Şimdi Ara

Sadece YGS -> Bilkent CTIS (2013) | Risk Bu Mudur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır forumu üyeliksiz takip ediyordum. Fakat bir karar vermem de yardımınıza ihtiyacım oldu. Ben de üye oldum.

Kendimi tanıtayım;
    Bir anadolu teknik lisesinde okuyorum. Ders çalışmakla bir problemim yok. Okumayı seviyorum. Sürekli yeni bir şeyler öğrenmeyi seviyorum. Bu konuda bir sıkıntım yok. Öğrenme şeklim ise konunun mantığını tam anlama şeklinde. Yani bir konunun mantığını tam anlamıyla anlarsam artık o konu hakkında sorunum olmaz. Yani orjinal sorularıda çözebilirim. Bu konuda kendime güveniyorum.

Neden bunları açıkladım? Çünkü forumu genel olarak incelediğimde "YGS şans işi", "Ygs çalışma lys çalış" vb. gibi söylemlere rastgeliyorum. Bana göre bunları diyenlerin büyük bir çoğunluğu sadece belli soru tipi görüp çözenler konunun derinine inmeyen kişiler. Ve bildikleri bir soru tipi gelmediğinde tökezliyorlar.

Hem ygs hemde lys çalışırsam ikisini birden yetiştiremeyeceğimi ve hızlıca yetiştirmek için konuları hızlıca atlayıp geçeceğimi düşünüyorum. Çünkü konuyu öğrenmek için çok zaman harcıyorum direk atlayıp geçmek felsefeme uymuyor. Ve ne yazıkki okul saatlerim sabah 8den akşam 5 e kadar. Yorgun geliyorum. Beynimi rahatlatmak için 1-2 saat uyuyorum. Gece çalışıyorum. Fazla bir zamanım kalmıyor yani. Ailemle de anlaşamadım düz liseye geçmek için. Bu yüzden sadece ygs'ye girmeyi düşünüyorum.

Tek sorun ettiğim şey;

CTIS tam burslu sadece 10 kişi alıyor. Ve ben sadece ctis için gireceğim ygsden sınava. Eğer bir terslik olur da o 10 kişi arasına giremezsem mezuna kalacağım. Bu bende büyük psikolojik sorun oluşturur.

Diğer sorun ettiğim kısım ise CTIS'in mantığının değişip de gidip mf4 den alması.

Şu aralar kafam çok karıştı. Siz ne diyorsunuz bu konuda o 10 kişi için riske girilir mi ve CTIS'in mf puanından alma gibi bir kararı olur mu ?

Bu arada meslek lisesiyim fakat bütün müfredatı görüyoruz. Yani matematik fizik biyoloji vs. 3 senedir gördük. Yabancı değilim yani fakat seneler geçtikce bende hiç tekrar etmediğimden konuları unuttum.

Bir de "la sen meslek liselisin dur bakim nereye öyle bilkentmiş hahahaha" diyecek arkadaşlar istediğini söylesinler.
    Ben bu yıl 2.döneme kadar hep sadece yazılıyı atlatmalıyım diyerek çalışmıştım. İlk dönemin sonunda hayatımda ilk defa zayıf aldım.
    Ve nedense çok gururuma dokundu. Ve sorunu farkettim. Düşük liseye giden adamların bilinç altına başarısızlık işlenmiş.
    Yani 2.döneme kadar dediğim tek şey ben zaten yüksek bi yer kazanamam, 2 yıllık okusam yeter idi. Sonra 2. dönem o kadar güzel çalıştım ki. Dersleri sevdim, çalıştım. Hayatımda ilk defa taktir aldım.
    Haa hala " olum ne deyon sen la biz fen lisesiyik, siz çözmekteyken soruları ezik ezik, biz olimpiyat soruları çözmekteydik " diyebilirsiniz. Ama ösym bizden olimpiyat sorusu çözmemizi beklemiyor. Neden böyle birşeyi anlatmak istedim? Çünkü kime bilkenti kazanacam desem herkes sen mi kazanacaksın diye dalga geçiyor. Kendi arkadaşlarım bile kendilerini gerizekalı gibi görüyor. Hiç yüksek hedefi olan yok.

Her neyse bu arada dershaneye gitmeyi düşünmüyorum. Çünkü fazla kişi ile birşeyi öğrenmeyi sevmiyorum. Videolu anlatımlardan çalışmak gibisi yok. 200 gb'a yakın hatta sanırım daha fazla videolu anlatım + kitap + sorubankası vs. arşivim var. İnterneti baya bir sömürdüm. Yani kaynak sıkıntımda yok. Normal kitaplarımda var baya. Simetri vs. Arkadaşlarımdan topladığım ve kendi satın aldığım.

Herneyse sizce 10 kişi için 1 yıl üzerine riske girilir mi ? Ve ctisin mf puanından alma gibi bir tercihi olur mu ?

• ama biz okumayi sevmiyoruz

özet geç ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Constantius

ama biz okumayi sevmiyoruz

özet geç ...
    Okumayı sevenlerin cevabına ihtiyacım var hocam sen cevap vermesende olur.
  • alternatifler oluştur sadece bilkent ctis diye girersen üzerinde çok büyük yük biner zaten sınav anında strese girdin mi kaybettin demektir
  • 2010da 40k 2011 30k 2013te 20k olur zaten eskiden bin civarı giriyormus. Risklik bir durum yok bence iyi calisirsan. Senin sorunun kendini beğenmiş olman bu kötü bir şey ya herkes ygsyi abartıyor diyorsun ama sınavdan cikinca anlarsın insanların demek istediklerini ki bu sende daha pahalıya patlar tek sınav olduğu icin. Neyse psikolojin sağlamsa güzelce çalısırsan kazanırsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xzibidix

alternatifler oluştur sadece bilkent ctis diye girersen üzerinde çok büyük yük biner zaten sınav anında strese girdin mi kaybettin demektir

Haklısınız hocam fakat mühendislik harici ctis tarzı diğer bölümler (bim vs.) bachelor of science diploması vermiyor sanırım. Aslında o diploma veriyorsa o bölümleride düşünebilirim. İnceleyeyim bir yeniden.

quote:

Orijinalden alıntı: dragonlance_raistlin

2010da 40k 2011 30k 2013te 20k olur zaten eskiden bin civarı giriyormus. Risklik bir durum yok bence iyi calisirsan. Senin sorunun kendini beğenmiş olman bu kötü bir şey ya herkes ygsyi abartıyor diyorsun ama sınavdan cikinca anlarsın insanların demek istediklerini ki bu sende daha pahalıya patlar tek sınav olduğu icin. Neyse psikolojin sağlamsa güzelce çalısırsan kazanırsın

Sağolun hocam yorumunuz için. Aslında kendini beğenmişlik değil. Benim diğer kişilerin ygsyi abartıyor dememden kasıt ygs-lys maratonunda ygsnin "öcü", lysnin ise "cici" olarak görülmesi. Bence ikisi de çalışan ve zamanı olan için kolay. Tabi sınav anı stresi,heyecanını dahil etmediğimiz sürece.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    ALLAH yardımcın olsun kardeş azmine saygı duyuyorum İNŞALLAH başarırsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kazanmak12

ALLAH yardımcın olsun kardeş azmine saygı duyuyorum İNŞALLAH başarırsın.

Alıntıları Göster
    ygs gerçekten şans işi şanslıysan ve çalıştıysan olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patria o Muerte

ygs gerçekten şans işi şanslıysan ve çalıştıysan olur.

Alıntıları Göster
    Neden olmasın? İkinci dönem bir şeyler başardım diyorsun, YGS'de neden yapamayasın? AÖL öğrencisiyim ama tam 3 yıl yattım son yıl ince bir özen göstermeden çalıştım sınava. İnan kendimden beklemezdim gelen sıralamayı ama oldu. Dikkatli ve düzenli çalışır son zamanlarda bol bol deneme çözer tekrar yaparsan ve en önemlisi sınav anında sakinliğini korursan başarı elinde olabilir. Ama bence de alternatifler oluşturman senin için daha iyi olur, stresin hafifler. Ha bir de dersaneye gidilmeli bence. Sana katkısı mutlaka olur en azından sorularını çözdürebilirsin, deneme sınavlarında durumunu daha iyi irdelersin ve grup çalışmaları vs olur, koç öğretmenlik sistemi varsa daha mantıklı bir çalışma yürütürsün, gitmeni tavsiye ederim. Son olarak, o seni desteklemeyenlerle muhabbeti kes otur onlara inat çalış, ha belki olumsuz bir sonuç alırsın ama en azından onların sözlerine yenik düşmeyerek ikinci yıl daha bilinçli olarak başlarsın işe. Bir ticaret meslek lisesi mezunu yakınım ilk yılında Boğaziçi Yönetim Bilişim kazandı ondan biliyorum, kısacası dene, elinden gelenin hepsini yap, sonra hayıflanma. Başarılar dilerim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurluknehri -- 15 Temmuz 2012; 0:32:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurluknehri

Neden olmasın? İkinci dönem bir şeyler başardım diyorsun, YGS'de neden yapamayasın? AÖL öğrencisiyim ama tam 3 yıl yattım son yıl ince bir özen göstermeden çalıştım sınava. İnan kendimden beklemezdim gelen sıralamayı ama oldu. Dikkatli ve düzenli çalışır son zamanlarda bol bol deneme çözer tekrar yaparsan ve en önemlisi sınav anında sakinliğini korursan başarı elinde olabilir. Ama bence de alternatifler oluşturman senin için daha iyi olur, stresin hafifler. Ha bir de dersaneye gidilmeli bence. Sana katkısı mutlaka olur en azından sorularını çözdürebilirsin, deneme sınavlarında durumunu daha iyi irdelersin ve grup çalışmaları vs olur, koç öğretmenlik sistemi varsa daha mantıklı bir çalışma yürütürsün, gitmeni tavsiye ederim. Son olarak, o seni desteklemeyenlerle muhabbeti kes otur onlara inat çalış, ha belki olumsuz bir sonuç alırsın ama en azından onların sözlerine yenik düşmeyerek ikinci yıl daha bilinçli olarak başlarsın işe. Bir ticaret meslek lisesi mezunu yakınım ilk yılında Boğaziçi Yönetim Bilişim kazandı ondan biliyorum, kısacası dene, elinden gelenin hepsini yap, sonra hayıflanma. Başarılar dilerim :)

Alıntıları Göster
    dostum bende anadolu teknik lisesi mezunuyum ve bu yıl bilkent ctis yazacağım.sana şunu söyleyeyim kesinlikle kendine haksızlık etme.benim önümde oturan bir arkadaşım varıd.ilkokuldan beri tanışırız.oks'de batırdığımız için atl'ye geldik.çocuk öyle bir çalışmaya başladı ki ilk senesinde türkiye 48.si oldu.yani sadece kendine güven ve çalış.!

• Sen kekolara aldirma calismana bak,azim isidir bu.Kulaklarini kapat ve yoluna devam et

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cago135

Sen kekolara aldirma calismana bak,azim isidir bu.Kulaklarini kapat ve yoluna devam et
    Mesajı sonuna kadar okudum, bu mesaj okumaya üşenme muhabbetini hiç anlamıyorum. Vaktiniz o kadar değerliyse bilgisayar başında geçirmeyin..

Hocam bana kalırsa sırf CTIS için YGS kastırma kendini, ben de düz lisedeyim. Bilkent CTIS'i ben de istiyorum fakat, son tercihim olarak.. Bilgisayar Müh. bölümlerini neden hedeflemiyorsun, YGS-LYS bir arada götürürsen halledersin merak etme.. Daha önümüzde zaman var ama, şu an yaptığımız çalışmalar sene içinde bizi farklı kılacak bunu unutma..

Kısacası sırf CTIS'i planlarsan ve olmazsa, çok kötü olur hocam senin adına.. Hayatta başarılar..

• Çok sağolun arkadaşlar yorumlar için.

Aslında sadece ctis istemiyorum ama şöyle düşünüyorum. Hem ygs hem lys çalışırsam daha az zaman kalıcak derslere ve bi konuyu mesela x kadar çalışabileceğim. Ama sadece ygs girsem çoğu konuya 2x kadar vakit ayıracağım. Böylece konuyu daha iyi kavramış olacağım her neyse.

Böyle düşünüyordum fakat dün değişik bir karar verdim. Sizce uygulanabilirliği nasıl ?

Bu seneki arkadaşların en çok yakındığı nokta çoğu zamanını ygs ye ayırıp, lys yi sonraya bırakmaları. Eğer lysyede gireceksem lysyi sonraya bırakmamam gerekiyor. Ama bu sefer de ygs kalıyor. Çok karışıyor işler. Ben de şöyle düşündüm. Ygsye kadar sadece mat2 çalışayım lys adına. Ygsden sonraya ise sadece fen kalsın. Eğer ygsnin yine martın sonu - nisanın başı gibi düşünürsek sizce ygsden sonra lys fizik - biyoloji - kimya yetiştirilir mi ?

Ve sormak istediğim bir konu daha cahilliğimi mazur görün; örneğin fizikteki bazı konular hem ygsde hem lysde var. Şimdi bunların farkı ne? Direk aynı mı yoksa mesela ygsde daha az zor, lysde daha zormu soruyorlar. Yani kısacası ben direk lys kitabından mı çalışayım o konulara sormak istediğim aslında bu

quote:

Orijinalden alıntı: emirilhan

Mesajı sonuna kadar okudum, bu mesaj okumaya üşenme muhabbetini hiç anlamıyorum. Vaktiniz o kadar değerliyse bilgisayar başında geçirmeyin..

Hocam bana kalırsa sırf CTIS için YGS kastırma kendini, ben de düz lisedeyim. Bilkent CTIS'i ben de istiyorum fakat, son tercihim olarak.. Bilgisayar Müh. bölümlerini neden hedeflemiyorsun, YGS-LYS bir arada götürürsen halledersin merak etme.. Daha önümüzde zaman var ama, şu an yaptığımız çalışmalar sene içinde bizi farklı kılacak bunu unutma..

Kısacası sırf CTIS'i planlarsan ve olmazsa, çok kötü olur hocam senin adına.. Hayatta başarılar..

Hocam mühendislik aslında istemiyorum. Devlette veya askeri (aselsan vs) yerlerde çalışmak istemiyorum. Özel sektörde çoğu yer ise zaten bilgine, projelerine bakıyor. Çalışacağım sektörde ise zaten başlı başına katıldığın projelerle ilgileniyor. Yani kısacası okul bana fazla yüklenmesin istiyorum. Kendimi geliştirebilmem açısından. Okul bana bachelor of science diploması, yurtdışında master ve erasmus olanağı versin kâfi.

• quote:

Orijinalden alıntı: SorryBro

Çok sağolun arkadaşlar yorumlar için.

Aslında sadece ctis istemiyorum ama şöyle düşünüyorum. Hem ygs hem lys çalışırsam daha az zaman kalıcak derslere ve bi konuyu mesela x kadar çalışabileceğim. Ama sadece ygs girsem çoğu konuya 2x kadar vakit ayıracağım. Böylece konuyu daha iyi kavramış olacağım her neyse.

Böyle düşünüyordum fakat dün değişik bir karar verdim. Sizce uygulanabilirliği nasıl ?

Bu seneki arkadaşların en çok yakındığı nokta çoğu zamanını ygs ye ayırıp, lys yi sonraya bırakmaları. Eğer lysyede gireceksem lysyi sonraya bırakmamam gerekiyor. Ama bu sefer de ygs kalıyor. Çok karışıyor işler. Ben de şöyle düşündüm. Ygsye kadar sadece mat2 çalışayım lys adına. Ygsden sonraya ise sadece fen kalsın. Eğer ygsnin yine martın sonu - nisanın başı gibi düşünürsek sizce ygsden sonra lys fizik - biyoloji - kimya yetiştirilir mi ?

Ve sormak istediğim bir konu daha cahilliğimi mazur görün; örneğin fizikteki bazı konular hem ygsde hem lysde var. Şimdi bunların farkı ne? Direk aynı mı yoksa mesela ygsde daha az zor, lysde daha zormu soruyorlar. Yani kısacası ben direk lys kitabından mı çalışayım o konulara sormak istediğim aslında bu

quote:

Hocam mühendislik aslında istemiyorum. Devlette veya askeri (aselsan vs) yerlerde çalışmak istemiyorum. Özel sektörde çoğu yer ise zaten bilgine, projelerine bakıyor. Çalışacağım sektörde ise zaten başlı başına katıldığın projelerle ilgileniyor. Yani kısacası okul bana fazla yüklenmesin istiyorum. Kendimi geliştirebilmem açısından. Okul bana bachelor of science diploması, yurtdışında master ve erasmus olanağı versin kâfi.

açıkçası benim de eğer mühendis olursam, devlette çalışma gibi bir isteğim yok.. fizik konusunda ise haklısın, LYS'ye çalıştığında YGS'de hallolmuş olacak.. kimya ve biyoloji pek öyle değil ama..

• quote:

quote:

Çok sağolun arkadaşlar yorumlar için.

quote:

açıkçası benim de eğer mühendis olursam, devlette çalışma gibi bir isteğim yok.. fizik konusunda ise haklısın, LYS'ye çalıştığında YGS'de hallolmuş olacak.. kimya ve biyoloji pek öyle değil ama..

Alıntıları Göster
    Peki dediğim şeyin uygulanabilirliği hakkında ne düşünüyorsun ?
    Ygsden sonra lysye kadar fizik - kimya - biyoloji yetişir mi sence sıkı bir çalışmayla ?

Bu arada devamsızlık hakkı ne olacak gelecek sene biliyor musun? Onu lys zamanına saklamayı düşünüyorum da.

• quote:

Ygsden sonra lysye kadar fizik - kimya - biyoloji yetişir mi sence sıkı bir çalışmayla ?

Bu arada devamsızlık hakkı ne olacak gelecek sene biliyor musun? Onu lys zamanına saklamayı düşünüyorum da.

Alıntıları Göster
    BIM Bachelor of Science diploması veriyor diye biliyorum ben emin misin vermediğine ?
  • quote:

Alıntıları Göster
    Dershaneye gitmelisin, Konuları öğrenmek için değil en azından sınavları soruları ile pratiklik ve motivasyon kazanmak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaulCrewe

BIM Bachelor of Science diploması veriyor diye biliyorum ben emin misin vermediğine ?

Evet hocam araştırdım veriyormuş da fakat müfredatına da baktım. İşletme dersleri var ya o yüzden hedeflerim arasında yok. Sadece bilgisayara yönelik eğitim almak istiyorum açıkcası.

quote:

Orijinalden alıntı: Xeratula

Dershaneye gitmelisin, Konuları öğrenmek için değil en azından sınavları soruları ile pratiklik ve motivasyon kazanmak için.

Aslında ailem birçok kez dedi dershaneye yazdıralım seni diye. Ama ben dershaneye gitmek istemiyorum. Deneme sınavları konusunda haklısın hocam. İyi pratik olur fakat sırf deneme sınavlarına gitmek için aileme dershane parası ödettirmek istemiyorum. Çünkü dershaneye yazılsam sadece deneme sınavlarına giderim. Zaten çok über bir durumumuz yok. Deneme konusunda pratiklik için kütüphanede çözmeyi düşünüyorum denemelerimi. O en azından yardımcı olur biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SorryBro -- 16 Temmuz 2012; 15:18:23 >

• quote:

Okumayı sevenlerin cevabına ihtiyacım var hocam sen cevap vermesende olur.

Ağır olmuş
  • quote:

YGS'den sonra kimya-fizik-biyolojiyi sıfırdan halletmen pek mümkün gözükmüyor açıkçası..
    Devamsızlık konusunda rapor olayı iyice sıfırlanmaya çalışılıyor. Normal devamsızlığı 45 gün yaptılar..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.