Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S 3 BUTON SORUNU ÇÖZÜM (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
2
Favori
61.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Buradaki hiçkimsenin yanınızda olmadığını, telefonun neler yapıp neler yapmadığını bilemediğimizi göz önüne alarak ve kendinizi de bizim yerimize koyarak bu mesajınızı bir daha gözden geçirin lütfen.

hocam üzüntüden ne dediğimi biliyomuyum?
    1. sayfadaki işlemleri aynen yaptım aynen yaptıgımada eminim
    3 tuş problemini çözmek ve yüksek sürümleri yüklemek adına giriştim bu işe
    neyse denilenleri harfiyen yaptım msdos işlemleri odin işlemleri vs hepsi başarılı geçti
    tarif edilen dos işemlerini yaptıktan sonra telefon download moda geçti sonra odini çalıştırıp dosyayı tele yükledim aynı zamanda telefon ekranındada download ettiğini gördüm
    odin tamadır dedi yeşil yandı telefon kapandı resetmi attı dedim ama baktım hiç açılmıyo
    ne yaptıysam açamadım pili fln söküp taktım şuan açamıyorum hala
    tariflerden anladığım kadarıyla full brick oldum sanırım
    konu budur arkadaşım

• quote:

Orijinalden alıntı: chaka

quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62
    Buradaki hiçkimsenin yanınızda olmadığını, telefonun neler yapıp neler yapmadığını bilemediğimizi göz önüne alarak ve kendinizi de bizim yerimize koyarak bu mesajınızı bir daha gözden geçirin lütfen.

hocam üzüntüden ne dediğimi biliyomuyum?
    1. sayfadaki işlemleri aynen yaptım aynen yaptıgımada eminim
    3 tuş problemini çözmek ve yüksek sürümleri yüklemek adına giriştim bu işe
    neyse denilenleri harfiyen yaptım msdos işlemleri odin işlemleri vs hepsi başarılı geçti
    tarif edilen dos işemlerini yaptıktan sonra telefon download moda geçti sonra odini çalıştırıp dosyayı tele yükledim aynı zamanda telefon ekranındada download ettiğini gördüm
    odin tamadır dedi yeşil yandı telefon kapandı resetmi attı dedim ama baktım hiç açılmıyo
    ne yaptıysam açamadım pili fln söküp taktım şuan açamıyorum hala
    tariflerden anladığım kadarıyla full brick oldum sanırım
    konu budur arkadaşım

Telefonu açtığınızda herhangi bir hareket oluyormu olmuyormu? Galaxy S yazısı falan geliyormu? Bunları yazmanız gerekir ki ona göre yanıtlar gelsin.
    Neyse siz en iyisi pili çıkartıp 1-2 saat kadar pilsiz bekletin (neden diye sormayın bana da anlamsız geliyor ama demek bir nedeni varki böyle yeniden telefonu açabilen arkadaşlar var).
    Pili yerine takmadan önce bir yardımcı ile beraber 3 tuşa basarak (ses kısma, home, power) tuşlar basılıyken pili yerine takın. Download moduna geçecekmi bir bakalım.
    Son olarak ta direnç yöntemi ile yani 301k ohm direnç ile telefonu download moda almayı deneyin (forumda ayrıntılı bir şekilde resimlerle birlikte anlatıldı).
    Eğer hala ne download moda girebiliyor ne de telefon açılabiliyorsa yapacak başka birşey yok görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 11 Nisan 2011; 23:33:26 >

• tamam teşekkürler bi denerim bakalım
    ama teknik servis yolu gözüktü galiba
    allahtan hayırlısı...
  • Yöntem sorunsuz çalıştı. Paylaşan arkadaşa teşekkür etmek istedim. Şimdi Samsfirmware den indirdiğim 2.3.3 versiyonunu yükleyeceğim. Yükleme bitince tecrübelerimi paylaşırım.
  • Linkler ölü. Yeni link verebilir misiniz?
    Hallettim. Yine de Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basist1 -- 10 Mayıs 2011; 20:11:19 >
  • peki birşey sorcam bu yolu kullanırsam download modu çalışıyor dediniz eywallah
    fakat recovery moduda çalıştırıyormu

ona göre alcam telefonu yarın
  • arkadaslar burada anlatılan 3 tuş sorunu cozmeye calısırken cıhaz coktu... bu sorunu nasıl halledebilirimm bilgilerinizden faydalanmak ıstıyorum tesekkurler......
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aegeus

ÖNEMLİ

Bu metodu ilk kez yazdıktan sonra hem başlık içerisinde telefonu brick olan kullanıcılar oldu, hem de üç tuş sorununu ortadan kaldırmak için çok daha emniyetli yollar meydana çıktı, bu yollardan ilki:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=785201 adresinde, ikincisi ise:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=821698 adresinde. Lütfen İngilizceniz var ise öncelikle bu iki yola müracaat ediniz.

Arkadaşlar Selamlar,

Türkiye'de satılan Samsung Galaxy S model telefonlarda karşılaşılan 3 buton sorunu çözülmüştür. Burada nasıl yapıldığını anlatmadan önce tekrar ve tekrar belirtmek isterim ki bu çözümü uygulayıp da telefonunuz zarar görürse hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum; sorumluluk tamamiyle size aittir!

Hemen belirteyim ki bu çözümün orjinal olarak bulunduğu adres şudur:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=785201 Kendine ve İngilizce bilgisine güvenen arkadaşlar çözümü orjinal olarak oradan takip etsinler.

quote:

DO NOT CONNECT THE PHONE THRU A USB HUB. ONLY DIRECT CONNECT TO MOTHERBOARD USB HEADER (REAR USB NOT FRONT PANEL).

Here is how to proceed:

Remember you need to do JUST EXACTLY how I describe or else your phone might get bricked.

1. Disconnect the phone from the computer (if connected), and reboot the phone. Go to "settings -> applications -> development -> Enable USB Debugging".

2. Ensure your battery contains atleast 60% of charge (the flashing will take only a second, but the voltage is important).

3. Close everything Kies related on your computer (Kies tray agent etc)!

4. Start Odin3 v1.3.exe (IT MUST BE STARTED NOW)

5. Connect the phone to the computer.

6. Start a new command prompt and type "adb reboot download"

7. In Odin3 v1.3 select the included "GT-I9000_SBL_RCVDL_FIX_FINAL.tar.md5" as PDA. Tick "Phone Bootloader Update" as displayed in the picture. DO NOT SELECT RE-PARTITION OR .PIT FILE.

8. Press start button to launch the flashing process.

DONE

Önemli: Bu işlem sırasında telefonu USB hub üzerinden değil, doğrudan bilgisayara bağlayacaksınız. Aşağıda yazanları aynı sıra ile yapın.

1.http://www. m u l t i u p l o a d . c o m /1M96Y946ZW adresindeki sıkıştırılmış dosyayı bilgisayarınıza indirin ve bir klasöre açın.

http://www. m e g a u p l o a d . c o m /?d=FIOJIKZQ adresindeki sıkıştırılmış dosyayı bilgisayarınıza indirin ve içindeki üç adet dosyayı doğrudan C:\ dizinine açın.

2. Telefonunuzu bilgisayardan ayırın, kapatıp tekrar açın, ardından Uygulamalar - Ayarlar - Uygulamalar - Gelişim seçeneğini seçin.

3. Telefonunuzun en az %60 miktarında şarjda bulunmasına dikkat edin.

4. Bilgisayarınızda çalışan Kies ile ilgili herşeyi kapatın. Programın kendisi, sistem tepsisindeki programcık vb. dahil.

5. Biraz önce indirip, bir klasöre açtığınız Odin3 v.1.3.exe dosyasını çalıştırın.

6. Telefonunuzu bilgisayara bağlayın. Bu aşamada bir iki sürücü yüklenecek, bunların yüklenmesini bekleyin.

7. Başlat menüsünden bir komut satırı açın ve C:\ dizinine geçin. Burası biraz önce üç küçük dosyayı açtığımız dizin. Ardından (tırnaklar olmadan) "adb reboot download" komutunu yazın ve enter'a basın.

8. Biraz önce çalıştırdığınız ve arka planda duran Odin uygulamasına geçin, PDA seçeneğini tıklayın, gelen menüden aynı klasör içindeki "GT-I9000_SBL_RCVDL_FIX_FINAL.tar.md5" dosyasını seçin. "Phone Bootloader Update" seçeneğinin seçili olduğundan emin olun, SAKIN REPARTITION YA DA .PIT SEÇENEKLERİNİ SEÇMEYİN. Doğru seçim için ekteki resme bakın.

9. Start butonuna basın ve yazılım telefona yüklensin. Ardından telefon kendisini resetleyecektir. Telefonu bilgisayardan çıkartın, açın ve biraz önce seçtiğimiz gelişim seçeneğini disable edin. Sonra telefonu tekrar resetleyin, hepsi bu kadar.

Bu seçenekleri aynen takip ettim ve şu anda benim telefonumda 3 buton sorunsuz çalışıyor. Telefonu kapattıktan sonra 3 buton tuşuyla recovery mode'a sorunsuz girebiliyorum. Bu flash esnasında kullandığımız dosya ise doğrudan Samsung Kanada'dan geliyor, biz sadece bir yardımcı program ile onu kendi telefonumuza yüklüyoruz.

Hepsi bu.

Dediğim gibi telefonunuz bozulursa sorumluluk kabul etmiyorum ancak bir çok kullanıcı bu işlemi sorunsuz yapmış durumda, ben de aynı şekilde.

Saygılarımla.

SAMSUNG GALAXY S 3 BUTON SORUNU ÇÖZÜM

SAMSUNG GALAXY S 3 BUTON SORUNU ÇÖZÜM

edit: adb.rar dosyasını tekrar başka host'a yükledim, sorunsuz indirebilirsiniz.

baba varya kafayı sıyırıyordum nasıl ısıme yaradı su 3 sorununu anlatmıssın yaaaaa

• Allah rzı olsun kardeşim bende hallettim sorunumu
  • linler kırık yenileyebilecek var mı acaba?
  • 2. dosya linki kırık arkadaşlar var mı ekleyebilecek olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmada

2. dosya linki kırık arkadaşlar var mı ekleyebilecek olan?

Yeni Rom'larda 3 tuş sorunu yok diye diğer forumda yazmıştım. Burayı okuyan arkadaşlar için de bilgi olsun diye buraya da yazayım.

quote:

Şu anda güncel olan 3 dosyalı hangi romu yüklerseniz yükleyin zaten bu sorun çözülüyor. 3 tuş sorunu diye birşey kalmıyor.

Burada verilen dosyalar boot dosyalarıydı. Bazı Rom'larda, telefon açılırken yapması gerekenlerin bulunduğu bu bölümde 3 tuş komutları bulunmadığı için bu sorun ortaya çıkmıştı. Bu dosyalar ile 3 tuş komutları da olan boot bölümü yeniden yazılıyordu.

Uzun bir süredir de çıkan tüm Stock 3 dosyalı yani PDA, Modem ve CSC dosyalı Rom'larda bu 3 tuş komutlarını içeren boot bölümü zaten yeniden yazılıyor.

Bu arada bir hatırlatma yapayım. Özellikle istediğiniz abd.rar dosyaları aslında ADB yani Android Debug Bridge dosyalarıdır. İsmi yanlış yazılmış. ADB dosyalarını da google'da milyonlarca yerden bulabilirsiniz. İlerde daha derinlere inmek isterseniz ADB'ye ihtiyacınız olacaktır. Bilgisayardan komut satırından telefonda birsürü şey yapabilmenize yarıyor.

Doğal olarak peki Rom yüklemek için Download moduna nasıl gireceğim diyorsunuz.

quote:

İlk alternatifiniz KIES ile Rom'unuzu yükseltmek. KIES zaten herşeyi yapacaktır. Yeni Rom yüklenince de 3 tuş diye bir sorununuz kalmamış olacak.

Diğer bir alternatif, aslında elinizin altında her zaman bulunması gereken bir aparat. 301k'lık direnç ile yapılıyor. Bu adaptörü ister eliniz yatkınsa kendiniz yapabilir, isterseniz hazır olarak satın alabilirsiniz. Maliyeti 5 TL'yi geçmez. Hazırları bir aralar 15TL'ye falan satılıyordu. Bu aparatı telefon kapalıyken taktığınız an download moduna geçer. Brick olan telefonlarda can kurtarır. Ben 5-6 kere kullanmak zorunda kaldım. Mutlaka bunu edinin.
    Google'da "galaxy s jig" diye aratırsanız önünüze gelecektir. Hatta burda bile resimlerle konusu var.

Başka bir alternatif ise, ADB. Bu yol için ADB dosyalarına ihtiyacınız var. Biraz da bilgisayar bilgisine. İsterhttp://developer.android.com/sdk/index.html adresinden kapsamlı olarak tüm Android SDK dosyasını indirip yükleyebilir ve yüklenecek olan ADB'yi kullanabilirsiniz, isterseniz sadece size lazım olan ADB dosyalarını bulup onları yükleyebilirsiniz. Bu dosyaları kopyaladığınız yerde komut satırından (C diskinizde adb diye bir klasöre yüklediğinizi varsayarsak)

c:\adb\adb reboot download

yazarak telefonu download moduna geçirebilirsiniz. Recovery moduna almak isterseniz de download yerine recovery yazacaksınız.

c:\adb\adb reboot recovery

Google'da mutlaka binlerce yerde bu dosyalar bulunabilir. Bulamazsanız bir şekilde biryerlere upload etmeye çalışırım.

• Merhabalar,

Üç tuşla denedim fakat "Downloading, do not turn off target." uyarısı aldım. Telefon (s3) açılışta takılı kalıyor. Ne yapmam gerek?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.