Bildirim
Ryzen 3900x Ryzen 2700x icin aldigim Ramler ile calisirmi?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
Giriş
-
ryzen 1700 le ancak 2666 hızında stabil çalışan ramlerim ryzen 3700x ile 3600 hızında stabil çalışıyor. yani yeni 3900x'in o ramlere uymama gibi bir durumu yok ryzen 3000 lerin ram uyumluluğu 1000 ve 2000 den fazla. yanlız işlemci değiştirmeden önce anakartın son bios'unu yüklemeyi unutma. yani cihazında son bios yüklü olsun o şekilde işlemci güncellemeyi bekle. 3000 le 3200 arasında atla deve farkı olmayacaktır yani masraf yaptığına değmez. gerçekten yüksek ram performansı için overclocka gelen ram artı bios ince ayarları gerekiyor onuda her kullanıcıya öneremiyoruz.
bu arada kullandığın ramler hynix m-die mış overclock yapmayı düşünürsen bu bilgi not olarak bulunsun. -
Çalışır hocam problem olmaz. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cevabin icin cok tesekkurler. 2700x ile en fazla 2933mhz calistirabiliyordum. BIOS da 3200mhz de mevcut. En guvenli nasil mhz ini arttirabilirim ramlerimin.
https://forum.donanimhaber.com/ryzen-islemcinizden-yuksek-oyun-performansi-alabilmek-icin-yapilmasi-gerekenler--140865878
şöyle bir başlık var. burdaki bilgiler inanıyorum yardımcı olacaktır. yanlız bu biraz pislik bir iştir. misal ayarları yaparsın cihaz 2-3 günde bir reset atar mavi ekran verir v.s. yaptım dersin ama uzun vadede stabil olmadığını anlarsın. artı 3900x gibi bir işlemciye geçersen pek bunlarla uğraşmaya ihtiyaç duymassın. yani uğraşsanda olur uğraşmasanda olur. -
Sorunsuz olarak kullanabilirsiniz. -
Aslindan ryzen ailesini seviyorum fakat 2018 ekiminde 320 euroya aldigim 2700x su an 160 euro, buda beni daha beklemem gerektigine sevk ediyor. Farkindayim teknolojik aletler gun gectikce ucuzluyor ama yari yariyada cok fazla kendimi enayi gibi hissediyorum.
Elinde 3200mhz ram olanlar gidip boşuna 3600mhz almasın masraf yapıp durduk yere. Render dışında öyle aham şaham hız farkı yok 3800x ile. 4000mhz ve üstüyse konu o zaman durum başka.
Kusura bakma da olması gereken bu zaten. daha yenisi çıktıysa eskisi ucuzlar bizim ülkede ikinci elde 4790k gibi işlemcilere halen daha 800-1000 tl isteyen var saçmalık.quote:
Orijinalden alıntı: mert_20
Aslindan ryzen ailesini seviyorum fakat 2018 ekiminde 320 euroya aldigim 2700x su an 160 euro, buda beni daha beklemem gerektigine sevk ediyor. Farkindayim teknolojik aletler gun gectikce ucuzluyor ama yari yariyada cok fazla kendimi enayi gibi hissediyorum. -
katılıyorum. diğer marka modellere göre daha hızlı değer kaybetti.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X