Şimdi Ara

Ryzen 5 2600x tutarsızlık ?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
6.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fake hesapmıyım sence

istediğin admini çağır,eğer arkadaşın fake hesabıysam istediğini de ama eğer değilsem kendini sınırsız çizdireceksin tamam mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu ne hale gelmiş. Birisi birşey soylediği zaman bu baskasi icin yanliş gelebilir başkasi icinde dogru gelebilir fikirlere saygı duyalım hemen öfke gösterisi yapmayalim 34 yasindayim kimseye nasihat etmiyorum yanliş anlamayin.

Konuya gelicek olursak islemci overclok kaldirmiyor herseyi denedim islemci 4.2 sabit calisiyor fakar sicaklik cok firliyor ve kitleniyor. Normale cektim bf1 de islemci kullanimim yuzde 30 50 arasi sicaklik en yuksek 64 derece. Fps drop olayini youtubeden bir video izleyerek çozdüm. Sizde denerseniz yorum yazabilirsiniz buraya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://m.youtube.com/watch?v=hMvCbtbi_dQ

Video bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0E2A3DE6D

Yukarıda birkaç tane AMD fanboyu olduğu tescilli üye haricinde bu kadar öven yok zaten. Onları kaale almıyorum, zaten bloklular. Konunuzu bunun için işgal etmeyeceğim. thenotoriousmma gayet düzgün şekilde açıklamış. AMD'nin kötü olmasını, ezilip büzülmesini kimse istemiyor ama yüksek frekanslara gelince AMD cidden daha bayağı geliştirme yapmak zorunda. Çok merak eden özelden soruyor zaten. Ryzen'ların 4GHz üzerinde ısındıkları ve fazla voltaj istedikleri de biliniyor. Aşağıdaki linklerde ve diğer neredeyse tüm kaynaklarda da benzer sonuçların olduğunu görebilirsiniz ki zaten deneyimlemişsiniz. 4.1GHz 1.35V'ta 75-80 derece diyorsunuz iyi bir sıvı soğutma ile.
    https://www.gamersnexus.net/guides/3290-exponential-ryzen-voltage-frequency-curve
    https://www.gamersnexus.net/guides/3251-raven-ridge-soc-voltage-guidelines-how-to-kill-cpu-with-safe-voltage
    Evet burda arastirmalarinda hakli oldugun gorülüyor. Hani hizi 4.6 5ghz de yapmadim 4.2 de bile sicakliklar 70 80 uzeri cikiyor ve kitleniyor. Ama kendi haline birakirsam kendisi bf1 icin soyliorum en yuksek 4.025 goruyor daha 4.2 yi göremedim ama islemci kullanimi ve sicaklik harika oluuyor

• hknups kullanıcısına yanıt
    Zaten stok ayarlarda çalıştığında optimum güç-sıcaklık-verim verecek şekilde tasarlanıyor işlemciler. İsteyen verimlilik, sıcaklık umursamaz ve kontrol altında tutabilirse oc yapabilir diyorlar zaten.

Yukarıdaki mesajlara ithafen:

Adminlerin taktığı yok, tartışmayı kavgaya çeviriyorsunuz. Tartışmayı kavga etmek sanıyorsunuz, bağırıp çağırarak olmaz bu işler. Teknik verilerle, testlerle doğrusu yanlışı, ötesi berisi tartışılır sakin şekilde. Kavga eder gibi olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amma uzattınız ha!

Al buradan: https://support.amd.com/en-us/download AMD Chipset Driver'ini indir. Kurduktan sonra PC'ye reset at ve açılınca denetim masası güç seçeneklerinden Ryzen Balanced Power Plan'a al.
  • İntelciler amd yı kotulemıs her zamankı gıbı bırseyden anlamamıslar

Hocam bıosa gır cool&quiet kapat, c1e state kapat mısgıbı kullan
  • BalistikBomba B kullanıcısına yanıt
    Tamam abi kızma sen :) dedigini yapicam aksam eve gidince

• quote:

Orijinalden alıntı: WARTIME

İntelciler amd yı kotulemıs her zamankı gıbı bırseyden anlamamıslar

Hocam bıosa gır cool&quiet kapat, c1e state kapat mısgıbı kullan
    Söylediklerini yapicam aksam eve geçince tesekkurler

• deniz1122 D kullanıcısına yanıt
    Hocam maksat insanlara yardım etmek. Biz yine de Adminlerle inatlaşalım. Bir daha silerlerse bir daha yazarız.

Burada kendini bilgili olarak tanıtan Biglisayar mühendisliği 2.sınıf öğrencisi BimBitmiş rumuzlu arkadaş ve bilimum Intel sevdalısı arkadaşın söylemleri tamamen insanları üründen soğutmaya yönelik. Gerçekten bu kişilerin maksatlı bir çaba içerisinde oldukları artık iyiden iyiye belli olmaya başladı. Bu bağlamda bu kişilerin söylemlerine itibar etmeyin.(Yukarıda yazmış olan Notoriousmma rumuzlu arkadaşı kast ettiğim anlaşılmasın sakın. Örneğin onun iyi niyetinden %10000...000 eminim. Lakin Johnnysinsin teyze kızı, jedi39, donanımcı123, Zafer.Korkmaz, Bimbitmiş, gece koklayıcısı, naytsnifır, gündüz koklayıcısı gibi toplamda maksimum 3 kişinin 6-7 hesabı dezenformasyon yapıyor ve maksatları çok belli).

Voltaj limitlerine gelince. 1800X'in %100 yük altında stok voltajı 1,36V gibi bir şey. Bu bağlamda 1,3V'den fazla voltaj zararlı demek 8700K'de 1V'yi geçmeyin demek gibi bir şey. 1,36V zaten stok olarak veriliyor. Yine AMD yetkilileri OC yaparken 1,43V'yi geçmemeye bakın demiş. 1,5V ile işlemcisini 6 ayda degrade eden insan gördüm ama 1,4V ile 1 yıldır kullanıyor insanlar ve en ufak bir degradasyon göstergesi yok. Bol keseden sallamayın lütfen. Soğutucunuz iyiyse, ve işlemcinizin ömründen yemeden maksimum OC'ye ulaşmak istiyorsanız 1,4V ve Load Line Calibration Level 3 verin. Bu ayarlar altında maksimum kaç Ghz'ye ulaşıyorsanız o sizin maksimum OC'nizdir. 2.nesil Ryzen'ler için silikon kalitesine göre bahsettiğim ayarla muhtemelen 4,15 ile 4,25 Ghz arası bir hıza oturacaksınız. 4,1 Ghz en kalitesiz çipler bile rahatlıkla 1,35V ile falan çıkartıyor. İşlemcinin ömründen kaybetmekten kastımızı da öyle ciddi bir şey sanmayın. İşlemciler zaten bozulmayan parçalar. Stok olarak 10 yılda degrade olacaksa 1,4V OC ile 8 yılda degrade olur. Kaldı ki oyun falan oynayan adamda o etkiyi dahi görmezsiniz çünkü çekirdekler ciddi yük altında değil. Bütün gün render alan bir insanın OC yapıyorken soğutucusu ne kadar iyi olursa olsun 1,3V geçmesin derim. Bunun sebebi 24 saat %100 yükte çalışan bir cihazın öncelikle serin tutulması gerekliliğidir. Bazı aklı evveller 8700K alıp 5 Ghz'de render alın diyor. Çok gülüyorum. 8700K'de de özellikle delid yapmayacaksanız ve render gibi %100 yükle gün boyunca işlemciyi yoracaksanız 1,1V'yi geçmemek lazım. Ryzenlerin çok ısındığını söylemiş yine bazı arkadaşlar. 1,4V ile 6/12 konfigürasyonundaki Ryzen 1700'üm Corsair H75 ile stress testte 80 dereceleri ancak görüyor. Kraken x62'nin H75'ten minimum 10 derece daha serin çalışacağı göz önünde bulundurulursa 1,4V ile Ryzen 2600 stress test altında ancak 70 dereceyi görmeli. Arkadaşın fan profili düşük ayarda olabilir, ya da soğutucunun pompasında sıkıntı vardır.

• Anti Fanboy A kullanıcısına yanıt
    Hahhahaha. Hocam kimsenin kimseyle saf tutmaya ihtiyacı yok. Sanki sana "Gel benim yanıma katıl evreni birlikte yönetelim" demiş bir Palpatine muamelesi yapma bana lütfen.

Saydıklarının arasında gerçekten fanlık yaptığını düşündüğüm 2 kişi var imothep the grudge(yanlış hatırlamıyorsam böyleydi) ve MogolKhan zannediyorum. O arkadaşlar biraz duygusal bir şekilde Intel'e sövüyor.

Boşnak Ağa isimli arkadaşın söylediklerinde bir mantıksızlık görmedim zaten kendisi Intel kullanıcısı bildiğim kadarıyla.

Johann Elmander hocamız var onu da üstat olarak değerlendirebilirim şahsen. O da bu devirde Intel almanın anlamlı olmadığını savunuyor. Levigerman hocamız var, o da doğru gördüğü için insanlara Ryzen öneriyor.

Tacos Dorados'un da fan falan olduğunu düşünmüyorum. Yanlış değerlendirme bu da bana kalırsa. Texas Instrunments'te 3 yıl bir proje üzerine çalıştım diyor. Amerikan şirketlerini fazla büyütmeyin. ABD'de gidip ortalama bir State(Eyalet) University'nin ilgili bölümünde Master yaptıktan sonra GPA değerleriniz yüksekse birçok Silikon Vadisi şirketinde kariyer yapabiliyorsunuz. Benim silikon vadisinde çalışan 3 arkadaşım var. 2'si San Diego State University mezunu biri Ohio State University'de master yaptı. İkisi Bilgisayar Mühendisliği alanında eğitim gördü biri de elektrik-elektronik mühendisliği. Elektrik-elektronik mezunu olan CISCO'da çalışıyor, bilgisayar mühendislerinin de biri Oracle'de diğeri Intuit'de. İnsanların burada bir forum üyesine geçmişlerini ispatlamak adına maaş bordrolarını paylaşmalarını beklememenizi tavsiye ederim.

Selahattin Işık abimiz de yine forumun önde gelen üstadlarındandır o da şu sıralar Intel'e olumsuz bakıyor gözlemlediğim kadarıyla. Yine Setek abimizin de tavsiyesi oyun oynamak isteyenler için 2600X olmuştu...

Bu fakir kardeşiniz var(RTE mode on)...

Ben malum troll arkadaşları hariç tutarsak, turbo-powwer dışında Intel almayı mantıklı gören eski bir forum üyesi görmedim forumda bayağıdır. turbo-powwer'in de muhtemelen iyi araştırmadan birkaç dezenformasyonu görüp, AMD'nin eski sabıkalarından pay biçerek işlemcileri olumsuz değerlendirmiş olabileceği düşüncesindeyim. Bu yukarıda ismini verdiğim arkadaşların bozduğu ortam yüzünden içinden yazmak gelmeyen ama Ryzen almanın daha mantıklı olduğunu söyleyen de birçok eski arkadaş olduğunu biliyorum.

TomsHardware gibi Intel fanı site 2700X'in 8700K'den daha iyi bir tercih olduğunu belirtmiş. Uluslarası camiada Ryan Shrout'undan tut, Ian Cutress'ine kadar hepsi Ryzen daha mantıklı bir tercih demiş.

O sicakliklar offsetli. Bence inanmayin onlara. Ayrica bosu bosunada overclok yapmayin. Gecen gun bir baslikta ayni ortam sartlarinda ayni sogutucuyla

3.7 ghz 1800x 57 derece
    3.7ghz 2700x 77 derece
    Olarak gosteriliyordu.

Ofssetin artik ne kadar oldugunu siz dusunun. 77 derece olan bir islemcinin isi borusuna dokunamasin ayrica egzos fani cok sicak ufler. Bunlari siz kendiniz deniyimleyin. Ayni frekansta 20 derece yuksek calismasi gibi bir sacmalik olamaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güç ayarlarinda minimum islemci kullanımını yüzde 100 yaparsan dususler olmaz.

• arkadaşlar anakartı default ayarlara çektim sıcaklık 54 dereceyi gecmıyor cpu kullanımı 30 60 arası oynuyor. ama anlık ekran kartı kullanımı düşüşleri oluyor. işlemcinin darboğaz yapması imkansız çünkü işlemci kullanımı 70 i bile görmuyor. w10 1803 sürümü kurulu gtx 1070 son sürücü kurulu bir tavsiyeniz varmıdır ?
    Hangi oyunda oluyor bu dususler?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu fanboyluk meselelerini anlamıyorum arkadaş,neden ki ?...Bütçene kim daha fazlasını vaad ediyor ise oraya yönel markanın ne önemi var!
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknups

arkadaşlar anakartı default ayarlara çektim sıcaklık 54 dereceyi gecmıyor cpu kullanımı 30 60 arası oynuyor. ama anlık ekran kartı kullanımı düşüşleri oluyor. işlemcinin darboğaz yapması imkansız çünkü işlemci kullanımı 70 i bile görmuyor. w10 1803 sürümü kurulu gtx 1070 son sürücü kurulu bir tavsiyeniz varmıdır ?
    Ayrıntılı olarak işlemci kullanımına baktınız mı? Belki de tek çekirdek %95-100 arasıdır.

Hangi oyun bu arada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: N3v3N

Ayrıntılı olarak işlemci kullanımına baktınız mı? Belki de tek çekirdek %95-100 arasıdır.

Hangi oyun bu arada?

Alıntıları Göster
    Battlefield 1

• işlemci sürekli tam hızda çalışmaz ki... inteldede aynı hikaye var sana ne işlemci kaç ghzde çalışıyor sen oyun mu oynuyorsun cpu-z mi izliyorsun?
  • Oyundan aldığın keyfi baltalayan birşey oldumu? Yırtılma, donma, aşırı ısınma olmdıysa devam edeceksiniz. Amaç oyundan keyif almak, Fps değerleri, işlemci kullanımı vs hikaye bence..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.