900KS ustune de Z390 en kralından Anakart 130W TDP İslemci kasayı da Ac Biraz da OC yap hem o ısınır hem sen ısınırsın.
    2 ay sonra da X490 ile 10980 alırsın Mutlu mesut ıntel le gecinip gidersin.

Haklı oldugun tek nokta var Evet bu islemcilerilerin 700Tl civarında yapması sinir bozucu evet sonucta 8 Cekirdek 16 izlek islemcilerinin para etmemesi sinir bozucu onun dısında haklı oldugun tek bir nokta yok.

• huso kullanıcısına yanıt
    ya bırakın şunu kendi haline yurt dışında canı sıkılıyor dalaşacak insan arıyor hep burada
  • seratsss kullanıcısına yanıt
    Facebook üzerinden coolermaster türkiyeye yaz eğer senin soğutucudan am4 braket çıkmadıysa bu tip konularda çok yardımcı oluyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seratsss

Sanırım bu konudaki ana sıkıntıyı anlatamamışım ben ilk mesajımda. Bilgisayar bir kere kapandı bozuk bu vs gibi bişey demedim. Bilgisayar bu 50 farklı nedenden kitlenmiş olabilir, aynı anda 3-4 yükleme yapıyorum iki yükleme de aynı yere müdahele etmeye çalışmıştır kitlenmiştir. Sonuçta sadece bir kere olan birşey, ha ilerde tekrar ederse ana sorun bu olur. Benim yardım istediğim konu işlemcinin bir notepad açmamla bile 4.3ghzlere boost etmesi. Bu amd ile alakalıda olabilir, yeni nesil işlemcilerle alakalı bişeyde olabilir (konuda bir arkadaş intel işlemcininde aynı şekilde davrandığını yazdığı için söylüyorum). Sonuçta ben 4.nesil intel kullanıyordum düne kadar. Ben bu sorun için yardım istedim, arkadaşlarda bana amdde bulunan PBO ve Core boost denen olayı açıkladır, kapattık manuel ayarladık ve ben parasını ödeyerek aldığım işlemciyi istediğim şekilde kullabiliyorum şuan. Yardım edenlerede teşekkür ederim.
    Bu işlemcileri biz aynı anda 3dsmax, photoshop, after effect vs ile beraber açıkken kullandık. Yani sizin burda kabullendiğiniz amd sorunludur kısmı can sıkıcı. Sorunlu olan bir konu yok. Tekrar yazacağım. Hiçbir stok işlemci durduk yere boot ekranında makinayı biosa girmeye zorlamaz. Bunu yaptıran overclocklu ramdir. İşlemci bu hatayı aldırabilmesi için düşük voltaj verilerek yüksek mhz overclok yapmanız gerekiyor. Örneğin 1 volt verip 4.3ghz overclock yaparsanız makina bootlamaz biosa gir yazar. Demek istediğim şey yüksek voltaj sebebiyle boot hatası alınmaz. Siz makina açılmadı diyorsunuz. Visual studyo yüklerken kitlendi diyorsunuz. Bunlar işlemci yüksek voltajıyla olacak işler değil. Ayrıca ryzen işlemcilere ne soğutucu takarsanız takın intel işlemciler gibi soğutamazsınız. Arada 10-20 derece oynar. Standart masaüstünde bile sıcaklığı düşmez. Kolay kolayda yükselmez. 60 derece sıkıntı değildir. Kısaca

Bir bilgisayarın stock core boost ayarı ile kitlenme olasılığı %5ise ram overclock yüzünden kitlenme olasılığı %95 tir. Siz bu %5 lik dilime inanıyorsanız makinanızı kullanın. Fakat ram sinsidir. Yine ummadığınız anda makinanızı çakar kilitler. Burada yazdığınız kilit cümle ise "uyarı ekranı ve biosa gir düzelt" kelimesi. İşte bu %99rami işaret eder. Sizin yapacağınız iş biosu güncelleyip sonra default ayarlara alıp bir süre ramlere xmp(docp) overclok yapmadan kullanıp makinayı test etmektir. Eğer makina ramlerde overclok olmadan hala kitlenip resetliyorsa ve biosa gir diyorsa ciddi anlamda birşeyler bozuktur. Voltaj düzenleyerek sadece üstünü örtersiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

ya bırakın şunu kendi haline yurt dışında canı sıkılıyor dalaşacak insan arıyor hep burada
    Bütün sırrı bozdun
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Bu mesaj silindi.
    Yahu sen 3600 stabil çalıştırma konusunda 2 ay boyunca ağlamadın mı? ne yapsam olmuyor vs vs diye?

kullandığın işlemci 4.2ghz çalışabildiğini iddia ediyor sen çalıştıramadın mı hayırdır? 4.0 gerek yok auto boostu kapatsaydın?
  • vamp kullanıcısına yanıt
    İste ben amd sorunludur demedim. Sadece islemcinin default ayarlari benim bir islemciden bekledigimin tam tersini yapmaya calisiyordu. Bu islemciyi sadece cekirdek sayisindan dolayi aldim. Eger son 24 saatteki gibi perofrmans alirsam yakinda 3900/3950 ye gececegim ki o yuzden x570 almistim.

Ram ile ilgili soyledigini dikkate alacagim. Suan xml axik 3200mhzde calisiyor. Pcde bir sorun olursa dedigin gibi xmp kapali sekilde deneyeyim. Ben islemci cok isindigi icin (en azindan ben oyle dusundum) ve cok sesli calistigi icin, sorun olunca once islemciden emin olmak gerekli diye dusundum. Parcalari yurtdisindan aldim, ram bozuksa sikinti degilde islemci bozuksa sikinti olur. Belki o yuzden direkt islemciden emin olmak istedim :)

• İcinde varmis o karmasada ben sanirim eski amd boardlar icin olan parcayi takmaya calistim. Sonucta adam kutuya kocaman am4 yazmis niye uymasin :)

Suan taktim calisiyor sessiz sessiz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.