Şimdi Ara

Samsung Odyssey G7 27-DP 1.4 kablo hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yakın zamanda bu mönitörden satın aldım. Monitörün kutusundan gelen dp kaplo ile bağlantı yapıp kullanmaktayım. İnternette kaliteli dp 1.4 kablo ararken başka bir sitede yayınlanan piyasada kalitesi ile ün yapmış "pau..e" markalı kabloların mini incelemesinde dp1.4 vesa onaylı kabloda "glorymark 20276 vw-1" şeklinde bir ifade gördüm.

Görür görmez zihnimde monitörün kutusundan çıkan kablo üzerindeki yazılar belirdi. Kontrol ettiğimde monitörle birlikte gelen gelen kablonun çok büyük ihtimalle "pau..e" markası ile satılan aynı kablo olduğunu farkettim. Zaten firma da "gm-dp-1701" kodu ile vesanın sitesinden kontrol edebilirsiniz diyor. Kontrol edildiğinde aynı üretici karşımıza çıkıyor: Glorymark.

Sonuç olarak, bu model monitör kullananların kablo yükseltmesine pek ihtiyaçları olmadığı kanısına vardım. Muhtemelen, kablo aynı uçların üretiminde ufak farklar olabilir. Buna karşın, çok daha yüksek fiyatlı AV-Hi fi grubu kablolarla işiniz varsa o başka ve çok tartışmalı bir konu. 

Saygılarımla.

• Merhaba. Bende Samsung 27 “ CHG70 monitörü kullanıyorum . Sizce bu monitörden odyssey g7 ye geçmeye değer mi? Memnunmusunuz ?

Bu arada bende bahsettiğiniz kablodan bugün sipariş verdim ve benim monitörle gelen kablonun markası da glorymark. Aynı kabloya mı para verdik şimdi  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer üzerinde yazan kodlar birebir aynı ise size gelen kablo ile aynı/yakın olabilir, bilmiyorum. Belki dediğim gibi uçlarda firmaya özel modifikasyon, kablo çorabı vs. uygulanmış olabilir.

Monitöre gelince, ben rtings sitesindeki ayarlarla kullanıyorum. Renk olarak eski ips monitörüme yakın seviyede, ips monitörü aratmıyor. Oyunlarda ghosting, flickering falan rastlamadım diyebilirim. İnternet siteleri, windows menüleri içeriğin kalitesi ölçüsünde gayet iyi. Işık sızması bana göre çok fazla değil. Fazla görüntüde gradyenleşme oluşmuyor. Özellikle içerik kaliteli ise yok gibi. Tabi, ben vatandan görerek aldım. Şu an ölü piksel de yok.

Size gelecek monitörde farklılıklar olabilir.

Kontrast ve siyah seviyesi film ve bazı oyunlarda tabi ki ips monitöre göre daha iyi. Mon.törde son firmware ve nvidia sürücüleri ile flickering/titreme yok denecek kadar azaldı diye biliyorum ama ben pek dikkat etmedim.

CHG70 e göre biraz kontrast kaybı dışında akıcılık, tepki süresi vs herşey daha iyi deniliyor. Zaten rtings vb. sitelerde önerilen monitörlerden. Ancak, tavsiyem ya amazon (satıcısı ve göndericisi) dan ya da vatan gibi yerlerden görerek alın.

Özetle, ben memnunum şimdilik. İnşaallah ilerde de bu böyle devam eder.

Saygılarımla.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.