Şimdi Ara

Sadece DonanımHaber'de! HP/Foxconn'un yeni fabrikasını gezdik, Foxconn başkan yardımcısı ve HP Türkiye genel müdürüyle konuştuk (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
12.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben tivibuyu çatır çatır seyrediyorum bağlantıda sıkıntı yok ama programın arayüzü çok kullanışsız.
  • Fabrika Türkiye'ye kurulmamışki, serbest bölgeye kurulmuş. Kaç kişi çalışıyordurki bu fabrikada, ki kaldıki çorluda zaten işsizlik problemi yok aksine işçi bulunmuyor o kadar çok fabrika varki.

Serbest bölgelerdeki:

Firmalar, Kurumlar Vergisi ve Gelirler Vergisinden %100 muaftırlar.
    Bölgeye giren mallar için Gümrük Vergisi, KDV, KKDF ödenmez.
    Üretiminin %85 ve fazlasını ihraç eden firmalar personel maaşları üzerinden muhtasardan %100 muaftırlar.
    Elde edilen kârlar hiçbir izne gerek olmadan yurtiçine veya yurtdışına transfer edilebilir.
    Türkiye’den Serbest Bölgeye yapılan satışlar ihracat sayıldığından firmalar, Türkiye’den ihraç fiyatına KDV’siz mal satın alabilirler.
    Her türlü altyapı hizmetleri (Elektrik, Su, Doğalgaz, Haberleşme) KDV’siz olarak firmalara sunulur.
    İkinci el makinelerin Serbest Bölgelere girişlerinde yaş sınırı yoktur.
    Serbest Bölgelerde alım-satım, stok değerleme ve muhasebeleştirme konvertibl dövizlerle yapıldığı için kullanıcılar enflasyondan olumsuz etkilenmezler.
    Mahrecine iade işlemi çok kolay olup sadece fatura kesilerek gerçekleştirilebilir.
    Gümrüksüz ve süre kısıtlaması olmadan stoklama yapılabilir.

Şimdi Türkiye Cumhuriyetine zerre kadar vergi ödemiyor, Türkiye'de mi kurulmuş oldu bu fabrika. Bende ilk duyduğumda sevinmiştim ülkeme yatırım yapılıyor diye. Para'da Türkiye'de kalmıyor? Yani edilen kar %99 Türkiye'ye tekrar yatırım olarakta dönmeyecek demektir bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuarkServerSystems -- 1 Mart 2011; 1:32:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AbsoluteZero

Fabrika Türkiye'ye kurulmamışki, serbest bölgeye kurulmuş. Kaç kişi çalışıyordurki bu fabrikada, ki kaldıki çorluda zaten işsizlik problemi yok aksine işçi bulunmuyor o kadar çok fabrika varki.

Serbest bölgelerdeki:

Üretiminin %85 ve fazlasını ihraç eden firmalar personel maaşları üzerinden muhtasardan %100 muaftırlar.
    Elde edilen kârlar hiçbir izne gerek olmadan yurtiçine veya yurtdışına transfer edilebilir.
    Türkiye�den Serbest Bölgeye yapılan satışlar ihracat sayıldığından firmalar, Türkiye�den ihraç fiyatına KDV�siz mal satın alabilirler.
    Her türlü altyapı hizmetleri (Elektrik, Su, Doğalgaz, Haberleşme) KDV�siz olarak firmalara sunulur.
    Serbest Bölgelerde alım-satım, stok değerleme ve muhasebeleştirme konvertibl dövizlerle yapıldığı için kullanıcılar enflasyondan olumsuz etkilenmezler.
    Mahrecine iade işlemi çok kolay olup sadece fatura kesilerek gerçekleştirilebilir.

Şimdi Türkiye Cumhuriyetine zerre kadar vergi ödemiyor, Türkiye'de mi kurulmuş oldu bu fabrika. Bende ilk duyduğumda sevinmiştim ülkeme yatırım yapılıyor diye. Para'da Türkiye'de kalmıyor? Yani edilen kar %99 Türkiye'ye tekrar yatırım olarakta dönmeyecek demektir bu.

+10
  • quote:

Fabrika Türkiye'ye kurulmamışki, serbest bölgeye kurulmuş. Kaç kişi çalışıyordurki bu fabrikada, ki kaldıki çorluda zaten işsizlik problemi yok aksine işçi bulunmuyor o kadar çok fabrika varki.

Serbest bölgelerdeki:

Türkiye�den Serbest Bölgeye yapılan satışlar ihracat sayıldığından firmalar, Türkiye�den ihraç fiyatına KDV�siz mal satın alabilirler.
    Her türlü altyapı hizmetleri (Elektrik, Su, Doğalgaz, Haberleşme) KDV�siz olarak firmalara sunulur.

hocam dedikleriniz doğru ama o kasaları dünyanın çeşitli bölgesindeki insanlar alıyor orda made in turkey yazması bir bir reklamdır tanıtımdır belki gün gelir diğer dev firmalarda burda fabrika açar 1000kişi istihdam diyor bu daha çok aile demekdir... daha fazla insan demekdir yani bunların olması faydadır... ama kimse yani bir intel samsung nvidia asus gelip diyarbakıra şırnağa fabrika kurmaz hayel görmeyelim otomotiv nasıl kocaeli bursa marmara bölgesinde ise bu bölgelerede teknoloji firmalarının gelmesi bile faydadır kalifiye eleman yetişcek vs vs +ları var bayağı aslında
    üretim üssü olursak ülke gelişimini milli hasılaya fayda olarak döner bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

hocam dedikleriniz doğru ama o kasaları dünyanın çeşitli bölgesindeki insanlar alıyor orda made in turkey yazması bir bir reklamdır tanıtımdır belki gün gelir diğer dev firmalarda burda fabrika açar 1000kişi istihdam diyor bu daha çok aile demekdir... daha fazla insan demekdir yani bunların olması faydadır... ama kimse yani bir intel samsung nvidia asus gelip diyarbakıra şırnağa fabrika kurmaz hayel görmeyelim otomotiv nasıl kocaeli bursa marmara bölgesinde ise bu bölgelerede teknoloji firmalarının gelmesi bile faydadır kalifiye eleman yetişcek vs vs +ları var bayağı aslında
    üretim üssü olursak ülke gelişimini milli hasılaya fayda olarak döner bu

Üstad made in turkey olayına ben tam tersi bakıyorum. Ürün teknolojik bir ürün fakat kendi kategorisinde de tam tersi bir duruma sahip. Oem bir kasa, çok basit parçalar. Yani teknolojinin en dibi bir üretim. Arkasında made in turkey yazması reklam değil aksine tam tersi bir etkiye sahip olacaktır. Düşünki avrupada bir mağazaya giriyor bir müşteri, bir tarafta cafcaflı üst model hp desktop ve laptopları, bir tarafta bu düşük konfigurasyon, 20$'lık kasaya sahip makina. Bakacak bu Türkiye'de yapılmış, akla yerleşecek fikir ne olacak? Türkiye bir malezya, bir endonezya, bir tayland, çinin ilk zamanlardaki antipatik durumu. Teknolojide en alt düzey üretim yapılırsa fason üretim yapan az gelişmiş ülke sıfatı yersin.

Bir intel nerelerde üretim yapıyor? Yukarda saydığım ülkelerde yapmıyormu? Buralarda neden yapıyor? İş gücü ucuz diyemi? E memleketimde okumuş okumamış ne işsizler var. Kalifiye işçi kesimini zaten yurtdışından transfer ediyor fabrikalarına. Versin Türkiye enerjiyi bedavaya, versin araziyi bedavaya, sıfır vergi ödetsin, işçilerinin SSK'larını bile karşılasın, yeterki burda toprağımda üretim yapsın. Zaten kaçak elektrik kullananlardan, vergiden kaçıranlardan, göç edip kamu arazilerine hop diye konanlardan zarar görmüyormuyuz? Sizi bilmem fakat ben her ay razıyım her ay yukarda saydığım zararlara senin saydığın firmaların fabrikaların açılması için katlanmaktan. Hiç bir işe yaramasa mühendislikten mezun olupta fikir üretmeden aval aval etrafta dolaşıp iş arayıp en sonunda bir bankaya girip 2 senede bir terfisini bekleyen arkadaşlarımızın vizyona gelişir. Bu ülkede işlemci üretiliyor, bu ülkede ekran kartı üretiliyor, bende bir fikir üretiyim bir proje çıkartayım sonuçta burda projeler dinlenir belki derler.
  • aslinda yorumlari okuyunca gercekten uzulmemek mumkun degil.

*Ayda -yanlis degil- ayda tum bolgeye en az 200.000 adet masaüstü bilgisayar uretecek bir tesisten bahsediyoruz. Bu adet Turkiye de su ana kadar satilan tum YILLIK toplam anakart adetini %20 si (kanal ve sistem entegratorleri dahil)
    *%100 Turk isci ve muhendisine KNOW-HOW saglayacak bir tesisten bahsediyoruz ki gelecek icin en onemli noktalardan biri.
    *Yarin rakip yada is ortagi yuzlerce firmanin gelisine ilk adim olmasi cok muhtemel bir tesisten bahsediyoruz.

oncelikle orada basina pilot bir uretim yapiliyor. onlarca konfigurasyon rusya, turki cumhuriyeti, balkanlar, kuzey afrika ve arap ulkelerinin ihtiyacina gore cok rahatlikla olusturulabilir zaten bu yuzden bu fabrika serbest bolge de..

Testler ve yuklemeler 100% her bilgisayar icin ayri ayri yapiliyor. Amerika uzerinden cesitli yazilim yuklemeleri yapiliyor.

dunyanin her tarafinda masaustu uretimi bu sekildedir. hicbir fabrikada hafiza, anakart, islemci, sabit disk felan bir tarafta uretilip montaj edilmez.

bazi arkadaslarin bahsettigi anlamda uretim ise bu tesisler cogalmadan burada yapilamaz.
  • atılım atılımdır. yarın öbürgünde gelir başka bir marka için fabrika kurarlar. herşeyin ilki en iyisinden olacak diye bir kural yok.

not : erdi arkadaşımız konuşurken ellerini farklı şekilde kullansa daha iyi olur bence. sürekli aynı hareketi görmek sıkıntı yaratıyor bir süre sonra.
  • klasik bir montaj fabrikası ama buda birşeydir. bu gün montaj yarın üretim.
  • fabrika bizim orda ve tanıdığım insanlar orada işe başladılar. ben de okulu bitirsem de işe girsem keşke orada ..
  • klasik bir montaj fabrikası ama buda birşeydir. bu gün montaj yarın üretim.
  • YAW ARKADAŞLAR NİYE BÖYLE YAPIYORSUNUZ.? NE GÜZEL ADAMLAR AÇMIŞLAR,BİRDEN BİRE ANAKARET ÜRETİMİ,EKRAN KARTI ÜRETİMİ DÜŞÜNMEYİN,YAVAŞ YAVAŞ OLACAK..BUGÜN,PARÇALAR DIŞARIDAN GELİR TOPLARIZ BÜYÜK Bİ FİRMA ADINDA MADE İN TÜRKİYE YAZARIZ SATARIZ,YARIN İŞALLAH KOMPLE ÜRETİRİZ.
  • Bayağı heycanlanmış arkadaş...:)

İlk etapta önemli olan çalışacak kişi sayısı...

İş hacmi açısından sevindirici...

Zamanla üstüne koyup üretimede gelinir inşallah...
  • quote:

Serbest bölgelerdeki:

Türkiye’den Serbest Bölgeye yapılan satışlar ihracat sayıldığından firmalar, Türkiye’den ihraç fiyatına KDV’siz mal satın alabilirler.
    Her türlü altyapı hizmetleri (Elektrik, Su, Doğalgaz, Haberleşme) KDV’siz olarak firmalara sunulur.

Ağzı Sağlık...
  • TTNet'e tepkinizi anlıyorum da, bu site onun sayesinde ayakta duruyor. Bunu da göz önünde tutmak lazım.
  • Sevgili donanımhaber yetkilileri yorumları silen editör arkadaşı şikayet ediyorum.Hakaret ve küfür olmadığı sürece yorumları silmeye hakkın yok editör kardeşim.Eğer ki varsa söyleyin yorum yazmayalım !
  • donanimhaber insanların yanlış algılarını düzeltmek adına iyi bir işe imza atmış, 2 ile 2yi toplamaktan aciz yurdum insanı gerçekten bilgisayar üretiliyor sanıyor bu tesislerde, özellikle casper "Türkiye'nin bilmem ... bilgisayar üreticisi" diye gazlıyor kendini millete.

Montaj neden demiyorsunuz? Türkiyeye bir montaj atölyesi daha açıldı, Türkiye'ye bir montaj gabrikası daha açıldı mesele bu.

Ram üretebiliyormusun?, Türk mühendislerine ve sermayesine bu fırsatı tanıyormusun? Hele hele anakart üretebiliyormusun, HAYIR.

Aselsan'ın cep telefonu üretimi bile bir çok insanı bir çok firmayı ülkeyi rahatsız etmişken sonra ortada cep telefonu üretmeyen adı sanı duyulmayan bir kurum çıkmadı mı?

Sonra insanımıza bu bilgisayar üreticisi Türkiye'ye geldi yaşasın bak ne çok gelişiyoruz yalanını gazlarsın işte böyle. Donanımhaber iyi iş çıkarmış gerçekten sevindim, fabrika fabrika diye devlet başkanının, bakanların yırtındığı şey alt tarafı ucuz iş gücünden yararlanacak bir büyük montaj atölyesi.

Ne diyor foxcon yetkilisi coğrafi konum; yani çin'den avrupa'ya geçen lojistik masrafları türkiye'deki konum itibariyle tolere edildi. Hem tr'ye hem eu'ya bunda nsonra türkiye üzerinden toplanan pcler dağıtılacak böylece foxcon ve hp zaman ve prestij kazanmış olacaklar.

Kimse kimseyi kandırmasın, sevsinler sizin bilgisayar üretim fabrikanızı :D
    Hele gelişiyoruz bak görüyorsun diyenler yokmu :D:D
  • quote:

Serbest bölgelerdeki:

Serbest bölgeler üretim yapan firmalar için bir nimet. Ancak 2004'da mevzuatta yapılan değişiklik ile alım satım yapan firmaların muafiyetleri kalktı ve binlerce firma işin bir esprisi kalmadığı için serbest bölgeleri terketti. Bu firmalardan birisi de bizim firmamızdı.
    Neyse bu konu farklı.

Serbest bölgelerde üretim yapan firmaların ülkeye katkısı olmadığı konusunda yanlışınız var.
    Serbest bölgeye mal giriş çıkışlarında serbest bölge giriş çıkış formları ile % 05 fon ödersiniz. (bu devlete gider, işletici firmaların verdiği alt yapı üst yapı hizmetleri karşılığı çeşitli kalemlerde aldığı paraların haddi hesabı yok, bunlar direkt ülke ekonomisine katkıdır)
    Elde edilen kârlar yurtiçine transfer edilirse aynen herhangi bir firma nasıl stopaj öder ise serbest bölge firmaları da veya ortakları da bu ödemeye tabidir.
    En önemlisi de ülkeye yapılan yatırımı teşvik eder. İşsizliği önlemede olumlu katkı sunar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chakra -- 2 Mart 2011; 10:31:51 >
  • meyd in törki derken ve kdv ödemezken hala daha HAYIRLI OLSUN DEMEKTELER...

2. Olarak - TURKEY çakma ismine karsı bir hareket mevcut, MADE IN TURKIYE büyük firmalarca kullanılmakta , eklemek istedim.

Bkz:

http://www.vatanbir.org/etkinlik/41/dimes-urunlerine-made-in-turk

bunun yanında birçok firma mevcur, Hakan Plastık vb.
  • Aman ne güzel haber....Bu fabrikanın Türkiyeye tek faydası çalıştırdığı işçiye vereceği maaş.Oda asgari ücretten 1 lira fazla olmaz. Adamlar 1 lira vergi vermeyecek...Bizde burda foxconn ve hp fabrika açmış türkiyeye diye gururlanalım....
  • video acilirken bile reklam
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.