Şimdi Ara

samsung 65 js9000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar...televizyonumu istediğim yere nihayet kurdurdum..merak eden arkadaşlara izlenimlerimi paylaşmak istiyorum...
    digitürk'e bağlı izliyorum ilk olarak..digitürk'te çoğu kanal hd zaten..ancak ilk izlenim olarak hd kanalların görüntü performansını beğenmediğimi söylemek istiyorum...normal kanallar izlenecek gibi değil zaten...
    dün normal türksat uydusuna bağladım, kanal arattırdım..diyebilirim ki uydudaki hd kanallar bence daha net..network searc frekansını falan girdim ama trt 4k yayınını bulabilmek için baya bir uğraştım...önce uydu alıcısı menüsünde yeni frekans ekleme kısmını bulmada çok zorlandım..sonunda yaptım...trt 4k frekansı elle girilmesi gerekiyor izleyebilmek için...yarım saat kadar izledim..fena değil izlenimi oluştu bende..yayıncılık olarak aşmamız gereken daha çok yol var onu anladım türk televizyonculuğu açısından...gavurların nat geo hd, bbc hd vs. kanalları gerçekten hd...bizdekiler hd imsi gibi...
    bakalım digiturk te yakında 4k yayına başlayacakmış..iz tv de belgeseller 4k yayına uygun çekiliyormuş...uygun yayın ve uygun video olursa görüntü performansı gerçekten muhteşem...piksel görme diye bişey yok...
    hepinize saygılarımı sunarım...

• Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.
  • Dr.bey panelin hayırlı olsun+

-Panel TFT-LCD oldup da ekran da 50 ve üstü olunca haliyle SD ler düşer,HD ler ise,adı HD ama çakma-HD gibidir(dar-band/düşük-bit-rate)
    DT nin Receiver ları iyidir ama mükemmel değildir! dolayısıyla hem kanalın hem de DT nin fazla sıkıştırması sebebiyle HD kanallar da aman aman
    değildir!

-Panelin DVBTuner den gelen resim kalitesi de üst düzey değildir,ama sıkı bir Receiver bağlarsan farkı da görürsün!

-DT ye üye ise mecburen buna talim edeceksin

-Ancak DT de en iyi resim kalitesi LigTV dedir bu yayınlar eskiden beri hep çok iyidir

-HD yi "beğenmedim" derken,bunu salt TS uydusu ve DT ile mukayese edersen yalnış olur

-Ben böyle panelleri kullananların kesinlikle Astra 19,2 ve HotBird uydularını öezllikle de HD leri izlemelerini tavsiye ederim ki panelin hakkı verilsin!
    Gerçi Astra ve HBird de neredeyse tüm iyi paketler/kanallar şifrelidir ama FTA olarak yine bazı kanallar vardır! ama işin daha özü paylaşımlı bir Receiver
    alıp ama dandik değil de oldukça iyi bir cihaz ile bu uyguların izlenmesi şart gibi,Türksat da 600 tane kanal var 550 tanesi çöp veya yerel dandik hatta
    çok ciddi kötü rezil kanallar vardır,ben alayını sildim bunların TS den en fazla 20 kanal izlerim ve ayarlarım

++

• teşekkür ederim..siz gerçi 9500 olmadıktan sonra almanın bir anlamı yok diyorsunuz ama 65 inç'te js9500 türkiye'ye gelmediği için bununla idare edeceğiz...
    hotbird uydusu, bende hep erotik olaylar canlandırdığı için pek ciddiye almıyordum:)..deneyeyim orayı...astra'da güzel kanallar var evet..
    peki bunun kendi uydu alıcısı haricinde tavsiye edebileceğiniz bir uydu alıcısı var mı..
  • Dr.bey

-HB dendimi akla nedense hep adultlar geliyor ama işin aslı öyle değil tabiki,bu sizin neye bakacağınıza bağlı olarak değişiyor

ama kötü olan kısmı şu ki HB denen meret uydu da en baba paket SKY-Italy dir ve o da uzun zamandır artık açılamıyor(paylaşımla)
    müthiş kanallar ve içerikler v.s vardı ama hepsi uçtu,Yunan Nova/OTE paketi de uçtu! geriye Polonyalılar kaldı! onlar da oldukça iyi
    bunun haricin de yine güzel şifreli kanallar var açılabilen v.s HB yine de izleniyor ben de

benim Receiver lar da ilk kanal sıralamada HB deki şifresiz Arte-HD dir bul bu kanalı izle o zaman görürsün yayıncılık neymiş!
    Begesel ama çok sıkı bir kanal ve benim çok istediğim eski Amerikan/Fransız siyah&beyaz filmleri de oynatıyor
    "Mezzo" var HB de "klasik" müzik de Avrupanın bir numaralı kanalıdır eskiden beri meraklısına tabiki! SD si şifresiz ama HD si şifreli
    herifler yayın tekniğini video+audio olarak süper yapıyorlar!

Astra 19,2 ise en iyi uydu sayılır! Almanlar/Fransızlar ve bir dolu açılabilen kanallar vardır,SD leri bizim çakma-HD gibi bazı alman kanallarının
    üstelik işin audio kısmında "alamanlar" bir numara,yaw bizim kanallar yayıncılıkmı yapıyor sanıyorsunuz! TRT ler yine HD en iyisi bizimkiler içinde

-Panelin tadı böyle içerikler/uydular olunca neşeleniyor

-Receiver olarak ben hep Marka ve Kalite Avrupa cihazlar kullandım hiç Karaköy işi cihaz kullanmadım
    Avrupa derken hepsi de KORE malıdır Çin işi çakma-marka/no-name vis cihazlar ile işim olmaz

Kathrein bu konuda çok çok iyidir(913 ve yeni seri 916) Uydu Bölümüne bakarsan başka cihazlar görebilirsin ama senin tam ne yapmak istediğine bağlıdır!
    bazıları çok pahalıdır bu arada!

DSmart kullanmazsan;TechniSat daha da iyidir ben 5/6 senedir bunları kullanıyorum,yeni Kati den 916 getirdim bir ara satıyordum şimdi vazgeçtim gibi!
    bir Receiver alacaksan tam neleri yapacağını iyi belirlemen gerekiyor!
    Benim TSat ile pek işim yok sayılır maçlar hariç TS ye hiç takılmam!

Tenis hastalığım vardır Italyanların 24 saat yayın yapan HD Tennis kanalı vardır örneğin (üstelik şifresizdir)

Ama Astra ya taklırsan ve güzel paylaşım yapan bir cihaz alırsan ciddi memnun kalabilirsin(örneğin VU+ marka çok iyidir bu konuda+IPTV de vardır!)

Paneli alıp da salt Türksat takılmak bana biraz hikaye geliyor,ama DSmart/DTürk olursa o zaman idare eder+

• Bu sene Samy de J9x ve 95x lar çok iyi ve piyasanın da en iyisidir

-Sıkıntın olursa bana bildir hocam+

-Hemen her bir şeye sorun var diye yaklaşma,pimpirikli olma,ayrıca Araba hatta Daire parası versen bu panellere yine de işin "şansa" kalır
    her tarafı sorunlara çok açıktır kendileri zira işin çıkış-geliş v.s "teknlojisi" sakattır;biz de hastayı bu haliyle yaşama tutturmak için uğraşıyoruz

Klasik laf ama o eski paneller yok;gerçi laz aramızda eskiden de aynı bok idi bu meretler,o zaman başka sorunlar vardı bugün başkaları veya bazıları hep aynı
    ama Pio hariç bu işi adam gibi temiz ve kaliteli yapan bir üretici bu dünyada hala çıkamadı gitti!

-Öncelilke panelini tanı!! ayarların çoğunu OFf yap(zaten çoğu da işe yaramaz ama neden var o zaman diye de sorma şimdi)
    panelin karakterini tanıdıkça işin daha kolay olacaktır!

-Sen de ext.cihaz olarak neler vardır panele bağladığın??? veya düşündüğün ext.cihazlar??

USB/HDD bağlamak dan bahsetmiyorum

CAN++

• digiturk var, bluray oynatıcı var lg'nin, egreat r6s pro media oynatıcı var..
    ps falan oynamam, öyle oyun merakım yoktur..
    benim en büyük hobim film ve maç izlemektir...görüntü kalitesine önem veririm...izlediğim şeyin kaliteli olması gerekir...zaten öyle çok fazla da boş zamanım olmuyor işim dolayısıyla..olan boş vakitlerimi de kaliteli değerlendirmek isterim...
    türksat ben de izlemiyorum..sadece trt 4k yayınını merak ettiğim için bağladım...

bir de uhd filmler veya belgeselleri nereden indirebilirim bilginiz var mı? projeksiyonda izlerken daha önce bunları zamunda.net sitesinden indiriyordum...genellikle 30 gb üstünde filmler oluyordu indirdiklerim...iso'dan bahsediyorum..gerçi 300x169 projeksiyon perdesinden sonra 65 inç gözüme çok büyük gözükmedi açıkçası...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende js9000 serisine yavaştan kayıyorum galiba, birde şu sony ler gelsin bakalım 1-2 haftaya kararımı veririm
    Bir de js8500 var biraz daha ekonomik gibi

İlginçtir, ikiside aynı fiyat
    http://www.epey.com/televizyon/karsilastir/4656-25810/samsung-55js9000_samsung-ue55js8500t/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haunt54 -- 27 Haziran 2015; 15:49:55 >
  • Dr.bey

-öncelikle benim d/l işleriyle hiç işim olmaz,dolayısıyla şimdi ler de ise çok fazla siteler var d/l için,bunu diğer arkadaşlar veya kendin net den arayıp bulacaksın
    bana d/l edip te HDD lere doldurmak fikri artık hiç cazip gelmiyor,zaten bir dolu "stream-media" içerikler olan aplikasyonlar var paneller de veya daha olmadı
    panel zaten nete bağlı olduğu için kendiniz buluyorsunuz v.s

-DT olunca mecburen bunu izleyeceksin ve verdiği resim kalitesine de eyvallah diyeceksin 7derece uydusun dan
    ama seni kesmiyorsa veya daha fazla şeyler içinde,hangi şehirdesin bilmiyorum ama 19,2 ve 13 dereceler için tek bir çanak alırsın 120cm lik Offset multi-feed LNB bağlantısı ile de
    Receiver da kullanırsın veya bunu ilk etap da Receiver da almadan doğrudan panelden de kullanabilirsin ve FTA yayınları izlersin,bence yine de değer yayınlar bulabilirsin şifresiz olarak
    ama işin zevki CS işi yapan bir cihaz alıp server da alıp şifreli yayınları da izlemektir işin bu kısmı biraz emek-zaman ve merak gerektirir ama bence değer!
    sen ilk etap da bence çanağı ikili LNB ile besleyip 19,2 ve 13 deeceleri indir dairene,Receiver işine sonra bakarız

-LGE nin BD sini ben de kullanmıştım fena sayılmaz sonra başka cihazlar alınca LGE BD yi Damada vermiştim,bu verdiğim LG cihazı hiç FW update yapmadığımız için(kasıtlı olarak)
    "çakma-BD" leri açıyor tabiki seninkini bilemiyorum,gerçi bazı insanlar sadece org.BD izliyor ama bazıları da çakma-BD+org BD izliyor bizim gibi

Bence her panel de bir BD takılı olmalıdır yine de

-MP işlerini ben bıraktım gari,6 tane kullandım farklı markalar hepsini şutladım sonra! resim kalitesi anlamın da çoğu iyi değil bunların zaten işleri de resim kalitesi değildir!
    başka bir dolu atraksiyon yapıyor bu cihazlar resim kalitesi anlamında hikaye çoğu! EGreat de eski ama iyice sayılanlar içindedir

Ben o işi artık imzamdaki Tosh BD ile yapıyorum,resim kalitesi SD&HD olarak süper ama ben sadece indirip kısa süre izlediğim sonra sildiğim müzik clipleri,konser ve film v.s için
    kullanıyorum çoğunlukla da siliyorum MP ile başka iş yapmam ben ama elde olması iyidir ancak Samy/LGE bu konuda çok iyisidir ve bir MP yi hiç aratmazlar gibi!

Ancak BD-ISO ları Samy açarmı bunu bilmiyorum hiç işim olmadı çünkü! ayrıca her MP cihazı da bunları açmıyor veya sorunlu açıyor v.s EGreat bu anlamda sorunsuz ise
    Samy falso yaparsa bununla izlersin o içerikleri

-PJ ve sıkı bir PJ kullanıyorsan veya kullandıysan bunun tadi "Sinema" dan sonra en iyi PJ de olur hocam
    paneller hele hele TFt-LCD paneller FILM olayında hikayedir bu iki sistemin yanında! ama "PDP" kullansaydın o zaman PJ kadar hatta biraz daha geniş anlamda hem kalite hem de
    seçenek alabilirdin özellikle Pio PDP kullansaudın ama bunlar da artık geçmişte kaldı!

++

Şimdilik bu şekilde devam edin,paneli tanıdıkça ve seversen de sorun olmadan devam edersin zaten.

Receiver uydu işini şimdilik biraz ertele ama düşünüyorsan bence ilk etap da çanağını kur derim sana++

• Hocam bende 65 inch kaliteli bir tv arayışı içindeyim kısacası siz memnun musunuz sj900den yanında birde s6 verdikleri kampanya var bende almayı düşünüyorum ama sj9500 de türkiyeye gelmediği için sıkıntı biraz olsa onu alırdım sony modelleride geliyor sanırsam onlarıda araştıracağım. Kısacası sj9000 i iyi ki aldım diyebilir miyim aldıktan sonra salona alcam yapcağım şey lig tvden maç izlemek olacak yakında 4kya geçerler herhalde zaten hd yayın var yazdığınız gibi ama çok iyi dğeil bir de film izleyeceğim.
  • Hocam siz anladığım kadarıyla bu işte üstadsınız ben bugün 17binden 11.600 ₺'ye düşen LG 65ec970v aldım teknosadan diğer seçeneğim samsung 65js9000 di sizce doğru seçimi yapmış mıyım? şimdiden teşekkürler :)
  • Hayırlı olsun guzel Günlerde kullanın. Sizin görüşleriniz nelerdir televizyon ile ilgili özellikle hareketli sahnelerde sorun vardı ilk çıkan OLED TV'lerde, siz deneme imkanı buldunuz mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metalmilita kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam. Maalesef bulamadım korkumda o hocam aldığım ürün teşhirde yoktu ama yabancı sayfaların incelemeleri vesaire ile aldım ama aklım js9000 de kalmadı değil salı günü gelcek dediler gelene kadar karar değiştirme şansım var hala araştırıyorum ama oledle devam edeceğim yüzde 90. Elemana hız ve kısa ömürü sorduğumda ilk oeldlerde vardı ama bunda sorun olmaz dedi oda oledi önerdi vesaire ama aklımın ucunda samsung kalmaıd değil dediğim gibi teşhirde görseydim çok iyi olcaktı ama göremedim
  • konya bimeks'te bile var 65 js 9000 serisi teşhirde...yine bir başka samsung bayiinde gördüm kule site'nin orada (konyayı bilenler için söylüyorum)..65js9500 türkiye'ye gelmedi maalesef..ilerleyen zamalarda gelir mi, zannetmiyorum...çok yorum okudum...lg nin bahsettiğiniz ürününe de baktım teknosa'da..hatta 78 inçlik modeliydi...lg alarak maceraya gerek yok dedi çoğu kimse yorumlarda..ben de samsung'a yoğunlaştım...js değil ju serisine bakıyordum ilk başta...ama bu s6 kampanyası ve uygun fiyat alınca bayiden js serisi aldım...65 inç bile bana normal geliyor...bence daha küçüğü yani 55'i alınmamalı..
    ilk izlenimlerim bluray iso filmlerde gayet başarılı..ancak tv yayınlarında (yayınlardan kaynaklı sanırım) aynı şeyi söyleyemeyeceğim...bunda panelin bir suçu olduğunu sanmıyorum...ben altına curved soundbar aldım (8+1), onunla kullanıyorum sesleri ordan dinliyorum...gerçi kendi hoparlörü de fena değildi ama özellikle subwoofer çok başarılı...
    hareketli sahnelerde veya kayan yazılarda herhangi bir akış sorunu yok kesinlikle...

benim de asıl izleme amacım lig tv zaten...digiturk bağlı panelde...denemek için media oynatıcıdan bluray iso film izledim birkaç tane...

• dr.ibrahim D kullanıcısına yanıt
    Bende aldim hocam 12500 e indirttim fiyati 14 ten s6 gelcek 10500 olcak yaklasik bende memnunun soyah performansi renk akicilik smart arayuzu vesaire hepsi cok iyi digiturk plus vardi onu iptal ettirip iki hd kutu yollain dedim yeni tasindim 3 kuu oldu baska kutum daha vardi onun icin bakmadim bostaydi baktim kutu hd de hani hd paket yok kanallarda deliridm aricam orucluyum useniyorum suan sd yayin var hd yaparsam iyi olcak bu bile fena sayilmaz

• hayırlı olsun...ben de 11950'ye almıştım...s6 yı 2500'e sattım...telefon gold rengi istemiştim gold geldi, ben siyah falan gelir diye bekliyordum...9450'ye geldi yani bana 65js9000...9 taksit...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.ibrahim

hayırlı olsun...ben de 11950'ye almıştım...s6 yı 2500'e sattım...telefon gold rengi istemiştim gold geldi, ben siyah falan gelir diye bekliyordum...9450'ye geldi yani bana 65js9000...9 taksit...

Hocam iyi almissin bende zorlasam 12 olurduda cok zorlamadim birde nakit aldim ben sen iyi almissin bu arada s6 yi 2500 den nasil sattin beyaz sipsris ettim ben bakalim

• beni samsung bayii ne götüren bir arkadaş vardı, ona sattım...zaten bu televizyon olmasında onun katkısı var...onun tanıdığı bir yerdi...yoksa ben dediğim gibi ju serisine bakıyordum...s6 hediyesi var diye broşürde görünce, hocam ben de telefon alacam zaten dedi...çoktandır s2 kullanıyordu...ben bu telefonu alıyım sen de bu televizyonu al madem dedi...(gold rengi istedi, odaha çok tutuluyormuş birkaç telefoncuya sorduk...ben gelmez diyordum ama gold rengi geldi)...öylelikle js serisine terfi ettik...iyi ki de etmişiz...şu zamanın çok ilerisinde en az 2 yıl ilerisinde bir tv aldık bence...(yayıncılık açısından diyorum)...benim 2,5 yaşında oğlan paso youtube'dan pepee, niloya falan izliyor..ona yaradı en çok:)

bu tv nin geçen ay da uhd video paketi hediyesi varmış...curved soundbar ve digiturk lig tv ile birlikte...bu uhd video paketini nasıl, nerden bulabiliriz bir bilgin var mı?

yada uhd video nerden indirebiliriz...filmcilerde falan yok uhd film yada başka içerik...

• dr.ibrahim D kullanıcısına yanıt
    Bilgim yok hocam maalesef ama samsung aldigim yer bana har didske 3 boyutlu 1tb film atariz dediler

• 3 boyutlunun bir espirisi kalmadı artık...ona erişim kolay...şimdi uhd video (4k-8k) zamanı...ilk çıktığında blu-ray filmlere de çok zor erişebiliyorduk...bu da öyle olacak demek ki..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.