Şimdi Ara

Samsung R580 Batarya bitme sorunu (Batarya sağlam)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, aslında mevzu çok eski bir mevzu çok uzun zamandır bu sorunla kullanıyorum . Özetle anlatmam gerekirse;

Bataryada hiç bir sıkıntı yok gayet sağlıklı durumda başka bilgisayarda denedim fakat kendi bilgisayarımda kullandığımda fişten çektikten 20-25 sn sonra sarj %6 uyarısı alıyorum ve daha sonra kapanıyor. Garanti kapsamındayken bir defa incelemerlini söylemiştim ama bir şey yok dediler fakat aynı sorun yaklaşık bir buçuk yıldır sürmekte .

Bu konuda bilgisi olan yada aynı sorunu yaşamış olan arkadaşlar varsa paylaşmalarını rica ediyorum şimdiden teşekkürler.

• 1,5 yıl olduysa o batarya ölmüştür. Ancak 20-25 saniye çok düşük. Benim 4 yılı geçti bataryada 5 dk kadar dayanıyor
  • bataryada hiç bir sıkıntı yok batarya koruma modunda kullanıyorum onu geçtim bataryayı başka bilgisayara taktım yarım saatten fazla durmasına rağmen banamısın demedi ama benim bilgisayara taktıgım anda sarj %6 sonra çat kapanıyor. Problem bataryada değil ondan eminim
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzos87

bataryada hiç bir sıkıntı yok batarya koruma modunda kullanıyorum onu geçtim bataryayı başka bilgisayara taktım yarım saatten fazla durmasına rağmen banamısın demedi ama benim bilgisayara taktıgım anda sarj %6 sonra çat kapanıyor. Problem bataryada değil ondan eminim

BatteryCare programı ile bataryanın ömrüne ve pcnin ne kadar güç tükettiğini görebilirsiniz. arkdaşınızın pcde hiç program çalışmıyordur ancak sizinkinde çoktur, değişebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: golkipir

quote:

bataryada hiç bir sıkıntı yok batarya koruma modunda kullanıyorum onu geçtim bataryayı başka bilgisayara taktım yarım saatten fazla durmasına rağmen banamısın demedi ama benim bilgisayara taktıgım anda sarj %6 sonra çat kapanıyor. Problem bataryada değil ondan eminim

BatteryCare programı ile bataryanın ömrüne ve pcnin ne kadar güç tükettiğini görebilirsiniz. arkdaşınızın pcde hiç program çalışmıyordur ancak sizinkinde çoktur, değişebilir.

bilgiler için teşekkürler fakat sorunun tam ne olduğunu anlatamadım galiba benim bilgisayarımda bataryayı şarjdan çektiğim anda 2sn-3sn vs gibi bir zaman şarj düşük uyarısı alıyorum. Aynı zamanda çıkarıp bataryayı arkadaşımın aynı model bilgisayarına taktığımda ise şarj %80 (koruma modunda olduğu için %80 bu arada) de gözüküyor ve yarım saat kadar denediğimiz için söylüyorum gayet sağlıklı ilerliyor batarya da hiç bir sıkıntı ömrünün bitmesi vs gibi bir sıkıntı yok arkadaşlar yaklaşık 2000 den beri bilgisayarla haşır neşirim bilgisayardaki programdan yoğunluğuna bağlı olup olmayacağını bilen birisiyim o yüzden lütfen batarya üzerine yoğunlaşmaktan çok problemin ne olduğunu bilen deneyim eden bir arkadaşımızın fikirleri daha faydalı olur yinede ilgilenen arkadaşlara teşekkürler yeniden.

• Laptobunuzda bir kısa devre olabilir.Fişten çekince tüm yük bataryaya bindiğinden batarya o kadar kısa sürede bitiyordur.Eğer kısa devre olmasa bataryanın o kadar çabuk bitmesi imkansız gibi bir şey Fakat kısa devre olsa bilgisayarın bir yeri yanar veya bozulurdu.İşin o kısmını tam anlayamadım Fakat bataryayı da o kadar çabuk bitirebilecek birinci şey o bataryayla fırın veya ütü çalıştırmak içinci şey ise kısa devre İlk seçeneği yapmadığınıza göre geriye ilk seçenek kalıyor

• üstat helal olsun sen söyleyince aklıma geldi bir ara şarj girişinin oralarda elimi her dokunduğumda elektirik çarpıyodu ufakta olsa ama şimdi öyle bişey yok. Bu arada arkadaşın dediği battery care programını indirip akımlara vs bir göz gezdirdim. dolarken 23w civarinda doluyo şarjdan çektim bu sefer deşarjda -23w yazıyor yine 2sn-3sn sonra %7 dedi şarjdan çektikten sonra . Kaçak olduğu veya kısa devre olduğu fikrine bende katılıyorum peki çözümü hakkında bir fikrin var ve son olarak kaçak olsa ısınmaya sebep olurmu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DELL G3 ısınma sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

üstat helal olsun sen söyleyince aklıma geldi bir ara şarj girişinin oralarda elimi her dokunduğumda elektirik çarpıyodu ufakta olsa ama şimdi öyle bişey yok. Bu arada arkadaşın dediği battery care programını indirip akımlara vs bir göz gezdirdim. dolarken 23w civarinda doluyo şarjdan çektim bu sefer deşarjda -23w yazıyor yine 2sn-3sn sonra %7 dedi şarjdan çektikten sonra . Kaçak olduğu veya kısa devre olduğu fikrine bende katılıyorum peki çözümü hakkında bir fikrin var ve son olarak kaçak olsa ısınmaya sebep olurmu ?

Deşarj 23 w mı? . kontrol kalemi ile kontrol ettiniz mi? bi ara bende de vardı kaçak (elektrik tesisatı kaynaklı) kontrol kalemini yakıyordu arasıra

Arkadaşının bataryasını kendinde dener misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golkipir -- 27 Ağustos 2013; 13:46:10 >

• 23 w normal
  • golkipir G kullanıcısına yanıt
    arkadaşın bataryayı kendimde denemeyi teklif etmiştim fakat biraz korktu bataryasına bişey olacağından ama şuan evde değil geldiğinde alıp deniycem .

Kontol kalemiyle kontrol etmedim anlamadığım tek şey bilgisayarın elektrik işidir neresine bakmam gerek kaçak olup olmadığıbı nasıl anlarım batarya takılıykenmi çıkıkkenmi bakıcam bunlar hakkındada bilgi verirseniz sevinirim. Kesinlikle bi yerde kaçak var yada kısa devre tarzı bişey sağlam bataryanın bu kadar çabuk bitmesinin bi mantığı olamaz ama sorunu nasıl bulacağımı bilmiyorum.
  • muzos87 kullanıcısına yanıt
    Beni usb girişleri, hdmi girişi vs çarpmıştı. Buraları kontrol ettiğimde bazen az bazen çok yakıyordu kontrol kalemini. Bazen de hiç yanmıyordu. Kaçak varsa fişte veya bataryada değişeceğini sanmıyorum.
  • golkipir G kullanıcısına yanıt
    aynen öyle yani tam emin olmamakla birlikte benide ordaki girişler çarpıyodu . Yanlız işin ilginç tarafı kaçak hala varsa şuan neden çarpma olmuyo bir ara çok sık olarak vardı ama artık yok. Benim sanırım kontrol etmem gerekicek kalemle sonra size sonucu söylerim .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.