Şimdi Ara

Ryzen 5 2600x tutarsızlık ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
6.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: asko56

smt yi kapat birde öyle dene

birde anlamadım işlemci ye taktıgın sıvı sogutmanın üzerindeki macunu silip mi taktın yoksa macun sürüptemi taktın
    sogutmada macun sürülüydü direk o sekılde taktım
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

smt yi kapat birde öyle dene

birde anlamadım işlemci ye taktıgın sıvı sogutmanın üzerindeki macunu silip mi taktın yoksa macun sürüptemi taktın
    smt ne oluyor peki
  • hknups kullanıcısına yanıt
    smt hocam amd deki sanal çekirdekleri kapatmak demek hani 6 çekirdek 12 izlek ya o fazladan olan 6 çekirdegi kapatın bütün yükü gerçek çekirdeklere veriyorsunuz buda oyunlarda performans artısı oluyor bir deneyin

birde bios güncel degilse biosu güncelle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 5 Mayıs 2018; 12:11:14 >
  • çekirdekleri 4,1 e çekip voltajı 1,4 e çektim sizce bir sorun oluşurmu

Ryzen 5 2600x tutarsızlık ??
    1.4V fazla. 1.3V'u geçmemeye çalışın, en fazla 1.35V. Load Line Calibration(LLC) ayarını da düşük tutmaya bakın, abuk subuk değerlere fırlatmasın voltajı.
  • Hocam AC Originste Benchmark testi yaptınız mı? Anlık 4-5 fpsye düşmeler oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lofer_freud

Hocam AC Originste Benchmark testi yaptınız mı? Anlık 4-5 fpsye düşmeler oluyor mu?
    mrb sadece bf 1 oynuyorum ama isterseniz yapabilirim sorun değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: tacos dorados

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    1,4 ve 1,35 denedim bf oynarken 5 dk sonra ikisindede kitlendi oyun. ama sanırım ramlerden yapabilir. çünkü bf 1 ramlere oc kaldırmıyor önceki sistemimdede xmp açınca oyun kitlenirdi

ramlerim bunlar
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7584

sadece işlemciye yapıp deniycem şimdi

SS olarak konuda yer verdiğin için demiştim. Sorun değil.
  • tacos dorados T kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar mühendisine bilgisayarı hangi bilginle öğretmeye kalkıyorsun? Otur, sıfır. Aç dökümantasyonları oku, 1.3V'önerilen üst sınır. Bazı anakart üreticileri buna 1.35V diyor ama üzerini kimse ne intel ne amd ne de anakart üreticileri önermiyor, güvenli üst sınır lafı bir şey ifade ediyor olsa gerek.

Atıp tutmadan önce açıp iki satır okusaydın rezil olmazdın.
    Sorunun biri çözuldu performans modunda kullanabilirsin 0,15 gibi bir hız eksikliği var bunun 2 nedeni olabilir bir ısı iki belleklerle alakalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0E2A3DE6D

Bilgisayar mühendisine bilgisayarı hangi bilginle öğretmeye kalkıyorsun? Otur, sıfır. Aç dökümantasyonları oku, 1.3V'önerilen üst sınır. Bazı anakart üreticileri buna 1.35V diyor ama üzerini kimse ne intel ne amd ne de anakart üreticileri önermiyor, güvenli üst sınır lafı bir şey ifade ediyor olsa gerek.

Atıp tutmadan önce açıp iki satır okusaydın rezil olmazdın.
    tartışmaya gerek yok lütfen. bu işlemciyi almak isteyen kişiler olucaktır. tartışma değilde çözüme odaklı olalım diyorum.. şimdi dediğim gibi ramlere oc etmeyip sadece işlemciyi 4,1 e çekip voltajıda 1,35 e aldım sıcaklık 75 80 arası oynadım 80 i geçmedi hepde 80 olmadı 76 77. şimdi bu sıcaklık sizce kötümüdür ? denildiği gibi ryzen işlemler testlerde görünenden dahamı serin çalısıyor yani ofsetlimi ? şuan tek sıkıntım ekran kartının kullanımının anlık olarak düşmesi bunun işlemciyle bir alakası yoktur değilmi ? gtx 1070 kullanıyorum çözünürlük ölçeklendirmesi 150

İşlemciyi o kadar zorlamaya pek gerek olduğunu düşünmüyorum. Offset falan yok, o ilk nesildeydi ve güncelleme geldi, bitti gitti yani. Ryzen yapı ve mimari itibariyle 4GHz üzerinde ısı üretme eğilimi oldukça yüksek bir işlemci ailesi. 4.1-4.2GHz'de o sıcaklıkların görülmesi(yük altında) normal. Bana sorarsanız OC yapmaya, en azından o sıcaklık ve voltajda, pek gerek yok. Fps-frametime durumu kötü değilse pek gerekli değil bana kalırsa.

Üstteki trolü bloklayıp geçin. İşi gücü kavga, gürültü çıkarmak anlaşılan. Hadi başka kapıya. Kaynak göstermeden anca sallıyor bu tipler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E2A3DE6D -- 5 Mayıs 2018; 16:31:4 >
    O sürümde sorun var , intel kullanıyorum ama anlık takılmalar ve performans düşüşü yaşadıgım için geri aldım
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    ryzen işlemciler yapısı gereiği intellere göre daha fazla voltajla çalışır ama
    değer çok fazla olamaz güvenli son limit 1.4 v verirsiniz artık gerisi silikon
    şansınıza ne kadar ghz de çalışırsa cpu
  • Yine ryzen yine 3.9 ghz kabusu inşallah ryzen 3 serisinde 4 ghz stabil yapabilecekler bu işlemcileri yazık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Bu mesaj silindi.
    Tg4 macun sürdüm bugün montajda hic bir sıkintı yok şuan evde degilim eve gidince 4.2 deniycem ama sıcaklık gercekten can sıkıcı. Parcalari inventusdan aldim iade ile ugrasmak istemiyorum h110 sivi sogutmamla bile 65 dereceyi gormuyodu 4790k

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    Hocam kimse amdnn kötü olmasını istemez zaten bunun fanboylukla alakası yok amd ilerleye bilse güzel işler başara bilse keşkede bizlerde ucuza ürün alsak ama ne yazıkki yine beklenen olmadı artık ryzen 3 serisine kaldı olaylar

Herkes kendi açısından bakıyor olaya bende diyorum ki amdde güzel işler yapsın kendi açımdan inteli biraz daha ucuza alırım . Sonuçta intel kısmında okdr açıklar, çakallıklar , her yeni işlemcide yeni soket olmasına rağmen satışlar hala amdye göre fazla ve herkeste almaya devam ediyor . Bu açıdan bakmak lazım birazda demekki daha yapması gerekenler var amdnin sene 2018 olmuş işlemci hala 3.9 ghzde , 4ghz gören drop yiyor ve yine 3,9 ghz kullanıyor demekki ters giden şeyler var ama inanıyorum amd beklenini 2019 senesinde vericek eski günler yakın gibi duruyor amd cephesinde yoksa böyle giderse gg wp yolun sonu

Yukarıda birkaç tane AMD fanboyu olduğu tescilli üye haricinde bu kadar öven yok zaten. Onları kaale almıyorum, zaten bloklular. Konunuzu bunun için işgal etmeyeceğim. thenotoriousmma gayet düzgün şekilde açıklamış. AMD'nin kötü olmasını, ezilip büzülmesini kimse istemiyor ama yüksek frekanslara gelince AMD cidden daha bayağı geliştirme yapmak zorunda. Çok merak eden özelden soruyor zaten. Ryzen'ların 4GHz üzerinde ısındıkları ve fazla voltaj istedikleri de biliniyor. Aşağıdaki linklerde ve diğer neredeyse tüm kaynaklarda da benzer sonuçların olduğunu görebilirsiniz ki zaten deneyimlemişsiniz. 4.1GHz 1.35V'ta 75-80 derece diyorsunuz iyi bir sıvı soğutma ile.
    https://www.gamersnexus.net/guides/3290-exponential-ryzen-voltage-frequency-curve
    https://www.gamersnexus.net/guides/3251-raven-ridge-soc-voltage-guidelines-how-to-kill-cpu-with-safe-voltage

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E2A3DE6D -- 5 Mayıs 2018; 22:25:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Anti Fanboy

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Daha nerede, ne düzeyde olduğumu, nerede çalıştığımı, ne iş yaptığımı bilmeden atıp tutuyor ama TI'da çalışmışmış. Biz de yedik. Uydurma bir linkedin hesabı gelecek gibime geliyor O bile gelmez. Belki kopya çekip ben bu işte çalışıyorum, teknik destek isteyen versin parasını söyleyeyim der belki... Forum la burası, bilgini paylaşmayacaksan artislenmeyeceksin. Paylaşılmayan bilginin değeri yok burada. Ben de dh'de 1 saat içerisinde yarım saat arayla 2 haber yayına girecek diye biliyorum ama bunu yazıp artislik yapmıyorum bazıları gibi. İsteyen versin parasını haberler hakkında bilgi veririm demiyorum. Haberler hakkında bilgi vereceksem veririm, vermeyeceksem bahsedip burada artislik yapmam.

Heyecan yapmayın, DH'de pazar günü 8-8:30-9'da haber çıktığını uzun süredir takip ettiğim için biliyorum. Vahiy gelmiyor, kaynağım da oturduğum yer değil, tecrübelerim.

Madem mühendis arkadaş, "AMD predicts that most customers should see somewhere between 3.9 and 4.1 GHz across all cores, and suggests you stick with a 1.35V ceiling if you want your chip to last. Although core voltages in excess of 1.45V are considered sustainable, they'll have a more pronounced effect on longevity." bu açıklamayı da okumuştur, hatta intel'in dökümantasyonlarda 1.3V için tavan voltaj yazdığını, 1.4V'un 32nm Sandy Bridge için bile önerilmediğini biliyordur diyeceğim de nerede o araştırma, okuma işi? Yook. Ancak boş laf.

Kitguru açıklaması:

"Default voltage for manual tuning should start at around 1.3625V, according to AMD. Users should be fine pushing to 1.40V with a decent CPU cooler and up to 1.45V with a high-end dual-tower heatsink or dual-fan AIO radiator. At 1.45V, however, AMD suggests that processor longevity could be affected according to their models."

Başka bir kaynakta:
    "Amd recommends using 1.35V as the limit for everyday/24 hours use..."

1.45V degrade hızını parabolik olarak etkilediği için AMD, 1.45V ve üzerinin kullanılmamasını tavsiye ediyor. 1.4V manuel ayarlandığında LLC de açıksa voltaj 1.42V'a hatta yukarısına çıkabilir. Bu da işlemci ömründen yiyecek derecede yüksektir. Uzun ömürlü, performans kaybı olmadan kullanımı uygun olarak gösterilen en üst değer 1.35V ama paşamız 1.45V sorun olmaz diyor. Millet 1 sene sonra degrade olan işlemcileri için bazı AMD fanlarına yazdığında nasıl kaçtıklarını gördük. 1.45V çok güvenli yeaa, aç LLC'yi stabil işte yaaaa.... 1 sene sonra işlemci degrade olmuş, daha fazla voltaj verilmesine rağmen aynı frekansta duramayınca şikayet eden kullanıcıları görünce nasıl kaçtıklarını da gördük. AMD OC modda 1.365V veriyor. Ama tabi onu da bilmez bunlar. Ancak boşa sıksınlar... Ama TI'da çalışmış elektrik-elektronik mühendisi bunu bilmiyor he mi? Biz de yedik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E2A3DE6D -- 6 Mayıs 2018; 19:54:32 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.