Şimdi Ara

samsung r509 notebook format sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar. samsung r509 laptopuma format atıp cp kucam fakat xp cd ile sistemi başlatıyorum en başta o driverleri yüklüyor ondan sonra biter bitmez reset atıyor vista yüklemeye çalışırkende böyle oluyor bir tek win 7 kurarken sorun olmuyor bu sorunun nedeni nedir acaba yardım ederseniz çok sevinirim.

• win7 yükseltme sürümü olduğundan sorun olmuyordur. r509 laptop bende de var. gerçi format falan atmadım makine daha 3-4 aylık.. üzerinde gelen lisanslı vista starter ile kullanıyorum. Ama kurtarma gibi seçenekler var sanırım biosta onu kapatman gerekir. xp cdsi ile başlattığında da kurmadan önce bölümleri silmelisin. fabrika ayarı olarak harddisk 2' ye bölünmüş olarak geliyor. 2 bölümü de sil önce, daha sonra 2 yeni bölüm oluştur. c kısmına bi güzel ntfs format at, kurduktan sonra da driverleri samsung' un sitesinden indirip kurman gerekebilir harddiski formatladığın için. Ancak tekrar vista kuramazsın, çünkü laptopun yanında extradan vista cdsi ve driver cdsi gelmiyor. hepsi harddiskte.. formatlayınca her şey gider. Ben bu yüzden formatı tavsiye etmiyorum. Benim tavsiyem; kurtarma yaparak vistayı kur kendi orijinalini ve öle kullan. vista starter versiyonundan memnun değilsen de daha üst versiyonlara veya windows 7' ye yükselterek de kullanabilirsin. xp devri bitiyor artık zaten.. belli bir süre sonra tıpkı win98 gibi tarih olacak xp..

• quote:

win7 yükseltme sürümü olduğundan sorun olmuyordur. r509 laptop bende de var. gerçi format falan atmadım makine daha 3-4 aylık.. üzerinde gelen lisanslı vista starter ile kullanıyorum. Ama kurtarma gibi seçenekler var sanırım biosta onu kapatman gerekir. xp cdsi ile başlattığında da kurmadan önce bölümleri silmelisin. fabrika ayarı olarak harddisk 2' ye bölünmüş olarak geliyor. 2 bölümü de sil önce, daha sonra 2 yeni bölüm oluştur. c kısmına bi güzel ntfs format at, kurduktan sonra da driverleri samsung' un sitesinden indirip kurman gerekebilir harddiski formatladığın için. Ancak tekrar vista kuramazsın, çünkü laptopun yanında extradan vista cdsi ve driver cdsi gelmiyor. hepsi harddiskte.. formatlayınca her şey gider. Ben bu yüzden formatı tavsiye etmiyorum. Benim tavsiyem; kurtarma yaparak vistayı kur kendi orijinalini ve öle kullan. vista starter versiyonundan memnun değilsen de daha üst versiyonlara veya windows 7' ye yükselterek de kullanabilirsin. xp devri bitiyor artık zaten.. belli bir süre sonra tıpkı win98 gibi tarih olacak xp..

arkadaşım nette R509 un driverlerini bulamadım bi türlü samsungun sitesinde R509 modeli bile görünmüyo anlamadım sen bana bi adres verebilirmisin biliyosan

• işte, ben de aradım bulamadım.. düşük bir model. sitesinde bile gözükmüyo.. orijinal vistayı kuracaksın oradan bakıp driverleri indireceksin falan filan uzun iş.. o yüzden ben de dokunmadım. orijinal vista starteri kullanıyorum. updatelerini de yaptım sp2 oldu.. makinenin hızı 800 liralık bir laptopa göre gayet tatmin edici.. o yüzden dedimya sana hiç formatla uğraşma orijinal vistasını kullan diye
    zaten xp tarih olacak belli bir süre sonra tıpkı win98 gibi... ne işin var xp ile, benim tavsiyem boşver, sen orijinalini kullan. win7 şimdilik beta kurabilirsin üzerine. tam olarak çıkınca da update edersin. olay budur artık.. wista ve win7.. xp' yi unut.. ben şu an desktop makinemde de win7RC kullanıyorum. çıkar çıkmaz da ultimate kullanacağım. xp çok geride kaldı asla tekrar kurmayı, kullanmayı düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 21 Temmuz 2009; 0:56:33 >

• driverleri bulmam lazım acil yardım edin
    SAMSUNG R509 tüm driverleri yok hepsini bulacam adres verin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.