Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S 3 BUTON SORUNU ÇÖZÜM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
2
Favori
61.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bguven

ODIN Success verdi ancak telefon açılmıyor şimdi.
    XDA Formlarda işlemi yapmadan önce dump alıp HEX editörle açıp "e-fused" diye bir değeri kontrol edin diyor.
    Önce bu işlemi yapmadan kimse denemesin.

Yani herkes aynı işlemle 3 tuş sorununu çözerken senin telefonun brick mi oldu :S Şimdi tırstım. Telefonu daha bugün aldım. Çok güzel bir cihaz ekran falan çok net. Şu 3 tuş sorununa girişecektim ki sen böyle diyince hiç değilse bu şekilde nir süre kullanmaya karar verdim.

Ve arkadaşlar bu 3 tuş sorununu ortadan kaldırınca Turkcell'in açılıp kapanırken araya girmesi vs. de ortadan kalkıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdullah Yurtoğlu -- 26 Eylül 2010; 23:02:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: apoki

Yani herkes aynı işlemle 3 tuş sorununu çözerken senin telefonun brick mi oldu :S Şimdi tırstım. Telefonu daha bugün aldım. Çok güzel bir cihaz ekran falan çok net. Şu 3 tuş sorununa girişecektim ki sen böyle diyince hiç değilse bu şekilde nir süre kullanmaya karar verdim.

Ve arkadaşlar bu 3 tuş sorununu ortadan kaldırınca Turkcell'in açılıp kapanırken araya girmesi vs. de ortadan kalkıyor mu?

3 tuş sorunu çözmek Turkcell'i ortadan kaldırmıyor.

üç tuştan sonra kies ile update edebilirsin (3 tuş sorunu hallolmadan da yapabilirsin ama bir problem çıkarsa servislik olursun)

benim cihaz da 3 tuş sorunlu idi sonra buradaki talimatlarla onu hallettim. önce bilgisayara kies kurup telefonun driverlarını yüklettim sonra odin ile 3 tuşu hallettim. sonra kies ile 2.2 yi yükledim. tüm turkcell saçmalıkları ortadan kalktı market e de sorunsuz giriyor. daha sonra JPH versiyonu root etttim ve lagfix uyguladım.

lagfix uygulamadan önce quadrant standart benchmark değeri 994 veriyordu. lagfix ten sonra 1888 oldu. bunlar şu anda pek birşey ifade etmiyor aslında bana ama internetten araştırıp ustaların yaptığını yaparak psikolojik olarak telefona daha bir ısınıyor insan.

şimdilik 2.2 beta olduğu için heryerini kurcalıyorum tabiki .. yoksa ilk aldığım haldeki performansından da memnundum.

tüm bunları da turkcell in açılış ve kapanıştaki logo ve müziğinden kurtulmak için yapmış olmam da ayrı. halbuki 25 ağustos a kadar 12 yıllık turkcell müşterisiydim.

• arkadaslar ben BAKUDEN yaziyorum bende market filan her sey sorunsuz calisiyor amma 3 tus problemi var bunu kolay sekilde cozumunu anlata bilirmisiniz amma lutfen sade dilde olsun lutfen yardiminiza ihtiyacim var
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan azeri

arkadaslar ben BAKUDEN yaziyorum bende market filan her sey sorunsuz calisiyor amma 3 tus problemi var bunu kolay sekilde cozumunu anlata bilirmisiniz amma lutfen sade dilde olsun lutfen yardiminiza ihtiyacim var

1. sayfadaki ilk mesaja bak. ondan daha sadesini bulamazsın..

gerekli dosyaları indir ve işlemleri tariflendiği gibi yap. bende işe yaradı.
  • turkcell romlu aldığım i9000 host edit ile kies üzerinden i9000xxjph fro. 2.2 yapmıştım
    1. sayfadaki yolla recover menusünde

- E:signature verification failed - aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: thorri

turkcell romlu aldığım i9000 host edit ile kies üzerinden i9000xxjph fro. 2.2 yapmıştım
    1. sayfadaki yolla recover menusünde

- E:signature verification failed - aldım

sanırım root etmeye çalıştın.. JPH yi root edebilmek içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_42104387/mpage_33/tm.htm buradaki yöntemi kullan aynı şey benimde başıma gelmişti. bununla halloldu.
  • UYDUYA BAĞLANMADAN İNTERNETE BAĞLANMADAN YOL TARİFİ YAPAN PROGRAM VARMIDIR?
  • Arkadaşlar 3 tuş sorununu çözdüm teşekkür ederim herkese. Ancak kies den 2.2 'yi yüklemeyi bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • ilk sayfadaki işlemlemi yaptın..?
    bugun aldım teli bende yapmak denemek istiyorum ama korkuyorum..! genelde olumlu cevaplar...... yoksa hemen deniyicem ama.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altunkeser -- 28 Eylül 2010; 2:07:54 >
  • Ben de tırsarak yaptım sorunsuz çalıştı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: apoki

Ben de tırsarak yaptım sorunsuz çalıştı :)

gecmiş olsun o zaman darısı benim basıma :)
  • uç tus holayını hallettim tesekurler sayenizde..tekrar denemeye korkuyorum acıkcası ama sanırım olmustur..update olayını yapamadım ama host editleyip denedim olmuyor "vista" hala update yapamazsın diyor..ne yapmak lazım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shankai

quote:

Orijinalden alıntı: snipeTR

odin ile root yaparken brick :D serviste..
    şöyle kaliteli bir root yazısı yok internette :pff

Geçmiş olsun. Garantili miydi cihaz? Garantisiz brick cihazları kime yaptırıcaz acaba? Samsung teknik servisi ilgileniyor mu bunlarla? Fiyat ne kadar oluyor genelde? Daha başıma gelmedi şükür.:) Ama önceden fikir edinmek iyidir.

servise 40 lira verdim brick olmuş telefonu düzelttiler. türkiyeye brick düzeltme cihazları yeni gelmiş.. hatta türkiyede ilk benmişim :D
    cihaza orjinal samsung android 2.2 yüklüyorlar 3 tuş yine çalışmıyor.. ancak artık pek umrumda değil 40 liraya hallediyorlar nasıl olsa :D
    bu arada orjinal rom yüklendiğinden sorunsuz ve ek ayarsız market felan falan çalışıyor
    sadece 3g bağlamak için minik bir ayar yapıyorsunuz
    ayarlar> kablosuz ağ ayarları>mobil ağlar>erişim noktası adları kısmına
    turkcellinternet adında apn oluşturun apn adı olarak internet girin yani ad kısmına turkcellinternet APN kısmına internet yazacaksınız o kadar.

şimdi kaliteli bir yazı olarak lagfix nasıl yapılır onu araştırıyorum.

• Ben de dün Odin ile root yapmaya çalıştım (CF-Root-JPH-v1.1.tar dosyasıyla) ama Odin işlemi yaparken dondu kaldı, telefon da aynı şekilde. Bir süre bekledim, hiçbirşey değişmeyince telefonu kapattım, pilini çıkardım ve bir daha da açamadım. Açılışta siyah bir ekran ve ortasında kocaman ünlem işareti olan bir ekranda donup kalıyor. Resmi olarak "Brick" olmuş durumda artık. Dün akşam Samsung resmi teknik servisine götürdüm ve yazılım yüklerken kilitlendiğini belirttim. Bakalım kaç günde yapacaklar ve benden ne kadar isteyecekler. İnşallah geri aldığımda 3 buton olayını yapmış olurlar. Bilgisayar uzmanı biri olarak telefonumu kurcalamayı ve yeni şeyler yüklemeyi en tabii hakkım olarak görüyorum. Şu recovery ve download modlarına kendim geçebilmeliyim, bu doğal hakkımız bence.

Bu arada ben de telefonu HizliAl'dan almıştım, Samsung'un ithaliymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevzat74 -- 29 Eylül 2010; 10:24:58 >
  • http://forums.whirlpool.net.au/archive/1535897 buradaki işlem daha kolay görünüyor, ama kanada firmware i oluyormuş, outlook u sync lemek için bölge olarak kanada seçmek gerekiyor falan ama en basiti bu
  • 3 buton çözümü için 75 sayfalık bir forumda gezindim, en az 3 yöntemden bahsediliyor (Kies ile, Odin ile ve telefon üzerinden update.zip i çalıştırarak) , hepsinde de telefonun kilitlenme riski var
    Bu yöntemleri kullanarak deneme yapan dünyanın çeşitli ülkelerinden kullanıcıların telefonlarının donma vakaları var o forumda. Yani hiçbir yöntem %100 garantili değilmiş. Bilseydim ben de hiç kalkışmazdım. Forumda Samsung Romanya ile yazışmış bir kullanıcının verdiği bir müjde var, Samsung'un resmi 2.2 güncellemesi bu problemi çözecekmiş (en azından Romanya'da yayınlanacak olan 2.2 versiyonu). Tabii Samsung'un Türkiye'de de 2.2 güncellemesiyle bu problemi çözüp çözmeyeceği meçhul. Henüz hiçbir yerden böyle bir haber duymadım.

Bundan sonra resmi Samsung güncellemesini beklemekten başka çaremiz görünmüyor ne yazık ki. Cyanogen 6.1 güncellemesini düşünüyordum ama telefonumu bir daha riske atmakta da kararsızım. Telefonum olmadan geçen 2-3 gün bile çok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: nevzat74

3 buton çözümü için 75 sayfalık bir forumda gezindim, en az 3 yöntemden bahsediliyor (Kies ile, Odin ile ve telefon üzerinden update.zip i çalıştırarak) , hepsinde de telefonun kilitlenme riski var
    Bu yöntemleri kullanarak deneme yapan dünyanın çeşitli ülkelerinden kullanıcıların telefonlarının donma vakaları var o forumda. Yani hiçbir yöntem %100 garantili değilmiş. Bilseydim ben de hiç kalkışmazdım. Forumda Samsung Romanya ile yazışmış bir kullanıcının verdiği bir müjde var, Samsung'un resmi 2.2 güncellemesi bu problemi çözecekmiş (en azından Romanya'da yayınlanacak olan 2.2 versiyonu). Tabii Samsung'un Türkiye'de de 2.2 güncellemesiyle bu problemi çözüp çözmeyeceği meçhul. Henüz hiçbir yerden böyle bir haber duymadım.

Bundan sonra resmi Samsung güncellemesini beklemekten başka çaremiz görünmüyor ne yazık ki. Cyanogen 6.1 güncellemesini düşünüyordum ama telefonumu bir daha riske atmakta da kararsızım. Telefonum olmadan geçen 2-3 gün bile çok zor.

merhaba..
    ben telefonu brick yaptım ve servise verdim.
    2.2 sürümü i9000xxxjb3 sürümü yüklenmiş olarak geldi. orjinal samsung servisi tarafından yüklenen sürüm bu.
    malesef 3 tuş yine çalışmıyor ve bende piyasadaki preroot olan sürümü kurucam birazdan...

• Samsung teknik servistekilerin de kurduğu froyo halen betaolan bir versiyon, final sürümünde herhalde bu sorunları çözecekler diye düşünüyorum. Başka bir forumdan öğrendiğim kadarıyla Avrupa için Froyo sürümü en az 1 ay daha gecikecekmiş, Samsung'un resmi duyurusu böyle. Herhalde Türkiye de de Kasım-Aralığı bulur bu gidişle :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: snipeTR

quote:

Orijinalden alıntı: nevzat74

3 buton çözümü için 75 sayfalık bir forumda gezindim, en az 3 yöntemden bahsediliyor (Kies ile, Odin ile ve telefon üzerinden update.zip i çalıştırarak) , hepsinde de telefonun kilitlenme riski var

merhaba..
    ben telefonu brick yaptım ve servise verdim.
    2.2 sürümü i9000xxxjb3 sürümü yüklenmiş olarak geldi. orjinal samsung servisi tarafından yüklenen sürüm bu.
    malesef 3 tuş yine çalışmıyor ve bende piyasadaki preroot olan sürümü kurucam birazdan...

ben de telefonu bugün servise vermek zorunda kaldım.. ne kadar süre de aldın servisten ve hangi şehirde? ben ankara'dayım.

• Ben İstanbul'dayım, telefonu servise vereli 3 gün oldu. Bugün sorduğumda halen işlemde görünüyor dediler. Bakalım daha ne kadar telefonsuz kalacağım ve maliyeti ne olacak.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.