Şimdi Ara

Saksafon Çalan Var Mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler saksafona başlamak istiyorum fakat bi iki sorum var nasıl olsa giriş seviyesi saksafon 900 dersi de 200 tl

Kimler çalabilir
    Yani ne özelliklere sahip olması gerekir

Okulda ne tarz gösterilere çıkabilirim(yanlış anlamayın)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Boşuna heveslenme bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leonidas

Boşuna heveslenme bence

Niye

• quote:

Orijinalden alıntı: Leonidas

Boşuna heveslenme bence

İnsanların hevesini kırmaya ne kadar meraklısınız, herkes elektro gitar çalmak zorunda mı? Bilginiz varsa yorum yapın lütfen.

Kendim çalmıyorum ama sorulara cevap verebilirim sanırım:

-Saksafonu çalabilmek için nefes kontrolü gerek. Nerede ne kadar hangi hızla nefes vereceğini öğrenmek gerek. Diyaframdan nefes alıp vermek önemli ve tek nefesi uzun süre kullanabilmen gerek. Bunlar için özel bir yetenek gerektiğini sanmıyorum ciğerlerinde kronik bir rahatsızlığın ya da sigara kullanımın yoksa çalışmayla yapılacak şeyler.
    -Okulundaki imkanları bilmediğim için net bir şey söyleyemiyorum ama orkestrada görev yapabilirsin, arkadaşlarınla bir jazz/rock grubu kurup birlikte çalabilirsiniz vs. Dediğim gibi okulundaki şartlara bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkiman -- 6 Ekim 2013; 20:33:23 >

• Çalışarak her şey mümkün,fakat saksafon zor bir enstrümandır.
    Nefesini kullanabilmeyi gerektirir.
  • Saolun beyler

Başka bilgisi olan/çalan?

• Hocam bende öyle çok yakından ilgili değilim ama nefes kontrolü çok önemli yani boğazdan değilde ağzınızdan basınçlı şekilde az nefesle çok ses çıkarabilmek önemli.eğer yanaklarınızın iç tarafı darsa,çok şişmiyorsa havayla çok zorluk yaşayabilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir şarkı arıyorum
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • PhotoJava kullanıcısına yanıt
    Ben çalıyorum 7 aydır nefes sorun değil ben 2 ay zorluk çektim daha sonradan alışıyorsun başlamak için conductor markalı saksafon alabilirsin fiyatı uygun ileride yamaha yas 62 öneririm en uygunda do-re müzikten bulabilirsin çok güvenilir ve en hesaplı 2.el ürünlere dikkat et edirm kursda metotla öğreniyorsun en az 6 ay sürür metotlar tamamen öğrenme süresi bence 2 seneyi bulur hangi saksafon modeli çalmak istiyorsunuz ben alto çalıyorum alto ile tenor hemen hemen aynıdır biri çalarsan diyerinide rahatlıkla çalabilirsin birde tüm parmaklarını kullanıyorsun ellerinde sorun olmaması lazım ve öndişlerin sağlam olması lazım başlamak içinde 1 numaralı kamış kullan daha sonra 1,5 geç başka sorunun olursa yardımcı olurum
  • Ben de çalıyorum, 1 sene önce başladım. Yamaha YAS 280'im var.

Başlangıçta ilerlemek gerçekten zor. Ama açıldıktan sonra da keyfine varmaya başladım. En büyük sorun pratik yapacak yer bulmak. Maalesef çok çok yüksek sesli bir alet. Evde pratik yapmak çok mümkün değil. O nedenle stüdyoya gidiyorum haftada 2 kez.

Çin malı saksafonlara para vereyim deme. Keyif falan alamazsın da, satamazsın da.

Ben 2.5 luk La voz kamış kullanıyorum, oldukça memnunum. Ayrıca güzel bir saksafon askısı da rahatlık için çok önemli...
  • Herkese merhaba! Başlık gerçekten çok yararlı bir başlık olmuş. forum.donanimhaber.com'un bizlere sağladığı bu hizmet için teşekkür ediyorum. Ayrıca başlığı açan arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Beni bilgilendirdiğiniz için sizlere bir yazı bırakıyorum. Ben saksafon çalarken sesler doğru çıkmıyordu ve çevremde kimseye soramıyordum acaba hata nerede diye. Neyse ki bir site ve yazı buldum. Eğer saksafon çalarken hata yaptığınızı düşünüyorsanız bu yazıyı öneririm. İyi forumlar!

Saksafon Çalmayı Öğrenirken Yapılan Hatalar ve Çözümleri

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.