Şimdi Ara

Samsung 40ES8000 - Samsunglar Yine Yüz Karası (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
4
Favori
42.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir cok leddde durum bu plazmaya yonelmeniz sizin acinizdan daha iyi olucaktir gece karanlikta arka isik10 parlaklik42 gibi deneyin goz sagliginiz icin cok daha iyi olucaktir. Birde led hareketli aydinlatmayi aktif edin deneyin. Ama. Normal bir durum oldgunu servis soyluyor banada soyledi takarlarken de satarlarkende soylediler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliyamanGS -- 20 Ocak 2013; 19:03:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakthy

Bir cok leddde durum bu plazmaya yonelmeniz sizin acinizdan daha iyi olucaktir gece karanlikta arka isik10 parlaklik42 gibi deneyin goz sagliginiz icin cok daha iyi olucaktir. Birde led hareketli aydinlatmayi aktif edin deneyin. Ama. Normal bir durum oldgunu servis soyluyor banada soyledi takarlarken de satarlarkende soylediler

Ama bu resim gündüz cekildi :) (parlaklık 17) Makine daha güzel olsa daha aydınlık bi görüntü olabilirdi sanırım.
  • Bu makinede degisim olabilir derim bende gece anca belli oluyor arka isik 20 de

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende bulutlanma problemi var diye servisi caardım. Aldılar götürdüler satamadan getirdiler Samsung kabul etmiyor bulutlanma problemini. Neyse 2-3 gün içinde tvnin görüntü ayarlarını kurcaladım ve bulutlanma problemim kalmadı. Yer gök dua ile boşuna dememişler... Çok kafaya takmayacaksın bu durumu anladığım kadarıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmydante

Aynen sana katılıyorum filips ben zaten 40D8000 kullanan arkadaşımda gördükten sonra Samsungları sevmiştim. Tüm olumsuzluklara rağmen gözümü karartıp aldım... Sonuç değişmedi

Servis bilgisizliğindede çok haklısınız, gelecek servis ilk başta aradı bu yeni seriymiş biz bunun eğitimini almadık yarın başka bir arkadaş gelecek kurmaya dediler önce

Sonrada mağazalarda şimdi yeni moda çıkmış ipli askı aparatı, sözde ışık sızmalarına karşı bunu satıyorlarmış. o kadar para vermişken zaten askı aparatı lazım iyi dedim ver ondan.

Servis için arayan arkadaşa sordum dedim özelliklerini anlatmana gerek yok sen bu askı aparatını takmayı biliyormusun, biliyorum dedi geldi.

Biliyormusunuz bilmiyorum fakat bu aparatlar için duvara 2 tane yuvarlak plaka asıyorlar, televizyonun arkasına da tablo arkasındaki ip tarzı bir aparat takılıyor. onu da onun üstüne geçiriyorlar

Bende bilmiyorum tabi ilk başta servis geldi, bana 2 plaka varken tek plakayı gösteriyor abi bunu böyle yaparsak televizyonun üstüne çıkıyor, duvara tek çiviyle tablo asar gibi, hem bu televizyonu tutmaz, 40 inçlerdede gerek yok dedi, bende baktım ya hakikaten bu böyle durmaz iyi tak ötekinden, 50 liramızı da o aldı.. O gittikten sonra bi baktım meğerse o plakadan 2 tane var ve duvarda o şekilde durmuyor.

Teknik bilgiyi bırakın, adamlar askı aparatını bile asmayı bilmiyorlar... Sesle kumanda tanıtımı için 1 saat uğraştı. Dedim ya bak bunun arkasında bi buton var reset düğmesi gibi ona mı bassak acaba. Servis merkezini aradılar ordan bir ton tarif yok öyle yok böyle bir türlü tanıtamadı. Aldım elinden kumandayı ataçla bastım tuşa kumanda çalışmaya başladı....

Bahsettiğiniz duvara sıfır ipli askı aparatını açıkgöz Samsung bayileri çok korkunç fiyatlara kakalamaya çalışıyor. Ben geçen sene 55D7000 alırken sormuştum, 300 TL istemişlerdi. Ben de 50 dolara eBay'den getirtmiştim, servisten TV'yi kurmaya gelen arkadaşlar da ücretsiz kurmuştu. Ankara'da oturuyorum, gelen arkadaşların bilgi düzeyi fena değildi. Aparatı sorunsuz asmaları da benim için şaşırtıcı olmuştu, çünkü o sıralar Türkiye'de çok yaygın değildi.

Tüm bunları yazma sebebim aslında bunu anlatmak değil: İpli askı aparatının ışık sızmasına veya bulutlanmaya karşı en ufak bir etkisi dahi olmadığını söylemek için yazıyorum. Benim 55D7000'imde bir miktar bulutlanma ve içeri (dışarı değil) ışık sızdırma sorunu var, ama ipli ince askı kullanmama rağmen ortadan kalkmadı. Benim sorunum küçük olduğu için görüntü kalitesini pek etkilemiyor ve ben de kafama takmıyorum. Ama Samsung bayilerinin millete %200 kar marjı koydukları ipli askıları kakalamak için böyle yalan söylemelerini de kabullenemiyorum.

Hazır konuyu açmışken bir başka konuya daha değineyim: Ben geçen sene 55D7000 ararken o sırada Vatan'da %25 indirim başladı ve 4.800 TL'ye indi (daha önce 6.300'ün üzerindeydi) Güreller ise bana en düşük 6.200 TL fiyat veriyordu (7.200 TL'den iniyorlardı sağolsunlar!!!). Vatan'daki indirimi öğrenince Güreller'e tekrar gidip benzer bir fiyat önermelerini istedim (Vatan'ın kampanyası World'e özeldi ve bende o sırada World yoktu, o yüzden Güreller'e "aynı fiyata inin, Bonus'la sizden alayım" dedim). Güreller yetkilileri ise bana Vatan'ın paralel ithalat ürünü sattığını, verdikleri garantinin zamanında Mavi Bilgisayar'ın verdiği "dükkan garantisi" statüsünde olduğunu, 5.000 TL vermişken 1.000 TL için kendimi riske atmamın mantıklı olmayacağını söylediler. Az kalsın inanıp Güreller'den 6.000 TL'ye alıyordum ki, "Dur bakalım, bir de şu yandaki Teknosa'ya sorayım" dedim. Teknosa'da da fiyat 6.000 TL civarıydı. Oradaki elemana "Vatan'da 4.800" dedim, "Abi git oradan al, o fiyatı kaçırma" dedi. "Ama Vatan'ınkiler distribütör garantili değilmiş, Güreller öyle söyledi" dediğimde ise eleman okkalı bir küfrü bastı ve "Ben 2 sene Vatan'da çalıştım. Vatan Bilgisayar'da 1 tane paralel ithalat televizyon bulsunlar, ben o Güreller'de 10 sene maaşsız çalışmaya razıyım, tuvaletlerini bile temizlerim" dedi.

Sözünü ettiğim Güreller, Ankara Panora AVM'deki Güreller mağazasıdır. Beni kandırıp yok yere 1.200 TL fazladan vermem için göz göre göre yalan söylemişlerdir. O nedenle bir daha hiçbir Güreller mağazasına adımımı atmam.

Bu forumda sürekli olarak Teknosa, Gold ve Vatan gibi büyükler eleştiriliyor ama Güreller gibi yalancılığı huy edinmiş bayilerin yaptıkları gözden kaçıyor. Tüm arkadaşları uyarayım istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkelios -- 23 Ocak 2013; 18:27:51 >

• ne yapalım alalım mı almayalım mı, hem görüntü kalitesi iyi hem sorunsuz tv yokmu? hx 850 demişsiniz hx850 zaten samsung paneli kullanıyor nasıl oluyorda daha iyi oluyor???? açıkçası samsung görüntü kalitesi en iyisi ama bu anlattığınız sorunlar beni soğuttu? anladığım kadarıyla samsung görüntüsüne sahip sorunsuz bir panel yok ??? var da ben mi bilmiyorum???
  • quote:

Orijinalden alıntı: vrosi

ne yapalım alalım mı almayalım mı, hem görüntü kalitesi iyi hem sorunsuz tv yokmu? hx 850 demişsiniz hx850 zaten samsung paneli kullanıyor nasıl oluyorda daha iyi oluyor???? açıkçası samsung görüntü kalitesi en iyisi ama bu anlattığınız sorunlar beni soğuttu? anladığım kadarıyla samsung görüntüsüne sahip sorunsuz bir panel yok ??? var da ben mi bilmiyorum???

HX850 evet samsung panel kullanıyor ama iş sadece panelde bitmiyor tabi. Es8000 kontrast ve renk olarak Diğer rakiplerini (örn: HX850) ezip geçiyor, ama buda doğallıktan çıkartıyor (gerçi bayılıyorum canlı canlı görüntüye ).

İki televizyonu'da test etmek için yan yana koyup baktığım zaman "Default" ayarlarda HX850 görünmüyor ES8000 yanında, fakat HX850 resim kutusu başarılı olduğu için doğal görüntü performansı var. ES8000'i HX850'ye bakarak göz kararı ayar yaptığımda ise HX850'den hiçbir farkı kalmıyor (ister canlı ister doğal görüntü verebiliyor).

Işık sızması vs. sorunları Philips-Panasonic-Sony-Samsung-LG markaların bir çok modelinde gördük ve hala görüyoruz.

• Ben yaklaşık 3 haftadır samsung 40es7000 kullanıyorum.Aslında bu televizyonu alırken burdaki yorumlardan dolayı korkarak aldım.televizyonumda ne ışık sızması ne bulutlanma nede ölü pikxel var.Nazar değmesin sapasağlam televizyon,elektronik eşya şans işi belkide benim televizyonum şansıma iyi çıktı.televizyonu teknosadan aldım....
  • Merhaba ;

Samsung 55ES8000 TV aldım. Digiturk MovieMax hd kanallarında görüntü atlaması tespit ettim.
    Forumlarda 1,2 araştırma yaptım. Sorun genelde uydu alıcıdan oluyormuş. Bundan dolayı WD Player ile test yaptım. 1080P filmde test ettim. Ve 129 tl değerinde bir hdmi kablosuyla.

Oyuncuların yürüdüğü veya yakın plan kafa sağ sol hareketlerinde ciddi atlama tespit ettim.

Bu sorun büyün led tvlerde var mı yoksa benim aldığım samsung arızalımı sizce ?

Motion özelliğini kapadım açtım ayarlarını değiştirdim hiçbirşey fark etmedi. Sanki o özellik hiç çalışmıyormuş gibi. HDMI girişlerinde veri transferinde bir sorun olabilir mi ?

Bu tarz sorun yaşayanlar yazarsa sorunun çözümünüde sevinirim.
  • Şimdi ben gittim 3D bluray player aldım samsung bd e-6100.. Yine tv 46es7000 düşünüyordum.. Ama burayı okuyunca kafam karıştı..
    Bu bluray'e başka marka tv alsam sorun çıkar mı? Mesela , bluray'in de smart hub'ı var. Alacağım tv başka marka olup, smart olursa ekranları çatışır mı???
    Bir de46es7090 ya da 46es8080 satanlar var.. Fark var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamban

Ben yaklaşık 3 haftadır samsung 40es7000 kullanıyorum.Aslında bu televizyonu alırken burdaki yorumlardan dolayı korkarak aldım.televizyonumda ne ışık sızması ne bulutlanma nede ölü pikxel var.Nazar değmesin sapasağlam televizyon,elektronik eşya şans işi belkide benim televizyonum şansıma iyi çıktı.televizyonu teknosadan aldım....

açıkcası dediniz gibi teknoloji şans işi biraz bu sözü nedense hep annemde söyler 26 ocak indirimli olarak 40 es 8000 aldık bazı nedenlerden dolayı kurulumu erteledik buraları okuyunca açıkcası biraz aldığımız üründe'de bu sorunlar çıkıcak mı diye endişe duymaya başladım inşallah bu tür sorunlar çıkmaz tek temennim o
  • slm bende 46es7000 hesaplı bulursam 8000 almayı düşünüyorum.çok güzel bir tv ancak buradaki yorumlar insanı tırstırıyo...
  • dün aldım hepsiburada dan 2499 tl ye 40es8000 bakalım benimkinde de problem var mı buradan paylaşırım araştırmadığım yer kalmadı ama şans işi bunlar olmazsa netten aldığım için geri iade ederim 7 gün içinde buradan yazarım hepinize
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrdisiplin

ekran karanlıkken kenarından ışık vursa ne olur bunu anlamış değilim, önemli olan tv açıkken seyrederken bir anormallik olmaması değilmi karanlıkken ışık çıkıyorsa kapatırsın çıkmaz ne tür bir rahatsızlık verirki bu o kadar parlak bir tv nin dışarıya ışık vermemesi mümkün mü, gidip o zaman plazma al ya da lg al ne renk var ne parlaklık. ben bu modeli beğendim ama bulutlanma olayının sakıncası nedir anlamadım anlayan biri bir zahmet anlatırsa sevineceğim

BRAVO ya ahada bir gerçekten adam gördüm bunu diyen

önceki samsung tv de dediğin gibi vardı bulutlanma 32C6000 di

yani tv ekran kararık iken siyah ekrana mal mal bakan insan varmıdır yoktur

görüntü varken zaten ekran beyaz vs belli olmuyorki

kafayı kırık türk milleti ekranı siyah yapıp dalgalanma var ahanda dalgayı buldum derdinde

ışık sızması dediğin en ince şeritte yani oraya bakmazsan hatta dikkat etmedikçe görmenin imkanı olmayan birşey bunlara takılıyor insanlar

şimdiki tv 55es8000 onda hiçbir sıkıntı yok

yani kısacası allah insanın kalbine göre veriyor

olsa dertmi benim için

tın yani bir gıdım umrumda değil tüm , öncekinde vardı umursamadım şimdikinde olsa gene umursamam ama işte sorunda çıkmıyor

belkide vardır ben sorun aramadığımdan sorun görmüyorumdur o ayrı konu :D

milletimiz sıkıntı problem yaşamayı sevdiğinden tv izlerken hiçbir dert yaratmayacak şeyleri kendine dert edip mahkeme vs peşinde koşmaya bayıldığından oluyor bu işler

yoksa saat 5 te işten çıkıp çekirdek çitlemek yerine abd deki gibi japonyadaki gibi yada koredeki gibi

adam gibi çalışsa işi gücü olsa zaten işten güçten bunlara uğraşma peşinde koşmaz zaten böyle saçma konularıda dert etmez kendine

allah insanı boş bırakmayacak diyor ve söylediklerinin altına imzamı atıyorum..

• arkadaşlar internetten yapılan alışverişlerde 7 gün içinde iade koşuluna göre kutusunun açılmamış, yırtılmamış olması, enerji verilmemiş olması, kullanılmamış olması vs... gibi bir koşul var mı? bunun cevabını tam olarak bulamadım , siz tv yi alın 3-5 gün kullanın sonra geri iade ediyorum diyerek koşulsuz geri verin bu mümkün mü yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xendaba

quote:

Orijinalden alıntı: mrdisiplin

ekran karanlıkken kenarından ışık vursa ne olur bunu anlamış değilim, önemli olan tv açıkken seyrederken bir anormallik olmaması değilmi karanlıkken ışık çıkıyorsa kapatırsın çıkmaz ne tür bir rahatsızlık verirki bu o kadar parlak bir tv nin dışarıya ışık vermemesi mümkün mü, gidip o zaman plazma al ya da lg al ne renk var ne parlaklık. ben bu modeli beğendim ama bulutlanma olayının sakıncası nedir anlamadım anlayan biri bir zahmet anlatırsa sevineceğim

BRAVO ya ahada bir gerçekten adam gördüm bunu diyen

önceki samsung tv de dediğin gibi vardı bulutlanma 32C6000 di

yani tv ekran kararık iken siyah ekrana mal mal bakan insan varmıdır yoktur

görüntü varken zaten ekran beyaz vs belli olmuyorki

kafayı kırık türk milleti ekranı siyah yapıp dalgalanma var ahanda dalgayı buldum derdinde

ışık sızması dediğin en ince şeritte yani oraya bakmazsan hatta dikkat etmedikçe görmenin imkanı olmayan birşey bunlara takılıyor insanlar

şimdiki tv 55es8000 onda hiçbir sıkıntı yok

yani kısacası allah insanın kalbine göre veriyor

olsa dertmi benim için

tın yani bir gıdım umrumda değil tüm , öncekinde vardı umursamadım şimdikinde olsa gene umursamam ama işte sorunda çıkmıyor

belkide vardır ben sorun aramadığımdan sorun görmüyorumdur o ayrı konu :D

milletimiz sıkıntı problem yaşamayı sevdiğinden tv izlerken hiçbir dert yaratmayacak şeyleri kendine dert edip mahkeme vs peşinde koşmaya bayıldığından oluyor bu işler

yoksa saat 5 te işten çıkıp çekirdek çitlemek yerine abd deki gibi japonyadaki gibi yada koredeki gibi

adam gibi çalışsa işi gücü olsa zaten işten güçten bunlara uğraşma peşinde koşmaz zaten böyle saçma konularıda dert etmez kendine

allah insanı boş bırakmayacak diyor ve söylediklerinin altına imzamı atıyorum..

+ 1

• Arkadaşlar benim tv'de de ışık sızması var. Gündüz tv seyrederken bazı renklerde belli oluyor. Üst kısımdan az aşağıya doğru koyuluklar beliriyor. Servisle onca cebelleşmeme rağmen sonuç alamadım. Tv'yi açsam diyorum...İçindeki ışık sızmasını silikon türü şeylerle azaltabilir miyim. Yani hiç mi çözümü yok bu işin?
  • ışık sızması denilen şey sinyal yokken görünür. geçiş sahneleri gibi. karanlık sahnelerde görünmez. aydınlık sahnelerde hiç görünmez. renkli aydınlık ekranlarda böyle bir durum varsa bu parlaklık sorunudur. ışık sızması degildir bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pieta

dün aldım hepsiburada dan 2499 tl ye 40es8000 bakalım benimkinde de problem var mı buradan paylaşırım araştırmadığım yer kalmadı ama şans işi bunlar olmazsa netten aldığım için geri iade ederim 7 gün içinde buradan yazarım hepinize

arkadaşlar tv nin kurulumu yapıldı ölü piksel yok ama sağ alt köşede ekran siyahken ekrana sol taraftan bakınca çok az ışık sızması var ama izlerken hiçbir problem yok bunun içinde servise gitmek istemiyorum ve ya iade etmek istemiyorum diğer özelliklerine gelince hareketle kontrol iyi çalışıyor sesle kontrol ise arkadaşların dediği gibi tv den aldığı sesleri komut olarak algılayabiliyor bana göre en kötü tarafı belleğinin yeterli olmaması yanlış hatırlamıyosam 755 mb gibi bir belleği var zaten güncellemerle veya servisin yüklediği proğramlarla yaklaşık 400 mb ile seyretmeye başlıyosunuz yetersiz bence.Birde digitürk play ile dün akşam maçları izledim.sonucu pek beğenmedim desem yeridir.ara ara donmalar oluyo netten izlerken.teknoloji şans işi alacak arkadaşlara es8000 serisini öneririm ama dediğim gibi şans ölü piksel çıkabilir bulutlanma ışık sızması banding hepsi olabilir.bu sadece samsung a has bişey değil diğer tv markalarınıda inceleyin herkesin şikayetçi olduğu bir nokta var

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuftaner

arkadaşlar internetten yapılan alışverişlerde 7 gün içinde iade koşuluna göre kutusunun açılmamış, yırtılmamış olması, enerji verilmemiş olması, kullanılmamış olması vs... gibi bir koşul var mı? bunun cevabını tam olarak bulamadım , siz tv yi alın 3-5 gün kullanın sonra geri iade ediyorum diyerek koşulsuz geri verin bu mümkün mü yani?

benim bildigim online alışverişlerlerde kayıtsız şartsız tüketici begenmediği ürünü iade edebilir..
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.