arkadaşlar geçen gece 50-60 km hızla seyrederken virajı tam olarak alamayıp sağ ön tekeri kaldırıma vurdum. vurduğum anda arabada bir gariplik hissetmediğim için binmeye devam ettim lakin dün sabah aracı çalıştırdığımda gördüm ki hız göstergesi çalışmıyor ve sağ ön tekerden hareket halindeyken bir gıcırtı sesi geliyor. aynı zamanda abs uyarı ışığı da yakmaya başladı araç.
henüz 5 aylık şöförüm ve bu sorun bana iki gündür uyku uyutmadı desem yeridir. yarın sanayiye götüreceğim aracı ama öncelikle içim rahat etmediği için burada sormak ve bilgi edinmek istedim. acaba bu sorunların kaynağı ne olabilir.
araç 2010 model seat ibiza bu arada.
çok masraf cıkarabılır
Geçmiş olsun, ön tekerlek içlerinde ABS hız sensörü ve bu sensörü iletime geçiren metal dişliler bulunur. Tahminim dişli kırılmıştır. Parçası bir yere sürtüyor olabilir. Ya aks üzerinde ya da porya üzerinde bulunur bu dişliler. Kırıldıysa abs ışığı yanması doğal. Genelde porya ile birlikte değişir. Sensör zarar gördüyse değişmesi gerekir. Bir de bu darbeyle ön düzende bozulmalar olmuştur. Salıncak, rot kolu, z rotu gibi gibi parçalarda eğilme var mı diye baktırın rot balansçıya.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme