Şimdi Ara

safrane

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
24.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben 99 dan beri 1996 model concorde biniyordum. şubatta arabayı sattım ve şimdi 1997 model 3.0 v6 24v lık full makamdan direk satışa sunulan bi safrane denk geldi 170.000km de araç ne dersiniz fikirlerinizi alabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syengec -- 20 Temmuz 2007; 1:09:40 >

• Merhaba ...
    Safrane çok keyifli bir araba. Çok ayrı bir karizması, duruşu var. Gerçekten temiz kullanılmış ise ve de makyajlı versiyon olması durumunda hiç kaçırma derim... Çok yakar, parçası afaki pahalıdır fakat bence o fiyata daha iyisi olamaz.
  • safrane süper bir araç deri koltuk ısıtmali koltuk elektirikli ve hafizali koltuklar arabada bir sürü özellik war millet 14 milyara bu özellikte hemde 3000 cc v6 motor war kaçirmayin derim adamlar 14 milyara palio aliyor ot gibi araba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreGLC -- 25 Eylül 2006; 11:52:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: emregulec_1905

safrane süper bir araç deri koltuk ısıtmali koltuk elektirikli ve hafizali koltuklar arabada bir sürü özellik war millet 14 milyara bu özellikte hemde 3000 cc v6 motor war kaçirmayin derim adamlar 14 milyara palio aliyor ot gibi araba

adamlar 2004 falan alıo ama biliosun dimi..bu biraz da yakıt ekonomisi düşünülerek verilmiş bi karardır..sen benzine para vermiosun galibaa..arkadaşın benzinle,vergiyle sorunu yoksa,baba ararbası istiyosa tabiki alsın derm..
  • yahu sölediğin arabaya bak sen o arabaya yolda rastlıyomusun,piyasası sıfır bi araba sen mükemmel diyosun onu alacağına madem benzin paran çok git C200 al safrana on basar 20-21 milyara bulursun,senin arabanın parçasıda çok pahalı olur.vede yakışıklı bi araba diil

quote:

Orjinalden alıntı: emregulec_1905

safrane süper bir araç deri koltuk ısıtmali koltuk elektirikli ve hafizali koltuklar arabada bir sürü özellik war millet 14 milyara bu özellikte hemde 3000 cc v6 motor war kaçirmayin derim adamlar 14 milyara palio aliyor ot gibi araba
  • bir kere c200 degil s320 dahi olsa safranenin tirnagi olmaz. arkadasin bahsettigi arabanin 1994 modelinden babamda var. 1994 safrane 3.0 v6 rxe donanimi , sayiyorum: surucu koltugu hafizali olup arka koltuklar da dahil 4 koltuk elektrikle ayarlaniyor, isitmali deri koltuklar tabi ki, hizlandikca sertlesen hidrolik direksiyon, cruise control, xenon far ve far yikama sistemi, sagli sollu ayri derece veren dijital klima, yol bilgisayari, sesli uyari sistemi, radyo-kaset ve cd calabilen direksiyondan kumandali ozel ses sistemi, elektirikle ayarlanan direksiyon derinligi, orjinal hacim taramali alarm sistemi, hava yastigi, 4 disk fren +abs, uzaktan kumandali merkezi kilit, super kilitleme, 4 cam otomatik ve elektirikli isitmali aynalardan bahsetmiyorum bile, ayrica cok ozel bir donanim olarak, on camda kilcal rezistans, butun on cam kilcal rezistanslarla kapli ve saniyesinde buguyu cozuyor, ayrica yine hicbir arabada olmayan bir ozellik olarak, 5 ayri noktasindaki hava ceplerine elektronik olarak hava doldurarak bel destegi saglayan ergonomik on koltuklar, bu ozellikler s600 de bile yok, lutfen karistirmayalim...

• bencede kaçırma arkadaşında dediği gibi adamlar ot gibi palio alıyo özellikleri süper arabanın 60-80 milyarlık araba değerinde
  • arkadasim sen de alacagin v6 safranin ozelliklerini yazabilirsen daha net yorumlar yapabilirm, mesela donanim seiyesi ne? rxe, rxt gibi, ve yukarida yazdigim ozelliklerin kaci var veya hepsi var mi. unutma ki bu gercekten muhtesem bir araba ve kesinlikle rakipsiz, ne bmw, ne mercedes hicbiri donanim konusunda alakasiz, yanina bile yaklasamaz safranenin. benim de bir tanesinin sahibi bulundugum safrane 3.0 dan turkiyede sadece 4 adet varmis ve ogrendigime gore sadece 3.0 v6 modellerinde orjinal alarm bulunmaktaymis, alarmin, motor kaputu altindaki anahtari bozuldu, 4 yada 5 gun icinde fransadan sorunsuz geldi. yani kesinlikle yedek parca sorunu yok, yedek parcalari bircok renault modeline gore pahali ama bence kesinlikle deger, hangi luks bmw yada mercedesin parcasi ucuz ki zaten... ki gerektiginde cikmacilardan da gerekli parcalari temin edebiliyirsunuz rahatlikla cunku yedek parcasi cok pahali oldugundan bircok 2.0 safrane cok kucuk hasarlar yuzunden cikmacilarin eline dusuyor ve yedek parca fiyatlarindan haberleri olmayan cikmacilar da genelde parcalari uygun fiyattan veriyorlar. kesinlikle oneririm, cok ozel bir araba, su anda bizimkinin de edecegi belki en cok 14 - 15 milyar ama birisi gelip 30 milyar bile verse satmam cunku yerine 60 -70- milyar dahi verseniz koyabileceginiz bir araba yok.

• S320 ile Safrane'ı karşılaştırabiliyorsanız diyecek birşey kalmıyor size. Birbiriyle cok alakasız iki arabayı kıyaslıyorsunuz.Motor hacimleri birbirlerine yakın olabilir ama aralarında kalite ve donanım olarak dağlar kadar fark var.Safrane cok iyi bir araba olsaydı o yıllarda S320 kadar tutulurdu. Bu gun 8 9 tane S320 varsa 1 tane Safrane ancak görülür. Dostum benzin ve vergini senin icin bir onemi yoksa git 90 model 500 SEL al.Bence daha karizmatik, daha çok piyasası var ve parcası daha ucuz. En azından ARABAYA biniyorum dersin. Önündeki yıldızının asaleti hiç bir arabada yok. Bunu da Safrane ile kıyaslarsanız araba anlayışınızdan şüphe ederim. Saygılar...
  • safrane nin 2.0 lari ile 3.0 lari arasinda daglar kadar fark var, ustte yazdigim ozelliklerden cok azi 2.0 da var ve ustte yazdigim uzere 3.0 dan turkiyeye zaten toplamda 5- 10 tane arasi geldi, bir tanesi de zamaninda zirhli ve otomatik vitesli olarak bulent ecevit in makam arabasiymis, bir tanesi ise babamda, bu kadar az bulunan ve cok cok ozel bir arabanin piyasasinin olmasi zaten beklenemez ama su da bir gercektir ki donanim olarak ustte yazdiklarima hicbir bmw nun veya mercedes in cevap veremeyecegini savunuyorum, bu ozelliklerden hangisi hangi mercedes veya bmw da var lutfen bir soyleyin. tamam belki marka olarak mercedes cok daha prestijli olabilir ama hic bir onemi yok, cunku safrane her turlu mercedes s class dan ve her turlu bmw 7 serisinden daha luks bir araba, ayni sinifta olmamalarina karsin; biliyorum ki safrane nin asil sinifi bmw 5 serisi ve sunu da biliyorum ki 1994 yilinda 5 seri lerinde dijital klima bile yoktu. lutfen arkadaslar, yanlis yonlendirme yapmayalim. arkadasim sen de arastir, ayni fiyata alabilecegin mercedeslere de bak, bmw lara da, sonra bir de o 3.0 v6 safrane i sur, hangisinden memnun kalirsan onu al, safrane i sececegine eminim, cunku gercekten hepsinden daha luks, daha konforlu ve daha saglam bir arac...

• diyecegimi unuttum ki:) piyasada 2.0 lardan, s320 ler kadar var, yani 2.0 larin piyasasi var ve s320 ile ayni siklikla gorulebiliniyorlar ama bu durum sinirli ve cok ozel uretim olan 3.0 lar icin gecerli degil, bir renault safrane 3.0 v6 yi anca bir bmw l7 ile ayni siklikla gorebilirsiniz, tabiki ikisini hicbir acidan karsilastirmiyorum umarim bmw l7 nin ne oldugunu biliyorsunuzdur, bmw 7 serisinin uzun versiyonu, limuzin versiyonu. ama size onerecegim yegane sey, bir safrane 3.0 i gormek, icinde bulunmak, hatta mumkun olursa surmektir. safrane 2.0 hakkinda konusacak olursak haklisiniz, hem donanim olarak hem de guc, prestij olarak bmw 5 serisi ve mercedes e class la ayni siniftadir, hatta belki mercedes e class veya bmw 5 serisini safrane 2.0 yerine tercih edebilirim ama, safrane 3.0 i asla bir bmw 7 serisi veya bir mercedes s320 ye degismem, gercekten cok ama cok farkli. hangi 1994 model 7 serisi veya s class da veya audi a8 de rezistansli on cam var? hangisinde hava ile bel ayari yapan koltuklar var? hangisinde elektirikle ayarlanan arka koltuklar var? hangisinde sesli uyari sistemi var? hangisinde cd calar var? peki ya hangisinde bu ozelliklerin tumu birden var? araba gercekten inanilmaz, adeta bir prototip, ic ve dis tasarimi ozellikle ic kokpit ve direksiyon tasarimi adeta bugunun arabalari kadar futuristik, bir de 1994 model s class in icine bakmak lazim, kutuk gibi ve bana hatirlattigi araba renault 9. hem her zaman icin siradisi bir arabaya binmek daha iyidir, 'aa 600 sel mi bizim amcaoglunda da var' lafini duymak yerine. hele yedekparca gibi bir problem de yoksa ;) umarim anlatabilmisimdir demek istediklerimi, safrane 3.0 dan bahsediliyorsa mutlaka bir binmek, bir gormek gerekir...

• bencede güzel bir araba ama galiba benzini biras çok yiyor bu arabalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoReDuO64 -- 2 Ekim 2006; 17:43:24 >
  • Bu söylediğiniz özelliklerin çoğu S klasse de var zaten. Rezistanlı ön cam olayını bilemem ama diğer özelliklerin hepsi mercedes te var. Sizin dediğiniz safrane özel yapım benim dediğim mercedes standart olarak üretilmiştir. O zaman sizin bu arabayı 1000 SEL ile kıyaslamanız gerekecektir. Belki çoğunuz bu arabayı duymamıştır bile. Böyle bi araba yok diye idda edenler bile olabilir ama yanlımış olurlar. Ben safrane alacak arkadaşa bulabilirse 1000 SEL kullanmasını öneriyorum. O zaman safrane nın bu araba yanında ne kadar boş kalacağını görmüş olur. Saygılar...
  • arkadasim zaten ben safranenin 1000SEL veya; bmw L7 seviyesinde oldugunu hicbir zaman savunmadim, sadece hem guc/agirlik; hem de donanim olarak s320 ve 730 gibi araclarin hele 1994 uretimi olanlarindan ustun oldugunu savundum, zaten safrane 3.0 v6 eger 1000SEL veya bmw L7 ayarinda veya onlardan daha iyi bir araba olsaydi, renault bir marka olarak da bmw ve mercedesten daha iyi olurdu, ben sadece bmw ve mercedesin extra luks sinifi olan 7 ve s class in 3000cc civarindaki motor seviyelerinin sahip olabilecegi maksimum donanimla karsilastirdim safrane nin bu ozel modelini, ya tabi sonucta ben de bilmiyor olabilirim mercedes ve bmw da ne tur extra luks donanimlar sundugunu, ama iddia ediyorum bundan daha iyi olamaz, eger kanitlarsaniz daha iyi oldugunu eyvallah, bir sey diyemem.
  • ayrica arkadasa tabiki ben de bir 1000SEL veya bmw L7 oneririm ama bunlar bulabilmesi bence hepten imkansiz, bulmusken bence bulabilecegi en zengin donanim + en ekonomik fiyat bu arabada; eminim daha donanimsiz olmasina ragmen bircok s320 yi veya 730 u 14.000 ytl ye alamazsiniz, isin burasi da onemli, aracin piyasasi dusuk oldugu icin tamamen biniciye yonelik bir araba, ben de 1994 safrane 3.0 v6 yi o civarda bir fiyata aldim ama simdiye kadar bana yolculuklarda yasattigi konforu bu fiyatin 4 katini bile verecegim hicbir araba yasatamazdi. arabam su anda 240.000 civarinda ama ilk gunku gibi saat gibi isliyor; ki duyduguma gore bu motorlarin omru en az 1.000.000 km imis. yani arkadasin alacagi arabanin km si olan 170.000 safrane in 3.0 icin cok genc bir km. yine de sonuna kadar arastirsin arkadas. bu arada alacagin araba acaba safrane 3.0 v6 biturbo mu? her iki durumda da dikkatlice servisten gecir, nede olsa parcalari orta duzeyde, cok ucuz degil.
  • Dostum ben safrane nin kotu bir araba oldugnu soylemedım soylemem de hiç bir zaman.Benim anlamadığım nokta bir arabanın kendisinden daha iyi olduğu bilinen bir arabayla kıyaslanması ve onlardan daha iyi olduğu görüşüne varılmasıdır. Ben arkadaşa safrane alma demedim. O fiyata bu araba ,bu donanım cok iyi bunu da herkes biliyor. 70 80 mılyarlık cogu araba da bu arabanın verdiği zevki vermez bunu da biliyorum. Söylediğiniz çoğu düşünceye de katılıyorum. Katılmadığım tek nokta mercedes ve bmw ile kıyaslanmasıdır. Hem de bunların daha iyi oldugunu bilerek kıyaslanmasıdır. Saygılar...
  • ok dostum, kesinlikle haklisin, yani ben de karsilastirarak daha kotu olduklarini kesinlikle soylemek istemedim, safrane babamda var, bende 2003 model megane 2 hatchback full+full var ama su anda birisi bana en donanimsiz 2003 model bmw 316 compact ile takas edicek olsa dusunmeden kabul ederim, sonucta bmw ve mercedesle tabiki renault kiyas olmaz. orasi kesin:) soylediklerim yanlis anlasildiysa affola. ben sadece renault nun da sanildigindan daha iyi bir donanima sahip oldugunu soylemek istedim. yoksa bmw, mercedes dunyanin en iyi iki otomobil ureticisi ve en iyi olduklarini kanitlamis markalar, buna kesinlikle bir sozum yok. saygilarimla...
  • arkadaşlar uzun süredir foruma giremiyordum başlık almış başını gitmiş
    ağalar bu arabayı aldım, 2 hafta oluyor. Lovato fast 150 kw lık sıralı LPG taktırdım. çok memnunum araç 0.20 ytl den az yakıyor kilometrede. modeli: Safrane İntiale Paris. süper ötesi bi araç sport moduna almazsanız yakıtıda sorun olmuyor, diğelim ki aldınız 3.0 v6 kullanıyorum diosunuz
    vergisi seneye biraz pahalı ama bi sonraki seneye yarı yarıya düşüyor. Safrane saolsun Megane 2 dci dinamiği sattırdı bana. kardeşimin safrane dan sonra megane binince verdiği tepki olayı özetliyor :" ABİ BU ARABA MAKET GİBİ NASIL ARABU YAAWWW?!?!?!?!??"

• coutop dostum gereksiz yere polemik yaratıyorduk neyse bak sonucta ikimizde aynı fikire ulaştık. Önemli olan da bu zaten. Kusura bakma biraz gec cevap yazdım. Daha yeni girdim foruma. Bu arada forumdaki tüm arkadaşların bayramı mübarek olsun. İyi bayramlar. Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: syengec

arkadaşlar ben 99 dan beri 1996 model concorde biniyordum. şubatta arabayı sattım ve şimdi 1997 model 3.0 v6 24v lık full makamdan direk satışa sunulan bi safrane denk geldi 170.000km de araç ve 14.000 ytl ye ne dersiniz fikirlerinizi alabilirmiyim?

hocam öncelikle ben o araca binmeyi isterim yalnız parçasının son derece pahalı oldğunu bilmelisin ve bulunma oranı çok düşük, bir mercedes bir bmw bir audi yani o arabalardan konfor olarak hiç bi reksiği yok onun için çevreyi iyi araştır ustasını bulmanda çok önemli
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.