Şimdi Ara

Sağanak yağmurda aracınız güven veriyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
3.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, aracım BMW 320d F30 arkadan itişli ve sağanak yağmurda hiç güven vermiyor. Otoyolda 80 i geçmeye korkuyorum ve bazen araç yolda sallanıyor gibi gidiyor. Her an arka atacakmış gibi hissediyorum. Yani atsa ESP falan kurtaracağını sanmıyorum. Normalde çok güven veriyor çok iyi yol tutuyor fakat yağmurda güven alamıyorum. Bu normal mi? Quattro aracı olanlar sol şeritten 120 ile gidiyor. Diğer herkes yavaş gidiyor.

Sizin aracınız nasıl?

• Her zaman arkadan itişin kontrolü daha zordur. Çünkü arka bir savruldu mu geri toparlayabilmek için sağlam pilotaja ihtiyaç var. Hatta sağlam pilotajda kurtarmayabilir.

Önden çekiş ve 4 çeker araçları daha kolay toparlarsınız.

Arkadan itişte savrulma başladı mı sıkıntı. Esp kurtarıyorsa iyi. Kurtarmıyorsa problem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Normalde arka attı mı çok kolay topluyorum aslında alışınca zor bir şey değil. Önden çeker kafadan koptu mu direksiyonu ne kadar çevirsende fayda yok kafa tutana kadar aç ellerini dua et. Arkadan itişte kafada ağırlık olmadığı için kafa her zaman dönüyor arkayı da toparlaması daha kolay aslında. Ana taviki 80 ve üstü gibi yüksek hızlarda atarsa sıkıntı büyük. Yağmurda önden itiş daha güvenli gibi sanki..
  • evet ama kış gelmeden lastik değişimi şart
  • Yağmur'da biraz hızımızı düşürsek mi genç arkadaş ?
    En azindan hangi virajda kafadan kopar hangisinde arkadan atar sürüş dinamiklerini öğrenene kadar...
    NFS underground oynamıyoruz sonuçta trafik bu, şakası olmaz...

Once lastik ile baslayalim, Arac ureticisinin belirttigi olcu ve basincta mi ve Hava Kosullarina uygun mu ? Kontrol!
    Yagmur da dikkat edilmesi gereken yol etmenleri, Kapaklar kaydirir, Serit boyalari kaydirir, Bazi asphalt ek yerleri kaydirir. (Kuru iken parlak)

Yagmurda bazi asphalt turlerinde (ozellikle yeni yagan yagmurda) lastik ayakkabi ile bile yururken kayarsiniz. Senin 100kg ittigin ayaginla kayan yolda, Arabanin lastigi o kadar guce ne yapsin?

Mesela 3.20d varmış ya hani, dizel Torkunun viraja girişte kullanıp kafayi kesmesekte, önce kafayı oturtup yön almasini sağlayıp viraj cikisina yavaş yavaş versek araba düzgün bir şekilde dönse...

Mesela ağırlık transferi kullanabilsek de arabayi sağdan sola hunharca savurmadan gaz pedalindan daha yumuşak ayağımızı alsak ya da daha yumuşak bassak ve hatta arkadan öne ağırlığı transfer ettiğin gibi daha yumuşak direksiyon kullanrak apex nedir öğrensek mi ?...

Bunu sağlayan tam vitesin sol ustunde ikitane ok var, asagida olan eco ya da eco pro yazar yağmurda onu mu kullansak acaba?

En azından araba kullanmayı öğrenene kadar?

Yoksa Michael Schumacher'iz ya hepimiz, onun da gençliğinde öğrendiği araç Finlandiya karlarinda BMW 3.16 genlerini taşıyan bir marka modeli kullanmayi değil de ayak bileğini doğru yer ve zamanda kontrol etmeyi mi öğrensek biraz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 5 Ekim 2019; 9:54:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Yağmur'da biraz hızımızı düşürsek mi genç arkadaş ?
    En azindan hangi virajda kafadan kopar hangisinde arkadan atar sürüş dinamiklerini öğrenene kadar...
    NFS underground oynamıyoruz sonuçta trafik bu, şakası olmaz...

Once lastik ile baslayalim, Arac ureticisinin belirttigi olcu ve basincta mi ve Hava Kosullarina uygun mu ? Kontrol!
    Yagmur da dikkat edilmesi gereken yol etmenleri, Kapaklar kaydirir, Serit boyalari kaydirir, Bazi asphalt ek yerleri kaydirir. (Kuru iken parlak)

Yagmurda bazi asphalt turlerinde (ozellikle yeni yagan yagmurda) lastik ayakkabi ile bile yururken kayarsiniz. Senin 100kg ittigin ayaginla kayan yolda, Arabanin lastigi o kadar guce ne yapsin?

Mesela 3.20d varmış ya hani, dizel Torkunun viraja girişte kullanıp kafayi kesmesekte, önce kafayı oturtup yön almasini sağlayıp viraj cikisina yavaş yavaş versek araba düzgün bir şekilde dönse...

Mesela ağırlık transferi kullanabilsek de arabayi sağdan sola hunharca savurmadan gaz pedalindan daha yumuşak ayağımızı alsak ya da daha yumuşak bassak ve hatta arkadan öne ağırlığı transfer ettiğin gibi daha yumuşak direksiyon kullanrak apex nedir öğrensek mi ?...

Bunu sağlayan tam vitesin sol ustunde ikitane ok var, asagida olan eco ya da eco pro yazar yağmurda onu mu kullansak acaba?

En azından araba kullanmayı öğrenene kadar?

Yoksa Michael Schumacher'iz ya hepimiz, onun da gençliğinde öğrendiği araç Finlandiya karlarinda BMW 3.16 genlerini taşıyan bir marka modeli kullanmayi değil de ayak bileğini doğru yer ve zamanda kontrol etmeyi mi öğrensek biraz ?
    Bu ne hocam bilgiler doğrudur da, adam nordschleife da yağmurlu havada süre mi atıcak çizgi tutup apexten apexe

Önemli olan yolu tanımaktır bilmektir. Bilmiyorsan normalden yavaş gidersin, biliyorsan da sorun yoktur. Doğru lastik ve hava basınçlarıyla sıkıntı yasatmaz

• kopser123 K kullanıcısına yanıt
    Arkadan itişli araçlar önden çeker araçlara göre daha çabuk kopabiliyor hele ki yağmur ya da kar varsa durum daha sıkıntılı. Çaresi bu tip havalarda sakin kullanmak veya ileri sürüş teknikleri eğitimi almak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aracım 2011 Captiva 4x4 high paket. Nokian WR SUV4 lastikler ile 120 ile bile güven vererek gidiyor lakin sağanak yağmurlu hava da basmaya ne gerek var aciliyet olmadığı sürece? 100 üstüne çıkmam. Arabanın kontrolü tam anlamıyla bende olur.

• Hiç unutmam Nisan'da Adana'da bardaktan boşanır gibi yağmur yağarken tüm araçlar sağ şeritte 4lüleri yakmış adım adım ilerliyordu ve ben 120 ile yağmuru yara yara gidiyordum. Normalde hiç alışkanlığım değil ama Sava lastiklerden mi yoksa Renault Latitude'nün marifeti mi hızlı tren rayındaymış gibi gidiyordu mübarek.
  • Ileri Guvenli Surus teknikleri bilgileri, Bunun disinda yolu tanimak senin dedigin gibi dogru cevaplar arasinda.

Bir altin kural da, gordugun kadar git.

1.Yolun yuzeyini,
    2.Trafik etkenlerini(yaya - agir arac - hayvan - tabela - digerleri),
    3.Ilerideki virajlari
    ve tarayabildigin kadar ilerisini tarayarak gordugun kadar gidersin,

Yagmur'da bunlar azalir, kimileri yazmis benim araba rayda gibi gidiyor, benim ki 4x4 falan.
    Bunlari gecelim, dogru surmesini bilen Serce ile daha guvenli gider, bilmeyen 4x4 ile bir gun agacin dalinda kalir.. Isterse fabrikadan yeni cikmis lastik olsun, isterse Subaru impreza STi Olsun.

Bilmiyorsan, guvenmiyorsan ve en onemlisi goremiyorsan, daha yavas.
    Ne kadar ?
    Yukaridaki 3 etkenleri saglayabileceginiz kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 5 Ekim 2019; 9:31:2 >
  • Her zaman ideal viraj çizgisini kullanmaya çalışıyorum. Zararını görmedim. Virajda frene basmıyoruz. Gaza basıyoruz uygun olarak.
  • 2000 model s40 1.9 t4 aracımın yazlık kabak lastiklere rağmen yoğun kar yağışı nedeniyle viyadükte mahsur kalıp sağa yanaşan araçları hiç kaydırmadan hız düşürmeden sollayıp geçtiği o efsane anı unutamam

• Haklısınız, teşekkürler
  • 2011 volvo s40 1.6d lastikler de 4 mevsim cok kabak degilse yagmur yagdi mi uzun yolda kralligimi ilan ediyorum
  • Ben bu yağmurlu hava olayını Insignia da yaşadım
    Ama faktör araç değil net olarak lastiklerdi
    Kötü lastik arabaya 1-2 gömlek kaybettiriyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • önden çeker araba da sıkıntı yaşamadım genelde önden değil de arkadan kayıyor (virajda önü kaydırmaya çalışırsan kayar tabi gaz direksiyon açısıda önemli )

ama tatlı bi kayma bu, kayıyor sonra zınk oturuyor devam ediyor.

lastikler Crosclimate
  • yağmurda rayda gitmek de varmış forumda öğrenmiş olduk fazladan su birikintisi geldi mi refüjleri öpmeye hazırlanabilirsiniz.

edit : aklıma a4 ile sol şeritte yağmurlu havada kopan arkadaş geldi. o da rayda gidiyor bir süre ama araç kopuyor sonra. Esp + pilotaj ile kurtuluyorlar.... siz bu kadar şanslı olmayabilirsiniz.
  • Mitsubishi Colt ile yağmurda çok guvenli seyahat ederdim ama e350 4 matic le yapamadım. Çünkü Colt'ta conti pc5 vardi. Mercedes'in ise tüm lastikleri kışlıktı ve yıpranmıştı. Kisacasi lastik çok ama çok önemli.

• Arkadaşlar ray dediğime içerlemişler, Allah başka dert vermesin kimseye.

Kimseye benim yaptığımı önermiyorum. Trafikte ne kadar temkinli olursak o kadar iyi. Tek seferlik ve araç güven verdiği için yaptığım bir şeydi, bir daha yapar mıyım, sanmıyorum.

Kalın sağlıcakla.
  • asıl soru şu senin aracın niye habire önden arkadan kopuyor habire kopartmacımısın sen

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.