Şimdi Ara

'Safely remove hardware' ikonu yok!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bende iriver T30 1 Gb var....Takınca bilgisayar direkt "t30" olarak görüyor ve rahatlıkla dosya transferi yapabiliyorum..

Ama asla "safely remove hardware" ikonu çıkmıyor aşağıda..(diğe USb aygıtlarda çıkıyor bunda yok) Takar takmaz aşağıda grimsi bir ikon gözüküyor ondan sonra o da kayboluyor....3 bilgisayarda denedim üçünde de durum aynı...

Acaba sizin T10/T30 unuz da mı aynı şekilde?

• benim ırıver h320dede cıkmıyo
    bende direk cekıyorum
    insallah bişi olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniac1987 -- 13 Şubat 2006 18:37:29 >
  • Çok ilginç bir durum...H320 de çözüm şu olabilir...

Desktop da new-Shortcut diyoruz...

Ardından şunu yazıp next'e basıyoruz..

%windir%\System32\RUNDLL32.EXE shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll

Desktop da "rundll32" dosyasına tıklayınca direkt "remove hardware" sayfası geliyor..Ama benim T30 da işe yaramadı cihaz bu sayfada da gözükmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mystica -- 13 Şubat 2006 18:43:31 >
  • kardeş cok sagol
    ama ben bişey diyicem
    ben w98 kullanıyorum ehehehehehe

• Ben Xp kullanıyorum, çıkmıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: maniac1987

kardeş cok sagol
    ama ben bişey diyicem
    ben w98 kullanıyorum ehehehehehe

yaw kotum buna yaaa

xp'de o aşağıdaki yeşilimsi yerde bağlı bulunan donanımları göstermesi gerekir normalde.

3 bilgisayarda denedim demişsin. üçü de xp mi acaba? ya da benzeri birşey mi? 98'de çıkmaz zaten de diğerlerinde çıkmalı bu.

ama mesela benimki hemen görmüyor ara sıra. özellikle bilgisayarda yoğun işlem yaptıktan sonra taktığımda birkaç dakika beklettiği bile oluyor.

takınca ne kadar bekledin? 1 dk'yı geçmeden algılamalı normalde orada.

• mtp sorunlarıyla ilgili daha once donanim genel forumlarına bir konu girmistim... isterseniz bir bakın...isinize yarayabilir, tam olarak sizin sorununuzla alakalı olamayabilir ama oladabilir...

http://forum.donanimhaber.com/m_5599761/mpage_1/key_//tm.htm#5600966
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet 3 bilgisayarın (biri Laptop) üçünde de XP var(Service Pack 2 li) ve üçünde de aynı problem(bu bir problem ise tabi)

Takıyorum playeri hemen görüyor altta bir ikon çıkıyor ( EDİT:BU İKON BİLDİĞİMİZ YEŞİL "SAFELY REMOVE" İKONU DEĞİL grimsi bir ikon) ama bu ikon 15-40 saniye sonra kayboluyor ve aşağıda hiçbir "safely remove hardware" ikonu yok...Bilgisayar playeri sorunsuz olarak görüyor ama çıkartamıyorum "güvenli" olarak

internetten araştırayım dedim...Aynı olay başkalarının başına da gelmiş..

Şurada anlatılıyor:

http://www.misticriver.net/showthread.php?t=34787&highlight=%22safely+remove+hardware%22

Shortcut ile "safely remove screen" ekranını çıkartıyorum ama orada hiçbir şey yok..(player gözükmüyor)...

Biri şöyle demiş:

"T30 is an MTP device - it was designed for "hot unplugging" - just when you want, there is no need for "safe remove", just unplug it

....................

as I said it is NOT LISTED there because there is no need to
    you do not need to use "safe remove" as you can safly remove it at any time (even when transferring data, but it is pointless, just wait till the end of transfer )

OK, and why manual states to "safe remove"? because it was prepared for UMS devices in korea, and in EU and US there is no UMS devices, just MTP devices"

Yani Türkiye'de ve Avrupa'nın çoğunluğunda satılan playerler MTP olduğu için safely remve yapılmasına gerek yok deniyor bu nedenle hiçbir yerde böyle bir ikon yok deniyor...."Kullanım kılavuzunda" (2 tane kitapçıktan sadece "quick starting guide"de "safely remove yap" demiş ama onun da MTP versiyonlarını kapsamadığını söylüyor...İinci kitabın yani qick guide olanın UMS versiyonlar için hazırlandığını söylüyor)

Yani sonuçta MTP olan (avrupa versiyonları) T serisinde safely remove çıkmıyormuş...

"Soultrap" ve "mturker" arkadaşlara sormak istiyorum...

Sizde de durum bu şekilde mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mystica -- 13 Şubat 2006 20:47:02 >

• nooldu, sorunu yasayanlardan programı deneyen yok mu?
    sadece 8 kb lik minik bi program, tekrarlıyorum faydalı bir eser...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu -- 13 Şubat 2006 23:35:09 >
  • Mystica nın dediği gibi ülkemizde satılan kont un getirdiği t10,t20 ve t30 lar avrupa MTP versiyonu.Dolayısıyla bu cihazlarda 'safely remove hardware'
    seçeneği gözükmez görev çubuğunda. Ancak firmware değişikliğiyle UMS ye çevirirseniz , bu seçenek görev çubuğunda gözükür.Ben yaptım aynen böyle oldu.
  • Peki İkon yok "safely remove" yapma şansımız yok.. bunun playere bir zararı olmaz değil mi?
  • bırakın ya safely remove filan olayını, çekin gitsin bişey olmaz

ben de bişey ekliyim
    bende creative zen touch 20gb var. bunu baştan driver, programını filan kurmadan kullanamıyosun flash diskler gibi. yazılımı gerekiyor yani, ama yeni firmware indirdim alet için. artık ilk kez takılınca driver filan istemeden MTP player olarak görüyor. bu da iyi bişey zaten. Hot Swap olayı bu. tak çıkar bi sorun yok. kolaylık işte daha ne
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.