Şimdi Ara

Samsung 40ES8000 - Samsunglar Yine Yüz Karası (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
4
Favori
42.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 46D8000 kullanıyorum ve bugün 46Es8000 denedim 3D konusunda samsung lg yi geçmiş D serisi ile ES serisi arasındaki en belirgin fark bence 3D dedi derinlik hissi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

Arkadaşlar 46D8000 kullanıyorum ve bugün 46Es8000 denedim 3D konusunda samsung lg yi geçmiş D serisi ile ES serisi arasındaki en belirgin fark bence 3D dedi derinlik hissi .

Bende hem lg hem samsung var evet bende senle ayni fikirdeyim samsungun 3d si kesinlikle daha iyi sadece 3d degil lg ile internete veya twitera girmek zulum geliyor cok yavas samsungla smart tv kullanmak cok daha hizli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmydante

quote:

Orijinalden alıntı: Tolgative2

Arkadaşlar,
    Bana da geçmiş olsun, bulutlanmalar aynen bende de mevcut. Resimleri çekip Samsung servisine yolladım bile daha alır almaz. Pazartesi günü, Istanbul Samsung'tan haber gelecektir.

Çok üzüldüm, "aşırı" memnun kaldığım 55es8000'in, yok siyahı daha iyi verebilmek adına, bulutlanmalar oluşuyor deniliyorsa, yok artık derim. Biz "görüntüye" para ödüyoruz, bir yerden iyleştirecek diye, diğer taraftan mındar edilecekse, ne anladım bu işten arkadaş?? Son derece mantıksız ve kabul edilebilir hiç bir yönü yok. Resmen insanları "kelek" yerine koymak oluyor. ozaman bir ibare koysunlar, veya insanları bilgilendirsinler, göstersinler... Ama neredeee???

Hep eksi yönünden bahsetmeyelim, artı yönlerine gelince.
    SD + HD Kanallar D-smart'ta oldukça güzel. Doğal modunda kullanıyorum, arka ışığını da biraz kıstım. Gayet güzel sonuçlar ve canlı renkler. Blurayi de Dinamik modunda zaten görüntü "uçuruyor". 3D de gayet güzel açlışıyor. Universal remote ile D-smartı kontrol edebiliyorsunuz. Ama bu kumada, tam bir hayal kırıklığı, bir anlamı kesinlikle yok, dokunmatik alanı tam bir fiyasko.

El sallama ve sesli kontrol, unut gitsin, randıman alamıyorsunuz malesef...

Hmydante: Sana kötü haber, evet paranı geri aldın ama, bu panelden sonra(es8000) ne alsan seni keser ki??? Ve Bulutlanma, benim TV'imde daha kötü gibi, çektiğim resimlere baktığımda, senin çekmiş olduğun resinlerden daha kötü görünüyor.

Son görüş: Beyaz Bulutlanma, daha TV'i açarken, Smart TV hoşgeldin logsu başlarken, sabahlar ve akşam'dan sonra siyah ekranında "bariz" görülebiliniyor. Eşim bile fark etti.

Herşeye rağmen, bulutlanma hariç, çok iyi bir panel. Kuşku yok. Bu arada "banding" yok.

Bakalım ne olacak şimdi.... gelişmelerden sizi haberdar edeceğim...

Adına üzuldum arkadaşım gecmis olsun.

Parayı henüz iade etmediler benimde ama iade olur herhalde önümüzdeki hafta icinde.

Walla ne alacagımı bilemiyorum zaten. Su an pek bakmiyorum bile tvlere. Hepsini potansiyel sorunlu olarak goruyorum.

Çektiğin resimleri bizimle de paylaşabilirmisin nasıl oldugunu görelim.

Almayı düşünen kişiler icin bir fikir oluşturur en azindan

Umarım en kısa zamanda sorunun hallolur

Söz verdiğim gibi resimleri bir bir ekliyorum.

Almak isteynler için "nesnel" yorumlarıma gelince.

Şayet plazmacıysanız, LED'ler size göre olmayabilir. Digitaleştirilmiş gibi görüntüler çıkıyor. Plazmanın doğal görüntüsünden çok uzak diyebilirim.

ES8000'inimi uğraşlar sonucunda paramı iade alabildim.

ES8000 +'larından başlayalım:

- Az tüketim, 120KW civarında
    - Sandard yayınları, fena göstermiyor
    - HD, kopya, original, ne koyarsan koy, filmlerde "netlik" açısından ağızları açık bıraktırıyor. Gerçekten alkışlanacak performans
    - Şık tasarım
    - 3D performansı gayet iyi, gözlükler de rahattı
    - 2D > 3D çevirme, bence bu tüm TV'lerlde sadece pazarlama stratejisinden kaynaklanıyor. Bence gereksiz, ha biraz derinlik katıyor ama gözleri yormaya değmez, kaldı ki yeri geldiğinde gerçek 3D baktığınızda bile kasabiliyor. Yinede bir + özellik.
    - 55 inch, ebat olarak 50 inchten sonra gayet iyi göründü. 3D için 55 inch yeterli mi, çoğu kişi evet derdi, bizim gibeiler için ancak 65 inch yeterli olabikir, o da bir süre için.

Eksi yönleri:
    - Benim edindiğim tecrübelerde sesli komut ve elle kumanda etmek tam bir işkence. Kesinlikle daha çoook yolu var. Çok gereksiz olmuş bence
    - Internette sörf, youtube klip seyretmek, sörf hadi neyse de . Video seyretmek mümkün değil, kaldı ki 16MB hızında TTNET'in var. bekleyecek zamanınız varsa bekleyin ama şimdilik, çift çekirdekli olması, hiçbirşey katmamış bu alanda bence.
    - Renk konusunda ancak bir LED/LCD sunabileceği kadar renk sunabiliyor, çok zayıf kalıyor Plazmalarla kıyaslandığında. Benim hiç hoşuma gitmedi. Ama göreceli birşey elbette
    - Kontrast: En büyük hayal kırıklığını burada yaşadım, resmen kandırıldığımı hissettim. Dinamik Kontrast seçeneğinde 3 kademeli ayar var. En yükseğini kullandığında, işte kontrast budur derken, karanlık objelerde, mesela saçlar veya karanlık ortamlarda detayları "çuk" diye yutuveriyor. Detaylar ortalardan kayboluyor. Sokatan 10 kişiyi getir, en azından 8'i fark eder, özellikle standard yayınlarda. Peki kademleri biraz azaltsak, mesela orta veya az hatta kapalı tusak bu ayarı nasıl olur derseniz, evet detaylar ortaya çıkmaya başlayacaktır, ama kontrastı git gide kötüleştiğinden, seyir zevki baya kötü oluyor. Hatta, ya bukadar para veriyoruz, bu kalitede olmaz diye tekrardan yüksek kontrast olanı seçiyorsunuz bile bile ve mecburiyetten.
    - Kontrastı derinlik olarak da yorumlayabiliriz, kontrast ne kadar iyise, derinlik hissi okadar iyi oluyor, kaliteli Plazmalarda çok daha iyi bu. ES8000'de hayal kırıklığ yarattı.
    - Şöyle bir durum var, TV'yi marketlerde incelediğinizde muhtemellen Dinamik modunda seyrediyor olacaksınız, gelin de evde bakın bakalım, bakabiliyor musunuz. Standard modu da yeteri kadar iyi değil, Doğal fena değil, ama kontrasta müdahele edemiyorsunuz, parlaklığı açıyorum, detaylar ortaya çıksın diye, siyah rengi bu sefer rezalet oluyor. Ne yaptıysam ne etiysem olmadı.
    - 2 adet kumanda geliyor, biri klasik, diğeri universal komanda dedikleri çok gereksiz bir kumanda, dokunmatik, resmen gülmekten yarıldım, doğru dürüst çalıştığı yok, o kadar gereksiz ki anlatamam (dokunmatik alanı) Yoksa sesi açıp kısabiliyorsunuz, onda sorun yok.
    - Işık süzmesi, bulutlanma olma olasılığı var. Ve ilk etapta "normaldir" cevabı verebilen servise dikkat etmek lazım. Ama durum benim TV'deki gibi olursa, sonunda haklı çıkmanız gerekiyor.
    Son olarak: Bu neden kaynaklandı bilemiyorum, belki bir ayarı vardır, şayet yoksa, gözü iyi olanı rahatsız edecektir. Mesela kareli desenlerde (sık desenli olanlar) Bu resimde herhangi başka birşey olabilir, bir parlak bir normal gösteriyor. gözünüze hemen o bölge çekiyor, bu sık sık karşınıza çıkıyor. Plazmalarda bu durum hiç yok. Dikkatimi falzasıyla çekti. Anlatması zor, jacketlerde, üst başlarda, ahşap deseninde kareli, verevine sık çizgilerde hep oluyor. O bölge gereksiz bir şekilde parlıyor, göz alıyor.

Şimdilik bukadar yeterli olur sanırım. Mümkün olduğu kadarıyla nesnel olmaya çalıştım. Plazmacı biri olduğumu da söylemem gerekir. Şayet Led'çiyseniz, sizi renkleri ve kontrastı çok da etkilemiyorsa, sizin için bir seçenek olabilir.

Şimdi dikkat: ES8000'in hepsinde bu bulutlanma kesinlikle yok, genellikle sorunlu olanlar, bizim gibi insanlar forumlara yazıyor ve doğal olarak acaba hepsinde öyle mi diye düşündürüyor. Almak isteynler, beğenenler alsınlar, ama ışık süzmesi için önden görüşsünler, iade koşullarını muhakkak önden görüşün. Bildiğim kadarıyla Mediamarkt kolaylık sağlıyor. Deneyebilirsiniz.

Daha önce kullandığım TV'ler:

- Pio 427XA
    - Pio 5090 kuro
    - ES8000 Samsung (2 haftalık ömrü oldu)
    - Şimdilerde inşallah Panasonic VT50 veya GT50 düşünüyorum. Plazmaya döneceğim yine.

Samsung 40ES8000 - Samsunglar Yine Yüz Karası

• devamı...

• ve son foto, benden bu kadar... inşallah faydam dokunmuştur...

• kendi evimde 40d650 modelini kullanıyorum gayet menunum ancak bütüymek için arayışlar abaşladım . bu samsung es serilerini bekledim. ve gelen fotolar ve yorumlarla. samsung defterini kapatacağım sanırım . lgnin lm660 serisine yogunlaşmaya başladım... samsunga bukadar para ödeyipte pişman olanları burada gördükce samsung nereye gidiyor dememek elden değil. ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogu.yil

kendi evimde 40d650 modelini kullanıyorum gayet menunum ancak bütüymek için arayışlar abaşladım . bu samsung es serilerini bekledim. ve gelen fotolar ve yorumlarla. samsung defterini kapatacağım sanırım . lgnin lm660 serisine yogunlaşmaya başladım... samsunga bukadar para ödeyipte pişman olanları burada gördükce samsung nereye gidiyor dememek elden değil. ..

Akradaşım,
    Led/LCD daha önce kullandıysan, ES8000'i seversin bence. Ama ışık süzmesini muhakkak görüş. Görebildiğin ortamlar karanlık ortamlarda ve her sahnede illaki çıkmıyor. Garip birşey.

Ben de şöyle sorun oldu, Plazma'dan sonra LED hiç zevk vermedi bana, doğal görüntüler gitmiş, yerine dijitalleştirilmiş görüntüler gelmiş sanki. örnek veereyim. Avatar filminde, mavi avatar varlık sanki bilgisayar çizimi gibi duruyorken, Plazmalarda daha gerçekçi gözüküyor. Işlemçisinden mi kaynaklanıyor bilemiyorum, ama biraz tuhaf gösterdiği kesin. Evet plazmalar tekno shoplarda hep sönük durur, ama ev ortamında gayet iyilerdir.

LG LED olanları incelemiştim, onlar biraz daha doğal gösteriyor ES8000'ne nazarn. Ama sana tavsiyem, 860 olana bak, alt modeller o kadar iyi değil, hele 660 olanı. LG de en büyük özellik ışık süzme problemin olmaması ve gereksiz parlaklığı sonunda almışlar. Göz yormuyor, daha soft bir görüntü veriyor. passive 3D gözlükleri de bence daha iyi ve daha rahat. Shutter olanlara alışamadım bir türlü, göz yoruyor...

Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolgative2

quote:

Orijinalden alıntı: dogu.yil

kendi evimde 40d650 modelini kullanıyorum gayet menunum ancak bütüymek için arayışlar abaşladım . bu samsung es serilerini bekledim. ve gelen fotolar ve yorumlarla. samsung defterini kapatacağım sanırım . lgnin lm660 serisine yogunlaşmaya başladım... samsunga bukadar para ödeyipte pişman olanları burada gördükce samsung nereye gidiyor dememek elden değil. ..

Akradaşım,
    Led/LCD daha önce kullandıysan, ES8000'i seversin bence. Ama ışık süzmesini muhakkak görüş. Görebildiğin ortamlar karanlık ortamlarda ve her sahnede illaki çıkmıyor. Garip birşey.

Ben de şöyle sorun oldu, Plazma'dan sonra LED hiç zevk vermedi bana, doğal görüntüler gitmiş, yerine dijitalleştirilmiş görüntüler gelmiş sanki. örnek veereyim. Avatar filminde, mavi avatar varlık sanki bilgisayar çizimi gibi duruyorken, Plazmalarda daha gerçekçi gözüküyor. Işlemçisinden mi kaynaklanıyor bilemiyorum, ama biraz tuhaf gösterdiği kesin. Evet plazmalar tekno shoplarda hep sönük durur, ama ev ortamında gayet iyilerdir.

LG LED olanları incelemiştim, onlar biraz daha doğal gösteriyor ES8000'ne nazarn. Ama sana tavsiyem, 860 olana bak, alt modeller o kadar iyi değil, hele 660 olanı. LG de en büyük özellik ışık süzme problemin olmaması ve gereksiz parlaklığı sonunda almışlar. Göz yormuyor, daha soft bir görüntü veriyor. passive 3D gözlükleri de bence daha iyi ve daha rahat. Shutter olanlara alışamadım bir türlü, göz yoruyor...

Kolay gelsin

Sorununun çözulüp parani iade almana sevindim arkadaşım gecmis olsun. Senin televizyonun durumu da hic iyi gozukmuyor. Benimki de ilk basta benzer iken ilerleyen gunlerde sorun tv nin köşelerini de sarmıştı.

Anlattigin detaylara kesinlikle katiliyorum. 3D başarısı LG lerden daha cok hosuma gitmisti. Sesle komutunsa tek hosuma giden yani eve girdiginde televizyona slm verip acilmasiydi :)

Bi tvlerin sorunsuzu hakikaten varmi bilmiyorum. Bulsam belki tekrar dusunebilirdim

1 temmuzda evleniyorum herkesi beklerim :) ama evimde bir sure daha eski tüplü sony mi kullanicam sanirim. Plazmalarda senin kadar tecrubem olmadigi icin bilemiyorum dedigin gibi magazalarda cok net anlayamiyor insan herseyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmydante -- 2 Haziran 2012; 16:11:15 >

• hmydante: Hayırlı olsun. mutluluklar dilerim.

Sesle komut: Bende bildiğin bağrıman gerekiyordu, hoş da değildi hani, Hi TV diye böğürmek, insana tuhaf geliyordu, hele komşularıma . Çok kullanışlı bulamadım. Kumandayla aç kapa işte olsun bitsin.

Plazmayla - Led farkını gösteren Fotoları buradan görebilirsin, elbette bir kriter değil, ama gördüklerimden yola çıkarak, işte farkları hemen hemen böyle olsa gerek:

Soldaki LED ve sağdaki Plasma (Her ikisi de Panasonic)

• konuyu biraz yukari alayim, diger sorun yasayan arkadaslar ne durumda? degisim yapildi mi ya da para iadesi?
  • Peki plazma tv kullanırken ne gibi sıkıntı yaşadınız?

Bende karar veremedim bir türlü

Samsung 40 es6800 2300 tl
    Samsung 40 es7000 2800 tl
    LG 42LM620s 2000 tl

Plazma için bir tavsyeniz olurmu yada yukarıdakilerden hangisi mantıklı sizce
  • arkadaşlar samsung almayın kesinlikle almayın.. bana değişimde 46es7000 modelini getirdiler... Cihazda ölü piksel(canlı piksel) , bulutlanma , ışık sızması herşey var ve kedi getirdikleri bi tv... kaç kere aradım saatlerde konuştum ama adamlar umurlarında değil bize ne diyorlar samsung almayın ürünlerinin hepsi hatalı.. Banada burdan yardım edin tüketici haklarını nasıl rayabilirim ? telefon numarası adresi yarıdm ederseniz sevinirim nasıl bi yol izlemeliyim bu samsungtan kurtulmak için.. bursadayım bu arada....
  • Sn.Tolgavite2 bu olayda suç tamamiyle senin.Pio dan sonra Samsung kullanmaya başlarsan zaten en fazla 1 ay kullanırdın kaldi ki o kadar bile dayanamamışsın . Bu da sana iyi bir ders olsun Panny WT50 al keyfine bak.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi universteli -- 19 Haziran 2012; 19:23:14 >
  • araştırma yaparken samsungun yurtdışı sitesinde 46es8000 özelliklerini ve videosunu izledim etkilenmedim değil. teknoloji hastalığım yüzünden almaya karar verdim ve googla sadece modeli yazdım ilk çıkan site donanım haber olunca girip bakayım dedim. arkadaşın maduriyrtine çok üzüldüm ve tekrar düşünmeye karar verdim. Şu an evimde 40c750 3D tv var ilk aldığımda tv nin HDMI girşlerinde sorun var diye servis çağırdım görüntü alamıyordum (ki ben ölze zannediyormuşum) servis geldi ve benim aldığım HDMI kablo yanlış kabloymuş 1,3 almıştım ama 3D tv lerde 1,4 kablo gerekiyormuş. her neyse servis geldi ve yanında kablo getirdi. yaklaşık 1 saat uğraştı yapamadı ve tv yi servise aldı 1 hafta serviste kaldı hiç bir sorun yok dedi geri geldi tv meğer adamların getirdiği kablo arızalıymış boşuna 1 hafta yattı tv serviste. o zamandan beri hiç arıza yapmadı herşeyi mükemmel çalışıyor. telefonda gayet insancıl davranıyorlar gelen arkadaşlar iyiydi. demekki her servis okadar iyi değilmiş. servisin tek sorunu sabah 9 akşam 6 çalışmaları ve hafta sonu çalışmamaları. böyle bişi olabilirmi. akşam 6 tan sonra yada hafta sonları televizyon buzulsa helede bu cuma günüyse hafta sonu televizyonsuzsun.

• şaşırdım kaldım..

yazık ya...

nasıl bir ışık süzmesi arkadaş.. tonla para ver..
  • hocam samsung niye alıyorsunuz o kadar sorun çıkmasına rağmen?
    samsungun belli modelleri güzeldir iyi görüntü verir belki ama dediğm gibi sorunları çok olan bir tv.

dün arkadaşa tv alacaz iyi görüntü versin iyi bir şey alalım dedi gittik. es6140 vardı yınında da başka bir samsung . diyorum ki görüyor musun bak es6140 da ki renkler daha soluk şuna göre diyorum evet haklısın soluk diyor ama yinede es6140 ı alayım ben !!! tabi evine taktırınca da sonra pişmanlık arkasından geliyor. milleti resmem büyülemiş bu adamlar yemin ederim. bir şekide satıyorlar.
  • SD yayını gayet iyi gösteriyor benim evimde mevcut ürün. Biraz araştırın görürsünüz içinde Digital Noise Filter diye karasal yayın iyileştirici var.
  • dual core farkı
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

şaşırdım kaldım..

yazık ya...

nasıl bir ışık süzmesi arkadaş.. tonla para ver..

Takındıkları tavır daha da üzücü..

herhalde pazarda iyiler diye, dikkate almıyorlar ama zor olan orada kalabilmek zaten.

böyle rezalet müşteri ve servis anlayışı ile nasıl samsungu tercih edebilirim ki?

hala forumda gördüğüm kadarıyla en çok samsung alınıyor, almayın ki onlarda bu muameleyi yapamasın, televizyonlarında kaliteyi arttırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: universteli

Sn.Tolgavite2 bu olayda suç tamamiyle senin.Pio dan sonra Samsung kullanmaya başlarsan zaten en fazla 1 ay kullanırdın kaldi ki o kadar bile dayanamamışsın . Bu da sana iyi bir ders olsun Panny WT50 al keyfine bak.

Saygılar

Hocam dogru soze ne denir. valla kaşinmişim. Burada VT50 panasonic aldim 55 inch. Sorunsuz calisiyor. hoh be.

Pio da pio da iste yenilemek lazim. ama iyi ama kotu.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.