Şimdi Ara

Şama giden varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Leon FR Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler 2 günlük gidebiliyozmu oraya bilen varmı

• Up
  • gidilmiyor. eskiden yani Arap baharı öncesi gidiliyordu kara yoluyla. iç savaş sonrası kara yolu bağlantısı koptu. anca uçakla gitmen gerek. mesela Lübnan'a uçakla gidip ordan Şam'a geçiyolardı.
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Aga suriler sınırdan nasıl geçiyor. Onun gibi yapcaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skuderya -- 13 Aralık 2024; 15:7:13 >
  • Skuderya kullanıcısına yanıt
    şuanda durumlar değişmiş midir bilmiyorum ancak yerleşik Suriye yönetimi ile bizim aramızda cihatçı grupların hakim olduğu bölge mevcut. bu sebeple Türk kesim o bölgeyi geçmeyi güvenli bulmuyor. yıllardır gördüğüm herkes hava yoluyla gidiyor.

Suri dediğin kişiler zaten o bölgenin insanı oldukları için korkmayıp geçiyolardır. bişey diyemem.
  • Ben Halep'i görmek istiyorum. Uygun bir vakitte gitmişken Musul ve Kerkük'ü de aradan çıkaracağım. Ancak o eski görkemleri yok, şehirler harabe olmuş durumda.
  • Leon FR kullanıcısına yanıt
    Şimdiki halini görmek lazım nakit olsa direkt tek basıp gitcektim
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Ne içiyon kanka Suriye yönetimimi kaldı muhalifler ele geçirdi oraları

Askeri bölgeler oralar turist olarak ne yapacaksın ki, basın bile korkarak gidiyor

• Elyesa541997 E kullanıcısına yanıt
    Bakıp gelcez işte. Korkacak. Birşey yok :D
    gerçekten sende ciddi kapasite sorunu var. blok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

şuanda durumlar değişmiş midir bilmiyorum ancak yerleşik Suriye yönetimi ile bizim aramızda cihatçı grupların hakim olduğu bölge mevcut. bu sebeple Türk kesim o bölgeyi geçmeyi güvenli bulmuyor. yıllardır gördüğüm herkes hava yoluyla gidiyor.

Suri dediğin kişiler zaten o bölgenin insanı oldukları için korkmayıp geçiyolardır. bişey diyemem.
    alaycı mesaj yazan konu sahibini kenara itip, merak eden diğer kişiler için yazayım.

Suriye yönetiminin kontrolünde olan bölgelerle bizim Türkiye arasında sivil geçişinin olabileceği tek bir yer var. Hatay kısmı. orda da cihatçı örgüt var. diğer bölgelerden geçiş yok. diğer bölgeleri zaten bizim Türk ordusu izin vermiyor. gerçi zaten yol da yok.

cihatçı örgüt ile Suriye yönetiminin arası da iyi değil. geçen gün HTŞ'den bi yeri istediler, HTŞ açıklama yaptı "bu bir utanç" dedi, "siz kimsiniz de bizden istekte bulunuyorsunuz" dedi.

cihatçı örgüt = Esad muhalifi
    mevcut Suriye yönetimi = Esad muhalifi

ama "düşmanımın düşmanı dostumdur" diye birşey yok. Irak gibi olacak Suriye. birsürü grup farklı yerleri yönetecek.

özet: bizim Türkler kara yoluyla merkezi Suriye'ye gitmeye daha önce de cesaret edemiyorlardı, şimdi de cesaret edemeyecekler. canını değerli bulan kişiler Lübnan üzerinden geçiyordu. merkezi Suriye yönetiminde taht değişimi olmuş olması Kuzey Suriye'deki durumları tamamen değiştirmedi. üç gün sonra görürsünüz nasıl silahlar patlamaya başlayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 14 Aralık 2024; 6:54:38 >

• Gidersin kanka
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.