Şimdi Ara

Sağanak yağmurda aracınız güven veriyor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
3.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Atar hissi verir ancak atmaz.
    Sarabilirsiniz ama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastiklerin yaşlanmaya bağlı olarak sertleşmesi ve kızaklamaya başlayacağının belirtisi olabilir. 3-4 senelik bir lastik 5mm diş derinliği olsa bile yağmurda güven vermeyebilir. Çözüm yeni lastiklere geçmek.
  • Güveniyorum çok kaydığı sallandığı olmuyor ama ne olur olma yinede sakin gidiyorum yolun durumuna göre Kastamonu yolunda sağanak yağmurda sert viraja girmiştim yandan da otobüs su atmıştı cam filan önümü zor gördüm dümdüz viraja girdi çıktı araba c5
  • Aracım Era her koşulda güveniyorum Çünkü limitlerimi biliyorum. Kıçımın yemediği yerlerde zorlamıyorum

• Araba guven verıyor da yagıslı havada benim lastıkler cok kotu, hemen patinaja düşüyor.

• Tavsiyeleriniz için teiekkür ederim. Hepsini dikkatlice okudum. Fakat ben virajdan falan bahsetmemiştim, apex i sormamıştım. Yağmurda virajlara zaten ekstra yavaş giriyorum. Düm düz yolda giderken araç güven vermiyor ve hızım 80. Otoyolda 40 la gitmek saçma olduğu için 80 le gidiyorum. Dediğiniz gibi lastik hava basıncını kontrol etmek lazım ve lastiklerin dişlileri azaldı baya ondan da yapıyor olabilr.
  • SayınOzi kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam ben cevabımı aldım :D Yani o kadar uç örneklerde bile lastik öncelikli çıkıyorsa sorun lastiktedir. Çünkü lastikler 4 yıllık ve çok az dişlileri var yaz lastikleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kopser123

Tamam hocam ben cevabımı aldım :D Yani o kadar uç örneklerde bile lastik öncelikli çıkıyorsa sorun lastiktedir. Çünkü lastikler 4 yıllık ve çok az dişlileri var yaz lastikleri.
    Lastik çok önemli dediğiniz gibi çok eski olmasa da sertleşmiş ve artık işlevini yitirmiş bir lastik kullanıyordum saçma sapan yerlerde aracın arkası kopuyordu, normalden bir tık fazla bastığım frende abs devreye giriyordu hele acil frende falan bildiğin metrelerce sürükleniyordu araç lastikleri değiştirdim her şey çözüldü.
  • Şu an 2019 model 3008 var daha önce de 2011 QQ vardı. İkisinde de sağanak yağmurda sıkıntı yaşamadım. Biraz hızı azaltmak yeterli
  • W205 C Serisi var, lastikler sebebiyle güven vermiyor bana. Runflat midir nedir tam nefretlik lastik.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lastikte geniş taban-dar yanak attıkça bir başka deyişle aktarma kapasitesini arttırdıkça düzensiz zeminde denge kaybı yaşama ihtimali artar.

orta-kuzey avrupada insanlar keyfinden segmentinde bile 205 60 16 dönmüyor kışlık lastikte.

önden çekişin avantajı ağırlık merkezinin öne yakın olması ve tabii ki direksiyon.

ya lastikleri değiştirin ya gaz tepkisini-tepkinizi düşürün.
  • kopser123 K kullanıcısına yanıt
    yeni lastik alırkende etiketine bakarak ıslak zemin performansı iyi olan bi lastik seçmeniz size yagmurlu havalarda faydalı olacaktır. resimdeki örnekte A notunu vermiş üretici yani en yüksek not ıslak zemin için. A-B-C diye iyiden kötüye dogru gider.

Sağanak yağmurda aracınız güven veriyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 5 Ekim 2019; 23:16:54 >
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Dediğin doğru arkadan itiş çok daha çabuk bırakıyor ama toparlaması da o kadar kolay. Oversteer hiç panik olacak bir şey değil ancak understeer başlayınca ayağını gazdan çekip lastiklerin tutunmasını beklemekten başka hiçbir şey yapamazsın. Yukarıda bir arkadaş da yazmış understeer olunca elini aç dua etmeye başla.

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    tam tersi aslinda

arkadan itis arkadan koptugu zaman direksiyonu nereye cevirirsen araba oraya doner. atmasi nispeten daha kolay ama toplamasi da o kadar kolaydir. kontra verirsin.

onden ceken arac kopunca direksiyon cok ise yaramaz. zor kopar ama zor toparlarsin. kontra vermek ise yaramaz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.