Şimdi Ara

Sahibinden.com da dolandırıldım( logitech z906 ) Savcılık tan kağıt geldi ! 04.04.2017 resimli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
3
Favori
8.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iyi misiniz ortalık dolandırıcı kaynıyor iyi misiniz yapmayın böyle şeyler lütfen. Ya get kullanın ya da yüzyüze. Başka türlü yapmayın. Kim tanımıyorsunuz etmiyorsunuz. Nasıl güvenebiliyorsunuz??? Parayı gönderdiğiniz kişinin hesap numarasından nereye gönderdiğini hangi şubeye gönderdiğini öğrenmeye çalışın ismi de var savcılığa gidin veya en yakın karakola gidip şikayetçi olun peşini bırakmayın işin. Paran gitti geçmiş olsun bu arada. Geri gelmez yani paran. Aslında yapan kişi bulunduğunda da hiç birşey olmayacak hiçbir ceza da almayacak ama yine de şikayetçi olun.
    edit: böyle adli konularla alakalı fikir danışabilirsiniz. Elimden geldiğince fikir vermeye çalışırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paco de Lucia -- 14 Şubat 2017; 22:23:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • polis karakolunun onunde resim cekin adama at o seni arar
  • Okumadım ama geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Paco de Lucia

Arkadaşlar iyi misiniz ortalık dolandırıcı kaynıyor iyi misiniz yapmayın böyle şeyler lütfen. Ya get kullanın ya da yüzyüze. Başka türlü yapmayın. Kim tanımıyorsunuz etmiyorsunuz. Nasıl güvenebiliyorsunuz??? Parayı gönderdiğiniz kişinin hesap numarasından nereye gönderdiğini hangi şubeye gönderdiğini öğrenmeye çalışın ismi de var savcılığa gidin veya en yakın karakola gidip şikayetçi olun peşini bırakmayın işin. Paran gitti geçmiş olsun bu arada. Geri gelmez yani paran. Aslında yapan kişi bulunduğunda da hiç birşey olmayacak hiçbir ceza da almayacak ama yine de şikayetçi olun.
    edit: böyle adli konularla alakalı fikir danışabilirsiniz. Elimden geldiğince fikir vermeye çalışırım

parasinda degilim tesekkur ederim ilgin için. bu bana ders oldu zateb bilgisayarimi ordan aldim klavyemi ordan aldim kulakligimi ordan aldim hepside ucuz ürünler degil ama ilk defa boyle dolandirildim. elimden geleni yapicam adami facede buldum ama yazmiycam ordan kaçmasın. yarin savciya herseyi anlaticam

• quote:

Orijinalden alıntı: Python

2011 sonu bende sahibinden.com'dan dolandırıldım. 1500 liraya ipad 2 ilanı vardı eft yapıldı falan aradan 1 hafta geçti veriyorum kargoya abi diye diye en son '' aradığınız numara kullanılmamaktadır '' diye kaldı adam tüydü.E mesaj geçmişi sms şeyleri hepsinin çıktılarını aldım.

İzmirdeyim gittim adliyeye oradan savcılığa şikayete, dekontlar dilekçem ekran görüntüleri hepsi dahil savcıya verildi. Ve ifadem alındı 30 dk sürmedi yani 1 lirada masrafım olmadı.

2012 de ilk davası görüldü kişiye ulaşılamadı ertelendi durdu. Böyle 6-7 kere dava görülmüş bu hiçbirine gitmemiş. 2015 gibi de bana son davanın kağıdı geldi böyle böyle polis zoru ile getirilecek falan fistan gene bulunamamış.

Son davadan sonra bana bir avukat ulaştı. Böyle böyle müvekkiliyim, itiraz edeceğiz falan. Meğer araştırdım bunla itiraz etmişler ama güya ben bu dalkavuğa 1500 lira borcum varmışta onun bedeliymişte vs. Ulan dekontta koskoca ipad 2 tablet bedelidir diye yazmışım.

Tabi itirazları vs. reddedilmiş. 2015 sonu işte davanın bana sonucu geldi. 4 yıl hapsine 3-4 bin liramıydı neydi idari para cezasına karar verilmiş. Eleman en son öğrendiğime göre de yakalanmış ve şuan hapishanedeymiş. Ve ölene kadarda alnının çatında NİTELİKLİ DOLANDIRICI diye yazıyor. En basitinden sigortalı hiçbir işe giremeyecek. Temiz kağıdı savcılıktan alamayacak. 1500 liram gitti ama onunda hayatı böyle 1500 lira için karardı.

Hani siz uğraştın ince eleyin sık dokuyun avukata falan gerek olabilir ama sizde takip edebilirsiniz. Edevletten görünecek zaten çok basit karar gelir vs. davalar olursa onun da bildirisi gelir vs. öyle atla deve birşey değil. Zorluğu vs. hiçbirşeyi yok. Öyle korkmayın yani yok uğraşacamda bilmemende vs. değil. Hayatınızdan max 1 saatiniz gider. Uğraşın ki bunların yanına kar kalmasın.

Siz yine şanslıymışsınız.

Her savcı uğraşmıyor maalesef

Bazıları "soruşturmaya gerek yok" diye kapatıyor dosyayı.

En komik yanı da bazı savcılar "parayı siz kendiniz vermişsiniz" diye olayı dolandırıcılıktan saymıyor.Ben verdiysem parayı dolandırsın mı diye verdim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu devirde tüm alışverişlerini sıfır itimatla gerçekleştireceksin. Sen itimat etmekle hata etmişsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vega

quote:

2011 sonu bende sahibinden.com'dan dolandırıldım. 1500 liraya ipad 2 ilanı vardı eft yapıldı falan aradan 1 hafta geçti veriyorum kargoya abi diye diye en son '' aradığınız numara kullanılmamaktadır '' diye kaldı adam tüydü.E mesaj geçmişi sms şeyleri hepsinin çıktılarını aldım.

İzmirdeyim gittim adliyeye oradan savcılığa şikayete, dekontlar dilekçem ekran görüntüleri hepsi dahil savcıya verildi. Ve ifadem alındı 30 dk sürmedi yani 1 lirada masrafım olmadı.

2012 de ilk davası görüldü kişiye ulaşılamadı ertelendi durdu. Böyle 6-7 kere dava görülmüş bu hiçbirine gitmemiş. 2015 gibi de bana son davanın kağıdı geldi böyle böyle polis zoru ile getirilecek falan fistan gene bulunamamış.

Son davadan sonra bana bir avukat ulaştı. Böyle böyle müvekkiliyim, itiraz edeceğiz falan. Meğer araştırdım bunla itiraz etmişler ama güya ben bu dalkavuğa 1500 lira borcum varmışta onun bedeliymişte vs. Ulan dekontta koskoca ipad 2 tablet bedelidir diye yazmışım.

Tabi itirazları vs. reddedilmiş. 2015 sonu işte davanın bana sonucu geldi. 4 yıl hapsine 3-4 bin liramıydı neydi idari para cezasına karar verilmiş. Eleman en son öğrendiğime göre de yakalanmış ve şuan hapishanedeymiş. Ve ölene kadarda alnının çatında NİTELİKLİ DOLANDIRICI diye yazıyor. En basitinden sigortalı hiçbir işe giremeyecek. Temiz kağıdı savcılıktan alamayacak. 1500 liram gitti ama onunda hayatı böyle 1500 lira için karardı.

Hani siz uğraştın ince eleyin sık dokuyun avukata falan gerek olabilir ama sizde takip edebilirsiniz. Edevletten görünecek zaten çok basit karar gelir vs. davalar olursa onun da bildirisi gelir vs. öyle atla deve birşey değil. Zorluğu vs. hiçbirşeyi yok. Öyle korkmayın yani yok uğraşacamda bilmemende vs. değil. Hayatınızdan max 1 saatiniz gider. Uğraşın ki bunların yanına kar kalmasın.

Siz yine şanslıymışsınız.

Her savcı uğraşmıyor maalesef

Bazıları "soruşturmaya gerek yok" diye kapatıyor dosyayı.

En komik yanı da bazı savcılar "parayı siz kendiniz vermişsiniz" diye olayı dolandırıcılıktan saymıyor.Ben verdiysem parayı dolandırsın mı diye verdim?

Ben o konuda evet şanslıyım. Malesef çok takipsizlik vs. alan var. Ha tabi 2011-12 falan yani aradan geçti birde 5 sene hani 5 sene bile çok uzun bir süreç. Birde o var sen uğraşıyorsun diye kabahatli oluyorsun. Adam dolandırıp tüyüyor yanına kar kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hknups

önce hukuk. adam öldürmek dövmek çözüm degil. kan davasina donmesine gerek yok. yukardaki arkadasin dedigi gibi alninda dolandirici damgasinla gezsin istiyorum

Hukuksal manada dedim zaten kardeşim, hukuk okuyorum ben de.

• Aynisi arkadaşımın basina geldi letgoda inanip önceden para vermeyin eger il dışı alcaksaniz get ilan ile alin. Onun hala mahkemesi sürüyor sakın ama sakin il disi tanımadığınız kimseye para havale etmeyin. Get ilan diye bir nimet var ondan faydalanın.

• 10 liralık malı 5 liraya almaya çalışan mı çok akıllı yoksa ortada hiç bir güvence-referans yokken havaya 5 lira gönderen mi çok saf...

• quote:

Orijinalden alıntı: 8993122290119

2012de sahibindende gordum iphone 4s 32 gb 1100 tl adamla anlaştık, olay ayni boyle gelişti adam kargoyu gonderdi ben de 1000 tl gonderdim 1100 göndermedim hep onlar mi yapacak dedim yeter sana 1000

Tebrikler büyük bir iş başarmışsınız

• teşekkürler dostum aslında adamla 100 lirayı sonradan halledecektik de 1000tlyi gönderince onun da işi halloldu acil lazımdı ben de para yok veremem dedim işin halloldu işte vs tamam dedi

• Geçmiş olsun. Herif yakalansa bile alamazsınız parayı.

Dün bende sahibinden.com'da monitör bakıyordum bayağı ucuz buldum bir tane.

Adama mesaj attım kargolama imkanınız var mı diye mesajı attığım an cevap geldi, bende şaşırmadım değil yani.

Evet kargolarız dedi.

Tamam dedim GeT ilanı açın alalım dedim.

Yok açamam dedi zaten ürünün fiyatı çok uygun ihtiyacı olan alsın diye koydum vs.vs ücret kesiyor falan dedi

GeT ürünün %9unu alır bende adama %10luk kısmı ürüne ekle öyle alayım dedim.

Yine kabul etmedi.

Yani adama fazladan parasını da ödemeyi teklif ediyoruz yine yanaşmıyor, aklı sıra dolandıracak ya

Ben parasını ödemeyi teklif ettiğim halde neden hala güvenli şekilde halletmek varken zorlarsın ki demek ki dolandırıcı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GAMİNG EKİPMANCIM -- 15 Şubat 2017; 3:46:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PİMİ ÇEKİLMİŞ BONBA

Geçmiş olsun. Herif yakalansa bile alamazsınız parayı.

Adama mesaj attım kargolama imkanınız var mı diye mesajı attığım an cevap geldi, bende şaşırmadım değil yani.

Evet kargolarız dedi.

Yok açamam dedi zaten ürünün fiyatı çok uygun ihtiyacı olan alsın diye koydum vs.vs ücret kesiyor falan dedi

Yine kabul etmedi.

Yani adama fazladan parasını da ödemeyi teklif ediyoruz yine yanaşmıyor, aklı sıra dolandıracak ya

Ben parasını ödemeyi teklif ettiğim halde neden hala güvenli şekilde halletmek varken zorlarsın ki demek ki dolandırıcı...

teşekkürler ben uyanamadım gercekten uyanamadım . normalde zeki biriyim ama ilk defa salaklık yaptım. bugun savcılıga başvurdum parasında değilim çalısıyorum kazandıkca parası cıkar. dolandırıcı yakalansın damga yesin istiyorum. birdahada asla get olmadan o siteden alış veriş yapmam. madem bu durumlarda kendini sorumlu tutmuyorsun ozaman get satışı mecbur hale getir. güven konusunda site güvenimi sarstı gerçekten

• Çürük elmalar malesef her yerde mevcut, forum üzerinden 5 bin tl lik alışveriş hacmim vardır şükür hiç bu tarz olaylarla karşılaşmadım. Saygı ve itimat önemli şeyler..

• Aynı olay benimde başıma geldi, tüm delilleriyle yazışmalar, dekontlar, satıcının kimliğini bile senin gibi tesbit ettim ve şikayette bulundum.

Adamın zaten sabıkası varmış fırıldak olmuş bu işlerde, sonuç hiçbirşey olmadı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden get ilan açtırtmadınız hocam?
  • Boragungoren kullanıcısına yanıt
    get ilan açılınca %5 ile %7 arasında sahibinden komisyon alıyor ama kafan rahat oluyor. Arkadaş kusuruma bakmasın ama resmen gel beni dolandır demiş. devir çok kötü millet yakaladığını dolandırıyor..
  • quote:

Onun kanını akıtmaan nasıl rahatladınız hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: hknups

quote:

Orijinalden alıntı: PİMİ ÇEKİLMİŞ BONBA

Geçmiş olsun. Herif yakalansa bile alamazsınız parayı.

Evet kargolarız dedi.

Yine kabul etmedi.

teşekkürler ben uyanamadım gercekten uyanamadım . normalde zeki biriyim ama ilk defa salaklık yaptım. bugun savcılıga başvurdum parasında değilim çalısıyorum kazandıkca parası cıkar. dolandırıcı yakalansın damga yesin istiyorum. birdahada asla get olmadan o siteden alış veriş yapmam. madem bu durumlarda kendini sorumlu tutmuyorsun ozaman get satışı mecbur hale getir. güven konusunda site güvenimi sarstı gerçekten

Hocam sitede zaten yüz yüze görüşmeden para transferi yapmayınız diyor.

Bu ilanların amacı bu şekilde değil.

Ses sistemini gördün beğendin mesela, adamla yüz yüze görüşüp alırsın adamda siteden ilanı kaldırır.

Olay bu.

Sende yanlış yapmışsın bu şekilde olmaması lazım ama tabi ki burda suçlu olan dolandırıcı arkadaş.

GeT üzerinden bile dolandırılıyor insanlar bunuda belirtmek isterim.

Daha 1 ay önce dolandıracaklardı bizide :D

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.