Şimdi Ara

Ryzen 5 2600x tutarsızlık ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
6.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • x470 gaming 7 gigabyte anakart ryzen 2600x işlemciye sahibim kraken x62 de sogutmam var. bugün oyun deneme fırsatım oldu bf1 oynuyorum işlemci en yüksek 3,9 da calısıyor 2,8 e kadar geriliyor yani sabit bir sayısı yok. ilk defa ryzen kullanıyorum 4790k lı sistemimi sattım ryzene gectım hatamı yaptım bilmioyorum yardımcı olacak varmı acaba ?

• hocam belki windows ayarlarında güc yönetimini optimum dengeli sectiyseniz ihtiyaç duydukca artar ihtiyac duymadığı yerde düşürür örnek olarak ben öyle kullanuyorumn bazen 1500mhzde yükteyken kendini artırıyor full yükte 4.3 cıkıyor aida64 tarzı benchmark programlarıyla dediğimi deneyebilrsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Northerion

hocam belki windows ayarlarında güc yönetimini optimum dengeli sectiyseniz ihtiyaç duydukca artar ihtiyac duymadığı yerde düşürür örnek olarak ben öyle kullanuyorumn bazen 1500mhzde yükteyken kendini artırıyor full yükte 4.3 cıkıyor aida64 tarzı benchmark programlarıyla dediğimi deneyebilrsiniz
    windowsu güncelledim 1803 e windows sorun yapabilirmi acaba
  • hknups kullanıcısına yanıt
    dediğim ayara baktınızmı? denetim masasında güç denetiminden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Northerion

dediğim ayara baktınızmı? denetim masasında güç denetiminden?
    ne olması gerekiyorki
  • 4,2 yi göremiyorum lütfen yardımcı olun 3,9 da kalıyor işlemci
  • İşlemcinin baz frekansı 3,6 zaten. Yükün ağırlığına göre turbo yapıyor işlemci. 4,2 tek çekirdeğin kullanıldığı iş yüklerinde olur. Birçok çekirdek kullanımdayken en fazla olacağı 3,9'dur o da oluyor. Frekansı arttırmak istiyorsan ya manual OC yapacaksın. 1,4V ve 4,2 Ghz büyük ihtimal stabil olacaktır. Bu durumda bütün çekirdeklerin 4,2 Ghz'de çalışır. Ya da Core Performance Boost özelliğini Level 3(OC) ya da Level 4 (OC) yapacaksın.
  • Bende de 2700x var oyunlarda 4.2 - 4.35 araliginda geziyir cok zorlayan bir oyun olursa max. 3.912MHZ ‘ e kadar dusuyor..

2.8 lere geriledigini gic gormedim 2700x in..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar bende de 2600x var b350 anakart ve seidon 240v ile kullanıyorum, 4.25 4.0 arasında takılıyor genelde işlemci herhangi bir overclok ihtiyacı hiç duymadım.

Acaba sogutucunuzun montajında mi bir sıkıntı var. Thermal throttle a giriyor olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZQ -- 5 Mayıs 2018; 7:13:39 >
  • cevaplar için teşekkürler krakenx62 soğutucum var sağlam bir sekılde montajını yaptım fakat üzerindeki macunu silmedim macunum olmadıgı için o sekılde taktım. oyundaki değerler bu sekılde 4790k ile sabit 4,4 de oynuyordum. ryzen 2600x videosundada göörmustum oc olmadan 4,2 de oynayan vardı o yuzden 2600x seçtim iademi etsem karar veremedım

Ryzen 5 2600x tutarsızlık ??Ryzen 5 2600x tutarsızlık ??

• buda cpuz görüntüsü görüyorsunuz 4 görmüyor anakarttanmı bi ayar yapmam gerekiyor acaba yoksa işlemcimi arızalı

Ryzen 5 2600x tutarsızlık ??
  • Macun çok önemli bir şey, soğutucunuz çok iyi ancak macun dandikse ya da yetersizse iyi bir performans alamayabilirsiniz. Sıcaklıkları kontrol edin, oyunda ne kadar oluyor diye. Eski işlemcinize göre performans farkı gözlemlediniz mi? Çok iyi bir işlemciye sahipmişsiniz aslında, geçiş çok gerekli durmuyormuş.

Boşta frekansının düşmesi çok iyi ve gerekli bir durum. Oyunlarda tüm çekirdekleri gösteren bir ayar yapın ve öyle gözlemleyin, smt off şekilde de kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 5 Mayıs 2018; 9:40:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Macun çok önemli bir şey, soğutucunuz çok iyi ancak macun dandikse ya da yetersizse iyi bir performans alamayabilirsiniz. Sıcaklıkları kontrol edin, oyunda ne kadar oluyor diye. Eski işlemcinize göre performans farkı gözlemlediniz mi? Çok iyi bir işlemciye sahipmişsiniz aslında, geçiş çok gerekli durmuyormuş.

Boşta frekansının düşmesi çok iyi ve gerekli bir durum. Oyunlarda tüm çekirdekleri gösteren bir ayar yapın ve öyle gözlemleyin, smt off şekilde de kullanabilirsiniz.
    kafam sıcaklığa takılıyor ryzen masterda 35 40 arası boştayken ama nzxt cam programında 95 99 derece . oyunda msi afterburnurda da tüm çekirdeklerin sıcaklıklarını göremiyorum sadece cpu1 temp var. tek sıkıntım kullanımı. istiyorum oyunda 4,2 ye sabitlensin. çünkü anlık takılmalar yaşatıyor ani kullanım düşüşleri. ryzen kullanan ustalardan yardım bekliyorum

• Windowsdan performans moduna aldın mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Windowsdan performans moduna aldın mı ?
    mrb hayır almadım deneyim bi
  • İşlemcide sıcaklık sorunu yok, macundan falan değil yani. Macundan falan olsa sıcaklık yükselir, deriz ki thermal throttle yapıyor. Zaten işlemci 4.2GHz yapmaz, o tek çekirdeğin çıkacağı frekans. O değeri birden fazla çekirdekte görmek için OC yapmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0E2A3DE6D

İşlemcide sıcaklık sorunu yok, macundan falan değil yani. Macundan falan olsa sıcaklık yükselir, deriz ki thermal throttle yapıyor. Zaten işlemci 4.2GHz yapmaz, o tek çekirdeğin çıkacağı frekans. O değeri birden fazla çekirdekte görmek için OC yapmak lazım.
    teşekkürler cevap için. yukardaki arkadaşın dediği gibi performans moduna alınca oyunda daha bir rahatlama oldu. maksimum 4,1 i gördü işlemci ama 3.950 lerde geziyor. şimdilik bir sorun yok gibi ozaman teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknups

mrb hayır almadım deneyim bi

Alıntıları Göster
    Performans moduna almayın boş yere. Sadece oyunda çekirdek hızlarını ve sıcaklıkları gözlemleyin. Evga precision ile bakılabilir. Bunun dışında aida64 ile de stres testi yapıp orda da dediğim gözlemleri yapın, eğer 85ı geçmiyorsa pek bir problem yoktur. Ancak geçiyorsa macunu yenilersiniz.

Sabit o frekansı almak için bios ayarlarını internetten bulup paylaşabiliriz. Stabil olursa iyi ancak bu seri ryzen in oc ile getirisi yok gibi.

• smt yi kapat birde öyle dene

birde anlamadım işlemci ye taktıgın sıvı sogutmanın üzerindeki macunu silip mi taktın yoksa macun sürüptemi taktın
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Performans moduna almayın boş yere. Sadece oyunda çekirdek hızlarını ve sıcaklıkları gözlemleyin. Evga precision ile bakılabilir. Bunun dışında aida64 ile de stres testi yapıp orda da dediğim gözlemleri yapın, eğer 85ı geçmiyorsa pek bir problem yoktur. Ancak geçiyorsa macunu yenilersiniz.

Sabit o frekansı almak için bios ayarlarını internetten bulup paylaşabiliriz. Stabil olursa iyi ancak bu seri ryzen in oc ile getirisi yok gibi.

Alıntıları Göster
    peki bunların sıcaklık değerleride ofset limi ? yani görünenden dahamı serin ? öyle bişey vardı ilk seride çünkü

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.