Şimdi Ara

SAMSUNG 46LED 9 SERİSİ LCD (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
6.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR, 9803 inanılmaz başarısız, fiyata ve süksesine göre. tabii bir de led li olmasına rağmen. (albani hocaya hak vermemek elde değil.)son avrupa kupasının maçlarının old. bir dvdyi test ettim, bırakın topu , oyuncular bile çok kötü görünüyordu, sanki siste maç varmış gibi. satıcıda çok bozuldu zaten ve hocam senin dvdin bozu dedi.
    oysa aynı dvdyi 40 z4500 de izledim, inanılmaz başarılı, inanılmaz netti. o anda phil bitti kafamda. 9 seriside dvd filmlerde başarılı görünürken o da z4500 e göre renkleri daha mattı,ama siyahları daha gerçekçi idi.
    gel de çık işin içinden
  • @HAN SOLO kafa karıştıracak bir şey yok. Ortada adam gibi üç tane seçenek var.

1. Samsung LE46A956
    2. Sharp LC52XS1E
    3. Sony 46X4500

Sony ve Samsung'un bu RGB-LED Backlight modelleri şu an için Türkiye pazarında mevcut. Ancak Sharp için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Hani mümkün olsa bile bir LCD'ye £8999 (Sharp'ın bu modelinin İngiltere'deki satış fiyatı) verilir mi bilemiyorum.

En başta söylemiştim; bu modeller arasında benim ilk tercihim Sony olur diye. Ancak bu tercih kesinlikle Samsung'un 9 serisini küçümsediğim şeklinde algılanmamalı. Tam tersine; uygun fiyat seviyesi Samsung 9 serisini LCD piyasasının başa oynayacak ciddi oyuncuları arasına sokmuş durumda. Yani bu seriyi kesinlikle gözardı etmemelisin.

Sanıyorum kafanı asıl karıştıran RGB-LED Backlight'ın henüz tam anlamıyla oturmadığına ilişkin olarak yazılıp çizilenler. Doğrudur bu sistemde henüz taşlar tam anlamıyla yerine oturmadı. Sözünü ettiğimiz modellerin hepsi CCFL Backlight'ın mezar kazıcıları olmalarına rağmen geçiş modelleridir. Gerçek anlamda oturmuş modelleri 2010 Güney Afrika Dünya Kupası ile birlikte görmeye başlayacağız.

quote:

Orjinalden alıntı: HAN SOLO

ARKADAŞLAR, 9803 inanılmaz başarısız, fiyata ve süksesine göre. tabii bir de led li olmasına rağmen. (albani hocaya hak vermemek elde değil.)son avrupa kupasının maçlarının old. bir dvdyi test ettim, bırakın topu , oyuncular bile çok kötü görünüyordu, sanki siste maç varmış gibi. satıcıda çok bozuldu zaten ve hocam senin dvdin bozu dedi.
    oysa aynı dvdyi 40 z4500 de izledim, inanılmaz başarılı, inanılmaz netti. o anda phil bitti kafamda. 9 seriside dvd filmlerde başarılı görünürken o da z4500 e göre renkleri daha mattı,ama siyahları daha gerçekçi idi.
    gel de çık işin içinden

• Arkadaşlar, herkese selamlar. en nihayet tercimi yaptım ve dün lcd mi aldım, uzun süredir yaşadığım stress sona erdi, inanın büyük bir ağırlık kalktı üstümden sanki, kuş gibi oldum. dün paramı koydum cebime ve tekrar dvdlerimle ekranların yolunu tuttum. pionee plazma iyiydi ama ekran boyutu ve birde buna hoparlörü takılınca kocaman bişey oldu, fiyatıda 6600 oldu, oturma odam için aldığımdan vazcaydım ondan. kaldı geriye z ve 9. önce 9 u izledim, 4 ayrı dvd ile, mükemmeldi. sonra z 4500ü izledim, tek kanaldan bağlamadılar dvd yi, dolayısıyla dükkandaki tüm panellerde benim dvd oynadı, z ile x4500 yanyana idi, inanın aralarında 4000 ytl fark olmasına rağmen aralarında çok az bir fark gördüm, sadece x serisinde renkler biraz daha canlı idi.bu arada aksiyon sahnelerinde 200 hertzin aman aman farkınıda göremedim, diğerleri 100 hz olmasına rağmen, gerçekten şu 200 hz olayı bazılarımızın dediğigibi pazarlama taktiği gibi geldi. sonra z serisini tek kaynaktan dvd playera bağlattım, uzunca dvd leri izledim, ama aklım samy de kaldı, çünkü siyah seviyesi samye göre çok başarısız geldi, siyahlarda grileşme samy e göre daha belirgindi, renkler samy de daha canlı idi.,oyüzden vazcaydım zden ve kendimi tekrar 9 serisinin önünde buldum, aynı sahneleri eşimle beraber defalarca izledik, ve dedikki alacağımız 9 serisi imiş, gerçekten ve hemen aldık seviçle geldik. özellikle DAMMAK kardeş sana teşekkürler, bütçemize ve beklentilşerimize uyan bir panel almış olduk, umarım kendiside uzun ömürlü olurda 6 serileri gibi sorun yaşatmaz. en kısa sürede izleme deneyimlerimi ve resimleri sizlerle paylaaşcağım saygılarımla

• @HAN SOLO 9 serisi Samsung LCD'ni eşinle birlikte iyi günlerde güle güle kullanmanızı dilerim.

Görüntü ve yorumlarını bekliyoruz.

quote:

Arkadaşlar, herkese selamlar. en nihayet tercimi yaptım ve dün lcd mi aldım, uzun süredir yaşadığım stress sona erdi, inanın büyük bir ağırlık kalktı üstümden sanki, kuş gibi oldum. dün paramı koydum cebime ve tekrar dvdlerimle ekranların yolunu tuttum. pionee plazma iyiydi ama ekran boyutu ve birde buna hoparlörü takılınca kocaman bişey oldu, fiyatıda 6600 oldu, oturma odam için aldığımdan vazcaydım ondan. kaldı geriye z ve 9. önce 9 u izledim, 4 ayrı dvd ile, mükemmeldi. sonra z 4500ü izledim, tek kanaldan bağlamadılar dvd yi, dolayısıyla dükkandaki tüm panellerde benim dvd oynadı, z ile x4500 yanyana idi, inanın aralarında 4000 ytl fark olmasına rağmen aralarında çok az bir fark gördüm, sadece x serisinde renkler biraz daha canlı idi.bu arada aksiyon sahnelerinde 200 hertzin aman aman farkınıda göremedim, diğerleri 100 hz olmasına rağmen, gerçekten şu 200 hz olayı bazılarımızın dediğigibi pazarlama taktiği gibi geldi. sonra z serisini tek kaynaktan dvd playera bağlattım, uzunca dvd leri izledim, ama aklım samy de kaldı, çünkü siyah seviyesi samye göre çok başarısız geldi, siyahlarda grileşme samy e göre daha belirgindi, renkler samy de daha canlı idi.,oyüzden vazcaydım zden ve kendimi tekrar 9 serisinin önünde buldum, aynı sahneleri eşimle beraber defalarca izledik, ve dedikki alacağımız 9 serisi imiş, gerçekten ve hemen aldık seviçle geldik. özellikle DAMMAK kardeş sana teşekkürler, bütçemize ve beklentilşerimize uyan bir panel almış olduk, umarım kendiside uzun ömürlü olurda 6 serileri gibi sorun yaşatmaz. en kısa sürede izleme deneyimlerimi ve resimleri sizlerle paylaaşcağım saygılarımla

• evet dostlar, henüz sehpasını seçemediğimiz için bekliyor yerde tv. kurulumu yapınca dvd görüntülerini ekleyeceğim
  • Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanmanızı dilerim.
    Kendinize güzel bir Bayram Hediyesi almış oldunuz.

Tavsiyem forumlarda TV kıyaslamalarına bakmayın artık.
    Yerli yersiz yorumlarla üzülmeyin.

Tekrar iyi bayramlar
    quote:

evet dostlar, henüz sehpasını seçemediğimiz için bekliyor yerde tv. kurulumu yapınca dvd görüntülerini ekleyeceğim
  • öncelikle hayırlı olsun.

9serisinde özellikle F.HD yayımlarda siyahlarda hafif problemler olabiliyor. F/W yükseltip 1.01 yaparsan çok daha memnun kalırsın.

Samsung'un son açıklamasında OLED ve LED teknolojisinin şuanda çok pahalı olmasından dolayı satış stratejisi olarak biraz zamana yayıldığı.

VE 52F96 Modeli ile aldığı EISA ödülünde kullandığı LED panel üzerinden geliştirdiği bu 9 serisi ve 7 serisi panellerde aynı teknolojinin devam edeceği.

OLED e geçiş aşamasında yüksek oranda maliyet artışından bu kriz döneminde bunun düşünülmediği açıklandı.

O yüzden şuanda sanırım en iyi fiyat / performans olarak samsung tercih nedeni olacaktır.

Marka bağımlısı arkadaşlara da şunu söylemekte yarar var.
    Sharp Shapr - Sony Sony - Samsung Samsung diye ölüyorlar fakat anlamadıkları olay bu teknolojilerin birbrini takip eden teknolojiler olduğu.

LED i Sharp buldu diyor "albani" ama şu bir gerçekki ne kadar patent te olsa ürün geliştricisi de olsa. sonuçta bunun üzerine birşeyler katabilmek önemlidir.

Ve sadece teknoloji üretmek sorunu çözmez SATIN ALINABİLİR teknoloji önemlidir. Bunuda şuan en çok sağlayabilen firma SONY dir ( PS serisi ile gözümüzün önündedir)

Ama sürdürülebilir teknolojide Korelileri geçmek neredeyse imkansız. Samsung -Hyundai- LG / Biraz Daewoo hala çoğu teknolojiyi hem geliştiren hemde sürdürebilen firmalardır.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tekrar bir hatırlatma. Çok basit bir yöntemle (eğer beceremezseniz yardımcı olurum ) F/W güncellemesini yapınız ve sonuç daha da iyi olacaktır görüntülerinizde.

• bu fw güncellemesi nasıl yapılıyor hocam, saygılar
  • Bana kalırsa farklı kaynaklarla ve ayarlarını kendine göre ayarlayarak TV ni kullan.seni rahatsız eden şeyler olursa o zaman forumlarda aynı şeylerden bahseden aynı tv kullanıcıları varmı ona bak.Ben senin tv hakkında yorum yazsam burada sadece senin aklını karıştırırım çünkü hiç kullanmadım.Bakınız test etmek başka kullanmak başka.Kendi tv mi 1 aydan fazladır kullanıyorum ,onun hakkında bile çok ayrıntılı şeyler yazamam.Senin tv ile ilgili araştırma yada sorular yorumları bir tarafa bırak bence ve tvni kendi zevk ve ayarlarınla kullan derim.Forumdaki uorum,eleştri yada methiyeler senin gözlemlerinden değerli değil.Kendin fark ettiğin,bir sorun yada güzel bir özellik olursa başkalarına fikir vermesi için sen yaz.İyi günlerde ve keyifle kullan
  • 9 serisi SAMY düşünen tüm arkadaşlara neden 756 değil diye sorarım??? Hemde 2.000 YTL ucuza varken ???
    (Enerji tüketim değerlerine bakmadan yanıtlamayın lütfen)
  • bende acaba neden samsung TV alanlar kullanıcı kayıtlarını yaptırmıyorlar?
    Sadecehttp://forum.donanimhaber.com/m_22940241/tm.htm linke tıklayıp.
    aldığınız modeli mesaja yazacaksınız hepsi bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: ATA@

bende acaba neden samsung TV alanlar kullanıcı kayıtlarını yaptırmıyorlar?
    Sadecehttp://forum.donanimhaber.com/m_22940241/tm.htm linke tıklayıp.
    aldığınız modeli mesaja yazacaksınız hepsi bu

evet üstadım haklısın.pio topiğindekiler sayfalarca roman yazıyorlar.samsungcular bir kayıt bile yapmıyorlar.shov yapmaya gerek yok belki ondandır.ne dersin.
  • evet dostlar bilmiyorduk ve kaydımızı yaptırdık.
    f/w güncellemesi 9 serisi için nasıl yapılıyor
    yardım edecek dost yok mu
  • delomar;
    Kaydın show ile ilgisi olduğundan çok samsung sahipleri. TV lerinden menun kalıp umursamıyorlar ondan dır.

İyi Yıllar
  • HAN SOLO ve diğer samsung sahipleri

– For Europe HD DTV model (LE**A7/A8/A9 series, PS**A7 series → MX(XC/XH/XU/ZG/XQ/RU/UA/CS)
    – For France HD DTV model (LE**A4/A5/A6***MXZF, PS**A4/A5/A6***MXZF)
    – For Nordic HD DTV model (LE**A4/A5/A6/A7/A8/A9***WXXE, PS**A4/A5/A6/A7***WXXE)

Yukardaki LCD ler için aşağıdaki linkler

F/Whttp://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=uk&CttFileID=2059970&CDCttType=FM&ModelType=N&ModelName=LE46A956D1M&VPath=FM/200811/20081117104658703/T-RBYDEU.exe

+ Aşağıdaki linkten indirip nasıl yapacağını da inceleyebilirsin.

http://downloadcenter.samsung.com/content/FM/200812/20081216143553031/SW-HD_DTV-Eng-1203.pdf

Buda ilgili anasyfa

http://www.samsung.com/uk/support/download/supportDown.do?group=television&type=television&subtype=lcd&model_nm=LE46A956D1M&language=&cate_type=all&dType=D&mType=FM&vType=R&prd_ia_cd=02010100&disp_nm=LE46A956D1M

İyi Yıllar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 1 Ocak 2009; 12:11:37 >

• tüm samsung 9 serisi kullanıcılarının dikkatine
    Samsung LE-46A956 LCD TELEVİZYON renk ayarları sızde nasıl, paylaşırsanız sevinirim
  • Sn Han Solo

Öncelikle paneliniz hayırlı olsun.

Sizden detaylı bir inceleme bekliyoruz...
  • Arkadaşlar bende bir lcd almak istiyorum fakat daha önce yaptığım hataya düşmek istemiyorum .çünkü 4 sene önce almış olduğum 3750 ytl 82 ekran tv olan vestel lcd'im ekranı ve ses kartımın yandığını servisin yeni bir tv almamın daha uygun olacağını söyledi.ve yaklaşık 2 aydır sütten dili yanan yoğurtu üfleyerek mantığıyla araştırmalarıma devam ediyorum sony w serisinde yoğunlaşmışken sonra z serisine bir geçiş ve sonradan x serisine bir hayranlığım oldu fakat sony x = samsung 9 serisi fiyat yarı yarıya ne yapmam gerekiyor samsung hakkında düşüncelerim x serisi ile görüntü kalitesinde bir fark yok ama uzun süreli kullanımda bir problem yaşarmıyım bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.teşekkür ederim.
  • sn ersevetu, inan senin yaşadığın merhaleleri bende geçirdim.
    önce z serisinde kararlı idim, 200 hz olayı falan yani. fakat 200 hz açıkken yanın da da 100 hz lik x serisi bir panelde aynı filmi izledim. inan hareketli sahnelerde 200 hzin 100 hz tv ye göre bir farkını yakalayamadık. bana 200 hz olayı pazarlama stratejisi gibi geldi.z den vazgeçtim, çünkü back lightı led olmadığından siyahlar öyle aman aman siyah değiller.
    x serisi zden daha canlı ve true siyahlar veriyordu ama sadece 46 inch te. buda çokkk pahalı.
    9 serisini izledik, inan çok güzel bir panel, renkler çok canlı, 100 hz başarılı, siyahlar en az plazmalar kadar gerçek siyah, tv menuleri çok hızlı. 2 kumandası var( 2. kumanda yaşlılar ve çocukların ayarları bozmaması içimn tasarlanmış) dlna var
    tek eksisi parlak dış çerçevesinin ışık altında parlaması ve sesini tamamen kısınca hafif bir ses çıkarması, ama sesini tamamen kısarak tv izlenmiyor zaten.
    yani diyeceğim fiyat ve performan olarak 9 serisi derim saygılar

• teşekkür ederim han solo kardeş bi samsung 9 serisi bir z serisi arasında kalıyorum dediğin gibi 9 serisi led tekonolojisi sony değil fakat samsung'un önceki serilerinde yaşanan problemler beni samsung'a şüphe ile yanaştırıyor.ki 4 sene önce 3750 tl'ye aldığım vestel lcd'im ini ekranı ve ses kartının yandığını düşünürsem alacağım lcd'nin uzun ömürlü olmasını istiyorum.biryanda düz lcd markası sony diğer tarafta samsung led oofff
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.